Меню
Количка

ХЛОФАЗОЛИН амп 0.15 мг/мл 1 мл x 10 бр

Хлофазолин 150 микрограма/ ml инжекционен разтвор 1 ml х 10 ампули - Лекарства с рецепта
ХЛОФАЗОЛИН амп 0.15 мг/мл 1 мл x 10 бр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: SOPHARMA SOFIA
 • Арт.номер: 26123
 • Тегло: 0.20кг
10.77 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

ХЛОФАЗОЛИН инжекционен разтвор се използва при възрастни за лечение на хипертонични кризи (рязко повишаване на кръвното налягане).

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

ХЛОФАЗОЛИН амп 0.15 мг/мл 1 мл x 10 бр от Аптеки Феникс

1. Какво представлява Хлофазолин и за какво се използва

ХЛОФАЗОЛИН съдържа активното вещество клонидин, което принадлежи към групата на антихипертензивните (понижаващи кръвното налягане) лекарства. Клонидин понижава кръвното налягане, забавя сърдечната честота и разширява кръвоносните съдове. ХЛОФАЗОЛИН инжекционен разтвор се използва при възрастни за лечение на хипертонични кризи (рязко повишаване на кръвното налягане).2. Какво трябва да знаете, преди да използвате ХЛОФАЗОЛИН

Не използвайте ХЛОФАЗОЛИН:

 • Ако сте бременна, възможно е да забременеете или кърмите;
 • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към клонидин или която и да е друга от съставките на ХЛОФАЗОЛИН (виж раздел б);
 • Ако имате бавен сърдечен ритъм вследствие на проблеми със сърцето;
 • Ако сте на възраст под 18 години.
 • Ако някое от горепосочените се отнася до Вас, не използвайте това лекарство. Ако не сте сигурни, говорете с вашия лекар или фармацевт преди да използвате ХЛОФАЗОЛИН.

Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да използвате ХЛОФАЗОЛИН, ако:

 • имате болест на Рейно (проблем с кръвоообръщевдето на пръстите на ръцете и краката) или други проблеми с кръвообращението, включително мозъчното;
 • имате сърдечни или бъбречни проблеми;
 • имате или някога сте имали депресия;
 • имате запек;
 • имате нарушение на нервната система, което причинява променено усещане на ръцете и краката.

Ако не сте сигурни дали някое от изброените се отнася за вас, говорете с вашия лекар или фармацевт преди да използвате ХЛОФАЗОЛИН.

Тъй като може да получите сухота в очите, дОкато приемате това лекарство, това може да бъде проблем за Вас, ако носите контактни лещи.

Други лекарства и ХЛОФАЗОЛИН
Информирайте лекуващия Ви лекар или медицинската сестра, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, които се отпускат без рецепта, както и растителни продукти. Това се налага, понеже ХЛОФАЗИЛИН може да повлияе на действието на други лекарства или обратното — други лекарства да повлияят на действието на ХЛОФАЗОЛИН.

Уведомете лекуващия си лекар, ако приемате някое от следните лекарства:

 • сънотворни, успокояващи лекарства;
 • лекарства за лечение на депресия, като имипрамин или миртазапин;
 • нестероидни противовъзпалителни лекарства, като ибупрофен;
 • лекарства за лечение на тежки психични заболявания, като шизофрения. Те са известни като "ангипсихотични" и включват лекарствата хлорпромазин и халоперидол.

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате следните лекарства за понижаване на кръвното налягане или за сърдечни проблеми:

 • бета-блокери като атенолол;
 • отводняващи като фуроземид;
 • алфа-блокери като празосин или доксазосин. Те също се използват за проблеми с простатата при мъжете;
 • съдоразширяващи като диазоксид или натриев нитропрусид;
 • калциеви антагонисти (например верапамил или дилтиазем хидрохлорид);
 • АСЕ-инхибитори като каптоприл или лизиноприл;
 • дигиталисови гликозиди като дигоксин.

Ако не сте сигурни, дали някое от изброените се отнася за Вас, говорете с вашия лекар или фармацевт преди да използвате ХЛОФАЗОЛИН

Изследвания
Ако ви правят изследвания на кръвта, уведомете лицето, което ги извършва за това, че използвате това лекарство. Това се налага, тъй като ХЛОФАЗОЛИН може да повлияе на резултатите от чернодробните изследвания.

ХЛОФАЗОЛИН с храна, напитки и алкохол
Може да чувствате сънливост по време на лечение с ХЛОФАЗОЛИН. Употребата на алкохол може да влоши това състояние.

Бременност, кърмене и фертилитет
Не приемайте ХЛОФАЗОЛИН, ако сте бременна, възможно е да забременеете или кърмите.

Шофиране и работа с машини
Може да почувствате сънливост, главозамайване или нарушение на виждането. В такъв случай не шофирайте, не работете с машини и не извършвайте дейности, които могат да поставят Вас или другите в риск.

ХЛОФАЗОЛИН съдържа натрий по-малко от 1 mmol (23 mg) на доза, т.е. практически не съдържа натрий.3. Как да използвате ХЛОФАЗОЛИН

Дозата на ХЛОФАЗОЛИН зависи от вида на лечението и се определя от лекуващия Ви лекар. Дозирането е строго индивидуално и зависи от възрастта, теглото и функционалното състояние на организма и поносимостга на пациента към лекарствения продукт. Лекарят Ви ще започне лечението с ниска доза, но може да увеличи дозата, ако се нуждаете от повече лекарство за контрол на кръвното налягане.

Този лекарствен продукт е инжекционен разтвор, предназначен за подкожно, интрамускулно или интравенозно приложение и обикновено се прилага в здравно заведение от квалифициран медицински специалист с необходимия опит за неговото приложение.

Не се препоръчва употребата му в детска възраст.

Ако сте получили повече от необходимата доза ХЛОФАЗОЛИН
Малко вероятно е да получите твърде голямо количество от лекарството. Въпреки това, ако смятате, че сте получили твърде голямо количество, уведомете Вашия лекар или медицинска сестра.


Посочената по-долу информация е предназначена само за медицински специалисти:

Дозировка
Дозата се определя индивидуално в зависимост от стойностите на артериалното налягане.

Възрастни
Обичайната начална доза е 150 - 300 микрограма (1-2 ампули). При необходимост дозата може да се повтори до достигане на максималната от 750 микрограма (5 ампули) за 24 часа.

Хипотензивният ефект настъпва след около 10 минути, достига своя максимум след около 60 минути и продължава от 3 до 7 часа.

Деца
Не се препоръчва употребата му в детска възраст.

Пациенти с бъбречна недостатъчност
Клонидин се екскретира в непроменен вид основно с урината. При пациенти с нарушена бъбречна функция дозата се определя индивидуално, съобразно терапевтичния отговор и проследяване стойностите на креатининовия клирънс. На пациенти с хипертония, които са на хемодиализа, не се налага допълнително приложение на клонидин след всяка процедура, защото само незначителна част от приетата доза се отстранява от организма чрез хемодиализа.

Пациенти в старческа възраст (над 65 години)
Коригиране на дозата се налага само при пациенти с нарушена бъбречна функция.

Начин на приложение
Прилага се подкожно, интрамускулно или бавно интравенозно от квалифициран медицински персонал, с възможност за мониториране на артериалното налягане. При интравенозно приложение съдържанието на ампулата се разрежда с 10 ml физиологичен разтвор или 5% глюкоза и се инжектира бавно венозно (10-15 min) в легнало положение на болния.
При първа възможност се преминава към перорално лечение.

Предозиране
Симптоми:
Проявите на интоксикация се дължат на генерализирана симпатична депресия и включват свиване на зеницата, летаргия, брадикардия, хипотензия, хипотермия, сънливост, включително кома и респираторна депресия, включително апнея. Може да се появи парадоксална хипертония, причинена от стимулация на периферните алфагрецептори. Преходна хипертония може да се наблюдава, ако общата доза е над 10 mg.

Лечение:
Няма специфичен антидот при предозиране на клонидин. Трябва да се приложи активен въглен, когато е подходящо.
Поддържащата терапия може да включва атропин сулфат за лечение на симптоматичната брадикардия и интравенозни течности и/или инотропни симпатикомиметични средства за лечение на хипотонията. Тежката персистираща хипертония може да изисква корекция с алфа-блокери.
Налоксон може да бъде полезен като допълнение към лечението на причинената от клонид ин дихателна депресия.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, ХЛОФАЗОЛИН може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
При лечение с ХЛОФАЗОЛИН при пациентите са наблюдавани следните нежелани реакции, описани по честота:

Много чести (засягат повече от 1 на 10 потребители): световъртеж, отпуснатост, ортостатична хипотония (понижаване на кръвното налягане при изправяне, водещо до замаяност и виене на свят), сухота в устата.

Чести (засягат по-малко от 1 на 10 потребители): депресии, нарушение на съня, главоболие, гадене, повръщане, болки около ушите (слюнчените жлези), запек, импотентност (при мъжете), умора.

Нечести (засягат по-малко от 1 на 100 потребители): нарушения на възприятията (неразбиране на случващи се събития), халюцинации (недействителни, мними възприятия), кошмари, промяна в усещанията (парестезии), забавяне на сърдечния ритъм, феномен на Рейно (проблем с кръвоснабдяването на пръстите на ръцете и краката), сърбеж, обрив, уртикария (копривна треска), неразположение.

Редки (засягат по-малко от 1 на 1000 потребители): гинекомастия (нарастване на млечните жлези при мъже), сухота в очите (намалена слъзна секреция), неритмичен сърдечен пулс, сухота в носа, псевдо-обструкция на червата (предизвикваща коликообразни болки, повръщане, запек), окапване на косата, повишаване на кръвната захар.

С неизвестна честота: объркване, намалено сексуално желание, нарушение на зрението, забавен сърдечен ритъм.

Докладвани са два случая на хепатит (възпаление на черния дроб). Той може да се прояви чрез промяна в кръвните изследвания. Организмът Ви може да задържа повече вода от обикновено (задръжка на течности).5. Как да съхранявате ХЛОФАЗОЛИН

Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
Да се съхранява под 25°С. Да не се замразява.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте ХЛОФАЗОЛИН след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа ХЛОФАЗОЛИН

Активното вещество е: клонидинов хидрохлорид - 150 микрограма в 1 ml инжекционен разтвор.
Другите съставки са: натриев хлорид, хлороводородна киселина (за корекция на pH) и вода за инжекции.
Как изглежда ХЛОФАЗОЛИН и какво съдържа опаковката
Бистър, безцветен разтвор в ампули от безцветно стъкло с вместимост 1 ml, с маркировка за отваряне на ампулите (цветна точка/пръстен); 10 ампули в блистер от PVC фолио, по 1 или 5 блистера в картонена кутия, заедно с листовка.Производител:
СОФАРМА АД, България

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите ХЛОФАЗОЛИН амп 0.15 мг/мл 1 мл x 10 бр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: hlofazolin