Меню
Количка

ЕЗОПРАДЖЕН капс 40 мг х 30 бр

Езопраджен при киселини 40 мг х30 капсули - Лекарства с рецепта
ЕЗОПРАДЖЕН капс 40 мг х 30 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: MYLAN
  • Арт.номер: 54280
  • Тегло: 0.20кг
12.85 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

Езопраджен съдържа лекарство, наречено езомепразол, което принадлежи към групата лекарства наречени „инхибитори на протонната помпа". Те намаляват количеството на киселина.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

ЕЗОПРАДЖЕН капс 40 мг х 30 бр от Аптеки Феникс

Езопраджен съдържа лекарство, наречено езомепразол, което принадлежи към групата лекарства наречени „инхибитори на протонната помпа". Те намаляват количеството на киселина, която се произвежда от стомаха Ви.Езопраджен се използва за лечение на следните състояния:


Възрастни пациенти и юноши на възраст 12 и повече години:
Гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Това е състояние, при което киселина от стомаха се връща обратно в хранопровода (тръбата, която свързва гърлото със стомаха) и причинява болка, възпаление и киселини.
Язви на стомаха или на горната част на тънкото черво, които са инфектирани от бактерия наречена Helicobacter pylori. Ако имате това състояние, Вашият лекар може също да Ви предпише антибиотици за лечение на инфекцията, за да може язвата да зарасне.Възрастни:
Стомашни язви, причинена от лекарства, наречени НСПВС (нестероидни противовъзпалителни лекарства). Езопраджен, също така, може да предотврати формирането на стомашни язви, ако приемате НСПВЛ.

Прекомерно количество киселина в стомаха, причинено от образувание в панкреаса (синдром на Цьолингер-Елисон).

Продължително лечение след терапия за предотвратяване на повторно кървене от язви с интравенозен езомепразол.Не приемайте Езопраджен:

  • Ако сте алергичен към езомепразол или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  • Ако сте алергичен към група лекарства наречени „бензимидазоли", която включва други инхибитори на протонната помпа (напр. пантопразол, лансопразол, рабепразол, омепразол), а също така и към различни други видове лекарства.
  • Ако приемате лекарство, което съдържа нелфинавир (използвано за лечение на ХИВ инфекция).

Не приемайте Езопраджен, ако някое от изброеното се отнася за Вас. Ако не сте сигурни, говорете с Вашият лекар или фармацевт, преди да започнете да приемате Езопраджен.Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Вашият лекар ще прецени дали може да приемате Езопраджен през това време.
Няма данни дали езомепразол преминава в кърмата. Поради това Вие не трябва да приемате Езопраджен, ако кърмите.Шофиране и работа с машини
Езопраджен може да причини нежелани ефекти като замайване и замъглено зрението. Ако имате някои от тези ефекти, Вие не трябва да шофирате, да работите с инструменти или да управлявате машини.Състав:
Активно вещество: езомепразол. Езопраджен стомашно-устойчиви твърди капсули е в две концентрации, съдържащи 20 mg или 40 mg езомепразол (като езомепразол магнезий).
Другите съставки са: червен железен окис Е172, жълт железен окис Е172 (само за 40 mg), титанов диоксид Е171, желатина, вода, натриев лаурил сулфат.

Начин на употреба:
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Езопраджен не се препоръчва за деца на възраст под 12 години.

Ако приемате това лекарство продължително време, Вашият лекар ще иска да Ви наблюдава (особено ако Вие приемате лекарството по-дълго от една година).

Ако Вашият лекар Ви е казал да приемате това лекарство, както и когато имате нужда, информирайте Вашия лекар, ако симптомите Ви се променят.Прием на това лекарство

  • Вие може да приемате Вашите капсули по всяко време на деня.
  • Вие може да приемате Вашите капсули на празен стомах или с храна. 
  • Поглъщайте Вашите капсули цели с малко вода. Не дъвчете или не смачквайте капсулите, тъй като капсулите съдържат пелети, които са покрити така, че лекарството да не се разгражда от киселината в стомаха Ви. Важно е да не се увреждат пелетите.


Колко да се приеме
Вашият лекар ще Ви каже по колко капсули да приемате и колко дълго време. Това ще зависи от състоянието, възрастта Ви и от това колко добре функционира черният Ви дроб. Ако имате тежки проблеми с черния дроб, Вашият лекар може да Ви даде по-ниска дозата.

Препоръчителните дози са представени по-долу:

За лечение на киселини причинени от гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ):
Възрастни и деца на и над 12 години:
Ако Вашият лекар е установил, че хранопроводът Ви е леко увреден, препоръчителната доза е една капсула Езопраджен 40 mg веднъж дневно, в продължение на 4 седмици. Вашият лекар може да Ви каже да приемате същата доза за допълнителни 4 седмици, ако хранопроводът Ви още не е заздравял.
Препоръчителната доза, когато хранопроводът заздравее, е една капсула Езопраджен 20 mg веднъж дневно.
Ако хранопроводът Ви не е увреден, препоръчителната доза е една капсула Езопраджен 20 mg всеки ден. Когато състоянието Ви е овладяно, Вашият лекар може да Ви каже да приемате лекарството, както и когато имате нужда, до максимум една капсула Езопраджен 20 mg всеки ден.


За лечение на стомашни язви, причинена от инфекция с Helicobacter pylori, и за предотвратяване на повторната им поява:
Възрастни и юноши на и над 12 години: препоръчителната доза е една капсула Езопраджен 20 mg два пъти дневно, в продължение на 1 седмица.
Вашият лекар също ще Ви каже да приемате антибиотици наречени амоксицилин и кларитромицин.


За лечение на стомашни язви, причинени от НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства):
Възрастни на и над 18 години: препоръчителната доза е една капсула Езопраджен 20 mg веднъж дневно, в продължение на 4 до 8 седмици.


За предотвратяване появата на стомашни язви, ако приемате НСПВС:
Възрастни на и над 18 години: препоръчителната доза е една капсула Езопраджен 20 mg веднъж дневно.


За лечение на прекомерно количество киселина в стомаха, причинено от образование в панкреаса (синдром на Цьолингер-Елисон):
Възрастни на и над 18 години: препоръчителната доза е една капсула Езопраджен 40 mg два пъти дневно.
Вашият лекар ще промени дозата в зависимост от Вашите нужди и ще прецени колко дълго трябва да приемате лекарството. Максималната доза е 80 mg два пъти дневно.


За продължително лечение след терапия за предотвратяване на повторно кървене от язви с интравенозен езомепразол:
Възрастни на и над 18 години: препоръчителната доза е една капсула Езопраджен 40 mg веднъж дневно, в продължение на 4 седмици.Ако сте приели повече от необходимата доза Езопраджен
Ако сте приели повече Езопраджен, отколкото Ви е предписал Вашият лекар, незабавно говорете с Вашия лекар или фармацевт.Ако сте пропуснали да приемете Езопраджен
Ако сте пропуснали да приемете дозата Ви, приемете дозата веднага щом се сетите за това. Ако обаче е почти време за вашата следваща доза, прескочете пропуснатата доза.
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.Опаковка:
30 капсулиПроизводител:
Viatris

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите ЕЗОПРАДЖЕН капс 40 мг х 30 бр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: ezopradzhen