Меню
Количка

ИБУПРОМ СПРИНТ MAX капс 400 мг х 10 бр

Ибупром Спринт Макс При болка и висока температура 400 мг х10 капсули - Болка и температура
От брошура
ИБУПРОМ СПРИНТ MAX капс 400 мг х 10 бр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: US PHARMACIA
 • Арт.номер: 52755
 • Тегло: 0.20кг
8.61 лв.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.
ИБУПРОМ СПРИНТ МАКС капсули 400 мг * 10 бр
Листовка: информация за потребителя
Ибупром Спринт МАКС 400 mg меки капсули
Ibuprom Sprint MAX 400 mg capsules, soft
Ибупрофен (Ibuprofen)

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар, фармацевт или медицинска сестра
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.
Ако след 3 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Какво съдържа тази листовка
         1. Какво представлява Ибупром Спринт МАКС и за какво се използва
         2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Ибупром Спринт МАКС
         3. Как да приемате Ибупром Спринт МАКС
         4. Възможни нежелани реакции
         5. Как да съхранявате Ибупром Спринт МАКС
         6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява Ибупром Спринт МАКС и за какво се използва
Ибупром Спринт МАКС съдържа ибупрофен - активно вещество, което принадлежи към групата на така наречените нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). Той е болкоуспокояващ лекарствен продукт. Използва се за намаляване на възпалението, което е една от многото причини за поява на болка. Това лекарство също така понижава температурата.
Лечебните показания за Ибупром Спринт МАКС включват умерена до сипна болка от различен произход - главоболие, включително и при напрежение и мигрена, зъбобол, възпалителни заболявания на нервите, мускулни болки, костни и ставни болки, болезнена менструация, повишена температура, включително в хода на грип, настинка или други инфекциозни заболявания.
Обезболяващият ефект на Ибупром Спринт МАКС е два пъти по-бърз от този на обикновени таблетки, съдържащи ибупрофен. Това се дължи на специфичната форма на Ибупром Спринт МАКС, където активното вещество ибупрофен е разтворено в хидрофилен (разтворим във вода) разтворител, съдържащ се във вътрешността на желатиновата капсула. След поглъщане, желатиновата капсула се разгражда в стомашния сок, като освобождава течния ибупрофен, който може веднага да се резорбира от тялото и да достигне бързо до мястото на болката.

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Ибупром Спринт МАКС
Не приемайте Ибупром Спринт МАКС:
 • ако сте алергични към ибупрофен или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
 • ако след прием на ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни средства сте имали алергични симптоми като ринит, уртикария или бронхиална астма;
 • по време на лечение с други нестероидни лекарства, включително лекарства от групата наричани СОХ-2 инхибитори;
 • в третото тримесечие на бременността;
 • в случай, че страдате от следните заболявания:
 • ако имате или сте имали в миналото активна язва на стомаха и/или дванадесетопръстника, кървене или перфорация (спукване),включително след прием на нестероидни противовъзпалителни средства;
 • тежко увреждане на черния дроб, бъбреците или сърцето;
 • хеморагична диатеза (повишена склонност към кръвотечения).
Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете Ибупром

Спринт МАКС, ако:
 • имате инфекция - вж. заглавието „Инфекции“ по-долу.
Обърнете специално внимание:

Ако имате лупус еритематозус - нарушение на имунната система, което причинява болки в ставите, кожни обриви и треска или смесена колагеноза - заболяване на съединителната тъкан.
Ако имате стомашно-чревни заболявания или хронични възпалителни заболявания на червата (улцерозен колит, болест на Крон). При използване на това лекарство може да възникнат стомашно-чревно кървене, разязвяване или спукване, усложнения, които може да са фатални и които не винаги се предшестват от предупредителни симптоми. В случай на стомашно-чревно кървене или разязвяване, незабавно преустановете приема на това лекарство и се консултирайте с Вашия лекар. Пациентите с данни за стомашно-чревни заболявания, особено болните в напреднала възраст, трябва да информират лекаря за всички необичайни стомашно-чревни прояви (най-вече за кървене), особено в началото на лечението.
Противовъзпалителните/болкоуспокояващите лекарства като ибупрофен могат да са свързани със слабо увеличаване на риска от сърдечен инфаркт или инсулт, особено когато се употребяват във високи дози. Не превишавайте препоръчителната дозировка или продължителност на лечението.

Трябва да обсъдите лечението с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Ибупром Спринт МАКС, ако:

 • имате сърдечни проблеми, включително сърдечна недостатъчност и стенокардия (гръдна болка), или сте претърпели сърдечен инфаркт, операция за поставяне на байпас, периферна артериална болест (влошена циркулация в краката или ходилата поради стеснени или запушени артерии) или какъвто и да е вид инсулт (включително микроинсулт или преходна исхемична атака);
 • имате високо кръвно налягане, диабет, висок холестерол, фамилна анамнеза за сърдечно заболяване или инсулт, или ако сте пушач.

Ако имате нарушение на бъбречната функция, на чернодробната функция или на кръвосъсирването.
В случай, че взимате други лекарства, особено антикоагуланти (използват се разреждане на кръвта), диуретици (увеличават отделянето на урина), сърдечни лекарствени продукти, кортикостероиди - те биха могли да повишат риска от стомашно-чревни нарушения или кървене.

Ако сте диагностицирани с активна бронхиална астма или имате спомен за бронхиална астма, или симптоми на алергични реакции - след прием на това лекарство може да се появи бронхоспазъм - затруднено дишане или хриптене.
В случай, че приемате различни обезболяващи продължително време; това може да доведе до бъбречно увреждане с риск от бъбречна недостатъчност (т. нар. аналгезийна нефропатия).
Употребата на този лекарствен продукт при дехидратирани (обезводнени) пациенти увеличава риска от бъбречно увреждане.
Ако имате затруднения да забременеете, се консултирайте с Вашия лекар, преди да започнете да взимате ибупрофен. Това лекарство принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни средства, което може да имат неблагоприятен ефект върху способността за забременяване. Този ефект е временен и отзвучава след преустановяване на лечението.

Кожни реакции
Съобщава се за сериозни кожни реакции, свързани с лечение с Ибупром Спринт МАКС. Трябва да спрете приема на Ибупром Спринт МАКС и незабавно да потърсите лекарска помощ, ако развиете кожен обрив, лезии на лигавиците, мехури или други признаци на алергия, тъй като това може да са първите признаци на много сериозна кожна реакция. Вижте точка 4.

Инфекции
Ибупром Спринт МАКС може да скрие признаците на инфекции, например повишена температура и болка. Поради това е възможно Ибупром Спринт МАКС да забави подходящото лечение на инфекцията, което може да доведе до повишен риск от усложнения. Това се наблюдава при пневмония, причинена от бактерии и бактериални кожни инфекции, свързани с варицела. Ако приемате това лекарство, докато имате инфекция и симптомите на инфекцията продължават или се влошават, трябва да се консултирате незабавно с лекар.

Деца и юноши
Не се препоръчва употреба на това лекарство при деца под 12-годишна възраст.

Други лекарства и Ибупром Спринт МАКС
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

Ибупром Спринт МАКС може да повлияе на или да бъде повлиян от някои други лекарства. Например:
 • лекарства с противосъсирващо действие (т.е. разреждат кръвта/предотвратяват съсирван ето, напр. аспирин/ацетил салицилова киселина в ниски дози, варфарин, тиклопидин)
 • лекарства, които понижават високото кръвно налягане (АЦЕ инхибитори като каптоприл, бета-блокери като лекарства, съдържащи атенолол, антагонисти на рецептора за ангиотензин II като лосартан, диуретици като индапамид)
 • други нестероидни противовъзпалителни средства, включително ацетилсалицилова киселина
 • някои лекарства, използвани за лечение на депресия (селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина)
 • кортикостероиди (напр. преднизолон, дексаметазон)
 • антибиотици от групата на хинолоните (напр. налидиксова киселина, офлоксацин, ципрофлоксацин)
 • метотрексат (противораково средство)
 • литий (антидепресант)
 • зидовудин (противовирусно средство)
 • дигоксин (лекарство, използвано при заболявания на сърцето)
 • циклоспорин, такролимус (лекарства, отслабващи имунната система)
 • мифепристон (използва се в акушерството и гинекологията)
Някои други лекарства също могат да повлияят на или да бъдат повлияни от лечението с Ибупром Спринт МАКС. Затова винаги, преди да използвате Ибупром Спринт МАКС с други лекарства, трябва да се посъветвате с Вашия лекар или фармацевт.

Ибупром Спринт МАКС с храна, напитки и алкохол
Препоръчва се прием на това лекарство след хранене.

Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство.
Посъветвайте се с Вашия лекар, когато използвате ибупрофен през първите шест месеца на бременността. Използването на Ибупром Спринт МАКС е противопоказано при жени през третото тримесечие на бременността, тъй като повишава риска от усложнения за майката и детето в периода преди раждането.
Ибупрофен преминава в много малки количества в майчиното мляко и не са известни случаи на поява на нежелани реакции при кърмачетата. Не е необходимо преустановяване на кърменето при краткотрайно лечение на болка и температура с ибупрофен в ниски дози.
За влиянието на лекарствения продукт върху фертилитета вижте „Предупреждения и предпазни мерки".

Шофиране и работа с машини
Няма налични данни за ефектите на това лекарство върху способността за шофиране и работа с машини, или психофизическите способности при използване на лекарството в препоръчаните дози и за препоръчания период на лечение.

Ибупром Спринт МАКС съдържа 95,94 mg сорбитол във всяка мека капсула.
Сорбитолът е източник на фруктоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че Вие или Вашето дете имате непоносимост към някои захари или Ви е поставена диагноза наследствена непоносимост към фруктоза, рядко генетично заболяване, при което хората не могат да разграждат фруктозата, говорете с Вашия лекар преди Вие или Вашето дете да приемете или да Ви бъде приложено това лекарство.

3. Как да приемате Ибупром Спринт МАКС
Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар, фармацевт или медицинска сестра. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е:
Възрастни и деца над 12 години
     > При краткотрайно лечение: 1 капсула през устата на всеки 4 часа. Не използвайте повече от 3 капсули дневно. Капсулите не трябва да се дъвчат.

Най-ниската ефективна доза трябва да се използва за възможно най-краткото време, необходимо за облекчаване на симптомите. Ако имате инфекция, незабавно се консултирайте с лекар, ако симптомите (напр. повишена температура и болка) продължават или се влошават (вж. точка 2).

Употреба при деца и юноши
Деца под 12-годишна възраст
Това лекарство не трябва да се използва при деца под 12-годишна възраст.

Пациенти в напреднала възраст
Не е необходима промяна на дозата.

Трябва да се използва най-ниската ефективна доза за най-кратък период от време, до облекчаване на симптомите.

Ако сте приели повече от необходимата доза Ибупром Спринт МАКС
Ако случайно сте приели много висока доза, свържете се възможно най-бързо с Вашия лекар, който ще вземе адекватни мерки.
При повечето пациенти може да се появят гадене, повръщане, болки в корема и по-рядко - диария. Може също така да се появят шум в ушите, главоболие и стомашно-чревно кървене. При тежка интоксикация се засяга и централната нервна система с прояви на сънливост и много рядко на възбуда и дезориентация, кома, гърчове. При болни от астма е възможно обостряне на астматичните симптоми.
Ако сте приели Ибупром Спринт МАКС повече от необходимата доза или ако лекарството случайно е било прието от деца, веднага се свържете с лекар или най-близката болница, за да получите мнение за риска и съвет за действие, което трябва да се предприеме.
Симптомите могат да включват гадене, болка в стомаха, повръщане (примесено с кръв), главоболие, звънтене в ушите, обърканост и бързи и неволеви движения на очите. При високи дози е съобщавано за сънливост, болка в гърдите, сърцебиене, загуба на съзнание, гърчове (главно при деца), слабост и замаяност, кръв в урината, усещане за студ и проблеми с дишането.
Лекарят ще проведе симптоматично и поддържащо лечение.

Ако сте пропуснали да приемете Ибупром Спринт МАКС
Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.

4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава

Нечести нежелани реакции (при 1 до 10 на 1 000 пациенти, приемащи лекарството):
 • нарушено храносмилане, коремни болки, гадене
 • главоболие
 • копривна треска, сърбеж (пруритус)

Редки нежелани реакции (при 1 до 10 на 10 000 пациенти, приемащи лекарството):

 • диария, наличие на повишено количество газове в стомаха или червата, запек, повръщане, гастрит
 • световъртеж, безсъние, възбуда, раздразнителност и умора
 • подуване

Много редки нежелани реакции (при по-малко от 1 на 10 000 пациенти, приемащи лекарството):
 • стомашна язва или язва на дванадесетопръстника, кървене от стомашно-чревния тракт (проявява се с катранено-черни изпражнения, повръщане на кръв, освен другите прояви), спукване (перфорация), обостряне на възпаление на дебелото черво, което причинява болки в корема и диария/запек или болест на Крон, рани в устната кухина
 • депресия, психични реакции
 • шум в ушите
 • възпаление на мозъчната обвивка на главния мозък, без да има инфекциозен причинител (особено при лица с автоимунни заболявания: системен лупус еритематозус (нарушение на имунната система, което причинява болки в ставите), кожни обриви и треска, смесени заболявания на съединителната тъкан (колагенози)
 • намалена диуреза, бъбречна недостатъчност (включително интерстициален нефрит), бъбречна папиларна некроза
 • нарушения на чернодробната функция, особено при продължителна употреба, силно влошаване на чернодробната функция, остро възпаление на черния дроб
 • нарушения в пълната кръвна картина (намаляване на броя на червените кръвни клетки, което може да доведе до бледност, слабост или задух, намаляване на броя на белите кръвни клетки, което увеличава вероятността от възникване на инфекция, намаляване на броя на тромбоцитите, което повишава риска от кървене или образуване на синини, силно намаляване на броя на червените кръвните клетки, което може да доведе до слабост, поява на синини или увеличена вероятност от възникване на инфекция, силно намаляване на броя на кръвните клетки, което увеличава вероятността от възникване на инфекция (първите симптоми включват повишена температура, възпаление на гърлото), повърхностно разязвяване на лигавицата на устата, грипоподобни симптоми, изтощение, кървене (напр. натъртвания, точковидни кръвоизливи, пурпура (поява на малки, червеникави петна и подутини по кожата), кървене от носа)
 • тежки кожни реакции (еритема мултиформе - кожно заболяване със зачервяване и образуване на мехурчета), синдром на Stevens-Johnson (тежко заболяване, съпроводено с образуване на мехури по кожата, устата, очите и половите органи), токсична епидермална некролиза (тежко заболяване, съпроводено с образуване на мехури по кожата)
 • тежки реакции на свръхчувствителност като подуване на лицето, езика и гърлото, задух, ускорена сърдечна дейност, внезапно понижаване на кръвното налягане, анафилактичен шок (внезапно понижаване на кръвното налягане съпроводено с бледност, загуба на съзнание, изпотяване), обостряне на бронхиална астма и затруднено дишане или хриптене
 • повишено кръвно налягане
Нежелани реакции с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка):
 • повишени нива на натрий в плазмата
 • червен, люспест, обхващащ голяма повърхност обрив с издутини под кожата и мехури, локализиран главно по кожните гънки, тялото и горните крайници, придружен с висока температура при започването на лечение (остра генерализирана екзантематозна пустулоза). Спрете употребата на Ибупром Спринт МАКС, ако развиете тези симптоми, и незабавно потърсете медицинска помощ. Вижте също точка 2.
 • кожата става чувствителна към светлина.
 • Може да настъпи тежка кожна реакция, известна като DRESS синдром. Симптомите на DRESS включват: кожен обрив, повишена температура, подуване на лимфните възли и повишаване на еозинофилите (вид бели кръвни клетки).

При провеждане на лечение с НСПВС във високи дози има съобщения за поява на подуване и сърдечно заболяване, което може да доведе до лесна уморяемост, задух, подуване на глезените и др.
Приемът на лекарства като Ибупром Спринт МАКС може да бъде свързан с леко повишен риск от сърдечен удар (миокарден инфаркт) или удар.

При някои хора може да се появят други нежелани реакции, докато приемат това лекарство.

Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез
Изпълнителната агенция по лекарствата,
ул. „Дамян Груев” № 8,1303 София,
тел.: +359 2 8903417,
уебсайт: www.bda.bg.

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5. Как да съхранявате Ибупром Спринт МАКС
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява под 25°С.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената и вътрешната опаковка след “Годен до:”/“ЕХР”. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Означения върху блистерите: ЕХР - срок на годност.
Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Ибупром Спринт МАКС
 • Активното вещество е: ибупрофен
 • Другите съставки са: макрогол 600, калиев хидроксид (Е 525), желатин (Е 441), сорбитол, течен, частично дехидратиран, пречистена вода
Как изглежда Ибупром Спринт МАКС и какво съдържа опаковката
 • Капсули за перорално приложение, опаковани в блистери в картонена опаковка.

Видове опаковки:
6 капсули - 1 блистер с 6 капсули 10 капсули - 1 блистер с 10 капсули 20 капсули - 2 блистера с 10 капсули

Притежател на разрешението за употреба и производител:
US Pharmacia Sp. z o.o., Полша

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: ibuprom