Меню
Количка

ФУРОЗЕМИД амп 20 мг/2 мл х 10 бр

Фуроземид Софарма 10 mg/ml 10 ампули х 2 ml - Лекарства с рецепта
ФУРОЗЕМИД амп 20 мг/2 мл х 10 бр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: SOPHARMA SOFIA
 • Арт.номер: 24726
 • Тегло: 0.20кг
17.10 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

Използва се за лечение на отоци от сърдечен, белодробен, чернодробен и бъбречен произход; хипертензивни кризи (в допълнение към други терапевтични мерки).

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

1. Какво представлява Фуроземид Софарма и за какво се използва

Фуроземид Софарма е лекарствен продукт от групата на диуретиците (лекарства, които увеличават отделянето на урина, отводняват и премахват задържането на вода в организма). Използва се за лечение на отоци от сърдечен, белодробен, чернодробен и бъбречен произход; хипертензивни кризи (в допълнение към други терапевтични мерки).

Фуроземид Софарма инжекционен разтвор се прилага, когато е необходимо постигане на бърз ефект, в спешни случаи или когато е затруднено или невъзможно приемането му под формата на таблетки.2. Какво трябва да знаете преди да използвате Фуроземид Софарма

Не използвайте Фуроземид Софарма:

 • ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
 • ако сте алергични (свръхчувствителни) към сулфонамиди;
 • при състояния на дехидратация (обезводняване) или хиповолемия (намален обем на кръвта);
 • при бъбречна недостатъчност или анурия (образува се малко количество или не се образува урина);
 • при бъбречна недостатъчност вследствие на отравяне с токсични за бъбреците или черния дроб вещества;
 • при бъбречна недостатъчност, свързана с чернодробна кома (тежка чернодробна недостатъчност);
 • при силно намалено количество на калий и натрий в кръвта;
 • ако пациентът е в прекоматозно или коматозно състояние в резултат на тежко чернодробно увреждане;
 • ако кърмите.

Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Фуроземид Софарма:

 • ако сте в старческа възраст, ако приемате други лекарства, които могат да причинят спадне на кръвното налягане и ако имате други заболявалия, при които има риск от спадане на кръвното налягане;
 • ако имате увеличена простата или затруднено уриниране;
 • ако страдате от диабет или подагра;
 • ако имате хепаторенален синдром (тежко увреждане на черния дроб с последващо продължително влошаване на бъбречната функция);
 • ако Ви е известно, че имате намалено количество на белтъците в кръвта;
 • при недоносени новородени;
 • ако страдате от порфирия (наследствено заболяване на черния дроб, при което не се произвежда достатъчно хемоглобин);
 • при едновременно прилагане с рисперидон (за лечение на психични заболявалия).

Необходимо е редовно проследяване на серумните нива на натрий, калий, калций, хлор, магнезий, креатинин.

Други лекарства и Фуроземид Софарма
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Уведомете лекуващия си лекар, ако приемате лекарства за лечение на високо кръвно налягане, включително и други диуретици (метолазон); антиневралгични и сънотворни лекарства (карбамазепин, фенобарбитал), антиепилептични средства (фенитоин), антидепресанти (ребоксетин); противовъзпалителни и антиревматични продукти (индометацин, аспирин); кортикостероиди; средства, потискащи имунната система (метотрексат, циклоспорин); средства за лечение на подагра, диабет, сърдечна недостатъчност (дигоксин), астма (теофилин); антибиотици (от групата на цефалоспорини или аминогликозиди); литиеви продукти; цисплатин; карбеноксолон и сукралфат (за лечение на язвена болест); кортикотропин; медикаменти за лечение на гъбични инфекции (амфотерицин В); слабителни средства; ликворнс (в по-голямо количество при лечение на кашлица); продукти за лечение при повишени нива на холестерола в кръвта (холестирамин).
При някои пациенти след прилагане на контрастни вещества при рентгенови изследвания има повишен риск от влошаване на бъбречната функция.
Фуроземид Софарма може да намали лечебния ефект на адреналин и норадреналин.

Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Бременност
Фуроземид преминава през плацентата. Не трябва да се прилага по време на бременност, освен при изключителни показания и ако ползата за майката надвишава риска за плода, като е необходимо непрекъснато наблюдение на плода.

Кърмене
Фуроземид се отделя в кърмата и може да потисне млечната секреция. Ако е назначено лечение с фуроземид, кърменето трябва да се преустанови.

Шофиране и работа с машини
Избягвайте да шофирате и да работите с инструменти или машини, тъй като фуроземид може да предизвика понижаване на кръвното налягане и виене на свят, намаляване на вниманието и способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на Фуроземид Софарма
Този лекарствен продукт съдържа натрий, по-малко от 1 mmol (23 mg) на доза, т.е. практически не съдържа натрий.3. Как да използвате Фуроземид Софарма

Винаги използвайте Фуроземид Софарма точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Лекарственият продукт се прилага обикновено венозно и в редки случаи мускулно. След инжекционното приложение може да се премине на лечение с фуроземид под формата на таблетки.
Дозировката и продължителността на лечение се определят от лекуващия лекар.

Ако сте използвали повече от необходимата доза Фуроземид Софарма
При предозиране с този лекарствен продукт може да се появи неритмична сърдечна дейност, загуба на течности до прояви на тежка хипотония (ниско кръвно налягане) и шок, на остра бъбречна недостатъчност, на запушване на съдовете (тромбоза), делирни състояния, апатия и объркване.
Лечението на тези симптоми се провежда от лекар в здравно заведение.

Ако сте пропуснали да използвате Фуроземид Софарма
Не прилагайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Описаните нежелани лекарствени реакции са представени по честота:

Много чести (засягат повече от 1 на 10 пациента) намаляване на количеството на различни соли в организма, (може да стане прична за повишена жажда, главоболие, спад на кръвното налягане, объркване, неволеви стягания на мускулите, мускулна слабост, нарушения на сърдечния ритъм и храносмилателни неразположения, намаляване на общото количество на кръвта и течностите в организма, особено при пациенти в напреднала възраст.Увеличаване на креатинина и триглицеридите в кръвта, понижаване на кръвното налягане, включително при изправяне.

Чести (засягат не повече от 1 на 10 пациента): намаляване коли)чеството на натрия, хлора и калия в кръвта, увеличаване на холестерола, повишаване плазмените нива на креатинин и пикочна киселина с пристъпи на подагра, чернодробна енцефалопатия (сериозно заболяване при пациенти с заболяване на черния дроб), сгъстяване на кръвта.

Нечести (засягат не повече от 1 на 100 пациента): намалена възможност за контролиране на кръвната захар, гадене, затруднено чуване, глухота (понякога необратима), сърбеж, копривна треска, обриви или възпаления на кожата с образуване на мехури, еритема мултиформе, пемфигоид, ексфолиативен дерматит (кожно възпаление с лющене на кожата), пурпура (точковидни кръвоизливи по тялото); повишена чувствителност към светлина, намален брой тромбоцити (това води до повишен риск от поява на синини или кървене).

Редки (засягат не повече от 1 на 1000_пациента^възпаление на кръвоносните съдове (васкулит), възпаление на бъбреците, диария, повръщане, тежки алергични реакции, включително алергичен шок, мравучкане по крайниците, левкопения (намалено общо количество на белите кръвни клетки), еозинофилия (увеличено количество на определен вид бели кръвни клетки), треска.

Много редки (засягат не новече от 1 на 10000 пациенти): остър панкреатит (проявява се със силни болки в корема или гърба), холестаза (нарушено отделянае на жлъчка), повишаване на чернодробните трансаминази, шум в ушите, намален брой на червените кръвни клетки и промени в бялата кръвна картина.

С неизвестна честота (от съобщенията не може да се направи извод за честотата на нежеланата реакция): намалено количество на калция и магнезия в кръвта, повишаване плазмените нива на уреята, метаболитна алкалоза, склонност към образуване на кръвни съсиреци в съдовете, задържане на урина (при стеснени пикочни пътища), отлагане на калциеви соли и образуване на бъбречни камъни при недоносени деца, бъбречна недостатъчност, сериозни кожни реакции (като синдром на Стивънс-Джонсън, токсична епидермална некролиза) остра генерализирана екзантематозна пустулоза (AGEP) (остър лекарствен обрив с повишена температура), замаяност, припадане и загуба на съзнание (причинени от симптоматична хипотония), повишен риск от вродено сърдечно заболяване, когато фуроземид се прилага на недоносени деца през първите седмици от живота им, локални реакции, като болка след мускулно приложение.
5. Как да съхранявате Фуроземид Софарма

В оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина, при температура под 25°С. Да не се замразява!
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

Не използвайте Фуроземид Софарма след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и ампулата. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Не използвайте Фуроземид Софарма, ако забележите промяна в цвета на разтвора.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.б. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа Фуроземид Софарма

Активното вещество е фуроземид 20 mg в една ампула от 2 ml.
Другите съставки са: натриев хлорид, натриев хидроксид (1 то!Л), вода за инжекции.
Опаковка:
10 ампули х 2 ml Производител:
СОФАРМА АД, България

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: furozemid