Меню
Количка

ЕУТИРОКС табл 25 мкг х 90 бр

ЕУТИРОКС 25МГ X 90 ТАБЛЕТКИ -
ЕУТИРОКС табл 25 мкг х 90 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: MERCK E. AG/SERONO
  • Арт.номер: 56686
  • Тегло: 0.20кг
3.24 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

1 таблетка Еутирокс 25 микрограма съдържа:
Активно вещество: левотироксин натрий 25 микрограма(еквивалентни на 24.31 микрограма левотироксин)
Помощно вещество с установен ефект: натрий (0.0182 mg).

Лекарствена форма

Таблетка. Почти бели, кръгли,двустранно плоски таблетки, с делителна черта, със скосени ръбове и с надпис от едната страна. Таблетката може дабъде разделена на две равни дози.

ФАРМАЦЕВТИЧНИ ДАННИ

Списък на помощните веществаЦаревично нишесте,
Лимонена киселина, безводна, Кроскармелоза натрий, Желатин,

Магнезиев стеарат, Манитол (Е421)

КЛИНИЧНИ ДАННИ
Терапевтични показания
:
Еутирокс 25-125 микрограма: Лечение на доброкачествена еутиреоидна струма; Профилактика на рецидив след хирургично лечение на еутиреоидна струма, в зависимост от постоперативния хормонален статус; Заместително лечение на хипотиреоидизъм; Супресивно лечение при рак на щитовидната жлеза; Еутирокс 25-100 микрограма: Съпътстващо лечение при антитиреоидна терапия на хипертиреоидизъм; Еутирокс 100 микрограма: Диагностично приложение при супресивно изследване на щитовидната жлеза Дозировка и начин на приложение
Дозировка
За да се лекува всеки пациент според индивидуалните му нужди, има таблетки, съдържащи левотироксин натрий от 25 до 125 микрограма. Затова обикновено пациентите приемат само по една таблетка дневно. Препоръчителните дози могат да служат само за насока. Индивидуалната дневна доза трябва да се определя на базата на лабораторни тестове и клинични прегледи.
Тъй като при определен брой пациенти има повишени концентрации на 
Tи fT4, базалната серумна концентрация на тиреостимулиращия хормон осигурява по-надеждна основа за посочения курс на лечение. Тиреоидната хормонална терапия трябва дасе започне с ниска доза и постепенно да се увеличава на всеки 2 до 4 седмици до достигане на окончателната заместваща доза.
Начин на приложение
Дневните дози могат да бъдат давани при еднократен прием.
Приемане
:като еднократна дневна доза сутрин, на гладно, половин час преди закуска, за предпочитане с малко количество течност (например половин чаша вода).
Кърмачетата получават цялата дневна доза наведнъж, най
-малко 30 минути преди първото хранене за деня.
Таблетките трябва да се разтворят в малко вода и получената суспензия, която се приготвя непосредствено преди употреба, да се приеме с допълнително количество течност. Продължителността на лечението обикновено е за цял живот при случаите хипотирео
идизъм и след струмектомия или тиреоидектомия, и за предотвратяване на рецидив, след оперативно отстраняване на еутиреоидна струма. Съпътстващата терапия при хипертиреоидизъм след постигане на еутиреоиден статус е показана за периода, през който се приема антитиреоидното лекарствено средство.
При доброкачествена еутиреоидна струма е необходимо лечението да продължи от 6 месеца до 2 години. Ако медикаментозното лечение не е достатъчно през този период, трябва да се предприеме хирургична интервенция или радиотерапия с йод.

Противопоказания

Свръхчувствителност към активното вещество или към някое от помощните вещества. Нелекувана недостатъчност на надбъбречната жлеза и на хипофизата, както и нелекувана тиреотоксикоза. Лечение с Еутирокс не трябва да се започва при остър инфаркт на миокарда, остър миокардит и остър панкардит. По време на бременност не е показана комбинирана терапия с левотироксин и антитиреоиден агент за лечение на хипертиреоидизъм.

Фертилитет, бременност и кърмене

Лечението с левотироксин трябва да се провежда последователно, особено по време на бременност и кърмене. По време на бременност дори може да е необходимо увеличаване на дозата. Тъй като може да се появи повишаване на серумните нива на ТСХ по време на 4- та гестационна седмица, бременните жени, приемащи левотироксин, трябва да проследяват нивата си на ТСХ през всеки триместър, за да се потвърди че серумните нива на майчиния ТСХ попада в границите на референтните стойности за съответния триместър от бременността. Повишените серумни нива на ТСХ трябва да се коригират с повишаване на дозата на левотироксин. Тъй като след родилните нива на ТСХ са подобни на нивата му преди забременяване, след раждане дозата на левотироксин трябва незабавно да се върне до тази преди забременяване. Серумнитенива на ТСХ трябва да се изследват 6-8 седмици след раждането.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Не са провеждани проучвания за ефектите върху способността за шофиране и работа с машини. Но тъй като левотироксин е същият като естествено съществуващия тиреоиден хормон, не се очаква Еутирокс да повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба*
Хемодинамичните параметри трабва са се проследяват при започване на терапия с левотироксин при преждевременно родени деца с много ниско тегло при раждането, заради вероятност от възникване на циркулаторен колапс поради незряла функция на надбъбречните жлези.

Ако се налага смяна на терапията с друг лекарствен продукт, съдържащ левотироксин, задължително се провежда внимателно наблюдение, включващо клиничен и биологичен мониторинг по време на предходния период поради потенциален риск от тироиден дисбаланс. При някои пациенти би могло да се наложи коригиране на дозата.

Това лекарство съдържа по-малко от 1 mmol натрий (23 mg) за таблетка, т.е. може да се каже, че практически не съдържа натрий

Нежелани лекарствени реакции

Когато се превиши индивидуалната граница на поносимост към левотироксин натрий или след предозиране е възможно да се наблюдават следните клинични симптоми, типични за хипертиреоидизма, особено ако дозата е повишена твърде бързо в началото сърдечни аритмии (напр. атриална фибрилация и екстрасистоли), тахикардия, сърцебиене, ангинозни пристъпи, главоболие, мускулна слабост и крампи, зачервяване, повишена температура, повръщане, менструални нарушения, псевдотумор на мозъка, тремор, неспокойствие, безсъние, прекомерно изпотяване, загуба на тегло, диария. В такива случаи дневната доза трябва да се намали или лекарството да се спре за няколки дни. След изчезване на нежеланите реакции лечението може внимателно да се започне отново. В случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на Еутирокс може да се наблюдават алергични реакции, особено на кожата и на дихателните пътища. Съобщени са случаи на ангиоедема.

Срок на годност:

3 години.

Специални условия на съхранение

Да се съхранява под 25°С.
Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
Вид и съдържание на опаковката
Опаковката на Еутирокс е блистер, състоящ се от 
PVC филм за основа и покрит с алуминиево фолио. Видове опаковки: картонени опаковки от 30, 50, 90 или 100 таблетки.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба. Специални предпазни мерки при изхвърляне (и работа) Няма специални изисквания.

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: eutiroks