Меню
Количка

ИБАНДРОНОВА КИСЕЛИНА СТАДА табл 150 мг х 1 бр

ИБАНДРОНОВА КИСЕЛИНА 150МГ Х 1 ТАБЛЕТКА -
ИБАНДРОНОВА КИСЕЛИНА СТАДА табл 150 мг х 1 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: STADA ARZNEIMITTEL
  • Арт.номер: 41679
  • Тегло: 0.20кг
8.52 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

ИБАНДРОНОВА КИСЕЛИНА СТАДА табл 150 мг х 1 бр от Аптеки Феникс

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА IBANDRONIC ACID TEVA И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Ibandronic Acid Teva принадлежи към група лекарства наречени бифосфонати. Той съдържа ибандронова киселина. Не съдържа хормони.
Ibandronic Acid Teva може да предизвика обратно развитие на костната загуба, като спре продължаващата загуба на костно вещество при повечето жени, които го приемат, дори ако те не забелязват разликата. Ibandronic Acid Teva може да намали вероятността от счупване на кости (фрактури). Това намаляване на фрактурите е било установено за костите на гръбначния стълб, но не и за бедрото.
Ibandronic Acid Teva Ви е предписан за лечение на остеопороза, тъй като сте с повишен риск от счупвания. Остеопорозата представлява изтъняване и отслабване на костите, което е често състояние при жените в менопауза. По време на менопаузата яйчниците на жените не произвеждат женският полов хормони естроген, който участва в поддържане здравината на скелета.
Колкото по-рано една жена влезе в менопауза, толкова по-висок е рискът от фрактури при остеопороза. Други фактори, които повишават този риск от фрактури са:
недостатъчен прием на калций и витамин Д с храната;
тютюнопушене или пиене на големи количества алкохол;
недостатъчно ходене или други упражнения;
фамилна анамнеза за остеопороза.
Повечето хора с остеопороза нямат симптоми. Ако нямате симптоми може и да не знаете, че имате това състояние. Все пак, остеопорозата предразполага към по-голяма вероятност за счупване на кости, ако паднете или се нараните. Счупена кост след 50 годишна възраст може да е признак за остеопороза. Остеопорозата освен това може да предизвика болка в гърба, намаляване на ръста и поява на гърбица.
Ibandronic Acid Teva предотвратява загубата на костна плътност вследствие на остеопорозата и подпомага възстановяването на костите. Поради това Ibandronic Acid Teva намалява вероятността от счупване на кости.
Здравословният начин на живот ще допринесе за получаване на по-голяма полза от Вашето лечение. Той включва балансирана диета богата на калций и витамин Д, ходене и други упражнения за контрол на телесното тегло, спиране на тютюнопушенето; по-малко алкохол.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ IBANDRONIC ACID TEVA
Не приемайте Ibandronic Acid Teva:
ако сте алергични (свръхчувствителни) към ибандронова киселина или към някоя от останалите съставки на Ibandronic Acid Teva;
ако имате проблеми с хранопровода (тръбата, която свързва устата със стомаха Ви) като стеснение или затруднено преглъщане;
ако не можете да останете изправена или седнала в продължение на поне един час (60 минути);
ако имате или в миналото сте имали ниско ниво на калций в кръвта.
Моля, консултирайте се с Вашия лекар, ако някое от горните е приложимо за Вас. Не давайте Ibandronic Acid Teva на деца или юноши.

Обърнете специално внимание при употребата на Ibandronic Acid Teva
Някои хора трябва да са особено внимателни докато приемат Ibandronic Acid Teva.
Консултирайте се с Вашия лекар:
ако сте имали някакви нарушения на минералния метаболизъм (като напр. недостиг на витамин Д);
ако бъбреците Ви не работят нормално;
ако имате някакви проблеми с преглъщането или храносмилането;
ако сте на стоматологично лечение или Ви предстои стоматологична операция, информирайте Вашия стоматолог, че сте на лечение с Ibandronic Acid Teva.

Може да се появят дразнене, възпаление или разязвяване на хранопровода (тръбата, която свързва устата със стомаха Ви), често придружени от симптоми като остра болка в гърдите, силна болка след преглъщане на храна и/или напитки, тежко гадене или повръщане, особено ако не изпивате пълна чаша вода и/или ако сте легнали в рамките на час след прием на Ibandronic Acid Teva. Ако получите такива симптоми, преустановете приема на Ibandronic Acid Teva и уведомете Вашия лекар веднага.

Прием на други лекарства
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива отпускани без рецепта. Особено:
хранителни добавки съдържащи калций, магнезий, желязо или алуминий, тъй като те биха могли да повлияят ефектите на Ibandronic Acid Teva;
аспирин и други нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) (включително ибупрофен, натриев диклофенак и напроксен) могат да дразнят стомаха и червата. Бифосфонатите (като Ibandronic Acid Teva) могат да имат същия ефект. Така че бъдете особено внимателни, ако приемате обезболяващи или противовъзпалителни лекарства докато приемате Ibandronic Acid Teva.
След приемането на Вашата месечна таблетка Ibandronic Acid Teva, изчакайте 1 час преди да приемете каквото и да е друго лекарство, включително таблетки за нарушено храносмилане, калциеви добавки или витамини.

Прием на Ibandronic Acid Teva с храни и напитки
Не приемайте Ibandronic Acid Teva с храна или мляко. Ibandronic Acid Teva е по-слабо ефективен, ако се приема с храна.
Можете да пиете само чиста вода, но не и други напитки (вижте раздел 3. Как да приемате Ibandronic Acid Teva).

Бременност и кърмене
Не приемайте Ibandronic Acid Teva, ако сте бременна или кърмите. Ако кърмите, може да се наложи да спрете кърменето, за да приемате Ibandronic Acid Teva.

Шофиране и работа с машини
Можете да шофирате и да работите с машини, тъй като вероятността Ibandronic Acid Teva да повлияе способността Ви за шофиране и работа с машини е много малка.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ IBANDRONIC ACID TEVA
Винаги приемайте Ibandronic Acid Teva точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Обичайната доза Ibandronic Acid Teva е една таблетка месечно.

Прием на месечната Ви таблетка
Важно е да следвате указанията внимателно. Те са предназначени да Ви помогнат Вашата таблетка Ibandronic Acid Teva бързо да достигне стомаха, така че да не предизвика дразнене.
Вземете една таблетка Ibandronic Acid Teva 150 mg месечно.
Изберете един ден от месеца, който ще е лесно да запомните. Можете да изберете една и съща дата (напр. 1-во число на всеки месец) или един и същ ден (като напр. първата неделя от всеки месец), за да приемате Вашата таблетка Ibandronic Acid Teva. Изберете дата, която е най-удобна съобразно ежедневието Ви.
Приемайте таблетката Ibandronic Acid Teva поне 6 часа след последния прием на каквато и да е храна или напитка, с изключение на обикновена (чешмяна) вода.
Приемете Вашата таблетка Ibandronic Acid Teva веднага след като се събудите за деня и преди да сте приемали каквато и да е храна или напитка (на празен стомах).
Преглътнете таблетката с пълна чаша обикновена (чешмяна) вода (поне 180 ml). Не приемайте таблетката с минерална вода, мляко, плодов сок или каквато и да е друга течност.
Поглъщайте таблетката цяла - не я дъвчете, разтрошавайте, смучете или разтваряйте в устата си.
През следващия час (60 минути) след като приемете таблетката:
не лягайте; ако не останете изправени (в право или седнало положение) някои от лекарствата могат да залепнат за хранопровода Ви;
не се хранете;
не пийте нищо (с изключение на обикновена (чешмяна) вода, ако се нуждаете);
не приемайте каквито и да е други лекарства.
След като изчакате един час, може да приемете първото си ядене и напитка за деня (различна от вода). След като сте се нахранили, може да легнете ако желаете и да приемете всяко друго лекарство от което се нуждаете.
Не приемайте таблетката преди лягане или преди да станете сутрин.

Ако сте приели повече от необходимата доза Ibandronic Acid Teva
Ако сте приели твърде много таблетки погрешка, изпийте пълна чаша мляко и веднага се обадете на Вашия лекар.
Не предизвиквайте повръщане нито лягайте - това може да доведе до дразнене на хранопровода от Ibandronic Acid Teva.

Ако сте пропуснали да приемете Ibandronic Acid Teva
Ако сте пропуснали да вземете Вашата таблетка сутринта на избрания ден, не приемайте таблетката по-късно през деня. Вместо това направете справка с календара и намерете кога трябва да приемете следващата доза:

Ако до Вашата следваща доза остават само 1 до 7 дни:
Изчакайте до следващата предвидена доза и я приемете както обичайно; след това продължете да приемате по една таблетка месечно на определените дати, които сте отбелязали на календара си.

Ако до Вашата следваща доза има повече от 7 дни:
Вземете една таблетка на следващата сутрин след като си спомните; след това продължете да приемате по една таблетка месечно на определените дати, които сте отбелязали на календара си.

Никога не приемайте две таблетки Ibandronic Acid Teva в една и съща седмица.

Ако сте спрели приема на Ibandronic Acid Teva
Важно е да продължите да приемате Ibandronic Acid Teva всеки месец толкова дълго, колкото е препоръчал Вашия лекар. Ibandronic Acid Teva може да лекува остеопороза, само ако продължите да го приемате.

Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на това лекарство, моля, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Ibandronic Acid Teva може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

За описание на честотата на съобщаваните нежелани реакции са използвани следните термини:
много чести - засягат повече от 1 потребител на 10;
чести -    засягат 1 до 10 потребители на 100;
нечести - засягат 1 до 10 потребители на 1 000;
редки - засягат 1 до 10 потребители на 10 000;
много редки - засягат по-малко от 1 потребител на 10 000;
с неизвестна честота - от наличните данни не може да бъде направена оценка на честотата.
Чести:
киселини;
нарушено храносмилане;
диария;
коремна болка;
гадене.
Освен това Ibandronic Acid Teva може да предизвика дразнене на хранопровода, макар че това обикновено може да бъде избегнато, ако приемате дозата както е описано в тази листовка. Ако получите симптоми като силна болка в гърдите, силна болка след приемане на храна или напитка, тежко гадене или повръщане, спрете приема на Ibandronic Acid Teva и незабавно се обадете на Вашия лекар.
Други чести нежелани реакции включват обрив, мускулни спазми, болка в мускулите и ставите, и главоболие.
Освен това могат да се появят грипоподобни симптоми (болки, чувство за дискомфорт, умора), които обикновено са леки и краткотрайни и изчезват скоро след като сте приели първата доза. Следователно, би трябвало да можете да продължите да приемате Ibandronic Acid Teva. Ако някои от реакциите започнат да Ви безпокоят или продължават дълго време, консултирайте се с Вашия лекар.

Нечести:
замаяност;
болка в гърба;
газове.
 
Редки:
оток и сърбеж на лицето, устните и устата,
 
С неизвестна честота:
увреждане на челюстта, дължащо се на забавено заздравяване на рани и инфекция, често след вадене на зъб.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ IBANDRONIC ACID TEVA
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
Не използвайте Ibandronic Acid Teva след срока на годност отбелязан върху блистера и картонената опаковка, след "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Ibandronic Acid Teva
Активното вещество е ибандронова киселина.
Всяка филмирана таблетка съдържа 150 mg ибандронова киселина (като натриев ибандронов монохидрат).
Другите съставки са:
ядро на таблетката: микрокристална целулоза, повидон К-30, кросповидон (тип А), колоиден, безводен силициев диоксид, стеаринова киселина;
филмово покритие: титанов диоксид (Е171), хипромелоза, макрогол 400, полисорбат 80.

Как изглежда Ibandronic Acid Teva и какво съдържа опаковката
Ibandronic Acid Teva филмирани таблетки са бели, двойно изпъкнали, с форма на капсула, гравирани с "1150" от едната страна и гладки от другата.
Ibandronic Acid Teva е в блистери (PVC/Aclar/PVC - алуминий) поставени в картонени кутии от 1 или 3 таблетки.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите ИБАНДРОНОВА КИСЕЛИНА СТАДА табл 150 мг х 1 бр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: ibandronova