Меню
Количка

ИЗОПТИН табл 80 мг х 50 бр

ИЗОПТИН 80МГ Х 50 ТАБЛЕТКИ -
ИЗОПТИН табл 80 мг х 50 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: MYLAN
  • Арт.номер: 1570
  • Тегло: 0.20кг
6.39 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

Isoptin® 80 mg / Изоптин 80 mg

 

 

СЪСТАВ

Лекарственото вещество е verapamil hydrochloride (верапамил хидрохлорид). Всяка таблетка Isoptin ® 80 mg съдържа 80 mg verapamil.

Помощните вещества са: двуосновен калциев фосфат, натриева кроскармелоза, колоидален силициев диоксид, хипромелоза, макрогол 6000, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, натриев лаурил сулфат, талк, титаниев диоксид.

Притежател на разрешението за употреба

Abbott GmbH & Co. KG, Max- Planck-Ring 2, 65205 Wiesbaden, Germany

Производител

Abbott GmbH & Co. KG, Knollstrasse 50, 67061 Ludwigshafen, Germany

ПРИЛОЖЕНИЕ

Isoptin ® 80 mg е перорален лекарствен продукт, който принадлежи към класа, наричан блокери на калциевите канали или калциеви антагонисти. Verapamil релаксира (разширява) кръвоносниите съдове (вени и артерии), което улеснява сърцето да изпомпва и намалява натоварването му, способства повече кислород да достига сърцето и в същото време намалява кръвното налягане. Може да спомогне за контролиране на сърдечния ритъм.

Продуктът не променя количеството калций в кръвта или костите. Калцият в храната или в хранителните добавки не повлиява на начина на действие на Isoptin ®80 mg.Освен Isoptin 80 mg е налично и друго количество на лекарственото вещество Isoptin 40 mg, а също и лекарствени форми с удължено освобождаване Isoptin SR, с количества на лекарствено вещество съответно 120 и 240 mg. Вашият лекар ще прецени коя начална лекарствена форма и доза е най-подходяща за Вас.

ISOPTIN 80mg  се използва за лечение на:

* исхемична болест на сърцето, поради недостатъчно снабдяване на сърдечния мускул с кислород (проявяваща се най-често със симптома болка в гърдите);

* лечение на нарушения в сърдечния ритъм, т.нар. аритмия;

* хипертония (високо кръвно налягане).

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Не приемайте Isoptin 80mg

* ако сте имали алергична реакция към продукт, съдържащ верапамил или към някое от помощните вещества на продукта;

* ако имате определени сърдечни заболявания (например застойна сърдечна недостатъчност, много ниска сърдечна честота, нерегулярна сърдечна дейност или заболяване на сърдечния мускул).

* Ниско кръвно налягане (хипотония).

Предупредете Вашия лекар ако имате или сте имали

* някакви други сърдечни проблеми;

* заболявания на кръвоносните съдове, инсулт;

* чернодробни или бъбречни проблеми;

* заболявания, свързани с нарушено невромускулно провеждане (миастения гравис, синдром на Lambert-Eaton, напреднала мускулна дистрофия на Duchenne);

* сте бременна или планирате забременяване.

* кърмите.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

Кажете на Вашия лекар, ако приемате някакви други лекарствени продукти, дори и тези, които не са Ви назначени от лекар.

* Други лекарствени продукти за лечение на високо кръвно налягане или други заболявания на сърцето;

* Статини - за понижаване на холестерола в кръвта;

* Дигоксин - продукт, използван за лечение на сърдечна недостатъчност;

* Отводняващи таблетки или диуретици

* Литий - продукт, използван често за лечение на промени в настроението и някои видове депресия;

* Фенобарбитал - продукт за лечение на епилепсия и нарушения в съня

* Циклоспорин - продукт за профилактика на отхвърляне на трансплантата или за лечение на определени проблеми с имунната система;

* Карбамзепин и фенотоин - продукти за лечение на епилепсия;

* Рифампицин - антибиотик, използван в лечението на туберкулоза;

* Мидазолам - седативен продукт;

* Теофилин - продукт за лечение на астма.

Тези лекарствени продукти могат да бъдат повлияни от Isoptin ® 80 mg или могат да повлияят на неговото действие. Вие може да се нуждаете от различна доза за лечение или от различно лечение. Вашият лекар ще Ви даде съвет за това.

Ако сте на лечение с Isoptin трябва да избягвате храни и напитки, съдържащи грейпфрут. Те могат да повишат плазмените нива на verapamil.Едновременният прием с алкохол води до забавено разграждане на ethanol и повишаване на нивото му в плазмата, което води до усилване ефектите на алкохола от verapamil.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Не се препоръчва използването на verapamil през първите шест на бременността. Той не трябва да се използва и през последните три месеца, освен ако не е задължително необходимо и очакваният благоприятен ефект не е значително по-голям от възможните рискове за майката и плода.Verapamil не трябва да се прилага по време на кърмене, тъй като се излъчва в кърмата. Вашият лекар ще Ви посъветва как трябва да постъпите в тези случаи.

ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

В зависимост от индивидуалния отговор, Isoptin може да забави реакциите до степен да наруши способността за шофиране, управляване на машини или работа при опасни условия. Това важи особено за началото на лечението, при повишаване на дозата, при смяна на терапията с друг лекарствен продукт и при едновременна употреба на алкохол.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

Подобно на другите продукти, Isoptin ® 80 mg може да доведе до нежелани реакции при някои хора. Понякога те са сериозни, но в повечето случаи не са.

Най-чести

* Гадене, подуване на корема, запек;

* Световъртеж или замайване;

* Главоболие;

* Уморяемост;

* Зачервяване.

Незабавно информирайте лекаря си ако забележите

* Болка в гърдите, прилошаване, колапс;

* Бавна, учестена или неритмична сърдечна дейностт,

* Задух (понякога с умора, слабост и намалена способност за физически усилия,

* Треска,  болка в стомаха, общо неразположение,

* Мехури, обрив, сърбеж или лющене на кожата.

При някои пациенти могат да се появят и други нежелани реакции. Кажете на лекаря, ако забележите нещо, което Ви тревожи .Не се притеснявайте от този списък с реакции. Вие можете да не получите нито една от тях.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Вашият лекар ще Ви каже колко таблетки да приемате всеки ден и кога да го правите. Това зависи от заболяването Ви и от това дали приемате други продукти. Средната дневна доза за почти всички показания е между 240 и 360 mg.При продължителна перорална употреба не трябва да се надвишава дневна доза от 480 mg; надвишаването е възможно за кратко време.

Възрастни и подрастващи с тегло над 50кг.

Исхемична болест на сърцето

Препоръчителната дневна доза е 240 mg - 480 mg verapamil, разделена на 3-4 приема, както следва:1 филмирана таблетка от 80 mg 3 до 4 пъти дневно (еквивалентно на 240 mg - 320 mg verapamil дневно).

За пациенти изискващи по-високи дози (като 360 mg - 480 mg verapamil дневно) трябва да се използват формите с по-подходящо количество на лекарственото вещество).

Хипертония

Препоръчителната дневна доза е 240 mg - 360 mg verapamil, разделена на 3 приема, както следва:1 филмирана таблетка от 80 mg 3 пъти дневно (еквивалентно на 240 mg verapamil дневно).За пациенти изискващи по-високи дози (като 360 mg verapamil дневно) трябва да се използват формите с по-подходящо количество на лекарственото вещество).

Нарушения в сърдечния ритъм:

Препоръчителната дневна доза е 240 mg - 480 mg verapamil, разделена на 3-4 приема, както следва:1 филмирана таблетка от 80 mg 3 до 4 пъти дневно (еквивалентно на 240 mg - 320 mg verapamil дневно).

За пациенти изискващи по-високи дози (като 360 мг- 480 мг verapamil дневно) трябва да се използват формите с по-подходящо количество на лекарственото вещество).

Деца

(само с нарушения в сърдечния ритъм): По-големи деца до 6 години, в предучилищна възраст:Препоръчителната дневна доза е 80 mg - 120 mg verapamil, разделена на 2-3 приема.Подходяща е формата с по-малко количество на лекарственото вещество (40 mg verapamil) Isoptin® 40 mg.

Деца между 6 14 години

Препоръчителната дневна доза е 80 mg - 360 mg verapamil, разделена на 2-4 приема, както следва:1 филмирана таблетка от 80 mg 2 до 4 пъти дневно (еквивалентно на 160 mg - 320 mg verapamil дневно).

Isoptin® 80 mg се използва, ако не се постигне задоволителен отговор с по-ниски дози (като 40 mg verapamil дневно).За пациенти изискващи по-високи дози (като 360 mg verapamil дневно) трябва да се използват формите с по-подходящо количество на лекарственото вещество).Това са обичайните дози на продукта, но Вие трябва да следвате указанията дадени Ви от лекаря.Как да се приемаIsoptin филмирани таблетките трябва да се гълтат цели, без да се смучат или дъвчат, с достатъчно количество течност (например чаша вода; да не се приемат със сок от грейпфрут), за предпочитане по време на храна или непосредствено след това.

Isoptin не трябва да се приема в легнало положение.

Verapamil не трябва да се прилага на пациенти с исхемична болест на сърцето и след инфаркт на миокарда, до 7 дни след настъпване на острия миокарден инфаркт.Няма ограничение за продължителността на приложение.Лечението с verapamil не трябва да се прекъсва рязко след продължителна употреба. Препоръчва се постепенното намаляване на дозата.

Ако пропусните една доза Isoptin

Ако е наближило времето за следващата доза, прескочете пропуснатата и вземете следващата. В противен случай, вземете дозата веднага след като си спомните и след това се върнете към нормалния режим за дозиране.Не вземайте две дози, за да наваксате пропуснатата, защото това може да повиши възможността за поява на нежелани реакции.

ПРЕДОЗИРАНЕ

Ако сте приели повече дози можете да имате забавена сърдечна дейност,болка в гърдите, да се чувствате отпаднал или да колабирате, а също и други симптоми. При първите симптоми незабавно се свържете с Вашия лекар или със спешна помощ.

СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява при температура под 25° С. Да се съхранява в оригиналната опаковка.

Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Да не се използва след изтичане на срока на годност, обозначен на картонената опаковка и блистера.5 

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: izoptin