Меню
Количка

ЕРЕЛАН табл 400 мг х 5 бр

Ерелан 400 мг х5 таблетки - Лекарства с рецепта
ЕРЕЛАН табл 400 мг х 5 бр
 • Наличност: Изчерпан
 • Производител: MEDOCHEMIE
 • Арт.номер: 56199
 • Тегло: 0.08кг
14.18 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

Ерелан се използва за лечение на инфекции на синусите, инфекция на белите дробове, леки до умерени инфекции на женския горен генитален тракт, инфекции на фалопиевите тръби и инфекции на лигавицата на матката.

В момента този артикул не е в наличност. При поръчка, ще се свържем с Вас, за да Ви уведомим за срока на доставка.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.
Ерелан съдържа активното вещество моксифлоксацин, който принадлежи към група антибиотици, наречени флуорохинолони. Моксифлоксацин действа като убива бактериите, които причиняват инфекции.
Ерелан се използва при пациенти над 18-годишна възраст за лечение на следните бактериални инфекции, когато те са причинени от бактерии, срещу които моксифлоксацин е ефикасен.

Ерелан трябва да се използва за лечение на тези инфекции, когато антибиотици, които обикновено се препоръчват не могат да се използват или когато лечението с тях е било неуспешно:
 • Инфекции на синусите, внезапно влошаване на продължително възпаление на дихателните пътища или инфекция на белите дробове (пневмония), придобита в обществото (с изключение на тежките случаи).
 • Леки до умерени инфекции на женския горен генитален тракт (тазова възпалителна болест), включително инфекции на фалопиевите тръби и инфекции на лигавицата на матката.
Моксифлоксацин таблетки не са достатъчни като самостоятелна терапия на този вид инфекции. Затова Вашият лекар трябва да Ви предпише друг антибиотик в допълнение към моксифлоксацин за лечение на инфекции на женския горен генитален тракт.

Ако следните бактериални инфекции са показали подобрение по време на първоначалното лечение с моксифлоксацин инфузионен разтвор, моксифлоксацин таблетки могат да бъдат предписани от Вашия лекар за завършване на курса на лечение:

 • Инфекция на белите дробове (пневмония), придобита в обществото, инфекции на кожата и меките тъкани.
Ерелан таблетки не трябва да се прилага като начална терапия за всеки тип инфекция на кожата или меките тъкани или при тежки случаи на инфекции на белите дробове.


Не приемайте Ерелан:

 • Ако сте алергични към моксифлоксацин или някоя от останалите съставки на това лекарство,
 • Ако сте бременна или кърмите.
 • Ако сте под 18-годишна възраст.
Ако имате вродено или придобито:
 • Състояние, свързано с нарушен сърдечен ритъм (регистрирано на ЕКГ, електрически запис на сърдечната дейност).
 • Нарушение на солевия баланс на кръвта (особено ниски нива на калий или магнезий в кръвта).
 • Бавен сърдечен ритъм (наречен „брадикардия). Слабо сърце (сърдечна недостатъчност). Анамнеза за нарушен сърдечен ритъм.
или
Ако приемате други лекарства, които причиняват нарушения в ЕКГ (вижте точка „Други лекарства и Ерелан"). Това е така, защото моксифлоксацин може да причини промени в ЕКГ, които се състоят в удължаване на QT-интервала, например забавено провеждане на електрическите сигнали.
Ако страдате от тежко чернодробно увреждане или имате повишени нива на чернодробните ензими (трансамнинази) повече от 5 пъти над нормалната горна граница.Деца и юноши

Това лекарство не трябва да се дава на деца и юноши под 18-годишна възраст, защото ефикасността и безопасността не са установени за тази възрастова група.


Ерелан с храна, напитки и алкохол

Ерелан може да бъде приеман със или без храна (включително млечни продукти).


Бременност, кърмене и фертилитет

Не приемайте Ерелан, ако сте бременна или кърмите.
Проучванията при животни не показват, че фертилитетът Ви ще бъде нарушен от приема на това лекарство.


Шофиране и работа с машини

Моксифлоксацин може да причини замайване или световъртеж, може да изпитате внезапна, преходна загуба на зрението или може да загубите съзнание за кратко време. Ако имате такива оплаквания, не шофирайте и не работете с машини.


Състав:

Активното вещество е моксифлоксацин.
Всяка филмирана таблетка съдържа 400 mg моксифлоксацин (като хидрохлорид).
Другите съставки са: ядро на таблетката - микрокристална целулоза (Е 460), лактоза монохидрат 230, кроскармелоза натрий (Е 468), магнезиев стеарат (Е 470Ь),; филмово покритие - хипромелоза (Е 464), макрогол (Е 1521), титанов диоксид (171), червен железен оксид (Е 172).


Начин на употреба:
Препоръчителната доза за възрастни е една филмирана таблетка от 400 mg веднъж дневно.Ерелан таблетки са за перорално приложение. Таблетката се приема цяла (за маскиране на горчивия вкус) и с много течност. Може да приемате Ерелан със или без храна. Опитайте се да приемате таблетката приблизително по едно и също време всеки ден.Същата доза може да бъде приемана от пациенти в старческа възраст, пациенти с ниско телесно тегло или пациенти с бъбречни проблеми.Продължителността на лечението с Ерелан зависи от типа на инфекцията Ви.


Освен ако Вашият лекар не ви каже друго, Вашето лечение трябва да бъде със следната продължителност:
 • Внезапно влошаване (обостряне) на хроничен бронхит 5-10 дни.
 • Инфекция на белите дробове (пневмония), освен при пневмония, която е започнала при болничен престой, 10 дни.
 • Обостряне на инфекция на синусите (остър бактериален синуит) 7 дни.
 • Леки до умерени инфекции на женския горен генитален тракт (тазова възпалителна болест), включително инфекции на фалопиевите тръби и инфекции на мукозната лигавица на матката, 14 дни.
Когато Ерелан филмирани таблетки се използват за завършване на курса на лечение, започнат с моксифлоксацин инфузионен разтвор, препоръчителната продължителност на употреба е:
 • Инфекция на белите дробове (пневмония), придобита в обществото 7-14 дни. Повечето пациенти с пневмония са преминали на перорално лечение с Ерелан филмирани таблетки в рамките на 4 дни.
 • Инфекции на кожата и меките тъкани 7-21 дни.
Повечето пациенти с инфекции на кожата и меките тъкани са преминали на перорално лечение с Ерелан филмирани таблетки в рамките на 6 дни.Важно е да завършите курса на лечение, дори ако започнете да се чувствате по-добре след няколко дни. Ако спрете приема на Ерелан прекалено рано, инфекцията Ви може да не е напълно излекувана и може да се появи отново или състоянието Ви може да се влоши. Бактериите, причиняващи инфекцията Ви, може да станат резистентни към моксифлоксацин.
Препоръчителната доза и продължителност на лечение не трябва да се превишават


Опаковка:
5 таблетки


Производител:  
MEDOCHEMIE

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: erelan