Меню
Количка

ДУОДАРТ капс 0.5 мг/0.4 мг х 30 бр

ДУОДАРТ 0.5МГ/0.4МГ X 30 КАПСУЛИ -
ДУОДАРТ капс 0.5 мг/0.4 мг х 30 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: GLAXO SMITH KLINE
  • Арт.номер: 33150
  • Тегло: 0.20кг
36.30 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДУОДАРТ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Дуодарт се използва за лечение на мъже с уголемена простата - нераково нарастване на простатната жлеза, което се предизвиква от произвеждането на твърде голямо количество хормон, наречен дихидротестостерон.
Дуодарт представлява комбинация от две отделни лекарства, наречени дутастерид и тамсулозин. Дутастерид принадлежи към група от лекарства, наречени инхибитори на 5-алфа редуктазата, а тамсулозин принадлежи към група лекарства, наречени алфа-блокери.

Увеличаването на размера на простата може да доведе до проблеми при уриниране като затруднено преминаване на урината и необходимост от често ходене до тоалетна. То може да доведе и до по-бавна и по-вяла струя урина. Ако това състояние се остави без лечение, съществува риск от пълно блокиране на струята урина, което изисква незабавно медицинско лечение. В някои случаи не налага хирургична операция за пълно отстраняване или намаляване на размера на простатната жлеза.
Дутастерид намалява продукцията на дихидротестостерон, което спомага за намаляване на простата и облекчаване на симптомите. Това ще намали риска от остро задържане на урината и от необходимост от хирургична операция. Тамсулозин действа като отпуска мускулите на простатната Ви жлеза, което прави по-лесно преминаването на урината и бързо подобрява симптомите Ви.


ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ДУОДАРТ

Не приемайте Дуодарт

- ако сте алергични към дутастерид, други инхибитори на 5-алфа редуктазата, тамсулозин или към някоя от останалите съставки на Дуодарт.
- ако имате ниско кръвно налягане, от което се чувствате замаяни или припадате
- ако имате тежко чернодробно заболяване.
Това лекарство е предназначено само за мъже. То не трябва да се приема от жени, деца или юноши.

Обърнете специално внимание при употребата на Дуодарт

- Уверете се, че Вашият лекар знае за чернодробните Ви проблеми. Ако страдате от заболяване, което засяга черния Ви дроб, може да се наложи да Ви се провеждат допълнителни изследвания, докато приемате Дуодарт.
- Операция за лечение на катаракта. Ако имате планирана операция за отстраняване на катаракта на очите, Вашият лекар може да Ви каже временно да спрете приема на Дуодарт преди операцията. Преди да се подложите на операция кажете на Вашия лекар, че приемате Дуодарт или тамсулозин. Той ще предприеме подходящите мерки за предпазване от усложнения по време на операцията Ви.
- Жени, деца и юноши не трябва да докосват капсули Дуодарт с нарушена цялост, тъй като активното вещество може да се абсорбира през кожата.
При контакт с кожата незабавно измийте засегнатата област със сапун и вода.
- Използвайте презерватив по време на полов контакт. Дутастерод се открива в спермата на мъже, приемащи Дуодарт. Ако Вашата партньорка е или може да е бременна, тя не трябва да бъде в контакт с Вашата сперма, тъй като дутастерид може да повлияе нормалното развитие на бебетата от мъжки пол. Установено е, че дутастерид намалява броя и подвижността на сперматозоидите и обема на спермата, което може да намали Вашата плодовитост.
- Дуодарт може да повлияе на кръвните тестове за PSA, който понякога се използва за установяване на рак на простата. Вашият лекар трябва да е запознат с този ефект. Въпреки това той може да използва това изследване за установяване на рак на простата. Ако Ви е назначено лабораторно изследване на PSA, уведомете лекар, че приемате Дуодарт.

 

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Жени, които са бременни, не трябва да са в контакт със съдържанието на капсулите. Дутастерид се абсорбира през кожата и може да повлияе нормалното развитие на бебетата от мъжки пол. Рискът е особено висок през първите 16 седмици от бременността.
Използвайте презерватив по време на полов контакт. Дутастерид се открива в спермата на мъже, приемащи Дуодарт. Ако Вашата партньорка е или може да е бременна, тя не трябва да бъде в контакт с Вашата сперма.


ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Някои хора се чувстват замаяни от приема на Дуодарт, така че лекарството може да повлияе способността Ви да шофирате или да работите с машини безопасно.
Не шофирайте и не работете с машини, ако това се отнася за Вас.


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО НЯКОИ ОТ СЪСТАВКИТЕ НА ДУОДАРТ

Лекарството съдържа оцветяващия агент сънсет жълто, който може да причини алергични реакции.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Дуодарт се използва за лечението на мъже с уголемена простата (доброкачествена хиперплазия на простатата) - нераково нарастване на простатната жлеза, която се предизвиква от произвеждането на твърде голямо количество хормон, наречен дехидротестостерон. Дуодарт представлява комбинация от две отделни лекарства, наречени дутастерид и тамсулозин. Дутастерид принадлежи към група от лекарства, наречени инхибитори на 5-алфа редуктазата, а тамсулозин принадлежи към група лекарства, наречени алфа-блокери. Дутастерид намалява продукцията на дехидротестостерон, което спомага за намаляване на простата и облекчаване на симптомите. Тамсулозин действа като отпуска мускулите на простатната жлеза, което прави по-лесно преминаването на урината и бързо облекчава симптомите.

 

ДОЗИРОВКА:

Обичайната доза е една капсула, приемана веднъж дневно, 30 минути след ено и също хранене за деня. Капсулите трябва да се поглъщат цели с вода.

 

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Алергична реакция

Признаците на алергични реакции може да включват:
- кожен обрив
- уртики
- подуване на клепачите, лицето, устните, ръцете и краката

Замайване

Дуодарт може да причини замайване и в редки случаи припадане. Докато не разберете как Ви влияе лекарството, внимателно се изправяйте от легнало или седнало положение, особено ако се събуждате нощно време. Ако се почувствате замаяни, докато сте на лечение, седнете или легнете до отминаване на симптомите.

Чести нежелани реакции:

- - импотентност
- намалено сексуално желание
- затруднена еякулация
- увеличаване или напрежение на гърдите
- замайване

Нечести нежелани реакции:

- сърцебиене
- запек, диария, повръщане, гадене
- слабост или загуба на сила
- ниско кръвно налягане при изправяне
- сърбящ, запушен или течащ нос
- кожен обрив, уртики, сърбеж

Много редки нежелани реакции:

- продължителна болезнена ерекция на пениса


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Какво съдържа Дуодарт
Активните вещества са дутастерид и тамсулозин хидрохлорид. Всяка капсула съдържа 0,5 мг дутастерид и 0,4 мг тамсулозин хидрохлорид.
Помощните вещества са:
- твърда обвивка на капсулата: хипромелоза, карагенан, калиев хлорид, титанов диоксид, червен железен оксид, сенсет жълто, восък карнауба, царевично нишесте.
- съдържание на твърдата капсула:  моно- и диглицериди на каприлова/капронова киселина и бутил хидрокситолуол, желатин, глицерол, титанов диоксид, жълт железен оксид, триглицериди, лецитин, целулоза, микрокристална, метакрилова киселина - етил акрилат кополимер, талк триетилов цитрат

 

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: duodart