Меню
Количка

КЕТОТИФЕН СОФАРМА табл 1 мг х 30 бр

Кетотифен 1 mg х 30 таблетки - Лекарства с рецепта
КЕТОТИФЕН СОФАРМА табл 1 мг х 30 бр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: SOPHARMA SOFIA
 • Арт.номер: 1619
 • Тегло: 0.20кг
3.17 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Той предотвратява отделянето на хистамин и други вещества, които се образуват в организма при алергии. Приложен самостоятелно, не повлиява астматичните пристъпи. При продължително лечение предотвратява появата на пристъпите, намалява продължителността и силата им, като в някои случаи те изчезват напълно.
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

КЕТОТИФЕН СОФАРМА табл 1 мг х 30 бр от Аптеки Феникс

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КЕТОТИФЕН СОФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Кетотифен Софарма принадлежи към група лекарства, наречени антихистамини (противоалергични). Той предотвратява отделянето на хистамин и други вещества, които се образуват в организма при алергии. Приложен самостоятелно, не повлиява астматичните пристъпи. При продължително лечение предотвратява появата на пристъпите, намалява продължителността и силата им, като в някои случаи те изчезват напълно.

Използва се като допълнително средство при продължително лечение на слабо изразена атопична (алергична) бронхиална астма; симптоматично лечение на алергични състояния, вкл. алергичен ринит (възпаление на носната лигавица) и конюнктивит (възпаление на очната обвивка). Кетотифен Софарма не оказва ефект при астматични пристъпи.2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КЕТОТИФЕН СОФАРМА

Не приемайте Кетотифен Софарма:

 • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на продукта;
 • През първите три месеца на бременността и в периода на кърмене.

Обърнете специално внимание при употребата на Кетотифен Софарма

 • Не използвайте Кетотифен Софарма за лечение на остър пристъп на бронхиална астма.
 • Ако провеждате лечение с коргикосгероиди и започнете да приемате Кетотифен Софарма, не спирайте лечението с кортикостсроидиге внезапно. То трябва да се преустанови с постепенно намаляване на дозите и само след консултация с лекар.
 • Ако по време на лечението с Кетотифен Софарма се появи инфекция, тя трябва да се лекува със специфична антиинфекциозна терапия.
 • Кетотифен Софарма трябва да се прилага с особено внимание при пациенти с данниза гърчове

Прием па други лекарства
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Едновременната употреба на Кетотифен Софарма с перорални антидиабетни лекарства може да доведе до обратимо намаляване броя на тромбоцитите (определен вид кръвни клетки);

Кетотифен Софарма може да засили ефекта на успокояващи (седативни), сънотворни и други антихистаминови (противоалергични) лекарства, поради което подобни комбинации трябва да се избягват.


Прием на Кетотифен Софарма с храни и напитки
Не трябва да се консумира алкохол по време на лечение с Кетотифен Софарма поради засилване на потискащото му действие върху централната нервна система.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Кетотифен Софарма не трябва да се приема през първите три месеца на бременността. През останалите месеци трябва да се прилага само след консултация с лекар.
Поради преминаването му в майчиното мляко, кърменето по време на лечение с лекарството трябва да се прекрати.

Шофиране и работа с машини
Поради възможна поява на сънливост и забавяне на реакциите, особено в началото на лечението, Кетотифен Софарма трябва да се използва с внимание от водачи на превозни средства и оператори на машини.

Важна информация относно някои от съставките на Кетотифен Софарма
Продуктът съдържа като помощно вещество пшенично нишесте. Подходящо за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия). Пациенти с алергия към пшеница (различна от цьолиакия) не трябва да вземат този продукт.3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КЕТОТИФЕН СОФАРМА

Винаги приемайте Кетотифен Софарма точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайната доза е:

Възрастни: по 1 таблетка 2 пъти дневно, сутрин и вечер, по време на хранене. Ако сте чувствителни към успокоителния ефект на лекарството, консултирайте се с Вашия лекар дали е възможно в началото да намали предписаната Ви доза. При необходимост дневната доза може да се повиши до 4 mg - по 2 таблетки 2 пъти дневно.

Деца над 3 години: по 1 таблетка 2 пъти дневно, сутрин и вечер, по време на хранене. Продължителността на лечението не трябва да бъде по-малка от 2-3 месеца. Прекратяването на лечението не трябва да става рязко, а постепенно, в рамките на 2-4 седмици.

Ако сте приели повече от необходимата доза Кетотифен Софарма

Ако сте приели доза, по-голяма от предписаната, незабавно се обърнете към Вашия лекар. Може да се нуждаете от медицинска помощ. В рамките на първите няколко часа трябва да се предизвика повръщане.

Ако сте пропуснали да приемете Кетотифен Софарма

Ако сте пропуснали да приемете необходимата доза, не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете лечението си според предписаната Ви от лекаря дозировка.

Ако сте спрели употребата на Кетотифен Софарма

Не прекъсвайте и не преустановявайте лечението с Кетотифен Софарма, преди да сте обсъдили това с Вашия лекуващ лекар.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, мола попитайте Вашия лекар или фармацевт.4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Кетотифен Софарма може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Някои много редки нежелани реакции може да са сериозни:
Вероятността да се появят е по-малка от 1 на 10 000 потребители.

 • Ако имате кожни обриви, зачервяване на кожата, напукване на устните, образуване на мехури по кожата, очите, устата и половите органи, придружени от повишена температура, втрисане, главоболие, кашлица и болки по тялото;
 • Ако имате пожълтяване на кожата или очите, обезцветяване на изпражненията, потъмняване на урината (белези на жълтеница, хепатит).

В много редки случаи по време на лечението с кетотифен има съобщения за поява на гърчове. При поява на някое от тези оплаквания, незабавно информирайте Вашия лекар.

Други нежелани реакции:

Чести (засягат от I до 10 на 100 потребители): възбуда, раздразнителност, безсъние, безпокойство.
Нечести (засягат от 1 до 10 на 1 000 потребители): замаяност, усещане за парене при уриниране, чести позиви за уриниране (цистит), сухота в устата.
Редки (засягат от 1 до 10 на 10 000 потребители): сънливост, повишаване на телесното тегло. Ако някоя от тези реакции е особено тежка, информирайте Вашия лекар.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КЕТОТИФЕН СОФАРМА

Да се съхранява в оригиналната опаковка, при температура под 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

Не използвайте Кетотифен Софарма след срока на годност, отбелязан върху блистерите и картонената опаковка.
Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Кетотифен Софарма

Активното вещество е кетотифенов хидрогенфумарат, еквивалентно на 1 mg кетотифен.
Другите съставки са: целулоза, микрокристална; калциев хидрогенфосфат, безводен; пшенично нишесте, магнезиев стеарат.
Опаковка:
30 таблеткиПроизводител:
СОФАРМА АД, България

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите КЕТОТИФЕН СОФАРМА табл 1 мг х 30 бр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: ketotifen