Меню
Количка

ДИКЛОНЕВРОВИТ капс х 30 бр

Диклоневровит х30 капсули - Лекарства с рецепта
ДИКЛОНЕВРОВИТ капс х 30 бр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: АДИФАРМ
 • Арт.номер: 44030
 • Тегло: 0.20кг
16.23 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

Диклоневровит е комбинирано лекарство, съдържащо диклофенак натрий и три витамина от група В - B1, B6 и В12. Спада към групата на нестероидните противовъзпалителни лекарства. Има противовъзпалително и обезболяващо действие.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.
Диклоневровит е комбинирано лекарство, съдържащо диклофенак натрий и три витамина от група В - В1, В6 и В12. Диклоневровит спада към групата на нестероидните противовъзпалителни лекарства (НСПВС). Има противовъзпалително и обезболяващо действие. Витамините от група В спомагат за нормалното функциониране на нервната система и увеличават ефекта на диклофенак.


Диклоневровит капсули за лечение на някое от следните състояния:

 • Хроничен полиартрит;
 • Анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев);
 • Остеоартроза;
 • Спондилартроза;
 • Невралгия (цервикален синдром, лумбаго, ишиас).


Не приемайте Диклоневровит

 • ако сте алергични към диклофенак, тиамин (витамин В1), пиридоксин (витамин В6) или цианокобаламин (витамин В12), или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • ако сте имали алергична реакция (астма, ангиоедем, уртикария или остър ринит ) към ибупрофен, аспирин или други НСПВС;
 • Както и другите нестероидни противовъзпалителни лекарства (НСПВС), диклофенак е противопоказан при пациенти, при които прилагането на ацетилсалицилова киселина или други НСПВС, е предизвикало или е засилило астма, уртикария или остър ринит;
 • ако имате активни стомашни или чревни язви, кървене или перфорация;
 • ако сте имали рецидивираща пептична язва или кървене (ако преди сте имали два или повече епизода на доказана язва или кървене);
 • ако сте имали стомашно-чревно кървене или перфорация - предизвикана от лечение с НСПВС;
 • ако имате хематологични заболявания (например, кръвни нарушения, увреждане на костния мозък, порфирия, хеморагична диатеза);
 • ако имате или сте имали мозъчно-съдов кръвоизлив;
 • ако имате остро тежко кървене;
 • ако имате тежка чернодробна, тежка бъбречна или тежка сърдечна недостатъчност (вж. Предупреждения и предпазни мерки);
 • ако сте в третия триместър на бременността (вижте точка 2, Бременност, кърмене и фертилитет);
 • при деца и юноши под 18-годишна възраст (поради високото съдържание на витамини от група В).


Диклоневровит с храна, напитки и алкохол

Употребата на алкохол по време на лечение с диклофенак повишава риска от стомашно-чревно кървене. Комбинацията трябва да се избягва.
Алкохолът и черният чай намаляват усвояването на Витамин В1.
Стабилизирани със сулфити напитки (например вино) могат да направят Витамин В1 неефективен.


Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Бременност

Препоръчваният при бременност дневен прием на витамини В, В6 и В12 е по-висок в Диклоневровит, затова употребата му не се препоръчва.
В първите две трети от бременността, ако е абсолютно наложително и лекарят Ви го е предписал, диклофенак може да бъде приложен във възможно най-кратък срок и във възможно най-ниска доза. През последните 3 месеца от бременността не може да се прилага диклофенак. Налице е риск от нарушения в кръвоносната система на детето и риск от забавяне и удължаване на раждането, също и повишен риск от кървене по време на раждането.

Кърмене

Активната съставка диклофенак преминава в майчиното мляко в малки количества. Въпреки, че до момента не са известни неблагоприятни ефекти върху новороденото, при прилагане на диклофенак за кратък срок, препоръчва се прекъсване на кърменето. Ако е необходима продължителна употреба или прилагане на по-високи дози, следва да се прекъсне кърменето, за да се избегнат нежелани ефекти върху кърмачето.
Витамините В1 и В6 се излъчват в майчиното мляко. Високите дози на витамин В6 може да потиснат производството на мляко. Ето защо, не се препоръчва употребата по време на кърмене.

Фертилитет

Диклофенак, подобно на други НСПВС, може да увреди плодовитостта на жената, ето защо не се препоръчва при жени, които се опитват да забременеят.
При жени, които имат трудности със забременяването или провеждат изследвания за безплодие, трябва да се обмисли прекратяване на терапията с диклофенак.


Шофиране и работа с машини

Внимание: Това лекарство може да повлияе върху способността за шофиране и работа с машини.
Ако получите нежелани ефекти, като например замъглено зрение, виене на свят или сънливост, трябва да се въздържате от дейности, които изискват повишено внимание (напр. на пътя, както и при работа с машини или опасни инструменти).


Възможни нежелани реакции

 • Ако получите нежелани реакции, обърнете се към Вашият лекар. Важно е да знаете, какво може да се случи, за да предприемете необходимите мерки, ако изпитате нежелана реакция.
 • Ако изпитате някоя от следните нежелани реакции, преустановете приема на Диклоневровит и осведомете незабавно лекуващият Ви лекар:
 • силна стомашна болка или признак за кървене или перфорация на стомаха или тънките черва, като черни или кървави изпражнения или повръщане на кръв, или кръв в урината.
 • сериозна алергична реакция като обрив, изприщване или лющене на кожата, сърбеж.
 • сериозна алергична реакция, като свирене в гърдите или затруднено дишане, отоци в областта на главата.
 • жълтеница (кожата или бялото на очите Ви придобие жълт цвят).
 • тежка умора със загуба на апетит, постоянна болка в гърлото, кървящи ранички в носа и устата, умора, треска, кожни кръвоизливи.
 • подуване на лицето, стъпалата или краката.
 • намалено отделяне на урина с тежка умора.
 • силно главоболие или скованост на врата, болка в гърдите, замъгляване на съзнанието.
 • леки спазми и болезненост в корема, започващи скоро след началото на лечението с Диклоневровит и последвани от ректално кървене или кървава диария, обикновено в рамките на 24 часа от появата на коремната болка (с неизвестна честота, от наличните данни не може да бъде направена оценка).


Състав:

Активни вещества: Диклофенак натрий 50 mg, Витамин В1 (Тиаминов хидрохлорид) 50 mg, Витамин В6 (Пиридоксинов хидрохлорид) 50 mg, Витамин В12 (Цианокобаламин) 0,25 mg.
Други съставки: лизинов хидрохлорид, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, колоиден силициев диоксид.


Начин на употреба:
Възрастни (лица над 18-годишна възраст):  Максималната доза не трябва да надвишава 3 капсули (150 mg) на ден.
Препоръчителната начална доза е 2-3 капсули (100-150 mg) дневно. При леки случаи или за продължително лечение 1-2 капсули (50-100 mg) на ден.

Употреба при деца и юноши

Това лекарство не се използва при деца и юноши под 18-годишна възраст, поради високото съдържание на витамини от група В.


Опаковка:

30 капсули


Производител:
WÖRWAG Pharma GmbH & Co. KG

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: diklonevrovit