Меню
Количка

ДЕКСАПОЛКОРТ спрей 30 мл

ДЕКСАПОЛКОРТ СПРЕЙ 0.28МГ/Г 16,5ГР -
ДЕКСАПОЛКОРТ спрей 30 мл
  • Наличност: В наличност
  • Производител: POLFA TARCHOMIN S.A.
  • Арт.номер: 31671
  • Тегло: 0.20кг
10.44 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

ДЕКСАПОЛКОРТ СПРЕЙ 0.28МГ/Г 16,5ГР

1. Какво представлява Дексаполкорт и за какво се използва
Дексаметазон - активната съставка на лекарствения продукт Дексаполкорт е кортикостероид с противовъзпалително, противосърбежно, противоалергично и съдосвиващо действие. Дексаполкорт се използва за локално лечение на следните кожни заболявания, подаващи се на терапия с кортикостероиди:
алергични кожни нарушения;
остър контактен дерматит;
реакции към ухапвания от насекоми;
уртикария, strophulus;
изгаряния от I-ва степен.
2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Дексаполкорт
Не използвайте Дексаполкорт:
Ако сте алергични към дексаметазон или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
Ако сте диагностицирани с:
вирусни, гъбични или туберкулозни кожни инфекции;
обикновено акне или акне розацея;
възпаление на кожата около устата (периорален дерматит);
реакции след профилактична ваксинация;
рак на кожата и предракови състояния.
Предупреждения и предпазни мерки
Дексаполкорт е предназначен само за локално приложение върху кожата.
Не вдишвайте пулверизираното вещество.
Пазете очите от пулверизираното вещество. При контакт с очната лигавица окото трябва да се промие внимателно с хладка вода.
Избягвайте контакт на лекарственият продукт с лигавиците.
При поява на възпаление на кожата на мястото на приложение, спрете приложението на лекарството и уведомете Вашия лекар.
Тъй като кортикостероидите се абсорбират през кожата, избягвайте използването на лекарствения продукт за продължителен период от време или върху големи повърхности от тялото и не използвайте под оклузивна (водонепропусклива) превръзка, тъй като това може да доведе до атрофия на епидермиса, стрии или суперинфекции. Възможно е да се проявят и системни нежелани реакции, характерни за кортикостероиди, като потискане на надбъбречните жлези (включително симптоми на синдром на Кушинг, захар в урината, повишена кръвна захар).
Дексаметазон може да проникне през кожата в кръвообращението и да прояви имуносупресивен ефект (намаляване на защитните сили на организма). По тази причина по време на терапевтичният курс трябва да внимавате да не се заразите с остра вирусна инфекция (например варицела, морбили).
Специално внимание трябва да се обърне при използване на лекарствения продукт при деца, поради риск от поява на системни ефекти на дексаметазон.
Тъй като при децата съотношението на телесна повърхност с телесна маса е по-голямо от това при възрастни, рискът от системни ефекти на кортикостероидите, вкл. потискане на оста хипоталамус - хипофиза - надбъбрек (напр. Синдром на Кушинг) е по-висок от този при възрастни. Продължителното прилагане на кортикостероиди също така може да бъде причина за нарушаване на растежа и развитието на децата.
Употреба на други лекарства
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.
Не използвайте други лекарствени продукти за локално приложение едновременно, тъй като това би могло да окаже влияние върху концентрациите на активните вещества на мястото на приложение и може да предизвика взаимодействия и раздразнение на кожата.
Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство.
Ако сте бременна или смятате, че може да сте бременна
Избягвайте употребата на Дексаполкорт по време на бременност, освен ако Вашият лекар не смята това за необходимо.
Ако кърмите
Лекарят ще реши дали да използвате Дексаполкорт докато кърмите.
Шофиране и работа с машини
Няма данни за ефект на лекарствения продукт върху способността за шофиране и работа с машини.
3. Как да използвате Дексаполкорт
Винаги използвайте Дексаполкорт точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар отново.
Това лекарство е предназначено за локална употреба.
Препоръчвана доза
Възрастни
Засегнатите области трябва да се напръскват със суспензията в продължение на 1 до 3 секунди, като флаконът се придържа във вертикално положение, на 15 до 20 см от лекуваната зона. Обикновено лекарственият продукт се прилага 2 до 4 пъти дневно на равни интервали от време.
Изключително запалим аерозол. Да не се пръска към открит пламък или друг източник на запалване.
Внимание:
Пазете очите от контакт с пулверизираното вещество.
Не вдишвайте пулверизираното вещество.
След всяко прилагане на лекарствения продукт измивайте ръцете си със сапун и вода.
Преди всяка употреба, флаконът трябва енергично да се разтръска няколко пъти.
Продължителност на лечението
Лекарят ще определи точното време на употребата на това лекарство.
В случай, че имате впечатление, че ефектът на лекарствения продукт е твърде силен или твърде слаб, се консултирайте с Вашия лекар.
Ако сте използвали повече от необходимата доза Дексаполкорт
При продължителна употреба на лекарствения продукт върху големи кожни повърхности, във високи дози, под оклузивни (водонепропускливи) превръзки или върху увредена кожа е възможно той да проникне в кръвообращението и да предизвика характерни за кортикостероидите системни ефекти (виж точка 2.).
Ако случайно сте погълнали лекарството, свържете се незабавно с Вашия лекар или отидете в спешното отделение на най-близката болница. Трябва да носите лекарството в оригиналната опаковка с Вас, за да може персоналът да провери какво сте погълнали.
Ако сте пропуснали да приложите Дексаполкорт
В случай, че сте пропуснали редовното в определеното време прилагане на лекарствения продукт, трябва да го приложите колкото е възможно по-скоро и след това да продължите лечението в съответствие с указанията.
Не прилагайте двойна доза на лекарствения продукт за да компенсирате пропуснатата доза.
4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Дексаполкорт може да предизвика локални нежелани реакции като: парене, сърбеж, раздразнение на мястото на приложение, силно изразено изсушаване, атрофични промени на кожата, контактен дерматит, възпаление около устата, мацерация на кожата, акнеподобен обрив, стрии, разстройства на потенето, обрив, силно изразено окосмяване, обезцветяване на кожата, вторични кожни инфекции и фоликулит.
При прилагане на лекарствения продукт за продължителен период от време и/или върху големи кожни повърхности е възможно дексаметазон да проникне в кръвообращението и да предизвика типични за кортикостероидите системни прояви, включително потискане на адреналната функция. При деца и бебета може да възникнат също така нарушения на растежа и развитието.
Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашият лекар. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:
Изпълнителна агенция по лекарствата,
ул. "Дамян Груев" № 8,
1303 София,
Тел.: +35 928903417,
уебсайт: www.bda.bg.
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
5. Как да съхранявате Дексаполкорт
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява под 25 °С.
Не използвайте това лекарство след изтичане на срока на годност посочен на опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Изключително запалим аерозол.
Съд под налягане. Може да експлодира при нагряване.
Да се пази от топлина, нагорещени повърхности, искри, открит пламък и други източници на запалване. Тютюнопушенето забранено.
Да не се пръска към открит пламък или друг източник на запалване.
Съд под налягане: да не се пробива и изгаря дори след употреба.
Да се пази от пряка слънчева светлина. Да не се излага на температури по-високи от 50°C/122°F.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Дексаполкорт
Активното вещество е: дексаметазон.
1 g от суспензията съдържа 0,28 mg дексаметазон.
Другите съставки са: сорбитанов триолеат, лецитин, изопропилов миристат, смес от изобутан, бутан и пропан.

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: deksapolkort