Меню
Количка

АЦИКЛОВИР STADA крем 5% 5 гр

Ацикловир СТАДА 5% крем 5 g - Лекарства с рецепта
АЦИКЛОВИР STADA крем 5% 5 гр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: STADA ARZNEIMITTEL
 • Арт.номер: 11476
 • Тегло: 0.20кг
7.09 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Ацикловир СТАДА® е лекарство, което се използва за лечение на вирусни инфекции - херпес (противовирусно лекарство).
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

АЦИКЛОВИР STADA крем 5% 5 гр от Аптеки Феникс

1. Какво представлява Ацикловир Стада и за какво се използва

Ацикловир Стада е лекарство, което се използва за лечение на вирусни инфекции (противовирусно лекарство).

Ацикловир Стада се използва:

За облекчаване на болка и сърбеж при често повтарящи се херпесни инфекции с образуване на мехурчета върху и около устните (рецидивиращ херпес лабиалис) и генитален херпес в начален стадий.
2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Ацикловир Стада

Не използвайте Ацикловир Стада

 • ако сте алергични към ацикловир, валацикловир, пролиленгликол или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Ацикловир Стада.

 • Не трябва да използвате крема върху лигавиците (например в устната кухина, окото или вагината), за да се избегне локално дразнене.

Трябва да бъдат взети специални предпазни мерки, за да се избегне попадане на продукта е очите.
Ако имате сериозно увреждане на имунната система, информирайте лекуващия Ви лекар преди началото на лечението.

Моля консултирайте се с личния лекар относно лечението на всяка инфекция, ако имате тежко нарушение на имунната система (например болни от СПИН или претърпели трансплантация на костен мозък). В такъв случай Вашият лекар може да Ви предпише и ацикловир таблетки за перорален прием.

Ако знаете или сте били информиран от Вашия лекар, че имате генитален херпес, избягвайте сексуални контакти, докато са налице видими лезии (нарушения на тъканта; ранички), за да не предадете инфекцията на своя партньор.

При едновременно приложение на Ацикловир Стада в аногениталната област с латексови презервативи, устойчивостта на последните може да бъде намалена от присъствието на парафин и вазелин (помощни вещества), съдържащи се е крема, което излага на риск тяхната надеждност.

Този лекарствен продукт съдържа цетилов алкохол и пропиленгликол, които могат да предизвикат кожно раздразнение и локални кожни реакции (например контактен дерматит).

Други лекарства и Ацикловир Стада

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
Досега не са известни взаимодействия с други лекарства.


Бременност и кърмене

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.


Бременност

Ацикловир Стада може да се прилага по време на бременност, само ако очакваните резултати от лечението надвишават възможните рискове за бременността. Затова, се посъветвайте с Вашия лекар преди употребата на Ацикловир Стада.

Кърмене

При външно приложение върху здрава кожа ацикловир може да се абсорбира през кожата в много малка степен.

След употреба на Ацикловир Стада 5% крем от майката, дозата, която може да попадне в детето по време на кърмене е много ниска. Ако Ацикловир Стада се прилага по време на кърмене, детето трябва да се предпази от контакт с третираните участъци по тялото на майката.


Шофиране и работа с машини

Не са провеждани изследвания относно ефекта на ацикловир върху способността за шофиране и работа с машини. Все пак, появата на такива странични ефекти е малко вероятна.

Ацикловир Стада съдържа цетилов алкохол и пропиленгликол.
Цетиловият алкохол може да предизвика локално кожно дразнене (например контактен дерматит).
Пропиленгликолът може да предизвика кожно раздразнение.3. Как да използвате Ацикловир Стада

Винаги използвайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Освен ако друго не е предписано от лекар, обичайната доза е:
Тънък слой от крема върху засегнатия кожен участък 5 пъти дневно на всеки 4 часа.

Начин на приложение:

По време на приложението на Ацикловир Стада трябва да имате предвид следното:
Използвайте памучно тампонче, за да нанесете толкова крем, колкото е необходим за покриване на инфектирания кожен участък.
Когато прилагате Ацикловир Стада уверете се, че сте обхванали не само областта с видими прояви на херпесна инфекция (мехурчета, подуване, зачервяване), но също така и съседните участъци.
Ако нанасяте крема с ръка, непременно измийте ръцете си преди и след неговото приложение, за да предпазите от допълнително инфектиране наранения кожен участък (например с бактерии) и от пренасяне на вируса на други, незасегнати още мукозни или кожни участъци.

Забележка:

За да се постигне по-голям успех при лечението, Ацикловир Стада трябва да се приложи още при първите прояви на херпесната инфекция (парене, сърбеж, дискомфорт, зачервяване). Ако около мехурчета вече са се образували крусти, лечението с Ацикловир Стада няма да бъде ефективно.

Продължителност на приложение

Продължителността на лечението се определя от лекар. Обикновено е 5 дни. В индивидуални случаи, лечението може да продължи докато мехурчетата хванат коричка или заздравеят. Все пак, продължителността на лечение не бива да надхвърля 10 дни.

Ако сте пропуснали да използвате Ацикловир Стада

Продължете лечението по предписание (не нанасяйте крема нито по-често, нито на по-дебел слой).

Ако сте спрели употребата на Ацикловир Стада

За успеха на лечението Ацикловир Стада трябва да се прилага достатъчно дълго (вижте също . Как да използвате Ацикловир Стада").

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

За определяне на честотата на проява на страничните реакции е използвана следната класификация:

Нечести (може да засегнат от 1 на 100 индивиди)

 • Усещане за временно парене или затопляне след приложение на крема.
 • Изсушаване или лющене на кожата, третирана с крем.
 • Сърбеж.

Редки (може да засегнат от 1 на 1000 индивиди)

 • Зачервяваме.
 • Алергична кожна реакция (контактен дерматит).

В случаите, когато са провеждани алергологичми изследвания се е оказало, че по-скоро помощните вещества на кремовата основа, откопкото лекарственото вещество ацикловир са причина за кожната реакция Ако изброените по-горе нежелани реакции се изявят с по-остра форма и/или се разпространят извън кожните участъци лекувани с крема, това може да е знак за контактен дерматит. В този случай се обадете на вашия лекар.

Много редки (може да засегнат от 1 на 10 000 индивида)

 • Тежки реакции на свръхчувствителност от бърз тип, вкл ангиоедем (подуване на кожата или лигавиците на лицето, устните или езика със затруднено преглъщане и дишане) и уртикария (копривна треска).

В случай на тежка алергична реакция, веднага информирайте Вашия лекар.
5. Как да съхранявате Ацикловир Стада

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Да се съхранява при температура под 25С.

След първоначално отваряне да се използва е рамките на една година.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на окопната среда.6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа Ацикловир Стада

Активното вещество е: ацикловир. 1 g крем съдържа 50 mg ацикловир.
Другите съставки (помощни вещества) са: Диметикон 350 cST, макроглицеролов хидроксистезрат (Ph.Eur.) (1500 g/mol). цетклов алкохол, течен парафин, пропипен гликол, бял вазелин, пречистена вода.
Оригинални опаковки:
от по 5 g и 20 g крем.Производители:
STADA Arzneimittel AG, Германия.

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите АЦИКЛОВИР STADA крем 5% 5 гр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: atsiklovir