Меню
Количка

РАТ-ПЕПЪР отрова за гризачи 70 гр

РАТ-ПЕПЪР отрова за гризачи 70 гр - Дератизация
РАТ-ПЕПЪР отрова за гризачи 70 гр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: ФАРМАВИТ
  • Арт.номер: 26014
  • Тегло: 0.15кг
4.23 лв.
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

 РАТ - ПЕПЪР ПРИМАМКА ЗА ПЛЪХОВЕ 70 гр.


Готова за употреба родентицидна примамка под формата на пелети, блокчета и паста за контрол на синантропни гризачи - сив плъх и домашна мишка. Може да се употребява вътре в сгради и около тях (до 0,5 метра от стените им).


Активно вещество: бродифакум - 0,0025 гр./ 100 гр.


Инструкции:


Преди началото на третиране с отровна примамка е нужно да се извърши предварителен оглед на заразения участък, за да се идентифицират видовете гризачи, местата на тяхната дейност и причината за нападението им.

Трябва да се отстрани храната, която е лесно достижима за гризачите. Така значително ще се подобри приема на продукта и ще се понижи риска от повторно нахлуване. Зоната не трябва да се почиства непосредствено преди третиране. Това смущава популацията на гризачите и прави приема на примамките по-труден.

Продуктът трябва да се употребява само като част от интегрирана система за борба с вредителите, включваща нехимични методи за контрол (капани).

Родентицидът е необходимо да се постави в дератизационни кутии, защитени от отваряне и случайно поглъщане от малки деца и нецелеви животни.

Примамките трябва да се фиксират вътре в отровната точка, за да не бъдат разпилявани от гризачите.

Дератизационните кутии е необходимо да имат маркировка, която ясно посочва, че съдържат родентицид. Те не трябва да се отварят. Нужно е да се поставят в засегнатите от гризачите зони, близо до дупките им, по маршрутите им на движение или на предпочитаните от тях места. Препоръчва се кутиите да се закрепят за земята или за други конструкции, както и да се поставят на защитени от наводнение места. Трябва да се наблюдават често - поне веднъж на 2-3 дни (при мишки) и на 5-7 дни (при плъхове) след началото на третирането. Минимум веднъж седмично трябва да се проверява дали се приемат от гризачите и при необходимост да се презареждат

Ако приемът на примамката е сравнително слаб и е установена висока численост на вредителите, е нужно кутиите да се преместят на други места или да се приложи родентицид с друга формула.

Продуктът не е подходящ за дълготрайно използване.

Обработката продължава максимално 35 дни.

Ако през целия период на третиране, примамките продължават да се изяждат и не се наблюдава спад в числеността на гризачите, е вероятно те да са резистентни към нея. Необходимо е да се прецени употребата на по-силни антикоагулантни родентициди, а като алтернативна мярка за контрол да се използват капани.

Продуктът не трябва да се употребява директно върху почвата или в дупките на гризачите. Примамките не трябва се прилагат за защита на земеделски култури от гризачи. Избягвайте третирането при наличие на незащитени фуражи и храни.

Нужно е да се ограничи достъпа на домашни любимци, деца и други нецелеви животни. Биоцидът е опасен за дивите животни.

При третиране на обществени места е необходимо да се поставят предупредителни табели, посочващи риска от първични и вторични отравяния.

Трябва да се носят ръкавици и да се избягва контакта на продукта с кожата.

След използване на примамките и преди хранене ръцете и изложената кожа трябва да се измиват много добре.

Умрелите гризачи е нужно да се отстраняват често по време на дератизацията. Те трябва да се поместват в плътно затворени двойни торби и да се предават в обекти за обезвреждане на животински продукти, регистрирани в областните дирекции по безопасност на храните в съответствие с член 259, ал.1 от Закона за ветиринарномедицинска дейност (ЗВМД) или извън обектите, регистрирани в ОДБХ при спазване на реда, определен по чл. 259, ал. 3 от ЗВМД.

Опаковка: 70 гр.Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.