Меню
Количка

АРОБА табл 100 мг х 30 бр

Aroba 100 mg 30 tablets / Ароба 100 mg 30 таблетки - Лекарства с рецепта
АРОБА табл 100 мг х 30 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: ЧАЙКАФАРМА АД
  • Арт.номер: 48287
  • Тегло: 0.20кг
8.34 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Ароба принадлежи към група лекарствени продукти за лечение на диабет (инхибитор на алфа-глюкоидазата). Ароба се използва за: Допълнително лечение заедно с диета при пациенти със захарен диабет (diabetes mellitus); Профилактика на диабет тип 2 при пациенти с доказано нарушен глюкозен толеранс, в комбинация с диета и физически упражнения.
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

АРОБА табл 100 мг х 30 бр от Аптеки Феникс

Aroba 100 mg  30 tablets  / Ароба 100 mg  30 таблетки

Акарбоза/ Acarbose

Какво съдържа Ароба:Активното вещество е: акарбоза.Всяка таблетка Ароба 100 mg съдържа 100 mg акарбоза.

Как изглежда Ароба и какво съдържа опаковката:Ароба 100 mg са бели, кръгли, гладки таблетки, с делителна черта от едната страна Какво представлява Ароба и за какво се използва:Ароба принадлежи към група лекарствени продукти за лечение на диабет (инхибитор на алфа-глюкоидазата).

Лекарственото вещество на Ароба е акарбоза и има биологичен произход.

Акарбозата проявява действието си основно в тънките черва. Активното вешество почти не се абсорбира в организма. Ароба забавя разграждането на въглехидратите, в следствие на което се зававя и освобождаването от тях на глюкоза и преминаването й в кръвта. По този начин Ароба забавя и намалява повишаването на кръвната захар след нахранване. В резултат на балансиращия ефект на приема на глюкоза от червата, дневните промени в кръвнозахарните нива се редуцират и средните стойности на кръвната захар се понижават.

При самостоятелно приложение Ароба не предизвиква хипогликемия.

Ароба се използва за:

- Допълнително лечение заедно с диета при пациенти със захарен диабет (diabetes mellitus).

- Профилактика на диабет тип 2 при пациенти с доказано нарушен глюкозен толеранс*, в комбинация с диета и физически упражнения.  *дефиниран като плазмена концентрация след глюкозно натоварване на втори час (2HPG) между 7.8 и 11.1 mmol/L (140-200 mg/Dl) и нива на гладно между 5.6 и 7.0 mmol/L(100-125 mg/dL)Какво трябва да знаете, преди да приемете Ароба Не приемайте Ароба

- ако сте алергични към акарбоза или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).- при пациенти с тежко чернодробно увреждане (чернодробна цироза);- при пациенти с тежко бъбречно увреждане (креатининов клирънс < 25 ml/min); - ако имате възпалителни чревни заболявания, чревна язва, частично запушване на червата или предразположеност към запушване на черватаПредупреждения и предпазни меркиГоворете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете Ароба.Обърнете специално внимания при употребата на Ароба

- През първите 6-12 месеца на лечение  

В редки случаи по време на терапията с Ароба могат да се повишат чернодробните ензими, което може да е признак на чернодробно увреждане. Има единични съобщения за бързоразвиващ се хепатит (фулминантен хепатит). Поради това през първите 6 до 12 месеца на лечение трябва да се контролират чернодробните ензими. При повишение на чернодробните ензими може да се наложи намаление на дозата или преустановяване на терапията. При изследваните случаи тези промени са били обратими след прекъсване на лечението с Ароба (вижте също „Възможни нежелани реакции”).

- В редки случаи, ако Ароба е предписан в допълнение към други понижаващи кръвната захар лекарства (напр. сулфанилурейни продукти, метформин или инсулин), може да се развият хипогликемични симптоми (като ускорен пулс, изпотяване, треперене). В такъв случай, трябва да приемете глюкоза, а не рафинирана захар (тръстикова захар), за да облекчите проблема (вижте също „Употреба на други лекарства”). Дори и да приемете Ароба, изключително важно е да спазвате стриктно предписаната Ви диета.Деца и юношиБезопасността и ефикасността на Ароба при пациенти под 18-годишна възраст не са установени.Други лекарства и АробаИнформирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

Ароба понижава нивата на кръвната захар, но самостоятелно й прилагане не води до много ниски нива на кръвна захар (хипогликемия).

Ако Ароба е предписан като допълнителна терапия към лекарства, съдържащи сулфанилурея, метформин или инсулин, понижаването на стойностите на кръвната захар до хипогликемия могат да наложат подходящо намаляване на дозите на тези лекарства.

В отделни случаи могат да се появят сериозни оплаквания, свързани с ниски стойности на кръвната захар (хипогликемичен шок).

При остра хипогликемия трябва да се има предвид, че захарозата (тръстиковата захар) се разгражда и абсорбира по-бавно по време на лечението с Ароба, ето защо тя не е подходяща за бързо повлияване на хипогликемията и следва да се използва глюкоза.

Не приемайте следните лекарства, докато сте на лечение с Ароба, тъй като те могат да отслабят ефекта му:

- колестирамин (лекарство за понижаване на високите нива на холестерол в кръвта)

- активен въглен и други чревни абсорбенти

- вещества, подпомагащи храносмилането (храносмилателни ензими).  Ако приемате перорално акарбоза и неомицин по едно и също време, това може да намали нивото на глюкоза в кръвта след ядене и може да доведе до по-сериозен коремен дискомфорт, ако симптомите са тежки, съобщете на Вашия лекар. Той може да намали дозата акарбозаАроба с храна и напиткиРафинираната захар (тръстикова захар) и храни, които я съдържат, лесно могат да доведат до тежък коремен дискомфорт и диария по време на лечението с АробаБременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Бременност

Ароба не бива да се прилага по време на бременност, тъй като няма информация за употребата при бременни жени. КърменеНе използвайте Ароба, докато кърмитеКак да приемате АробаВинаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.Дозировката трябва да бъде определена от лекар за всеки конкретен пациент, тъй като ефикасността и поносимостта варират при отделните индивиди.Препоръчителната доза е:Допълнително лечение във връзка с диета при пациенти със захарен диабет:Ако не е предписано нещо друго, препоръчителната дозировка е както следва:Начална доза: 3 x 1 табл. от 50 mg Ароба дневно (еквивалент на 150 mg акарбоза дневно)При някои пациенти постепенното увеличение на дозата помага за намаляване на стомашно-чревните нежелани реакции, като началната доза е: 1 до 2 пъти по 1 табл. Ароба 50 mg дневно (еквивалент на 50 до 100 mg акарбоза дневно).

Кога и как трябва да приемате Ароба Ароба таблетки трябва да се сдъвчат с първите хапки храна. Ако предпочитате може да поглъщате таблетките цели с малко количество течност, непосредствено преди храненеАко сте приели повече от необходимата доза Ароба

Ако сте превишили предписаната доза или в случай на предозиране, може да получите диария и други чревни симптоми като образуване на газове (метеоризъм) и коремна болка.

При предозиране за препоръчване е да избягвате приема на течности или храни, съдържащи въглехидрати, през следващите 4-6 часа.

Ако сте пропуснали да приемете Ароба

Ако сте забравили да приемете една или повече дози Ароба, не приемайте таблетките между храненията, а изчакайте времето за следващата Ви доза и продължете по Вашата схема. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблеткаВъзможни нежелани реакцииКакто всички лекарства и това може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава

- образуване на газове (метеоризъм)- диария- стомашно-чревна и коремна болка 

Притежател на разрешението за употреба и производител:

“Чайкафарма Висококачествените лекарства” АД

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите АРОБА табл 100 мг х 30 бр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: aroba