Меню
Количка

Пробиотици

Чревното здраве има пряка връзка с имунитета на човек. Доказано е, че именно от състоянието на червата зависи до голяма степен общото ни физическо състояние, което прави употребата на пробиотици силно препоръчително. Целта на тяхното използване е да попълнят нуждите от полезни бактерии, така че “лошите” да не могат да се размножават. Пробиотичните препарати са полезни не само за чревната флора, но и за стомаха, където се осъществяват процесите по преработка на храната. Добре е да се пият и по време на лечение с антибиотик, за да не се стига до бактериална дисбактериоза.

Какво представляват пробиотиците?

Те представляват специално култивирани живи бактерии, които оказват благотворно влияние върху имунитета и чревната флора. При попадането им в червата те пречат на патогените да се размножат и играят ролята на “защитник” срещу вируси и бактерии. Освен това се грижат и за доброто храносмилане, а и се отличават с положителния си ефект срещу някои процеси от възпалителен характер.

Друго интересно за пробиотиците е, че се съдържат в естествен вид в храни като киселото мляко и ферментиралите продукти. Те се състоят от дрожди и полезни бактерии, които се заселват в дебелите и тънките черва, а след това се размножават. Сред по-известните видове са бифидобактериите и лактобацилите, определени като изключително полезни за човешкото здраве.

Част от храните, в които могат да се открият естествени пробиотици, са хлебното тесто, кефирът, киселото зеле, маринованите краставици и др. Ако тези продукти не присъстват в менюто ни, можем да си набавим полезни бактерии чрез пробиотичните препарати, които в онлайн аптеката са налични на изгодна цена и в голямо разнообразие.

Какви са ползите от тяхното използване?

Употребата на пробиотици е популярна практика в наши дни. Те помагат за поддържането на добро чревно и общо здраве, както и за усвояването на микронутриенти и витамини. Ето в какви са и останалите им действия:

  • намаляват риска от появата на хранителни алергии това тяхно свойство е сред многобройните им ползи, което прави ежедневния прием на пробиотични средства препоръчителна практика;

  • влияят положително върху имунния отговор срещу патогени и вируси желателно е да се пият не само в условия на грипна епидемия и през лятото, но и по време на цялата година, за да се поддържа добър имунен фон;

  • предпазват от запек и подобряват чревната моторика констипацията е често срещано състояние, което създава силен дискомфорт. Редовното изхождане е важно за правилното функциониране на червата, като това може да се постигне чрез ежедневната употреба на пробиотици;

  • грижат се за доброто настроение още една причина всеки човек да пие пробиотични препарати. Желателно е те да присъстват в шкафа с лекарства и да се приемат продължително време. В онлайн магазина ще ги намерите в голямо разнообразие и налични за поръчка с бърза доставка.

Пробиотиците са деликатен начин да си осигурим чревен комфорт, да повишим имунитета си и да се радваме на добро общо здраве. Те са важни за човешкия организъм, който е “дом” на повече от 500 бактерии от различен вид.

Кога и как да ги приемаме?

Пробиотиците могат да се пият с цел профилактика против размножаването на патогенни бактерии, но и като поддържащо средство по време на антибиотично лечение. Във втория случай е препоръчително да се приемат във времевия диапазон между отделните приеми на антибиотика. В стандартния случай се взимат 30 минути преди консумация на храна, за да се разгърне тяхното действие напълно. Подходящо средство са при понижен имунитет, стомашно-чревен дискомфорт и при изявени симптоми на бактериална или вирусна инфекция.

Защо да купите от Аптеки Феникс?

При нас ще откриете пробиотици под формата на сашета, капки, капсули и дъвчащи таблетки. Всеки един продукт в категорията е с високо качество и наличен на изгодна цена. Сред предложенията ни са и пробиотичните препарати за деца, както и тези за поддържането на интимно здраве при жените.

Б-ПРОТЕКТ капс х 20 бр Б-ПРОТЕКТ капс х 20 бр
-8 %
Производител: ЮНИКОМС Арт.номер: 50682
Б-ПРОТЕКТ капс х 20 брХранителна добавкаHealthy Life b-PROTEKT е високо ефикасен синбиотик, съдържащ специално съчетани пребиотици (инулин и пектин), витамин С, витамин А, витамин В6 и цинк, с мощна имуностимулираща NV6X® формула, който спомага за поддържането на нормална имунна систе..
22.25 лв. 24.18 лв.
Производител: NOBEL ILAC Арт.номер: 53805
Хранителната добавка Био Баланс Бейби е пробиотик с витамин D 3, под формата на капки, специално създадена за новородени и кърмачета с колики. Тя е синбиотик от последно поколение, който съдържа пребиотик и пробиотични култури. Подпомага регулирането и поддържането на нормалното състояние на чревнат..
21.66 лв.
БИО БАЛАНС BABY саше х 10 бр
От брошура
Производител: NOBEL ILAC Арт.номер: 35322
Био Баланс Бейби е последно поколение пробиотик с пребиотик (синбиотик).Био Баланс Бейби се използва:при колики при новородени и бебетаза поддържане на баланса на чревната микрофлора при прием на антибиотициза поддържане на нормалната чревна микрофлораза поддържане на доброто състояние на стомашно-ч..
14.23 лв.
БИО БАЛАНС саше х 10 бр
От брошура
Производител: NOBEL ILAC Арт.номер: 35321
Био Баланс е последно поколение пробиотик с пребиотик (синбиотик) за възрастни и деца над 6-годишна възраст. Bio Balance се използва за поддържане на:Баланса на чревната микрофлора при прием на антибиотициНормалната чревна микрофлораДоброто състояние на стомашно-чревния тракт Bio Bala..
15.16 лв.
Производител: PROTEXIN UK Арт.номер: 47104
Bio-Kult Candéa е научно разработен много-щамов пробиотик с екстракт от чесън и грейпфрут, предназначен за помощ на чревната и на интимната микробиота. Съдържа 7 щама живи бактерии, които нормално населяват храносмилателната система и доказано преживяват високата киселинност на стомаха. Био-Кул..
11.62 лв.
Производител: PROTEXIN UK Арт.номер: 47712
БИО-КУЛТ КАНДЕА капс. * 60Био-Култ Кандеа е научно разработен пробиотик, съдържащ 7 щама полезни бактерии, с добавен екстракт от семки на грейпфрут и чесън, които помагат да се поддържат естествените защитни сили на организма срещу Candida.Candida естествено се среща в човешкото тяло, но обикновено ..
47.92 лв.
Производител: PROTEXIN UK Арт.номер: 42916
БИО-КУЛТ Х 15 ПРОТЕКСИН Полезен при различни храносмилателни разстройства, свързани с нарушен баланс на чревната флора:  храносмилателен дискомфорт вирусни и бактериални стомашно-чревни инфекции подуване на корема и газове колики храносмилателни смущения по време на пътуване диария по време и..
11.62 лв.
Производител: PROTEXIN UK Арт.номер: 42556
БИО - КУЛТ капсули * 30 брХранителна добавкаХарактеристики:В помощ на храносмилателния тракт и имунната система.Подходящ за ежедневна употреба като част от здравословния начин на живот.Удобен при пътуване (няма нужда от охлаждане).Подходящ за употреба заедно с антибиотици.Част от световно призната г..
25.41 лв.
Производител: PROTEXIN UK Арт.номер: 47105
БИО - КУЛТ ПРО ЦИАН капсули * 15 брХранителна добавкаBio-Kult Pro-Cyan е научно-разработена формула с тройно действие и съдържа екстракт от червена боровинка (36mg PACs), два специално подбрани щама от живи бактерии и витамин А. Bio-Kult Pro-Cyan допринася за баланса на чревната и урогениталната мик..
13.65 лв.
БИОГАЙА + ВИТ.D3 табл х 10 бр
От брошура
Производител: BIO GAIA AB Арт.номер: 41919
BioGaia Protectis Probiotic + Vitamin D3 е хранителна добавка, която допринася за поддържането на балансирана чревна микрофлора, силен имунитет и добро здраве на храносмилателната система, благодарение на патентования пробиотичен щам Lactobacillus reuteri Protectis, а в комб..
13.49 лв.
БИОГАЙА дъвчащи таблетки ЛИМОН х 10 бр
-15 %
Производител: BIO GAIA AB Арт.номер: 28066
BioGaiа Protectis таблетки за дъвчене с вкус на лимон са хранителна добавка, съдържаща Lactobacillus reuteri Protectis. Спомагат на организма да възстанови естествения си баланс, подобрява чревната микрофлора и повишават имунитета. Подходяща допълнителна терапия при антибиот..
11.26 лв. 13.25 лв.
БИОГАЙА дъвчащи таблетки ЯГОДА х 10 бр
-15 %
Производител: BIO GAIA AB Арт.номер: 32648
BioGaiа Protectis таблетки за дъвчене с вкус на ягода са хранителна добавка, съдържаща Lactobacillus reuteri Protectis. Спомагат на организма да възстанови естествения си баланс, подобрява чревната микрофлора и повишават имунитета. Подходяща допълнителна терапия при антибиотично ..
11.26 лв. 13.25 лв.
Производител: BIO GAIA AB Арт.номер: 57384
Всяка капсула Биогайя Протектис за добро чревно здраве съдържа L. reuteri Protectis ≥ 100 million CFU (брой живи бактерии). BioGaia Protectis веган капсули се препоръчва при възрастни и деца над 3 години. Да се прилага редовно за добро чревно здраве или при поява на временен дискомфорт. За..
31.81 лв.
Производител: BIO GAIA AB Арт.номер: 59477
Биогайа промо пакет Мама и Бебе включва: Биогайа пробиотични капки 5 млБиогайа пробиотични веган капсули 30 бр.   Биогайа капки е хранителна добавка и е лесен, безопасен и ефективен начин за поддържане на адекватна концентрация на интестиналната флора при бебетата. Биогайа капки..
41.98 лв.
БИОГАЙА ПРОТЕКТИС пробиотични капки 5 мл.
-15 %
Производител: BIO GAIA AB Арт.номер: 52581
Биогая Протектис с витамин Д3 капки е пробиотик, който поддържа бaланса на чрeвната микрофлора и доброто здрaве при бeбета и мaлки деца. Продуктът е разработен по тeхнология, която позволявa удобно съхрaнение при стaйна темпeратура. Пробиотикът е напълно безопaсен за приeм дори и от новоро..
22.16 лв. 26.07 лв.
БИОГАЙА ПРОТЕКТИС С ВИТАМИН D3 пробиотични капки 5 мл
От брошура
Производител: BIO GAIA AB Арт.номер: 59891
БИОГАЙА ПРОТЕКТИС С ВИТАМИН D3 пробиотични капки 5 млХранителна добавкаBioGaia Protectis пробиотични капки с вит. D3 представлява иновативен пробиотик, под формата на капки, който допринася за поддържането на балансирана чревна микрофлора, висок имунитет и добро здраве на бебета (включително и новор..
26.74 лв.
БИОГАЙА сол 5 мл /туба/
-15 %
Производител: BIO GAIA AB Арт.номер: 51979
БИОГАЙА капки туба 5 млBioGaia Protectis капки са хранителна добавка. Съдържат Lactobacillus reuteri Protectis, който помага на добрите бактерии да възстановят естествения чревен баланс. Това, от своя страна, подобрява цялостния имунитет. Lactobacillus reuteri Protectis е изпитван при множество клин..
24.38 лв. 28.68 лв.
Производител: LABORATORIOS VIRENS S.L. Арт.номер: 54934
BioShield Biozin Prоbiotic Femme е хранителна добавка с мощен пробиотичен комплекс за балансиране на вагиналната флора. Биозин Пробиотик Фем съдържа патентован научно доказан пробиотичен комплекс SynBalance Gynelle с бленд от 3 млрд. живи колонии Lactobacillus..
16.35 лв.
Производител: WALMARK Арт.номер: 56143
Biopron ProEnzymes е хранителна добавка без глутен за възрастни и деца над 3 години за стомашен комфорт, без излишни газове. Биопрон ПроЕнзими е с уникална формула, която комбинира храносмилателни ензими с 9 мощни пробиотични щама и билкови екстракти, подкрепящи храносмилането. Така БИОПРО..
22.51 лв.
БИОСЪН ДЕЦА саше х 10 SUN WAVE
От брошура
Производител: Sun Wave Pharma Арт.номер: 63708
БИОСЪН ДЕЦА саше х 10 SUN WAVEБиоСън KIDS за деца е хранителна добавка в подкрепа на чревната микрофлора. Подходящ при прием на лекарства, стрес и нездравословно хранене. Действа благоприятно на имунната система.БиоСън за деца е комбинирана формула с четири вида специално селектирани бакте..
17.71 лв.
БИОСЪН СПОР капсули х 15 SUN WAVE
От брошура
Производител: Sun Wave Pharma Арт.номер: 63707
БИОСЪН СПОР капсули * 15 бр SUN WAVEХранителна добавкаСъстав:Bacillus clausii    125 мг/2 милиарда UFCРафинирано соево масло; капсула (желатин, глицерин, пречистена вода, оцветител: жълт железен оксид); Bacillus clausii; емулгатор: соев лецитин; сгъстител: пчелен восък; антиоксидант: DL-ал..
15.96 лв.
Производител: MAYLA PHARMACEUTICAL Арт.номер: 56581
БИОТИК ПЛЮС саше * 6 брBIOTIC + включва 10 различни вида пробиотични микроорганизми, важни за баланса и разпространението на бактериалната флора в чревния тракт. Пребиотикът инулин "подхранва" добрите бактерии, влияе благоприятно за техния растеж и възстановява нормалната флора на червата.Полезни де..
14.23 лв.
Производител: МАГНАЛАБС Арт.номер: 47118
МАГНАЛАБС БИОТОН Б капсули * 30 Съдържание:Pectin - 100 мг,Lactobacillus acidophilus - 45 мг (4,5 млрд. живи бактерии),Inulin - 22 мг,Bifidobacterium longu - 11 мг (1,1 млрд. живи бактерии),Vitamin В6 (Pyridoxine hydrochloride) - 0,5 мг,пълнител: малтодекстрин, антислепващ агент: магнезиев стеарат,..
19.54 лв.
БИОФЛОРА капс х 20 бр БИОФЛОРА капс х 20 бр
-15 %
Производител: AROMANIA Арт.номер: 54735
Аролайф МаксиФлор е перфектна комбинация между пробиотици и пребиотик. AroLife MaxiFlor е хранителна добавка, която допринася за нормална чревна микрофлора и стомашно-чревен комфорт.Пробиотиците са млечнокисели бактерии, които допринасят за регулиране и поддържане ..
11.11 лв. 13.07 лв.
Производител: AROMANIA Арт.номер: 64644
БИОФЛОРА КИДС дъвчащи таблетки * 60  бр АРО ЛАЙФХранителна добавкаОсновни съставки:Пробиотични щамове:Lactobacillus acidophilusLactobacillus rhamnosusBifidobacterium infantisLactobacillus reuteriПълнители манитол, микрокристална целулоза и ксилитол**, инулин, малина на прах, ароматизант малина,..
20.33 лв.
Производител: DANHSON Арт.номер: 56810
БиФиДо Kидс е синбиотик – комбинация между пробиотици и пребиотик в удобна сашетна форма, която улеснява приема при най-малките и има приятен вкус на йогурт.Прoбиотиците са полезните микроорганизми, които подпомагат по естествен начин храносмилането, стомашно-чревната флора и имунната система на дет..
11.62 лв.
Производител: DANHSON Арт.номер: 57841
БИФИДО КИДС саше * 10 бр ДАНСОНХранителна добавкаБиФиДо Кидс от Danhson е синбиотик с приятен вкус на йогурт, предназначен за бебета над 6-месечна възраст. Комбинацията от пребитоик и пробиотици е в удобна сашетна форма за по-лесен прием.Пробиотиците са полезни микроорганизми, подпомагащи по естеств..
10.45 лв.
Производител: NATURA FORTA Арт.номер: 55028
БУТАРЕН АМИНО капсули * 90 брХранителна добавкаОписание:Бутарен Амино е хранителна добавка, която съдържа натриева и калциева сол на бутирова киселина и л-глутамин. Глутаминът е аминокиселина, съдържаща се в големи количества най-вече в скелетните мускули. Отделя се при усилени физически натоварвани..
35.46 лв.
Производител: NATURA FORTA Арт.номер: 49227
БУТАРЕН ИНУ капсули * 90 брХранителна добавкаСъдържа:Инулин и Бутирова киселина (във вид на калциева и натриева сол).Неактивни съставки:Растителни масла, магнезиев стеарат, желатинова капсула.Не съдържа:Дрожди, глутен, царевица, млечни продукти, оцветители, пълнители, подобрители.Продуктът притежава..
32.01 лв.
Производител: NATURA FORTA Арт.номер: 48459
Хранителна добавка При нарушение на целосттa на лигавицата на червата:             по време и след продължителен прием на антибиотици;             вирусни бактериални инфекции..
39.55 лв.
Показани са от 1 до 30 от 119 резултата (4 страници)