Меню
Количка

КЕТОТИФЕН СОФАРМА сироп 0.2 мг/мл 125 мл

Кетотифен сироп 125 ml - Лекарства с рецепта
КЕТОТИФЕН СОФАРМА сироп 0.2 мг/мл 125 мл
 • Наличност: В наличност
 • Производител: SOPHARMA SOFIA
 • Арт.номер: 1618
 • Тегло: 0.20кг
3.43 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

Той потиска отделянето на хистамин и други вещества, които се образуват в организма при алергии. Използва се като допълнително средство при продължително лечение на слабоизразена атопична (алергична) бронхиална астма; симптоматично лечение на алергични състояния, вкл. алергичен ринит (възпаление на носната лигавица) и конюнктивит (възпаление на очната обвивка).

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

КЕТОТИФЕН СОФАРМА сироп 0.2 мг/мл 125 мл от Аптеки Феникс

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КЕТОТИФЕН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Кетотифен Софарма принадлежи към групата на антиалергичните лекарства, наречени антихистамини. Той потиска отделянето на хистамин и други вещества, които се образуват в организма при алергии. Използва се като допълнително средство при продължително лечение на слабоизразена атопична (алергична) бронхиална астма; симптоматично лечение на алергични състояния, вкл. алергичен ринит (възпаление на носната лигавица) и конюнктивит (възпаление на очната обвивка).
Кетотифен Софарма не оказва ефект при астматични пристъпи.2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КЕТОТИФЕН СОФАРМА

Не приемайте Кетотифен Софарма:

 • ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на сиропа.
 • при бременност (първите три месеца) и кърмене.

Обърнете специално внимание при употребата на Кетотифен Софарма

 • Не използвайте Кетотифен Софарма за лечение на остър пристъп на бронхиална астма!
 • Ако провеждате лечение с коргикостероиди и започнете да вземате Кетотифен Софарма сироп, не прекратявайте внезапно лечението с кортикостероиди ге. То трябва да се преустанови с постепенно намаляване на дозите и само след консултация с лекар.
 • Ако по време на лечението със сиропа се появи инфекция, тя трябва да се лекува със специфични антиинфекциозни лекарства.
 • Кетотифен Софарма сироп трябва да се прилага с особено внимание при пациенти с данни за гърчове.

Прием на други лекарства
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Едновременната употреба на Кетотифен Софарма сироп с антидиабетни средства, които се приемат през устата, може да доведе до обратимо намаляване броя на тромбоцитите в кръвта (тромбоцитопения). Възможно е също засилване ефекта на успокояващи (седативни), сънотворни и други противоалергични (антихистаминови) средства, атропин и алкохол, поради което подобни комбинации трябва да се избягват.

Прием на Кетотифен Софарма с храни и напитки
При едновременна употреба с алкохол може да се усили потискащия ефект на Кетотифен Софарма върху централната нервна система.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Кетотифен Софарма сироп не се прилага през първите три месеца на бременността. През останалите месеци трябва да се прилага само след консултация с лекар.
Поради преминаването му в майчиното мляко кърменето по време на лечение с лекарството трябва да се прекрати.

Шофиране и работа с машини
Поради възможна поява на сънливост и забавяне на реакциите, особено в началото на лечението, Кетотифен Софарма сироп трябва да се използва с внимание от водачи на превозни средства и оператори на машини.

Важна информация относно някои от съставките на Кетотифен Софарма
В състава на сиропа са включени помощни вещества, които в някои случаи може да представляват известен риск за пациента:
Метил- и пропил парахидроксибензоат могат да причинят алергични реакции (възможно е да са от забавен тип).

Сорбитол. В 10 ml сироп се съдържа 3,5 g сорбитол. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт. Етанол. Този лекарствен продукт съдържа 2,46 об.% етанол (алкохол), т.е. до 100 mg на доза, съотвестващо на 2,46 ml бира или 1,025 ml вино. Вреден е за хора, страдащи от алкохолизъм. Необходимо е да се взема предвид при бременни, кърмачки, деца и рискови групи, като пациенти с чернодробно заболяване или епилепсия.
3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КЕТОТИФЕН СОФАРМА

Винаги приемайте Кетотифен Софарма сироп точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Сиропът се приема през устата по време на хранене.
Възрастни и деца над 3 години: по 5 ml сироп (1 mg) 2 пъти дневно, сутрин и вечер.
Ако сте чувствителни към успокоителния ефект на лекарството, консултирайте се с Вашия лекар, дали е възможно в началото да намали предписаната Ви доза.
При необходимост дневната доза може да се повиши до 4 mg - по 10 ml сироп 2 пъти дневно. Продължителността на лечението не трябва да бъде по-малка от 2-3 месеца.
Прекратяването на лечението не трябва да става рязко, а постепенно, в рамките на 2-4 седмици.

Ако сте приели повече от необходимата доза Кетотифен Софарма
Ако сте приели доза, по-голяма от предписаната, незабавно се обърнете към Baшия лекар. Може да се нуждаете от медицинска помощ. В рамките на първите няколко часа предизвика повръщане.

Ако сте пропуснали да приемете Кетотифен Софарма
Ако пропуснете доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е стана следващата доза, вземете я както обикновено, като пропуснете дозата, която сте забравили. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената. Продължете да вземате лекарството, както Ви е предписано от лекуващия лекар.

Ако сте спрели употребата на Кетотифен Софарма
Не прекъсвайте и не преустановявайте лечението с Кетотифен Софарма сироп преди да сте обсъдили това с Вашия лекуващ лекар.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Кетотифен Софарма сироп може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Някои много редки нежелани реакции може да са сериозни:
Вероятността да се появят е по-малка от 1 на 10 000 потребители.

 • Ако имате кожни обриви, зачервяване на кожата, напукване на устните, образуване на мехури по кожата, очите, устата и половите органи, придружени от повишена температура, втрисане, главоболие, кашлица и болки по тялото;
 • Ако имате пожьлтяване на кожата или очите, обезцветяване на изпражненията, потъмняване на урината (белези на жълтеница, хепатит).

В много редки случаи по време на лечението с кетотифен има съобщения за поява на гърчове. При поява на някое от тези оплаквания, незабавно информирайте Вашия лекар.

Други нежелани реакции:

Чести (засягат от 1 до 10 на 100 потребители): възбуда, раздразнителност, безсъние, безпокойство.
Нечести (засягат от 1 до 10 на I 000 потребители): замаяност, усещане за парене при уриниране, чести позиви за уриниране (цистит), сухота в устата.
Редки (засягат от 1 до 10 на 10 000 потребители): сънливост, повишаване на телесното тегло.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КЕТОТИФЕН СОФАРМА

Да се съхранява в оригиналната опаковка, при температура под 25°С.
Сиропът може да се използва до 1 месец след отваряне на бутилката.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Не използвайте Кетотифен Софарма след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Кетотифен Софарма

Активното вещество е: кетотифенов хидрогенфумарат, екв. на 0,2 mg кетотифен в 1 ml сироп.
Другите съставки са: сорбитол, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, лимонена киселина монохидрат, динатриев фосфат додекахидрат, етанол, захарин натрий, есенция ягода, пречистена вода.
Опаковка:
125 mlПроизводител:
СОФАРМА АД София, България

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите КЕТОТИФЕН СОФАРМА сироп 0.2 мг/мл 125 мл от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: ketotifen