Меню
Количка

АСПИРИН C BAYER ефф табл x 10 бр

Аспирин С разтворим 10 таблетки - Грип и простуда
АСПИРИН C BAYER ефф табл x 10 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: BAYER
  • Арт.номер: 242
  • Тегло: 0.02кг
8.05 лв.

Аспирин С разтворим таблетки повлиява главоболие, зъбобол, болки в гърлото, менструални болки, мускулни и ставни болки, болка в гърба, леки артритни болки. При простуда или грип за симптоматично облекчаване на болка и повишена температура.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

АСПИРИН C BAYER ефф табл x 10 бр от Аптеки Феникс

Аспирин С разтворим таблетки повлиява главоболие, зъбобол, болки в гърлото, менструални болки, мускулни и ставни болки, болка в гърба, леки артритни болки. При простуда или грип за симптоматично облекчаване на болка и повишена температура.
ASPIRIN С 1 таблетка съдържа 400 mg acetylsalicylic acid и 240 mg ascorbic acid

Дозировка и начин на приложение Възрастни: 1-2 ефервесцентни таблетки като еднократна доза, повтаря се на интервали от 4-8 часа. Не трябва да се превишава максималната дневна доза от 4 g(10 ефеверсцентни таблетки).

Деца: Препоръчваната дневна доза на ацетилсалициловата киселина за деца е 60 mg/kg телесно тегло, която се дава на 4 до б дози, т.е. около 15 mg/kg на всеки 6 часа или 10 mg/kg на всеки 4 часа. Деца над 12 години: Препоръчва се 400 mg ацетилсалицилова киселина като еднократна доза, съответстваща на 1 ефервесцентна таблетка. За понижаване на повишена температура (антипиретик) до 3 дни, като аналгетик до 5 дни, без лекарско предписание.

Начин на приложение:
За перорална употреба. Ефервесцентните таблетки се разтварят във вода преди да се приемат.

Противопоказания АСПИРИН С разтворими таблетки не се прилага при следните случаи: -Активни язви на стомаха или дванадесетопръстника; -Опасност от кръвоизливи (хеморагични диатези); -Свръхчувствителност към ацетилсалицилова киселина, други салицилати или други компоненти на продукта; -Анамнестични данни за астма, провокирана от приложение на салицилати или субстанции с подобно действие, особено не-стероидни противовъзпалителни лекарства; -Комбинация с метотраксат при дози 15 mg/седмично или повече (вижте взаимодействия с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие); -Първо и последно тримесечие на бременността. -Не е подходящ при деца под 12-годишна възраст.

Специални предупреждения и предпазни мерки АСПИРИН С разтворими таблетки се използва при следните случаи само след внимателна преценка на рисковете и ползите от това лечение: -Едновременно лечение с антикоагуланти; -Анамнестични данни за стомашно-чревни язви, включително хронична или рецидивираща язвена болест или анамнестични данни за стомашно-чревни кръвоизливи; -Увредена бъбречна функция; -Увредена чернодробна функция; -Свърхчувствителност към противовъзпалителни или антиревматични лекарства или други алергени. Лекарствени продукти, съдържащи ацетилсалицилова киселина трябва да се използват при деца и подрастващи с фебрилни заболявания само след внимателна преценка на рисковете и ползите от такова лечение, поради възможност за развитие на синдрома на Reye, рядко, но много сериозно заболяване. Ацетилсалициловата киселина може да причини бронхоспазъм и индуцира астматични атаки или други реакции на свръхчувствителност. Рискови фактори са съществуваща бронхиална астма, сенна хрема, назални полипи или хронично белодробно заболяване. Това се отнася за също и за пациенти с алергични реакции (напр. кожни реакции, сърбеж, уртикария) към други вещества. Поради инхибиторният ефект върху тромбоцитната агрегация, ацетилсалициловата киселина може да доведе до повишена тенденция от кръвоизливи по време и след хирургически операции (включително малка хирургия, напр. зъбни екстракции). В ниски дози ацетилсалициловата киселина намалява отделянето на пикочна киселина. Това може да провокира подагра при пациенти с тенденция за ниска екскреция на пикочна киселина. Продуктът съдържа натрий 933 мг/доза, което трябва да се има пред вид при пациенти на диета с ниско съдържание на натрий.

Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие АСПИРИН С разтворими таблетки повишава: -ефекта на антикоагулантните лекарства (напр. кумаринови деривати и хепарин); -риск от стомашно-чревни кръвоизливи, ако се взема едновременно с алкохол или лекарства, които съдържат кортизон или кортизонови субстанции; -ефекта на определени понижаващи кръвната захар лекарства (сулфанилурейни продукти); -желани и нежелани ефекти на метотрексат; -кръвните нива на дигоксин, барбитурати и литий; -желани и нежелани ефекти на специални групи аналгетици, противовъзпалителни и антиревматични лекарства (не-стероидни противовъзпалителни) и противоревматични лекарства по правило; -ефекта на трийодтиронин, лекарство за лечение на хипотиреоидизъм; -ефекта на валпроевата киселина, лекарство за лечение на епилепсия.Aspirin С отслабва действието на: -Специални лекарства, които повишват екскрецията на урина (алдостеронови антагонисти, напр. спиронолактон и канреонат, бримкови диуретици, напр. фуроземид); -лекарства, които понижават кръвното налягане; -лекарства за подагра, които засилват екскрецията на пикочна киселина (пробенецид, сул финпиразон).Според това пациентите не трябва да вземат Aspirin С с някои от написаните по-горе субстанции, освен ако не сте инструктирани от своя лекар. Алкохол: Лекарството не трябва да се взема с алкохол.
Бременност и кърмене Трябва да уведомите Вашия лекар ако сте забременели докато вземате Aspirin С. Aspirin С не трябва да се взема през първите шест месеца на бременността без консултация с лекар. Aspirin С не трябва да се взема през последните три месеца на бременността, поради повишения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане.
Малки количества от лекарственото вещество ацетилсалицилова киселина и нейните метаболити преминават в кърмата. Тъй като до сега не са докладвани увреждания на новороденото, обикновено не е необходимо да се спре кърменето, когато се използват до 150 mg дневно. Ако се използват по-високи дози (по-високи от 150 mg дневно), новороденото трябва да се отбие.
Влияние върху способността за шофиране и работа с машини Не са наблюдавани ефекти върху способността за шофиране и работа с машини.
Нежелани реакции: Стомашно-чревни реакции: Коремна болка, киселини, гадене, повръщане. Явни (хематемеза, мелена) или окултни стомашно-чревни кръвоизливи, които могат да причинят желязо-дефицитна анемия. Такива кръвоизливи са по-чести, когато дозировката е по-висока. Стомашно-чревни улцерации (язви) и перфорация. Описани са изолирани случаи на нарушения на функцията на черния дроб.ЕФекти върху централната нервна система: Световъртеж и шум в ушите, които обикновено са характерни при предозиране.Хематологични ефекти: Ацетилсалициловата киселина може да се свърже с повишен риск от кръвоизливи, дължащи се на ефекта върху тромбоцитната агрегация.Реакции на свръхчувствителност: Напр. уртикария, кожни реакции, анафилактични реакции, астма, едем на Quinke.
Предозиране Световъртеж и шум в ушите, особено при деца и пациенти в напреднала възраст, могат да са симптоми за сериозно отравяне. Необходимо е да уведомите вашия лекуващ лекар, ако се подозира предозиране на Aspirin С. Той ще реши необходимите мерки в зависимост от тежестта на интоксикацията.

Несъвместимост Няма данни за такава.
Срок на годност 3 години. Да не се използва след изтичане срока на годност.
Специални указания за съхранение Няма.
Вид на опаковките 10 ефервесцентни таблетки.

Упътване за употреба Ефервесцентните таблетки се разтварят в чаша с вода. Да се съхранява на места, недостъпни за деца. Притежател на разрешението за употреба: Bayer Consumer CareAG СН - 4052 Basel, Switzerland
Производител Bayer Bitterfeld GmbH,

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите АСПИРИН C BAYER ефф табл x 10 бр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: aspirin