Меню
Количка

АПРЕДОНАВ табл 7,5 мг x 56 бр

Апредонав 7,5 мг х56 таблетки - Лекарства с рецепта
АПРЕДОНАВ табл 7,5 мг x 56 бр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: MEDOCHEMIE
 • Арт.номер: 57183
 • Тегло: 0.12кг
30.27 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

Апредонав действа основно чрез понижаване на сърдечния ритъм с няколко удара в минута. Това понижава нуждата от кислород на сърцето, особено в ситуации, в които е по-вероятно да се появи пристъп на стенокардия.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

АПРЕДОНАВ табл 7,5 мг x 56 бр от Аптеки Феникс

Апредонав (ивабрадин) е лекарство за сърце, което се използва за лечение на:
Симптоматична стабилна стенокардия (която причинява гръдни болки) при възрастни със сърдечна честота над или равна на 70 удара в минута. Това лекарство се прилага при възрастни пациенти, които не понасят или не могат да приемат лекарства, наречени бета-блокери. Използва се също в комбинация с бета-блокери при възрастни, при които състоянието не може да се контролира напълно с бета-блокер.

Хронична сърдечна недостатъчност при възрастни със сърдечна честота над или равна на 75 удара в минута. Това лекарство се използва в комбинация, от стандартната терапия, включително терапия с бета-блокер или когато бета-блокерите са противопоказани или не се понасят от пациента.За стабилна стенокардия (обикновено наричана "ангина"):
Стабилната стенокардия е сърдечно заболяване, което настъпва, когато сърцето не получава достатъчно кислород. Обичайно се проявява между 40 и 50-годишна възраст. Най-честият симптом на стенокардията е гръдната болка или дискомфорт. По-вероятно е стенокардията да се прояви, когато сърцето бие по-бързо в ситуации като физическо натоварване, емоции, излагане на студ или след хранене. Ускоряването на сърдечния ритъм може да причини гръдна болка при хора, които страдат от стенокардия.За хронична сърдечна недостатъчност:
Хроничната сърдечна недостатъчност е сърдечно заболяване, което настъпва, когато сърцето Ви не може да изпомпва достатъчно кръв до останалата част от тялото Ви. Най-честите симптоми на сърдечна недостатъчност са задух, умора, лесна уморяемост и подуване на глезените.Как действа Апредонав:
Апредонав действа основно чрез понижаване на сърдечния ритъм с няколко удара в минута. Това понижава нуждата от кислород на сърцето, особено в ситуации, в които е по-вероятно да се появи пристъп на стенокардия. По този начин Апредонав помага за овладяване и намаляване на броя на пристъпите на стенокардия.

Освен това, тъй като повишеният сърдечен ритъм засяга неблагоприятно функцията на сърцето и преживяемостта при пациента с хронична сърдечна недостатъчност, специфичното понижаващо сърдечната дейност действие на ивабрадин помага да се подобри функцията на сърцето и прогнозата за живот при тези пациенти.Не приемайте Апредонав:

 • ако сте алергични към ивабрадин или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • ако сърдечната Ви честота в покой преди началото на лечението е твърде ниска (под 70 удара в минута);
 • ако страдате от кардиогенен шок (сърдечно заболяване, което се лекува в болница);
 • ако страдате от ритъмно нарушение на сърцето; 
 • ако получавате сърдечен удар;
 • ако страдате от много ниско кръвно налягане;
 • ако страдате от нестабилна стенокардия (тежка форма, при която гръдната болка се появява много често при покой и при физическо натоварване)
 • ако имате сърдечна недостатъчност, която скоро се е влошила;
 • ако сърдечната Ви честота е зависима изцяло от Вашия пейсмейкър (кардиостимулатор):
 • ако страдате от тежки чернодробни проблеми;
 • ако в момента приемате лекарства за лечение на гъбични инфекции (като кетоконазол, итраконазол), макролидни антибиотици (като йозамицин, кларитромицин, телитромицин или еритромицин, давани през устата), лекарства за лечение на HIV инфекции (като нелфинавир, ритонавир) или нефазодон (лекарство за лечение на депресия) или дилтиазем, верапамил (използвани при високо кръвно налягане или стенокардия);
 • ако сте жена в детеродна възраст и не използвате надеждна контрацепция;
 • ако сте бременна или се опитвате да забременеете;
 • ако кърмите.Деца
Апредонав не е предназначен за употреба от деца и юноши под 18-годишна възраст.Апредонав с храна, напитки и алкохол
Избягвайте консумацията на сок от грейпфрут по време на лечението с Апредонав.Бременност и кърмене
Не приемайте Апредонав ако сте бременна или планирате бременност.
Ако сте бременна и сте приемали Апредонав говорете с Вашия лекар.
Не приемайте Апредонав ако има възможност да забременеете, освен ако не използвате надеждни контрацептивни средства.

Не приемайте Апредонав ако кърмите. Говорете с Вашия лекар, ако кърмите или планирате да кърмите, тъй като кърменето трябва да бъде преустановено, ако приемате Апредонав.

Ако сте бременна или кърмите, мислите, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.Шофиране и работа с машини
Апредонав може да причини временни светлинни зрителни феномени (преходна увеличена яркост в зрителното поле). Ако това се случи, бъдете внимателни при шофиране или работа с машини в моментите, когато биха могли да възникнат внезапни промени в интензивността на светлината, особено при шофиране през нощта.Състав:
Активните вещества са: ивабрадин (като хидрохлорид).
Другите съставки са: лактоза безводна, микрокристална целулоза, колоиден силициев диоксид хидратиран, магнезиев стеарат (E470 В), опадрай II бяло 85F18422 (поливинилов алкохол, частично хидролизиран), титанов диоксид (Е171), макрогол 4000, талк), жълт железен оксид (В172) и червен железен оксид (E172).Начин на употреба:
Ако се лекувате за стабилна стенокардия
Началната доза не трябва да превишава една таблетка Апредонав 5 mg два пъти дневно.
Ако все още имате симптоми на стенокардия и ако понасяте добре дозата от 5 mg два пъти дневно, дозата може да бъде повишена.
Поддържащата доза не трябва да превишава 7,5 mg два пъти дневно. Вашият лекар ще ви предпише подходящата за Вас доза.
Обичайната доза е една таблетка сутрин и една таблетка вечер. В някои случаи (например, ако сте в старческа възраст) Вашият лекар може да Ви предпише половин доза, т.е. половин таблетка от 5 mg от Апредонав 5 mg (съответстваща на 2,5 mg ивабрадин) сутрин и половин таблетка от 5 mg вечер.


Ако се лекувате от хронична сърдечна недостатъчност
Обичайната препоръчителна доза е една таблетка Апредонав 5 mg два пъти дневно, която при нужда се увеличава на една таблетка Апредонав 7,5 mg два пъти дневно. Вашият лекар ще реши коя е подходящата за Вас доза. Обичайната доза е една таблетка сутрин и една таблетка вечер. В някои случаи (например, ако сте в старческа възраст) Вашият лекар може да Ви предпише половин доза, т.е. половин таблетка от 5 mg от Апредонав 5 mg (съответстваща на 2,5 mg ивабрадин) сутрин и половин таблетка вечер.Опаковка:
56 таблетки


Производител:  
MEDOCHEMIE

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите АПРЕДОНАВ табл 7,5 мг x 56 бр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: apredonav