Меню
Количка

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ

 

Данни на ДОСТАВЧИКА:

ФАРМА ЛЕК АД, със седалище и адрес на управление: гр. Плевен, ул. Георги Бенковски №18-20,

ЕИК: 200418005.

ФАРМА ЛЕК АД притежава  разрешение по смисъла на чл. 240, ал. 1 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина за търговия на дребно с лекарствени продукти, издадено от Изпълнителна агенция по лекарствата с номер: 1745/17.06.2009 г. , в обект на дружество,

находящ се на адрес: гр. Плевен, ул. Владимир Бурмов №28.

Управител Аптека: Севделина Иванова

Телефон за конкакти: 0877904008

Имейл: orders@aptekifenix.bg

Сайтът www.aptekifenix.bg (наричан за краткост по-долу САЙТА) е вписан в регистъра на лицата, които извършват търговия по интернет с лекарствени продукти без лекарско предписание 30 А – 0056 / 27.01.2022, издадено от Изпълнителна агенция по лекарствата.

Домейн: www.aptekifenix.bg

 

АВТОРСКИ ПРАВА:

Съдържанието на Онлайн аптеката www.aptekifenix.bg е собственост на ФАРМА ЛЕК АД и е предмет на защита от действащото законодателство, в това число правата върху търговски марки, авторски права, права на интелектуална собственост и др.

Копирането, възпроизвеждането, промяната под различна форма и разпространяването на материалите, изложени в Онлайн аптеката www.aptekifenix.bg  е забранено. Използването на материалите от www.aptekifenix.bg е допустимо единствено за лично ползване и без комерсиална цел.

 

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ:

Информацията е налична тук 

Общите  условия регламентират реда, по който онлайн аптека  нa уеб адрес www.aptekifenix.bg (ДОСТАВЧИК) приема поръчки от КЛИЕНТИ (физически или юридически лица) и осъществява доставката на избраните от тях продукти. Тези условия обвързват всички потребители.

В Общи условия  се уточняват и регламентират взаимоотношенията между доставчика ФАРМА ЛЕК AД и КЛИЕНТА - купувач на стоки, които се предлагат на сайта www.aptekifenix.bg, чрез договор за продажби на стоки от разстояние, сключен между двете страни. Договорът за продажба на Стока от разстояние е услуга. Услугата електронна търговия, водена изключително в публично достъпните части на сайта, по отношение на предоставянето на възможност за КЛИЕНТА да договаря продукти, използвайки единствено електронни средства, включително и други средства за комуникация от разстояние. Договор, сключен възоснова на предложение от страна на Доставчика чрез уеб сайт www.aptekifenix.bg. Доставчикът добросъвестно спазва всички закони и наредби действащи в страната, регламентиращи дейността.

Услугата включва търсенето, избора, поръчването, заплащането, продажбата, опаковането, доставянето на предлаганите артикули. Клиента във всеки един момент може да проследи на кой етап от процеса се намира вашата поръчка.

На сайта на ФАРМА ЛЕК АД  се предлагат за продажба лекарствени продукти без лекарско предписание разрешени за употреба и продажба в РБългария, медицински изделия, диетични храни, храни за кърмачета и преходни храни, хранителни добавки, козметични продукти, санитарно-хигиенни материали, продукти за борба с вредители дезинфектанти  и други продукти свързани със грижа за здравето и външния вид.

На сайта на ФАРМА ЛЕК АД  се предлага информация  за лекарствени продукти по лекарско предписание разрешени за употреба в РБългария.ФАРМА ЛЕК АД   не продава чрез сайта лекарствени продукти, отпускани по лекарско предписание, съгласно ЗЛПХМ. Тези продукти може да намерите намясто  в АПТЕКИ ФЕНИКС.

ФАРМА ЛЕК АД не препоръчва самолечение. При наличието на каквито и да е съмнения за употребата, на който и да е от продуктите от страниците на уебсайта www.aptekifenix.bg, както и при възникване на каквито и да е въпроси свързани с Вашето здраве и при здравословни проблеми, моля консултирайте се с  вашият личен лекар или вашият фармацевт. 

ФАРМА ЛЕК АД  предлага оргинални продукти от утвърдени търговски марки.

Закупуването на предлаганите в сайта продукти може да бъде използвано само и единствено за лични цели.

Във връзка с изпълняване на предлаганата услуга ФАРМА ЛЕК АД се стреми да подържа всички  добри търговски практики. ФАРМА ЛЕК АД съхранява, консултира  и предлага и опакова под контрол на фармацевти предлаганите на сайта продукти, съгласно нормативната уредба на РБългария.

 

ОТГОВОРНОСТИ

 

ФАРМА ЛЕК АД  се стреми  да поддържа на сайта вярна, точна и актуална информация за предлаганите продукти, но не гарантира пълнотата и достоверността на информацията на съдържанието в сайта.

Описанията и снимките към съответните артикули имат само илюстративен и насочващ характер, поради което доставените продукти могат да се различават по вид и характеристики.

ФАРМА ЛЕК АД  уточнява , че може да има грешки в цветовата гама, визуализацията и  дизайна на предлаганите продуктите в сайта www.aptekifenix.bg.

ФАРМА ЛЕК АД се задължава да отстранява и коригира неточности и пропуски в информацията за предлаганите стоки и продукти.

ФАРМА ЛЕК АД си запазва правото да коригира грешки, неточности или пропуски в представената информация.

ФАРМА ЛЕК АД не гарантира осигуряването на работата на сайта, както и  всички функционалности на сайта без прекъсване или без възникване на грешки.

ФАРМА ЛЕК АД   не изключва възможност за грешки, неточности или пропуски, поради технически или човешки фактори и не носи отговорност в тази връзка. 

ФАРМА ЛЕК АД си запазва правото да променя цените, без да уведомява своите потребители, както и да предлага стоките на определена цена до изчерпване на количеството на същите.

В случай, че в сайта се съдържат каквито и да е препратки към сайтове на трети лица, ФАРМА ЛЕК АД   не носи отговорност за информацията, съдържаща се в тях, както и за защита на личната информация и сигурността на подобни сайтове. 

Ако поради технически и/или човешки фактор, поради пробив на сайта от трети лица и/или злоупотреба с информацията на сайта без знанието на ФАРМА ЛЕК АД забележите някакви нередности, моля веднага сигнализирайте на e-mail: orders@aptekifenix.bg , за да предприемем съответните мерки за тяхното отстраняване.

ФАРМА ЛЕК  АД  запазва правото  да променя и допълва по всяко време настоящите Общи условия.

Общите условия и промените влизат в сила НЕЗАБАВНО от публикуването им на www.aptekifenix.bg и стават задължителни за всички потребители на сайта от момента на публикуването им.

Продажбата на лекарствени  продукти в www.aptekifenix.bg е разрешена за лица над 18 години.

Общите условия са задължителни за всички клиенти на www.aptekifenix.bg, за да пазаруват от сайта. В случай, че не приемате Общите условия, няма да може да пазарувате от нашия онлайн сайт.

С ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ, Вие се съгласявате да получавате кратки текстови съобщения (SMS, e-mail, реклама, промоции, акции, кампания, топ продукти) с важна информация относно вашата поръчка или вашия профил в сайта. В случай, че сте дали съгласието си за получаване на съобщения с рекламна или друга цел, може да се откажете като последвате следния уеб адрес: https://aptekifenix.bg/index.php?route=account/newsletter

 

ТЪРСЕНЕ и ИЗБОР на стоки.

 

Достъп до услугата на www.aptekifenix.bg е 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Обработването на поръчките, направени в онлайн магазин www.aptekifenix.bg е обвързано с работното време на обект аптека, находящ се на адрес: гр. Плевен, ул. Владимир Бурмов №28. Понеделник-Петък: 07.30 - 19.00; Събота: 08.00 - 17.00; Неделя: почивен ден

Продуктите в сайта са представени чрез изображение и описание за употреба, наименование, вид, форма, производител, цена, особености. Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт.

Продуктите са групирани по категории, марки, производители и здравни проблеми.

Обявените цени на всички предлагани продукти в сайта www.aptekifenix.bg  са крайни, обявени в лева и с включен данък с добавена стойност,  както и всички други данъци, такси и други, съгласно действащото законодателство на Република България.

Възможно е едни и същи продукти да са налични  във физическите АПТЕКИ ФЕНИКС и да не са налични  за продажба в сайта. Възможно е за едни и същи продукти да има разлика в обявените цени и активности във физическите АПТЕКИ ФЕНИКС и тези на www.aptekifenix.bg, и обратно.

Цената на едни и същи продукти важи до изчерпване на количествата от предлаганата партида. При покупка на нова партида може да има разлика  в обявените  цени на различните партиди  в сайта  www.aptekifenix.bg.

ФАРМА ЛЕК АД  може да променя по всяко време цени, оферти, количества според външни критерии (географско положение, стокови наличности т.н.), като ще изпълни вече направените поръчки.

ФАРМА ЛЕК АД  не може да бъде задължен да запази дадена цена, освен за вече направените поръчки и негарантира наличността на стоките към момента на приключване на поръчката.

ФАРМА ЛЕК АД може да оттегли оферта на продукти или може да я измени по всяко време до пускането на поръчката, без да дължи обезщетения или други санкции към нито един потенциален клиент.

ФАРМА ЛЕК АД може да провежда АКЦИИ, ПРОМОЦИИ, КАМПАНИИ, на различни артикули по своя преценка в определен период от време.

ФАРМА ЛЕК АД може да предлага на сайта РЕКЛАМА на водещи производители в различни области на грижата за здравето и красотата.

ФАРМА ЛЕК АД може да издава БРОШУРА, СПИСАНИЕ, БЮЛЕТИН ИЛИ ИЗВЕСТИЕ /периодично средство за информация, изключително по електронен път/, за продукти, промоции, акции,  провеждани от ФАРМА ЛЕК АД в определен период от време, без никакъв ангажимент от страна на ФАРМА ЛЕК АД по отношение на информацията, съдържаща се в тях.

В изображенията на продуктите, ФАРМА ЛЕК АД си запазва правото да използва и други продукти (аксесоари/и др.), които могат да не бъдат включени в цената за съответните продукти и следователно няма да бъдат доставени при закупуване на продуктите. В този случай, в описанието на продуктите се посочва изрично, коя стока се продава и се отбелязва и на изображението.  Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт.


ПОРЪЧКА

 

РЕГИСТРАЦИЯ, ИЗБОР НА СТОКИ, НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ , ИЗБОР НА КУРИЕР

Достъп до услугата на www.aptekifenix.bg: поръчките се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Обработването на поръчките, направени в онлайн магазин www.aptekifenix.bg е обвързано с работното време на обект аптека, находящ се на адрес: гр. Плевен, ул. Владимир Бурмов №28. Понеделник-Петък: 07.30 - 19.00; Събота: 08.00 - 17.00; Неделя: почивен ден

Всеки клиент може да има един единствен профил и е длъжен да попълни регистрационната форма „Данни на клиента“, в която да предостави верни и точни данни за: име и фамилия, точен адрес за доставка,  телефон за контакт, e-mail.

Поръчките се извършват от КЛИЕНТ, който може да направи поръчка след създаване на КЛИЕНТСКИ ПРОФИЛ, или чрез нерегистриран  потребител / ГОСТ/.

Закупуването на предлаганите в сайта продукти е допустимо само в обичайните за лични нужди с нетърговска цел количества.

Потребителят получава достъп до подробна информация за съответен продукт чрез  кликване върху името или снимката на продукта.

Кошница

Клиента посочва желаното количество от съответния продукт и кликва върху символа „ПОРЪЧАЙ“, след което продукта е поставен във виртуалната кошница за пазаруване. Преди да потвърди поръчката си клиента може да прегледа кошницата си, да коригира количеството, да смени артикули , или добави нови. Чрез кликване върху бутона „КОШНИЦА“ потребителя достига до преглед, където получава информация за поръчаните артикули по наименование, вид, количество, единична цена с включено ДДС. Изписва се крайна сума с ДДС за цялата поръчка.

Начин на плащане:

•          С кредитна или дебитна карта

•          С наложен платеж

•          По банка

Важно:

При плащане с кредитна или дебитна карта, поръчката може да бъде доставена по всички възможни начини за доставка: с куриер на адрес, до офис на куриер и на място в Аптеки Феникс.

При плащане с наложен платеж поръчката може да бъде доставена по следните възможни начини за доставка: с куриер на адрес, до офис на куриер

При плащане по банка, поръчката може да бъде доставена по всички възможни начини за доставка: с куриер на адрес, до офис на куриер и на място в Аптеки Феникс. 

Посочва желаният начин на плащане продукт и кликва върху символа „НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ“

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

Начин на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

Посочва желаният начин на доставка на поръчката и кликва върху символа „НАЧИН НА ДОСТАВКА“ 


ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3.00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса  в зависимост от зоната и такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

Потвърждаване на поръчката след натискане на бутона „ПЛАЩАНЕ“. Ако клиента иска да бъде издадена фактура, трябва да сложи отметка в полето „Желая да получа фактура“ и да въвете необходимите данни.

Към сумата за плащане допълнително се начислява цената на транспортните разходи, такса наложен платеж, ако е избран този метод на плащане.

Разходите за доставка и разходите по плащането за поръчката не са включени в обявените цени, те се определят допълнително според тарифата на куриерската фирма.

Крайната сума на поръчката е с ДДС и представлява сбор от общата сума на цените на поръчаните продукти плюс разходите за плащане и  разходите по доставка, посочени отделно.

С натискане на бутоните „Прочел съм и съм съгласен с условията в страница“ потребителя, влязъл като гост се съгласява да спазва настоящите Общи условия и Политиката за поверителност на личните данни. С натискане на бутона „Искам да получавам известия от Аптеки Феникс“ потребителя, влязъл като гост се съгласява да получава рекламни известия, ако не желае да получава не трябва да натиска бутона.

Регистрираният потребител  с натискане на бутона „Прочел съм и съм съгласен с условията в страница“ се съгласява да спазва настоящите Общи условия.

Една изпратена поръчка може да се промени само при наличието на определени обстоятелства,  само при искане на Клиента. Клиентът изпраща искането в писмен вид чрез имейл на orders@aptekifenix.bg, посочвайки ясно искането си и номера на поръчката, при наличието на някое от следните обстоятелства:

1.      Клиентът се отказва от продукт или заменя продукт, добавя продукт коригира количества и уведомява ФАРМА ЛЕК АД преди изпращането на поръчката;

2.      Промяна на адреса на доставка;

3.      Промяна на данните за фактура - за издадени вече фактури, не могат да бъдат извършени промени, свързани с юридическото/физическото лице (замяна с ново лице), а само технически поправки ( име / наименование на фирма, данни за контакт и т.н.);

4.      Поръчките не могат да бъдат променени в случай, че Клиента е посочил като начин на плащане с дебитна или кредитна карта или по банков превод;

 Ако даден Клиент си промени личните данни, използвайки формулярите, налични на сайта, всички поръчки в ход, налични към този момент, си запазват определените/одобрените данни от страна на Клиента преди момента на промяната, като се вземат предвид за доставка и контакт новите съответно променени данни.

Направената поръчка може да бъде анулирана преди нейното изпращане чрез писмено искане от страна на Клиента на имейл: orders@aptekifenix.bg, упоменавайки се ясно анулирането и номера на поръчката.

Клиентът не може да изисква промяна на поръчка по телефона. 

Потвърждение на поръчката

С даване на съгласието си с ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ и потвърждаване на поръчката клиента се задължава да заплати крайната й стойност.

Доставчикът изпраща уведомление до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което не представлява потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението ѝ. Това уведомление Доставчикът прави по електронен път (мейл). В това съобщение клиента получава детайлите по поръчката: номер Поръчка, продукти, количество, цена, отстъпки, стойност, стойност на разходите по доставката, стойност на такса наложен платеж, ако е избран този метод на плащане, сума общо, включваща крайната стойност на продуктите и разходите за доставка.

 

ДОСТАВКА

СРОК за ДОСТАВКА

Обработката на поръчката от ФАРМА ЛЕК АД варира между 2 работни дни и 7 работни дни.

Клиентът може да получи информация за статуса на поръчката си по всяко време.

ФАРМА ЛЕК АД се задължава да осигури условия за правилното опаковане, транспортиране и доставяне на продуктите, така че да бъдат запазени техните качества и цялост. Продуктите се отпускат и приготвят от  помощник фармацевти и магистър фармацевти.

ДОСТАВКА ОТ КУРИЕР   

Чрез доставчик СПИДИ до 24 часа от взимане на обработената поръчка от куриер на СПИДИ.

Чрез доставчик ФАРМА ЛЕК АД до 24 часа от взимане на обработената поръчка от служител на ФАРМА ЛЕК АД.

Възможно е удължаване срока на доставка поради временна липса на поръчан от вас продукт или недостатъчната му наличност за изпълнение на заявеното от вас количество, както и при обявени извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. В такива случаи ще се свържем с Вас за допълнителни уточнения.

Може да има забавяне  в разноса на пратки от куриерската фирма и доставчкика ФАРМА ЛЕК АД поради технически проблеми, лоши метеорологични условия, извънредно положение, извънредна епидемичн а обстановка или други фактори.

В случай, че поръчката е заявена до офис на СПИДИ клиентът има право на 5 работни дни от дата на доставка, за да я получи.

За пратки до по-малки населени места куриерска фирма СПИДИ има график за доставки.

Препоръчваме Ви да проследявате Вашата пратка по номера на товарителницата, която получавате по имейл, след като пратката е предадена на куриерската фирма .

Куриер на ФАРМА ЛЕК АД при този избор на доставка стоките могат да бъдат получени   след получаване  на мейл, sms и телефонно обаждане от страна на ФАРМА ЛЕК, за ИЗПЪЛНЕНА ДОСТАВКА и уточняване приблизителен час за посещение от наш куриер. При посещение на куриера: след извършване на плащането с наложен платеж, ако е избран този начин на плащане, представяне на номера на самата поръчка на електронен или хартиен носител, документ за удостоверяване самоличността на получателя и подпис  на приемо-предавателен протокол и товарителница, тогава ще Ви бъде предадена пратката.

 На място в АПТЕКА ФЕНИКС  при този избор на доставка стоките могат да бъдат получени   след получаване  на мейл, sms  и телефонно обаждане от страна на ФАРМА ЛЕК АД за ИЗПЪЛНЕНА ДОСТАВКА. При посещение в аптеката след представяне номера  на поръчката на електронен или хартиен носител и удостоверяване на самоличността   на получателя и подпис на приемо-предавателен протокол и товарителница, тогава ще Ви бъде предадена пратката.

  

Защита на потребителите

 

Право на ФАРМА ЛЕК АД  за отказ на направени поръчки:

ФАРМА ЛЕК АД  едностранно  обявява за невалидна и анулира автоматично поръчката, направена от Клиента, дори и без предварително уведомяване на клиента, без никакво допълнително задължение на всяка страна спрямо другата или без никоя от страните да може да претендира за обезщетение в следните случаи:

·              неприемане от страна на банката издател на картата на Клиента при сделката за онлайн плащания;

·              данните, предоставени от Клиента относно доставката (адрес, контактни данни) на сайта са непълни или неправилни;

·              дейността на Клиента на сайта може и/или произвежда щети от всякакво естество за ФАРМА ЛЕК АД и/или техните партньори;

·              осъществяване на повече от две последователно провалени доставки;

·              по други обективни причини

В случаи при недостатъчна наличност на заявените продукти, може да се получи забавяне или отлагане на доставката. Ако продуктът не може да бъде доставен в  гореспоменатия срок, ФАРМА ЛЕК АД  ще информират клиента веднага по електронна поща, телефонен номер, предлагайки му две възможности: Клиентът може да се откаже (в писмен вид) ОТКАЗ от поръчката/продукта или да приеме предложения за нов срок за доставка. В случай на ОТКАЗ от цялата поръчка или ЧАСТИЧЕН ОТКАЗ на неналичните стоки от ПОРЪЧКАТА, в случай, че плащането е извършено предварително преди доставката, платените суми ще бъдат възстановени изцяло в съответствие със закона, в рамките на 14 дни от датата на отказа. Kогато ФАРМА ЛЕК АД няма да може да достави част от продуктите, клиентът ще бъде уведомен по електронна поща или чрез обаждане, предлагайки му една от следните алтернативи:

·         отказ на поръчката

·         изваждане на продукт от поръчката 

·         изчакване, за да бъдат набавени всички продукти от поръчката

В зависимост от избраната алтернатива ФАРМА ЛЕК АД носи отговорност да възстанови предварително платената сума за конкретния продукт по начина , по който е получена транзакцията.

 

ПРАВО НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ЗА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА

Потребителят може да откаже поръчката си на всеки един етап от нейната обработка.

При  получаване на пратката си Клиента с подписа си, удостоверява че  поръчаните и получени стоки отговарят по вид количество и качество на направената поръчка, след задължението си да  извърши „ПРЕГЛЕД“ на  поръчката си. Риска от механично увреждане на стоката и различия в доставените продукти на пратката остават за сметка на Клиента, когато не е извършил опция „ПРЕГЛЕД“ при доставка. 

Задължение на Клиента е при получаване на поръчката да провери съдържанието й, дали продуктите съответстват по характеристики с придружаващите ги документи. В случай на несъответствие, ако  Клиентът  не уведоми незабавно след  доставката на стоката Доставчика, се приема, че стоката съответства с описанието й в поръчката.

Ако потребителя се откаже от поръчката си, преди тя да бъде подготвена и ескпедирана към куриера за изпращане: Потребителя трябва да изпрати мейл,  в този случай  той не дължи неустойки към доставчика и сключения договор от разстояние се счита за приключен.

При удовлетворение от страна на ФАРМА ЛЕК АД на правото на отказ  от договора на клиента, то ФАРМА ЛЕК АД възстановява платените суми към клиента със същото платежно средство, използвано от клиента при първоначалната трансакция в срок от 14 дни. Всички други разходи извън сумата по стойността продуктите от поръчката, които клиента е направил ,комисионни на банки и други остават за сметка на клиента.

Когато са налице различия между списъка с доставените продукти и съдържанието на пратката,при „ПРЕГЛЕД“ Клиентът има задължението да уведоми ФАРМА ЛЕК АД и куриера (ако установяването е направено в негово присъствие) в рамките на 24 часа от приемането на пратката по телефон и с имейл на адрес orders@aptekifenix.bg с прилежащите детайли (снимка, обяснения и др.) Риска от механично увреждане на стоката и различия в доставените продукти на пратката остават за сметка на Клиента,когато не е извършил опция „ПРЕГЛЕД“ при доставка.

Клиента има право да упражни правото си на отказ от договора в срок от 14 дни. Срокът на право на отказ  е 14 дни от датата на приемане на доставената стока. За да използва правото си на отказ клиента е нужно:

·         да попълни и изпрати по електронен път чрез електронно съобщение на адрес: orders@aptekifenix.bg стандартния формуляр за отказ или да попълни формата в сайта;

·         трябва да върне стоката в запазена оригинална опаковка, с ненарушена цялост, неизползвана и с пълна окомплектовка, ако има такава на адрес: гр. Плевен, ул. Владимир Бурмов №28;

·         представи издадена касова бележка; 

При неизпълнение на тези условия ФАРМА ЛЕК АД запазва правото си да откаже да приеме върнатата стока и да не възстанови платената сума.  Клиента заплаща всички транспортни и други разходи по връщането и доставката на стоката.

В случай на загубване или погиване на стоката преди получаването й от ФАРМА ЛЕК АД, Клиентът дължи обезщетение в размер на нейната стойност с ДДС.

Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. При упражняване правото на отказ потребителят носи отговорност за намалената стойност на стоките, причинена от изпробването им, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките и доброто им функциониране.

Търговецът  няма  задължение  да  възстанови  допълнителните  разходи  за доставка  на  стоките,  когато  потребителят  изрично  е  избрал  начин  на  доставяне  на стоките, различен от най-евтиния вид стандартна доставка, предлагана от търговеца.   Потребителят заплаща само преките разходи за връщането на стоките  с  изключение  на  случаите,  когато  търговецът  се  е  съгласил  да  ги  заплати,  или  ако търговецът  не  го  е  уведомил,  че  разходите  за  връщане  на  стоките  се  заплащат  от потребителя.

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора: тук

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 – До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*,  че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчанона*/получено на*

– Име на Клиентът

– Адрес на Клиентът

– Подпис на Клиентът  (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

* Ненужното се зачертава.

В случай на отказ,  срокът от 14 дни се счита за спазен, ако писменото уведомление  е било изпратено преди изтичането на съответния срок.

При удовлетворение от страна на ФАРМА ЛЕК АД на правото на отказ  от договора на клиента, то ФАРМА ЛЕК АД възстановява платените суми към клиента със същото платежно средство, използвано от клиента при първоначалната трансакция в срок от  14  дни, считано от датата на получаването на уведомлението за отказ, при условие, че в същия срок стоките са били изпратени от КЛИЕНТА и получени от нас. Можем да задържим плащането на сумите на потребителя при отказ от сделката, единствено и само докато не получим стоките или докато не представите надлежно доказателство, че стоките са били изпратени обратно до нас, в зависимост от това, кое от двете се е случило по-рано. Клиентът трябва да предостави стоката в изряден търговски вид, без липсващи нейни съствани части и заедно с касова бележка.

КЛИЕНТА  трябва да поемете преките транспортни разходи по връщане на стоките до следния наш адрес: адрес гр. Плевен, ул. Владимир Бурмов №27. Всички други разходи извън сумата по стойността продуктите от поръчката, които клиента е направил за получаване и връщане на закупената стока, комисионни на банки и други остават за сметка на клиента.

Клиента няма право на отказ от договора когато:

·         при доставка на продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

·         при доставка на запечатани продукти, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

·         при всички други случаи, предвидени със закон

·         продуктите са лекарствени продукти и медицински изделия, съгласно чл. 234, ал. 5 от ЗЛПХМ

 

РЕКЛАМАЦИЯ

 

ЗАКОНОВА ГАРАНЦИЯ:

§ 13, т. 1 от ЗЗП дава законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години.

Задължение на продавача ФАРМА ЛЕК АД е  до две години от доставянето на стоката  да гарантира, че е продал вещ, която е съответствала на описаната в договора за продажба. Двугодишният период започва да тече от деня, в който потребителят получи продукта, ако такъв документ (гаранция или гаранционна карта) е осигурен от производителя й.  В документа са описани: адрес и телефон на оторизираните сервизи на закупената стока, гаранционните условия на съответните сервизни центрове или производители.

ФАРМА ЛЕК АД е длъжен да осигури ремонт или подмяна на рекламираните стоки директно или чрез производителят. За да има потребителят основание за предявяване на рекламация, несъответствието на стоката трябва да е било налице към момента на покупката.

Необходимо е клиента към реклацията да предостави: Касова бележка с гаранционна карта, номера на поръчката.

 

ИЗМЕНЕНИЯ И ДОПЪЛНЕНИЯ:

Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от ФАРМА ЛЕК АД, с публикуването им в сайта www.aptekifenix.bg стават задължителни за всички потребители.