Меню
Количка

АЦЕТОКАУСТИН сол 0.05 мл

Acetocaustin solution 0.5 ml. / Ацетокаустин разтвор 0.5 мл. - Грижа за краката
Acetocaustin solution 0.5 ml. / Ацетокаустин разтвор 0.5 мл. - Грижа за краката
Acetocaustin solution 0.5 ml. / Ацетокаустин разтвор 0.5 мл. - Грижа за краката
Acetocaustin solution 0.5 ml. / Ацетокаустин разтвор 0.5 мл. - Грижа за краката
Acetocaustin solution 0.5 ml. / Ацетокаустин разтвор 0.5 мл. - Грижа за краката
Acetocaustin solution 0.5 ml. / Ацетокаустин разтвор 0.5 мл. - Грижа за краката
Acetocaustin solution 0.5 ml. / Ацетокаустин разтвор 0.5 мл. - Грижа за краката
Acetocaustin solution 0.5 ml. / Ацетокаустин разтвор 0.5 мл. - Грижа за краката
Acetocaustin solution 0.5 ml. / Ацетокаустин разтвор 0.5 мл. - Грижа за краката
Acetocaustin solution 0.5 ml. / Ацетокаустин разтвор 0.5 мл. - Грижа за краката
АЦЕТОКАУСТИН сол 0.05 мл
  • Наличност: В наличност
  • Производител: LUNDBECK
  • Арт.номер: 30859
  • Тегло: 0.20кг
30.31 лв.

ACETOCAUSTIN®/АЦЕТОКАУСТИН®
Медицинско изделие
Внимание!
Силно разяждащо действие!
Дръжте далеч от деца!

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

АЦЕТОКАУСТИН сол 0.05 мл от Аптеки Феникс

АЦЕТОКАУСТИН разтвор 0.5 мл
Медицинско изделие
Инструкция за употреба

Моля, прочетете внимателно всички инструкции за употреба, тъй като те съдържат важна за Вас информация.
    > Това медицинско изделие се отпуска без рецепта.
    > Ацетокаустин трябва обаче да се прилага правилно, за да се осигури безопасна употреба и да се постигнат възможно най-добри резултати от третирането.
    > Моля, съхранявайте тези инструкции за употреба на безопасно място и попитайте Вашия фармацевт, ако имате нужда от повече информация или съвет.
    > Ако забележите болка или промени по кожата си в областта на здравата кожа около брадавицата след третиране или ако няма подобрение или дори настъпи влошаване на брадавицата, трябва да се консултирате с лекар.

Информативно съдържание:
     1. Какво представлява Ацетокаустин и за какво се използва?
     2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Ацетокаустин?
     3. Как трябва да се прилага Ацетокаустин?
     4. Кои са вероятните нежелани реакции?
     5. Как трябва да се съхранява Ацетокаустин?

Състав:
100 mg разтвор за приложение върху брадавици съдържат 50 mg монохлороцетна киселина. Флакон с 0,5 ml разтвор съдържа 50% монохлороцетна киселина.
Другият компонент е дестилирана вода.

Дозировка:
Потопете шпатулата в разтвора и докоснете само брадавицата с нея.
Нанасяйте веднъж седмично!

Съдържание:
Ацетокаустин се предлага в опаковки с 0,5 ml разтвор за приложение върху брадавици.

Инструкции за безопасност:
ВНИМАВАЙТЕ ПРИ НАНАСЯНЕТО. Силно разяждащо действие.
Да не се приема през устата! Не поглъщайте!
Не допускайте винтът на капачката да влиза в контакт с кожата Ви.
Дръжте далеч от деца!
Не използвайте, ако опаковката е повредена!
Ако върху флакона има течност или изтича, не го докосвайте и го изхвърлете внимателно!

1. Какво представлява Ацетокаустин и за какво се използва?
Ацетокаустин е медицинско изделие за третиране на брадавици. Ацетокаустин се използва за лечение на обикновени брадавици (Verrucae vulgares) и плантарни брадавици (Verrucae plantares).

2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Ацетокаустин?
Нуждаете се от плътен, добре покриващ крем или паста (например вазелин, цинкова паста), за да предпазите кожата около брадавицата.
Мерки за първа помощ:
Здравата кожа, която случайно е влязла в контакт с Ацетокаустин, трябва да се изплакне обилно с голямо количество течаща вода.
Кога не трябва да се използва Ацетокаустин:
    > върху лицето (никога не допускайте Ацетокаустин да попадне върху очите, лигавицата на носа или устата);
    > в зоната на гениталиите;
    > върху възпалени или наранени брадавици;
    > непосредствено след хирургично отстраняване на брадавицата със скалпел или електрокоагулатор, след замразяване на брадавицата (криохирургия), инжекция с блеомицин или след лазерна терапия (това е особено важно, ако кожата е възпалена или зачервена след такова лечение. В такъв случай е необходимо да се изчака поне 4 седмици, докато зачервяването и възпалението са напълно отшумели. Едва тогава Можете да започнете лечението с Ацетокаустин.);
    > като терапия на стрии или старчески брадавици;
    > ако знаете, че имате склонност към образуване на тъкан с прекомерно много белези (келоиди);
    > ако сте свръхчувствителни (алергични) към монохлороцетна киселина.

Специално внимание при употреба на Ацетокаустин е необходимо в случай на:
    > ако са налице съмнения по отношение на диагнозата (тоест измененията на кожата не се определят категорично като брадавици)
    > ако Вашият имунен отговор е нарушен (напр. защото приемате цитостатично лекарство). В такива случаи Ацетокаустин не трябва да се прилага без лекарско наблюдение.
    > при пациенти с диабет, полиневропатия, периферна съдова болест или заболявания, съпроводени с нарушен кръвоток и/или нарушена чувствителност

В такива случаи Ацетокаустин не трябва да се прилага без лекарско наблюдение, а разтворът Ацетокаустин трябва да се прилага от лекар или от подходящо обучен медицински специалист.

Специално внимание за деца:

Ацетокаустин съдържа активното вещество монохлороцетна киселина, която е силно разяждаща, и поради своите токсични (= отровни) свойства, ако се погълне напълно от деца, особено от малки деца с телесно тегло под 15 килограма, може да бъде фатално. Потребителите се предупреждават изрично да пазят продукта на място, недостъпно за деца, особено малки деца. Трябва да се уверите, че децата не могат да влязат в контакт с Ацетокаустин, освен за употреба по предназначение.

Ацетокаустин не трябва да се използва

    > по време на бременност
    > при жени, при които не може със сигурност да се изключи бременност
    > по време на кърмене

Важни предупреждения относно активното вещество в Ацетокаустин
ВНИМАВАЙТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРИЛОЖЕНИЕ, ДЕЙСТВИЕТО НА РАЗТВОРА ЗА НАНАСЯНЕ ВЪРХУ БРАДАВИЦИ Е СИЛНО РАЗЯЖДАЩО!
Преди третиране здравата кожа около брадавицата трябва да се защити с плътен, добре покриващ крем (например вазелин или цинкова паста), за да се предпази от разяждащото действие на Ацетокаустин (вижте раздел 3. „Как трябва да се използва Ацетокаустин?"). Не допускайте винтът на капачката да влиза в контакт с кожата Ви, винаги съхранявайте флакона в изправено положение. Ако разлеете съдържанието на флакона, трябва да се уверите, че разяждащият разтвор ще бъде незабавно отстранен, заедно със съответната защита (напр. облекло, което случайно влезе в контакт с Ацетокаустин, трябва да се изпере незабавно, а кърпите за бърсане трябва надлежно да се изхвърлят).
Флаконът трябва отново да се затвори плътно след употреба и да се провери защитата срещу отваряне от деца. Ако защитата срещу отваряне от деца вече не се затваря ефективно, флаконът трябва незабавно да се занесе в най-близката аптека или до пункт за събиране на опасни материали за надлежно изхвърляне.

Взаимодействия с други лекарства:
Към днешна дата не са известни взаимодействия.

3. Как трябва да се прилага Ацетокаустин?
Освен ако не е указано друго от Вашия лекар, втривайте малко количество от Ацетокаустин върху брадавицата веднъж седмично с апликатора. Ацетиокаустин никога не трябва да се прилага по-често.
Забележка за отваряне на флакона:
Флаконът спомага единствено за по-добра стабилност по време на приложение. Разтворът се съхранява в пластмасов контейнер, поставен във флакона. От съображения за безопасност контейнерът се пълни само с малко количество от разтвора. Никога не трябва да се опитвате да извадите пластмасовия контейнер от флакона. Флаконът никога не трябва да се отваря с инструмент (напр. нож, ножица, отвертка и др.)!
От едната страна на сгъваемата кутия има перфориран кръг (перфорация). Натиснете тази перфорирана част и поставете флакона Ацетокаустин в отвора, който сте направили. Дръжте флакона в този отвор при отваряне и го използвайте, за да предотвратите случайно преобръщане на флакона.
Ацетокаустин има защита срещу отваряне от деца.
Отворете флакона, като едновременно натискате и завъртате капачката с винта. Не допускайте разтворът да попадне върху дрехи, текстил или покривки за маса. Ацетокаустин е с мощно разяждащо действие и е ефективен дори в малки количества. Върху апликатора ще полепне съвсем малко количество течност, която може дори да не се вижда с просто око. Ако се съмнявате, потопете апликатора в разтвора и го избършете върху лист хартия. Трябва да видите тънка линия на хартията. След това веднага изхвърлете хартията по безопасен начин.

Подготовка:
Тъй като монохлороцетната киселина се абсорбира бързо и прониква в по-дълбоките слоеве на кожата, здравата кожа около брадавицата трябва да бъде напълно защитена преди третирането, като се нанесе плътен, добре покриващ крем или паста (напр. вазелин или цинкова паста), за да се защити от силно разяждащото действие на Ацетокаустин. Това е единственият начин да се предотврати разпространение на киселината в пукнатини на кожата и да спре евентуално съпътстващо нараняване на тъканта. Тъй като не може да се изключи подуване на околната тъкан след прилагане на Ацетокаустин (вижте раздел 4. Кои са вероятните нежелани реакции?“), всички бижута, например пръстени, в близост до третираната зона, трябва предварително да се отстранят.

Инструкции за употреба:
Защитете здравата кожа с вазелин. Поставете сгъваемата кутия с флакона Ацетокаустин в изправено положение във фабрично перфорирания отвор върху стабилна твърда повърхност, недостъпна за деца. След отваряне потопете апликатора в разтвора и след това нанесете разтвора върху брадавицата. Тъй като Ацетокаустин е с мощно разяждащо действие, прилагането веднъж седмично на една доза с апликатора е достатъчно за постигане на необходимия резултат. Никога не прилагайте повече от една доза с апликатора на един път!

Прилагане при деца:
Прилагането на Ацетокаустин при деца под 6-годишна възраст трябва да се извършва от лекар. При по-големи деца третирането трябва да се извършва от възрастен.
Не трябва да третирате брадавицата по-често от веднъж седмично, дори и да не виждате добре тънкия слой върху брадавицата.
Максималната площ на третиране е 2 cm2; това съответства приблизително на обща площ от 1,4 cm x 1,4 см. Когато има няколко брадавици близо една до друга, третирането трябва да започне само с една брадавица и едва когато тя е зараснала, трябва да продължите с третирането на останалите брадавици. Не след дълго клетките, разрушени от разяждащото действие на Ацетокаустин, придобиват белезникав цвят и се отхвърлят от тялото. Мъртва тъкан не трябва да се отстранява механично преди третиране, защото и най-малкото нараняване на кожата може да причини възпаление.
По другите части на кожата, различни от стъпалата на краката и дланите на ръцете, третираните брадавици трябва да се проверяват по-често за кожни раздразнения, тъй като силното разяждащо действие на Ацетокаустин може да причини образуване на белези.
Прилагането на разтвора върху трудно достъпни участъци на тялото (например ходилата) трябва да се извършва от придружител, особено при пациенти с ограничена подвижност. Същото се отнася и за хора с нарушена моторика (напр. тремор на ръцете, сковани стави).

След нанасяне:
Плътно затворете флакона Ацетокаустин и се уверете, че защитата срещу отваряне от деца се затваря правилно. Изчакайте разтворът Ацетокаустин да изсъхне за около 5 минути и след това изчистете мехлема или пастата от зоната около брадавицата. Винаги съхранявайте Ацетокаустин в изправено положение, плътно затворено и далеч от деца. Средният период на приложение е 5 седмици. Моля, говорете с Вашия лекар или фармацевт, ако смятате, че действието на Ацетокаустин е твърде силно или твърде слабо.

Предозиране и други грешки при приложение:
Важна забележка:
ако здрава кожа влезе случайно в контакт с Ацетокаустин, тя трябва незабавно да се измие обилно с вода и да се изплакне старателно продължително време. Това е от съществено значение, дори и да не почувствате никаква болка през първите няколко минути след контакта, тъй като съществува риск от тежки химически наранявания или изгаряния (до 3-та степен). Незабавно посетете Вашия лекар, ако се появи кожно дразнене въпреки интензивното изплакване. Засегнатите зони трябва да бъдат третирани като изгаряния от лекаря с конвенционална локална терапия.

4. Кои са вероятните нежелани реакции?
По време на приложение на Ацетокаустин могат да се наблюдават нежелани реакции. Оценката на нежеланите реакции обичайно се основава на информация относно честотата им, както следва:

Много чести:
     > при повече от 1 до 10 пациенти     Чести: между 1 и 10 третирани пациенти на 100
Нечести:
     > между 1 и 10 третирани пациенти на 1000     Редки: между 1 и 10 третирани пациенти на 10 000
Много редки:
     > при по-малко от 1 на 10 000 третирани пациенти     Неизвестни: честота, която не може да се оцени въз основа на наличната информация

Нежелани реакции
Чести:
    > възпаление на кожата, като например болка, парене, зачервяване на кожата. Това се наблюдава най-вече, когато Ацетокаустин се прилага непосредствено след изрязване на брадавицата със скалпел, след електрокаутеризация, криохирургия, инжектиране на блеомицин, както и върху наранени брадавици след терапия с лазер.
    > болка, парене и зачервяване на кожата около брадавицата. Това се наблюдава най-вече, когато не са спазени инструкциите за подготовката и предупрежденията (вижте раздел 2. „Какво трябва да знаете, преди да използвате Ацетокаустин?") и поради това е допуснато Ацетокаустин да попадне върху кожата.

Много редки:
    > прекомерно образуване на белези
    > реакции на свръхчувствителност
    > изгаряния, до трета степен
    > бактериални суперинфекции

В отделни случаи е възможна проява на реакции на свръхчувствителност, като зачервяване, силен оток, мехурчета и болка, които се наблюдават далече извън третираната зона. При наличие на мехурчета, некроза на тъканта или изразена възпалителна реакция третирането трябва да се прекрати. В отделни случаи възниква и лимфангит.

Противодействие:
Ако забележите по време на употреба някоя от нежеланите реакции, изброени по-горе, или ако забележите някакви нежелани реакции, които не са споменати в тези инструкции за употреба, моля, съобщете ги на Вашия лекар, за да може той/тя да прецени тежестта им и да реши дали са необходими по-нататъшни действия.

5. Как трябва да се съхранява Ацетокаустин?
Дръжте далеч от деца!
Съхранявайте в изправено положение и плътно затворено!
Пазете на сухо място и на не повече от 25°С.
Не използвайте Ацетокаустин след изтичане на срока на годност, отпечатан върху картонената опаковка/контейнера. След края на третирането Ацетокаустин трябва да бъде предаден в най-близката аптека или пункт за събиране на опасни вещества за безопасно обезвреждане.

Опаковка:

0,5 мл

Производител:
Euro Vital Pharma GmbH, Германия

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите АЦЕТОКАУСТИН сол 0.05 мл от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: atsetokaustin