Меню
Количка

БРОМХЕКСИН табл 8 мг х 20 бр СОФАРМА

БРОМХЕКСИН СФ 8МГ Х 20 ТАБЛЕТКИ -
БРОМХЕКСИН табл 8 мг х 20 бр СОФАРМА
  • Наличност: В наличност
  • Производител: SOPHARMA SOFIA
  • Арт.номер: 31960
  • Тегло: 0.01кг
5.09 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

1. Какво представлява Бромхексин Софарма таблетки и за какво се използва
Бромхексин Софарма таблетки втечнява гъстия секрет в бронхите, който се образува при различни заболявания на дихателните пътища. По този начин се улеснява отделянето му, облекчава се кашлицата и се подобрява дишането.
Използва се при остри и хронични заболявания на дихателната система, които са свързани с образуването на жилав, трудноотделящ се секрет в бронхите.
2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Бромхексин Софарма таблетки
Не приемайте Бромхексин Софарма таблетки:

ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
по време на бременност и кърмене.
Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Бромхексин Софарма таблетки, ако имате:
затруднено откашляне и отделяне на храчки или потиснат кашличен рефлекс;
язвена болест на стомаха.
Има съобщения за тежки кожни реакции, свързани с приложението на бромхексин. Ако получите кожен обрив (включително лезии на лигавиците, например на устата, гърлото, носа, очите, гениталиите), спрете употребата на Бромхексин Софарма таблетки и незабавно се обадете на Вашия лекар.
Пациенти с нарушена бъбречна или чернодробна функция не трябва да приемат лекарството без консултация с лекар, тъй като при тях може да се наложи намаление на дозировката или удължен интервал на приемите.
Други лекарства и Бромхексин Софарма таблетки

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
Не са наблюдавани сериозни неблагоприятни взаимодействия на бромхексин с други лекарства.
Не се препоръчва едновременната употреба на Бромхексин Софарма таблетки с лекарствени продукти, потискащи кашлицата, като кодеин.
Не се препоръчва едновременната употреба на Бромхексин Софарма таблетки с лекарства, които намаляват бронхиалната секреция (лекарства, съдържащи атропин или негови производни).
Едновременната употреба на бромхексин и антибиотици (амоксицилин, цефуроксим, еритромицин, доксициклин) води до повишаване на концентрацията на антибиотика в белодробната тъкан и подобряване на неговото действие.
Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Бромхексин Софарма таблетки не трябва да се използва от бременни или кърмещи жени.
Шофиране и работа с машини

Бромхексин Софарма таблетки не оказва неблагоприятно влияние върху двигателните реакции и вниманието, поради което може да се използва от водачи на превозни средства и оператори на машини.
Бромхексин Софарма таблетки съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.
3. Как да приемате Бромхексин Софарма таблетки
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Препоръчителната доза е:

Възрастни и юноши над 14-годишна възраст
По 1-2 таблетки 3 пъти дневно.
Употреба при деца
Деца от 6 до 14-годишна възраст и пациенти с телесно тегло под 50 kg: по 1 таблетка 3 пъти дневно.
Деца под 6-годишна възраст: таблетната форма по 8 mg не е подходяща за деца в тази възрастова група. За препоръчване е да се провежда лечение с бромхексин под формата на сироп.
Начин на приложение

Таблетките се приемат през устата, след хранене, с достатъчно количество течност.
Продължителност на лечението

Продължителността на лечението е индивидуална и зависи от показанията и тежестта на заболяването. Без консултация с лекар не трябва да се използва повече от 4-5 дни.
Ако сте приели повече от необходимата доза Бромхексин Софарма таблетки

Ако сте приели доза, по-голяма от предписаната, посъветвайте се с лекуващия си лекар.
Ако сте пропуснали да приемете Бромхексин Софарма таблетки

В случай, че пропуснете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако е наближило време за следващата доза, вземете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете да вземате лекарството, както е предписано от лекуващия лекар.
Ако сте спрели приема на Бромхексин Софарма таблетки

Преди да спрете приема на лекарството, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Нежеланите реакции са класифицирани по честота:
Нечести (може да засегнат до 1 на 100 пациенти):

Гадене, повръщане, болки в горната част на корема, диария, втрисане.
Редки (може да засегнат до 1 на 1000 пациенти):

Реакции на свръхчувствителност, обрив, уртикария, затруднения при дишане (спазъм на бронхите).
С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка):

Анафилактични реакции, включително анафилактичен шок, ангиоедем (бързо развиващ се оток на кожата, подкожната тъкан, лигавиците или подлигавичния слой) и пруритус (сърбеж);
Тежки кожни нежелани реакции (включително еритема мултиформе, синдром на Стивънс-Джонсън / токсична епидермална некролиза и остра генерализирана екзантемна пустулоза).
Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез:
Изпълнителна агенция по лекарствата,
ул. „Дамян Груев” № 8;
1303 София;
тел.: +359 2 8903417;
уебсайт: www.bda.bg.
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
5. Как да съхранявате Бромхексин Софарма таблетки
Да се съхранява в оригиналната опаковка, при температура под 25°С.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте таблетките след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте ВаШия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Бромхексин Софарма таблетки

Активното вещество е: бромхексинов хидрохлорид 8 mg.
Другите съставки са: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, хидроксипропил целулоза, магнезиев стеарат.
Как изглежда Бромхексин Софарма таблетки и какво съдържа опаковката

Кръгли, двойноизпъкнали таблетки, с диаметър 7 mm, бели на цвят, без мирис.
По 20 таблетки в блистер от твърдо, оранжево, прозрачно РVC / алуминиево фолио, по 1 блистер в картонена кутия, заедно с листовка.

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: bromheksin