Меню
Количка

АКУПРО филм табл 20 мг х 30 бр

Accupro® 20 mg film tablets x 30 / Акупро® 20 мг филмирани таблетки х 30 - Лекарства с рецепта
АКУПРО филм табл 20 мг х 30 бр
  • Наличност: Изчерпан
  • Производител: PFIZER LABORATORIES
  • Арт.номер: 20496
  • Тегло: 0.20кг
8.01 лв.
Акупро се използва за лечение на хипертония (повишено кръвно налягане), като се прилага самостоятелно или при необходимост с други лекарства за понижаване на кръвното  налягане (диуретици и бета-блокери). Прилага се и за лечение застойна сърдечна недостатъчност (сърдечна слабост) едновременно с други лекарства (диуретици и/или гликозиди).

В момента този артикул не е в наличност. При поръчка, ще се свържем с Вас, за да Ви уведомим за срока на доставка.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

АКУПРО филм табл 20 мг х 30 бр от Аптеки Феникс

Accupro® 20 mg film tablets x 30 / Акупро® 20 мг филмирани таблетки х 30

Квинаприл/Quinapril

Моля, прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство -Тази листовка ще Ви даде информация за АКУПРО. -Ако имате допълнителни въпроси, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт. -Това лекарство е предписано лично на Вас и не трябва да го давате на други хора. То може да им навреди дори когато техните оплаквания са същите като Вашите. -Запазете тази листовка, може да пожелаете да я прочетете отново. В тази листовка: 1.Какво представлява АКУПРО и за какво се използва 2.Преди да започнете да приемате АКУПРО 3.Как трябва да се приема АКУПРО 4.Възможни нежелани реакции 5.Съхраняване на АКУПРО 6.Допълнителна информацияИмето на това лекарство е АКУПРО. Лекарственото вещество е quinapril (квинаприл). Всяка филмирана таблетка съдържа 5,10 или 20 мг от лекарственото вещество. Помощните вещества са: магнезиев карбонат, магнезиев стеарат, лактоза, желатин.

1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АКУПРО И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА АКУПРО се предлага под формата на бели таблетки, съдържащи 5, 10 или 20 мг лекарствено вещество. АКУПРО се предлага в опаковки, съдържащи 30 броя таблетки. Възможно е на пазара да не се предлагат всички видове опаковки.

Какъв тип лекарство е АКУПРО АКУПРО принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин- конвертиращия ензим.

За какво се използва АКУПРО АКУПРО се използва за лечение на хипертония (повишено кръвно налягане), като се прилага самостоятелно или при необходимост с други лекарства за понижаване на кръвното  налягане (диуретици и бета-блокери). Прилага се и за лечение застойна сърдечна недостатъчност (сърдечна слабост) едновременно с други лекарства (диуретици и/или гликозиди).

2.ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ АКУПРО АКУПРО не трябва да се използва: Ако сте получавали алергична реакция към quinapril или някое от помощните вещества в състава на лекарството, описани по-горе. Уведомете Вашия лекар преди да приемете АКУПРО в случаите, описани по-долу, тъй като това лекарство може да не е подходящо за Вас: ?Ако сте развили ангиоедем (отоци по лицето и шията, в редки случаи оток на тънките черва) при предходно лечение с лекарство от групата на АКУПРО ?Ако сте бременна, планирате да забременеете или установите, че сте бременна ?Ако кърмите ?Ако сте под 18 години ?Ако страдате от диабет ?Ако имате бъбречно заболяване ?Ако имате чернодробно заболяване.

Бременност АКУПРО не трябва да се приема по време на бременност освен ако Вашият лекар не Ви е препоръчал друго. Жени в детеродна възраст е необходимо да използват ефикасни противозачатъчни средства. Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако забременеете, смятате, че сте забременели или планирате забременяване, докато приемате АКУПРО. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да вземате каквото и да е лекарство, ако сте бременна.

Кърмене Докато употребявате АКУПРО, не се препоръчва да кърмите, тъй като АКУПРО се излъчва в майчиното мляко. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да вземате каквото и да е лекарство, докато кърмите.

Шофиране и работа с машини АКУПРО може да предизвика виене на свят и сънливост, особено в началото на лечението. Не трябва да шофирате, да работите със сложни машини или да се включвате в други потенциално рискови дейности, докато не разберете дали това лекарство не засяга Вашата способност да извършвате тези дейности.

Прием на други лекарства Преди да започнете да приемате каквото и да е ново лекарство с АКУПРО трябва да говорите с Вашия лекар. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако в момента вземате или наскоро сте вземали каквото и да е друго лекарство, даже и без лекарско предписание. АКУПРО и някои други лекарства могат да си влияят едно на друг(взаимодействие). АКУПРО не трябва де се приема едновременно с тетрациклини (антибиотик) и други лекарства, които взаимодействат с магнезий; литий (прилага се при някои психиатрични заболявания); варфарин. Акупро трябва да се прилага под лекарски контрол при едновременен прием с диуретици (лекарства за понижаване на кръвното налягане) или лекарства, повишаващи съдържанието на калий в кръвта (напр. калий-съхраняващи диуретици).

Прием на АКУПРО с храна и напитки Не се препоръчва консумация на калиеви добавки или заместители на солта, съдържащи калий, докато приемате АКУПРО.

 3.КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА АКУПРО Винаги приемайте АКУПРО точно както Вашият лекар Ви е инструктирал. Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Вашият лекар ще определи каква доза е подходяща за Вас. Вашият лекар може да Ви предпише различна схема на дозиране и/или доза, ако имате проблеми с бъбреците или черния дроб. Безопасността и ефективността при деца и подрастващи (под 18 години) не е установена и, следователно, quinapril не трябва да бъде използван в тази възрастова група. Ако все още не сте сигурни за нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

По време на лечение с АКУПРО: Съобщете незабавно на Вашия лекар, ако получите кожен обрив, отоци по лицето, шията и тялото, свиркащо дишане или хрипове по време на лечението с АКУПРО. Съобщете незабавно на Вашия лекар, ако получите силна коремна болка с или без гадене и повръщане. Съобщете незабавно на Вашия лекар, ако получите замайване, особено през първите дни на лечението. Ако Ви прилошее, не вземайте следващата доза от Вашето лекарство преди да се консултирате с лекуващия лекар. Недостатъчният прием на вода, прекомерното изпотяване или обезводняване може да доведе до прекомерно спадане на кръвното налягане. Други причини за обезводняване може да бъдат повръщане или диария. Консултирайте се с Вашия лекар в тези случаи. Съобщете незабавно на Вашия лекар, ако получите някакви признаци на инфекция (болки в гърлото, треска) по време на лечението с АКУПРО. Съобщете на лекаря, че приемате инхибитор на ангиотензин-конвертиращия ензим, ако Ви предстои хирургична операция и/или анестезия.

Ако приемете по-голямо от необходимото количество АКУПРО Обадете се незабавно на Вашия лекар или отидете до най-близкото болнично спешно отделение. Вземете опаковката от АКУПРО с Вас дори ако в нея не са останали таблетки.

Ако забравите да вземете АКУПРО Важно е да вземате Вашите таблетки АКУПРО редовно по едно и също време всеки ден. Ако забравите да вземете една доза, вземете я веднага щом си спомните освен ако не е дошло време за Вашата следваща доза. В този случай просто продължете със следващата доза по обичайния начин. Не вземайте 2 дози по едно и също време, за да наваксате дозата, която сте пропуснали.

4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ АКУПРО, както всички лекарства, може да причини някои нежелани лекарствени реакции. Най-чести са: главоболие, замайване, кашлица, ринит (възпаление на носната лигавица) умора, гадене и/или повръщане и миалгия (болка в мускулите).

Ако някоя от тези нежелани реакции се окаже трайна или обезпокоителна или ако забележите нежелана реакция, която не е спомената в тази листовка, моля, информирайте  Вашия лекар или фармацевт.

5.СЪХРАНЯВАНЕ НА АКУПРО Пазете всички лекарства на място, недостъпно за деца! Съхранявайте в оригиналната опаковка. Това лекарство не изисква специални условия на съхранение. Не употребявайте след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката.

6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Информацията в тази листовка се отнася само за АКУПРО. Тази листовка не съдържа цялата информация за това лекарство. Ако имате някакви въпроси или не сте сигурни за нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Притежател на разрешението за употреба: PFIZER EUROPE МА EEIG

Производител: Goedecke GmbH, Mooswaldallee 1,79090 Freiburg, Germany

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите АКУПРО филм табл 20 мг х 30 бр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: akupro