Меню
Количка

КЛАРИТИН табл 10 мг x 10 бр

Кларитин 10 мг. 10 табл. - Алергия
КЛАРИТИН табл 10 мг x 10 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: SCHERING-PLOUGH
  • Арт.номер: 593
  • Тегло: 0.01кг
10.52 лв.

Кларитин принадлежи към клас лекарства, известни като антихистамини. Антихистамините помагат да се намалят симптомите на алергия чрез предотвратяване на ефектите на веществото, наречено хистамин, което се произвежда в организма.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

КЛАРИТИН табл. 10 мг. х 10

 1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КЛАРИТИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА Кларитин принадлежи към клас лекарства, известни като антихистамини. Антихистамините помагат да се намалят симптомите на алергия чрез предотвратяване на ефектите на веществото, наречено хистамин, което се произвежда в организма. Кпаритин облекчава симптомите, свързани с алергичен ринит (напр. сенна хрема), като кихане, секреция или сърбеж в носа и парене или сърбеж в очите. Кларитин може да се използва също и при лечението на уртикария (копривна треска), за облекчаване на симптоми като сърбеж, зачервяване и за намаляване на броя и големината на уртиките. Облекчаването на тези симптоми продължава през целия ден и помага за нормалното протичане на ежедневната Ви дейност и сън.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КЛАРИТИН Не приемайте Кларитин ако сте алергични (свръхчувствителни) към лоратадин или към някоя от останалите съставки на Кларитин. Обърнете специално внимание при употребата на Кларитин Преди да вземете Кларитин, съобщете на Вашия лекар или фармацевт: ако имате чернодробно заболяване. Употреба на други лекарства Не са известни лекарствени взаимодействия между Кларитин и други лекарства. Все пак, информирайте Вашия лекар, ако взимате или сте взимали напоследък други лекарства, дори и такива без рецепта. Лабораторни тестове Ако Ви предстоят кожни проби за алергия, не трябва да приемате Кпаритин два дни преди тестуването, тъй като лекарството ще повлияе на резултатите от тестовете. Прием на Кларитин с храна и напитки Кларитин може да се приема независимо от приема на храна. При едновременна употреба с алкохол Кларитин не води до усилване на действието на алкохола. Бременност и кърмене Ако сте бременна, приемът на Кларитин не се препоръчва. Ако кърмите, приемът на Кларитин не се препоръчва. Лоратадин се излъчва в майчиното мляко. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди приема на което и да е лекарство. Шофиране и работа с машини При препоръчваната доза, не се очаква Кларитин да причини сънливост или понижено внимание. Въпреки това, много рядко, някои хора изпитват сънливост, която може да повлияе върху способността за шофиране и работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Кларитин Кларитин таблетки съдържат лактоза; затова ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се него, преди да вземете това лекарство.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КЛАРИТИН Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако не сте сигурни в нещо. Обичайната доза е: Възрастни и деца над 6-годишна възраст с телесно тегло над 30 кг: Една таблетка веднъж дневно с чаша вода, със или без храна. Кларитин таблетки от 10 мг не са подходящи при деца под 6-годишна възраст или с телесно тегло под 30 кг. За деца под 6-годишна възраст Кларитин е наличен под формата на сироп. Пациенти с тежки чернодробни проблеми: Възрастни и деца с телесно тегло над 30 кг: Една таблетка веднъж дневно през ден с чаша вода, със или без храна. Ефикасността и безопасността на Кларитин при деца под 2-годишна възраст не е установена. Ако сте приели повече от необходимата доза Кларитин Досега не са установени някакви сериозни проблеми след случайно предозиране на Кларитин. Най-честите симптоми при предозиране са сънливост, ускорена сърдечна честота и главоболие. В случай на предозиране на Кларитин, се обадете незабавно на Вашия лекар или фармацевт. Ако сте пропуснали да приемете Кларитин Ако забравите да вземете лекарството си навреме, вземете го колкото е възможно по-скоро, след това се върнете към редовната си схема на приемане. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ Както всички лекарства, Кларитин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Най-често докладваните нежелани лекарствени реакции при деца на възраст между 2 и 12 години са главоболие, нервност и уморяемост. Най-често докладваните нежелани лекарствени реакции при възрастни и юноши са сънливост, главоболие, повишен апетит и трудно заспиване. В постмаркетинговия период на Кларитин много рядко са били съобщавани случаи на тежка алергична реакция, замаяност, аритмия, ускорено сърцебиене, гадене, сухота в устата, стомашно неразположение, чернодробни проблеми, опадане на косата, обрив и уморяемост. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КЛАРИТИН Да се съхранява под 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте Кларитин след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Съобщете на Вашия лекар или фармацевт, ако забележите промяна във вида на Кларитин. Лекарствата не трябва да се изхвърят в канализацията или в контейнера за битови отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Кларитин таблетки Активното вещество е: лоратадин 10 мг. Другите съставки са: лактоза монохидрат, царевично нишесте, магнезиев стеарат. Как изглежда Кларитин и какво съдържа опаковката Бели до почти бели овални таблетки, със запазен символ на Schering-Plough, делителна черта и цифрата "10" от едната страна, и гладки от другата страна. Кларитин таблетки се доставят в опаковка от 10 таблетки в блистер. Притежател на разрешението за употреба и производител: Притежател на разрешението за употреба: Мерк Шарп и Доум България ЕООД. Производител: Schering-Plough Labo.

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

5.02 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.15 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.55 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,79 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.56 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.30 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.28 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.92 лв.

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: klaritin