Меню
Количка

Ортези

На всеки се е случвало, да получи контузия на крак, ръка или кръст. Това може да стане по време на работа или на спорт и сериозно да влоши качеството ви на живот. В същото време все повече хора заболяват от артрози, артрити и други дегенеративни състояния.

Освен медикаменти бихте могли да потърсите и други средства за профилактика и облекчаване на дискомфорта. Ортезите представляват ортопедичен артикул, който се използва за корекция на функцията на крайниците или торса. Тяхната функция се състои в това, да балансират някакъв физически проблем, чрез стягане и създаване на опора.

Ортезите – важен помощник в борбата с болката и контузиите

Спортът и активното движение са част от живота на съвременният човек. Който веднъж е започнал да се занимава с някакъв спорт, трудно би се отказал, дори да започне да изпитва болка. Съвременните ортези могат да бъдат перфектна превенция срещу травми, да помогнат при лечението на контузи и да окажат подкрепа в различни ситуации на дискомфорт.

Този вид медицински изделия не се препоръчват само на спортистите, но и на хора, които ежедневно работят в седнала позиция и нямат много движение. Това също е проблем, защото тялото изпитва силен дискомфорт от обездвижването. Ролята на ортезата е много важна, защото тя може да предотврати тежка контузия в ранен етап. Ограничавайки подвижността на съответния крайник в дадена посока, предпазва зоната, в която се използва от допълнително травмиране. Ортезите са различни като изработка и могат да ви помогнат, ако изпитвате болка в краката, торса, ръцете и китките.

Какви продукти ще откриете при нас?

В каталога ви предлагаме различни видове ортези, които са специално разработени за различни части от тялото. Предлагаме ви да отделите внимание на следните:

     глезенка – използвайте я като профилактика или лечение. Може да се постави при различни контузии, навяхвания, изкълчвания или след оперативна намеса. От същата серия може да поръчате още накитник, налакътник или наколенка;

     пояс с велкро лепка – коланът е много подходящ при болки и дискомфорт в поясната област, тъй като има функция да подобри кръвоснабдяването. Използвайте го при различни заболявания в кръста и като профилактика при по-продължителна и натоварваща работа;

     накитник регулиращ се – чудесно средство да се предпазите от травма при спортуване. Накитникът може да помогне и на хора с артрози, артрит и увреждания на връзките;

     чорап – специалната изработка ви осигурява градирана компресия. По-силна е в областта на глезена и намалява нагоре по крака. Този чорап е подходящ при наличието на венозни заболявания. Подобен продукт трябва да ви бъде предписан от лекар;

     налакътник – дизайнът на тази ортеза е анатомичен и се изработва от полиамидна коприна. Няма да се затрудните да го поставите на ръката си, тъй като е еластичен и удобен дори по време на движение. Ще облекчи болката и напрежението в лакътя като позволи и на кожата да диша. Незабележим е под дрехите, тъй като прилепва достатъчно плътно.

Разгледайте всички предложения в категорията, за да откриете ортеза подходяща за вашето състояние. При желание може да се консултирате и с вашия лекар, за да сте сигурни, че избраният модел е правилен и ще имате положителна полза от употребата му.

Можем ли да купим онлайн?

При нас в онлайн аптека Феникс ще намерите огромно разнообразие от ортези с доказано качество. Медицинските изделия са изработени от фирми специализирани в тази сфера. Артикулите имат подробно описание, включващо характеристики и размери. Няма да се затрудните да откриете правилния модел онлайн. Поръчка може да направите в удобно за вас време, без да се съобразявате с ден и час. Цената на изделията е конкурентна и достъпна за всеки.

Производител: COIMBRA, ИСПАНИЯ Арт.номер: 62510
КОИМБРА СТЕЛКИ МАДАМ р-р 39-40Характеристики:     > Комфортна корекция на напречния свод.     > Меко стъпване без болка.     > Специално конструирани за дамски обувки.     > Подходящи и за..
17.72 лв.
Производител: COIMBRA, ИСПАНИЯ Арт.номер: 62506
КОИМБРА СТЕЛКИ ПРЕСТИЖ р-р 38Характеристики:     > Подходящи при ежедневни натоварвания.     > Анатомични стелки за надлъжен и напречен свод.     > Покритие от кожа, основа с активен въглен.  ..
37.50 лв.
Производител: COIMBRA, ИСПАНИЯ Арт.номер: 62507
КОИМБРА СТЕЛКИ ПРЕСТИЖ р-р 39Характеристики:     > Подходящи при ежедневни натоварвания.     > Анатомични стелки за надлъжен и напречен свод.     > Покритие от кожа, основа с активен въглен.  ..
37.50 лв.
Производител: COIMBRA, ИСПАНИЯ Арт.номер: 62508
КОИМБРА СТЕЛКИ ПРЕСТИЖ р-р 43Характеристики:     > Подходящи при ежедневни натоварвания.     > Анатомични стелки за надлъжен и напречен свод.     > Покритие от кожа, основа с активен въглен.    &n..
37.50 лв.
Производител: QMED Арт.номер: 62516
QMED ОРТОПЕДИЧНА ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА КРАКАХарактеристики:     > Анатомична възглавница изработена от memory пяна     > Осигурява комфортен сън в странично положение     > Анатомично позициониране на бедрата и таза в легна..
50.88 лв.
Производител: QMED Арт.номер: 62517
QMED ОРТОПЕДИЧНА ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА СЯДАНЕХарактеристика:     > Универсална анатомичната възглавница за сядане     > За намаляване на напрежението в гръбначния стълб, профилактика на декубитуси, дегенеративни заболявания на гръбначния стълб &n..
87.50 лв.
Производител: QMED Арт.номер: 62512
QMED ТОПКА ЗА МАСАЖ жълта 8 смТвърдата масажна топка антистрес с бодлички е предназначена за акупресурен и спортен масаж.Подходяща е за масаж на краката, ръцете и цялото тяло.Полезни действия и предимства:     > Бори се с натрупаното напрежение.    &nb..
14.58 лв.
Производител: QMED Арт.номер: 62513
QMED ХАЛОДУО пръсторазделителИндикации:     > Болка в сезамовидния апарат на палеца.     > Еластичен Халус Валгус.     > Следоперативно лечение.Характеристики:     > Устойчив, мек силиконо..
19.79 лв.
Производител: QMED Арт.номер: 62514
QMED ХАЛОКЕЪР пръсторазделителИндикации:     > Болка в сезамовидния апарат на палеца.     > Еластичен Халус Валгус.     > Следоперативно лечение.Характеристики:     > У..
21.87 лв.
Производител: QMED Арт.номер: 62515
QMED ХАЛОТРИО пръсторазделителИндикации:     > Болка в сезамовидния апарат на палеца.     > Еластичен Халус Валгус.     > Следоперативно лечение.Характеристики:     > У..
21.87 лв.
Производител: MEDIKA SANDANSKI Арт.номер: 48852
Ankle Support Medilast active L -1 piece / Наглезенка Медиласт актив L- 1 брой Спортна серия Medilast®Спортната серия Medilast® включва еластични продукти в телесен цвят, които са изработени от полиамидна коприна и облечена гумена нишка. Те имат лечебно и профилактично действие, оказват умерена комп..
9.74 лв.
Производител: MEDIKA SANDANSKI Арт.номер: 48853
Ankle Support Medilast active М-1 piece / Наглезенка Медиласт актив М- 1 брой Спортна серия Medilast®Спортната серия Medilast® включва еластични продукти в телесен цвят, които са изработени от полиамидна коприна и облечена гумена нишка. Те имат лечебно и профилактично действие, оказват умерена компр..
9.74 лв.
Производител: MEDIKA SANDANSKI Арт.номер: 48855
Ankle Support Medilast active XL-1 piece / Наглезенка Медиласт актив XL- 1 брой Спортна серия Medilast®Спортната серия Medilast® включва еластични продукти в телесен цвят, които са изработени от полиамидна коприна и облечена гумена нишка. Те имат лечебно и профилактично действие, оказват умерена ком..
9.74 лв.
Производител: РОТЕМЕЛ Арт.номер: 22418
Ankle Support Rotemel Classic №1 / Наглезенка Ротемел Класик №1 Състав: 98% памук; 2% полиестер.Предлага се в размери: №1, №2, №3 – пакетирани поединично.Показания: Ефикасно средство при профилактика и подпомагане лечението на глезена при:контузии, навяхвания, изкълчвания, като подпомага ставните вр..
2.57 лв.
Производител: РОТЕМЕЛ Арт.номер: 22135
Ankle Support Rotemel Classic №2 / Наглезенка Ротемел Класик №2 Състав: 98% памук; 2% полиестер.Предлага се в размери: №1, №2, №3 – пакетирани поединично.Показания: Ефикасно средство при профилактика и подпомагане лечението на глезена при:контузии, навяхвания, изкълчвания, като подпомага ставните вр..
2.57 лв.
Производител: РОТЕМЕЛ Арт.номер: 29622
Ankle Support Rotemel Classic №3 / Наглезенка Ротемел Класик №3Състав: 98% памук; 2% полиестер.Предлага се в размери: №1, №2, №3 – пакетирани поединично.Показания: Ефикасно средство при профилактика и подпомагане лечението на глезена при:контузии, навяхвания, изкълчвания, като подпомага ставните връ..
2.33 лв.
Производител: МЕБОСС Арт.номер: 44533
Придържащият колан служи за допълнителна сигурност и прикрепяне на конвексната торба.УПОТРЕБА:Коланът се закопчава за конвексната илео или коло торба и се поставя около тялото.ПРЕДИМСТВА:Допълнителна сигурност за прикрепената към тялото торба.Може да се комбинира с всеки вид торбичка до лимитираната..
12.90 лв.
Производител: РОТЕМЕЛ Арт.номер: 12187
Belt for Herniation Right Rottemel / Колан за херния десен Ротемел Начин на употреба: Поставя се на кръста като възглавничката се постявя да притиска хернията.Състав: Памук - 86 %; Полиамид - 14 %; Ластик; Регулатори; Гума.Да се съхранява на сухо, защитено от пряка слънчева светлина място.Производит..
9.39 лв.
Производител: РОТЕМЕЛ Арт.номер: 27167
БЯЛ САМОЗАЛЕПВАЩ СЕ НАКИТНИК РОТЕМЕЛ ПРИМАЕфикасно средство при профилактика и подпомагане лечение на:натъртвания, артрози и артрити на ставата на китката;частични увреждания на ставните връзки;защитава от травми китката при удари и падане, при спортни занимания и физически натоварвания.Предлага се ..
3.33 лв.
Производител: MEDIKA SANDANSKI Арт.номер: 14538
Medilast Active carpus М /  Медиласт Актив накитник М Medilast® Active Накитник е продукт със съвременен анатомичен дизайн, изработен от висококачествена полиамидна коприна. Притежава еластичност в двете посоки, което позволява лесно поставяне и удобство по време на движение.без латекс , меки и..
6.60 лв.
Производител: РОТЕМЕЛ Арт.номер: 32184
Наколенка "Класик" № 1 - 1 брой Ефикасно средство при профилактика и подпомагане лечението на колянната става при: травми, навяхвания и контузии при спортисти; остри и хронични болки при дегенеративни заболявания (артрози, артрити); посттравматични и следоперативни състояния, като осигурява стабили..
2.66 лв.
Производител: РОТЕМЕЛ Арт.номер: 32185
Rometel kneeling №2 / Ротемел  наколенка №2Състав: 98% памук; 2% полиестер.Предлага се в размери: №1, №2, №3 – пакетирани поединично. Показания: Ефикасно средство при профилактика и подпомагане лечението на колянната става при:травми, навяхвания и контузии при спортисти;остри и хронични болки п..
2.66 лв.
Производител: РОТЕМЕЛ Арт.номер: 29623
НАКОЛЕНКА N2 * 1 брой РОТЕМЕЛ КЛАСИКЕфикасно средство при профилактика и подпомагане лечението на колянната става при:травми, навяхвания и контузии при спортисти;остри и хронични болки при дегенеративни заболявания (артрози, артрити);посттравматични и следоперативни състояния, като осигурява стабили..
2.66 лв.
Производител: РОТЕМЕЛ Арт.номер: 27071
НАКОЛЕНКА N3 * 1 брой РОТЕМЕЛ КЛАСИКЕфикасно средство при профилактика и подпомагане лечението на колянната става при: травми, навяхвания и контузии при спортисти;остри и хронични болки при дегенеративни заболявания (артрози, артрити);посттравматични и следоперативни състояния, като осигурява с..
2.66 лв.
Производител: РОТЕМЕЛ Арт.номер: 31776
НАЛАКЪТНИК N1 * 1 брой РОТЕМЕЛ КЛАСИКЕфикасно средство при профилактика и подпомагане лечение на:натъртвания, артрози и артрити на ставата на лакътя;частични увреждания на ставните връзки;защитава от травми лакътя при удари и падане, при спортни занимания и физически натоварвания.Състав: 98% памук; ..
2.56 лв.
Производител: РОТЕМЕЛ Арт.номер: 31775
Rometel armrest №2 / Ротемел  налакътник №2Състав: 98% памук; 2% полиестер.Предлага се в размери: №1, №2, №3 – пакетирани поединично.Показания: Ефикасно средство при профилактика и подпомагане лечение на:натъртвания, артрози и артрити на ставата на лакътя;частични увреждания на ставните връзки;..
2.57 лв.
Производител: РОТЕМЕЛ Арт.номер: 31829
Rometel armrest №3 / Ротемел  налакътник №3Състав: 98% памук; 2% полиестер.Предлага се в размери: №1, №2, №3 – пакетирани поединично.Показания: Ефикасно средство при профилактика и подпомагане лечение на:натъртвания, артрози и артрити на ставата на лакътя;частични увреждания на ставните връзки;..
2.57 лв.
Производител: ОРТОТЕХ ООД Арт.номер: 64498
ОРТОТЕХ Albert Andre Kъси 3/4 чорапи 140 DEN унисекс ЧЕРНИ 4 размер LKъси 3/4 чорапи 140 DEN – Albert Andrè Унисекс (чифт)• Профилактика на разширени вени и предтерапевтична подкрепа при първите симптоми на венозна недостатъчност• Превантивните чорапи Albert Andrè упражняват лек натиск от 14 до 18 m..
41.67 лв.
Производител: ОРТОТЕХ ООД Арт.номер: 62496
ОРТОТЕХ БРЕЙС КЛЮЧИЦА КИДС р-р универсален• Стабилно фиксира ключичната област• Комфортна конструкция в аксиларната област• Мека и неразместваща се гръбна пелота• Стабилен, дишащ и антибактериален материал• Фрактура на ключицата• Дисторзио на остерноклавикуларната или акромиоклавикуларната ставаБрей..
62.51 лв.
Производител: ОРТОТЕХ ООД Арт.номер: 62497
ОРТОТЕХ БРЕЙС КЛЮЧИЦА КИДС+ р-р универсален• Стабилно фиксира ключичната област• Комфортна конструкция в аксиларната област• Мека и неразместваща се гръбна пелота• Дишащ, стабилен и антибактериален материал с омекотяване• Фрактура на ключицата• Дисторзио на стерноклавикуларната или акромиоклавикулар..
64.59 лв.
Показани са от 1 до 30 от 108 резултата (4 страници)

* Офертите са валидни до изчерпване на количествата.