Меню
Количка

АЛПИКОРТ сол 100 мл

Alpicort 100 ml. / Aлпикорт 100 мл. - Лекарства с рецепта
АЛПИКОРТ сол 100 мл
  • Наличност: В наличност
  • Производител: DR. A. WOLFF
  • Арт.номер: 114
  • Тегло: 0.20кг
13.36 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Използва се при псориазис на окосмената част на главата, себороична екзема, статус себороикус, симптоматично опадане на косата (напр. след инфекциозни общи заболявания или след употреба на цитостатици и антикоагуланти), алопеция ареата, дифузен косопад, себороичен косопад (с увеличено отделяне на кожна мазнина)
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

Alpicort 100 ml. / Aлпикорт 100 мл.

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

Уважаеми пациенти, Моля прочетете внимателно тази листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекуващ лекар или фармацевт.

Наименование на лекарствения продукт

Alpicort® Алпикорт

Състав: 100 ml разтвор съдържат: Фармакологично активни вещества: 0,2 g преднизолон; 0,4 g салицилова киселина Други съставки: L-аргинин, изопропил алкохол, пропилен гликол, вода

Лекарствена форма и съдържание Дермален разтвор флакон от 100 ml Противовъзпалителен, ексфолиантен, антибактериален разтвор

 Показания Псориазис на окосмената част на главата, себороична екзема, статус себороикус, симптоматично опадане на косата (напр. след инфекциозни общи заболявания или след употреба на цитостатици и антикоагуланти), алопеция ареата, дифузен косопад, себороичен косопад (с увеличено отделяне на кожна мазнина)

 Кога не трябва да използвате Алпикорт ? Препаратът не трябва да се прилага при свръхчувствителност към някоя от съставките на Алпикорт, както и при дребна шарка, специфични кожни заболявания (туберколоза, сифилис), възпалителни реакции при ваксини, гъбични инфекции (микози), бактериални кожни инфекции, периорален дерматит (кожни възпаления около устата, съпроводени със зачервявания и пъпки), розацея (зачервяване на лицето, съпроводено евентуално с възпалителни или гнойни пъпки).

 В кои случаи трябва да прилагате Алпикорт само след консултация с лекар? Ако сте с бъбречно увреждане или се налага да използвате Алпикорт за по- продължително време и/или върху голяма повърхност, моля консултирайте се обезателно с вашия лекар.

Какво трябва да имате предвид по време на бременност и кърмене? За по-голяма предпазливост Алпикорт не трябва да се употребява по време на бременност. Алпикорт не трябва да се прилага в областта на гърдите по време на кърмене.

Специални предпазни мерки и специални предупреждения за употреба

Какви предпазни мерки трябва да имате предвид? Поради съдържанието си на изопропилов алкохол Алпикорт е предназначен изключително за външно приложение върху кожата на главата. Алпикорт не трябва да се прилага вътрешно или върху лигавици: уста, очи или генитални области.

 Лекарствени взаимодействия

Кои лекарствени продукти оказват обратно влияние върху ефекта на Алпикорт ? Поради своя състав Алпикорт може да засили действието на други външно прилагани активни вещества. Моля, отбележете, че тази информация може да касае и неотдавна използвани от Вас лекарствени продукти.

 Инструкции за правилна употреба Следните инструкции важат за Алпикорт, ако Вашият лекар не е предписал друго. Моля спазвайте тези указания за употреба, за да имате максималма полза от Алпикорт.

 Колко често и какво количество на ден можете да използвате? Веднъж дневно, по възможност вечер, до забележимо подобрение на кожните симптоми или докато косопада спре. След това 2-3 пъти седмично е достатъчно.

Как и кога трябва да използвате Алпикорт? Разтворът трябва да се прилага по възможност вечер. За целта е необходимо да се снеме капачката, апликаторът да се постави с отвора надолу и леко да се провлачи по засегнатите участъци. След употреба флаконът отново се затваря с капачката. След нанасяне на разтвора се препоръчва мануален масаж на кожата на цялата глава в продължение на 2-3 минути, за по-добро проникване на активните вещества в космените фоликули и за стимулиране на кръвооросяването.

 Колко дълго можете да прилагате Алпикорт ? Продължителността на терапията зависи от вида и протичането на заболяването и се назначава индивидуално от лекаря.

Грешки при употреба

Какво трябва да направите, ако сте пропуснали приложението на Алпикорт ? Ако сте пропуснали еднократно да приложите Алпикорт, моля не прилагайте двойна доза, а подновете лечението с предвидената.

Какво да направите ако сте прекъснали лечението за по-дълъг период или сте го преустановили преждевременно? Моля, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, тъй като и в двата случая успехът на лечението е застрашен.

Нежелани реакции

Какви нежелани реакции може да предизвика Алпикорт ?

В много редки случаи могат да се появят кожни реакции на свръхчувстителност (алергична контактна екзема). Освен това са възможни краткотрайни кожни възпаления (напр. парене, зачервяване). При продължителна употреба на Алпикорт, както при всички препарати, съдържащи кортикостероиди е възможна поява на кожни изменения (промяна дебелината на кожата, разширение на малки кръвоносни съдове в кожата, поява на стрии, стероидно акне с образуване на пъпки, периорален дерматит и увеличено телесно окосмяване).

При по-продължителна употреба във високи дози на обширни повърхности, както и при неправилна употреба, е възможна появата на систематичното действие на кортикостероидите.

Ако забележите. някакви нежелани реакции, които не са отбелязани в тази листовка, моля информирайте за това Вашия лекуващ лекар или фармацевт.

Какви мерки трябва да предприемете в случай на поява на нежелани реакции? При поява на реакции на свръхчувствителност лечението трябва да бъде преустановено и да се потърси лекарска помощ.

 Инструкции за съхранение Датата на изтичане на срока на годност е отбелязана върху опаковката, респективно върху етикета на флакона. Да не се употребява след изтичане срока на годност.

Как трябва да се съхранява Алпикорт ? Този продукт трябва да се съхранява при температура не по-висока от 25°С. Да се пази далеч от деца.

Притежател на разрешението за употреба:DR. AUGUST WOLFF GmbH&Co.Arztneimittel Производител: Dr. August Wolff GmbH & Co., Германия.

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: alpikort