Меню
Количка

ЛАМОТРИКС табл 100 мг х 30 бр

ЛАМОТРИКС 100МГ Х 30 ТАБЛЕТКИ -
ЛАМОТРИКС табл 100 мг х 30 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: MEDOCHEMIE
  • Арт.номер: 40499
  • Тегло: 0.20кг
9.98 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

ЛАМОТРИКС табл 100 мг х 30 бр от Аптеки Феникс

1. Какво представлява ЛАМОТРИКС и за какво си използва
ЛАМОТРИКС принадлежи към групата лекарствени продукти, наричани антиепилептици. Той се използва за лечение на две заболявания - епилепсия и биполярно разстройство.
ЛАМОТРИКС лекува епилепсия чрез блокиране на мозъчните сигнали, които предизвикват епилептични припадъци.
• При възрастни и деца на 13 и повече години. ЛАМОТРИКС може да се използва самостоятелно или в комбинация с други противоепилептични лекарствени продукти. ЛАМОТРИКС може да се използва за лечение на гърчове, свързани със синдрома на Ленокс-Гасто.
• При деца на възраст от 2 до 12 години ЛАМОТРИКС може да се прилага с други лекарства за лечение на описаните заболявания. Може да бъде използван самостоятелно за лечение на вид епилепсия, наречена типични абсанси.
ЛАМОТРИКС се използва за лечение на биполярно разстройство
Хората с биполярно разстройство (понякога наричано маниакално-депресивно) имат крайни промени в настроението с периоди на мания (възбуда или еуфория), заменящи се с периоди на депресия (дълбока тъга или отчаяние). При възрастни на 18 и повече години ЛАМОТРИКС може да бъде прилаган самостоятелно или в комбинация с други лекарства за предотвратяване на периодите на депресия, възникващи при биполярно разстройство. Все още не е изяснен механизмът на действие на ламотригин в мозъка за постигане на този ефект.
2. Какво трябва да знаете преди да приемете ЛАМОТРИКС
Не приемайте ЛАМОТРИКС
- ако сте алергични към ламотригин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6.1).
Ако това се отнася за Вас, информирайте Вашия лекар и не приемайте ЛАМОТРИКС. Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете ЛАМОТРИКС:
ако имате някакви бъбречни проблеми
ако някога сте получавали обрив след прием на ламотригин или други лекарства за биполярно разстройство или епилепсия
ако някога сте развивали менингит след прием на ламотригин (прочетете описанието на тези симптоми в точка 4 на тази листовка: Редки нежелани реакции) ако вече приемате лекарства, съдържащи ламотригин.
Синдром на Бругада
Синдромът на Бругада е генетично заболяване, което води до нарушение в електрическата активност на сърцето. Тези ЕКГ отклонения, които могат да доведат до аритмия (неправилен сърдечен ритъм), могат да бъдат отключени от ламотригин. Говорете с Вашия лекар ако имате това състояние.
Хемофагоцитна лимфохистиоцитоза (HLH)
Има съобщения за рядка, но много сериозна реакция на имунната система при пациенти, приемащи ламотригин. Незабавно се свържете с Вашия лекар или фармацевт ако се появи някой от следните симптоми докато приемате ламотригин: повишена температура, обрив, неврологични симптоми (напр. треперене или тремор, състояние на обърканост, нарушения на мозъчната функция).
Бременност и кърмене
Ако кърмите или планирате да кърмите, попитайте Вашия лекар или фармацевт за съвет преди да приемете това лекарство. Активната съставка на Ламотрикс преминава в кърмата и може да повлияе на Вашето бебе. Ако решите да кърмите, Вашият лекар ще обсъди риска и ползите от кърменето докато сте на лечение с ламотригин и ще проверява периодично състоянието на Вашето бебе, дали се проявява сънливост, обрив или слабо наддаване на тегло. Уведомете Вашия лекар ако наблюдавате някой от тези симптоми при Вашето бебе.
Ако някое от изброените по-горе се отнася за Вас, уведомете Вашия лекар, който може да реши да намали дозата или да прецени, че ЛАМОТРИКС не е подходящ за Вас.
Важна информация относно потенциално животозастрашаващи реакции
Малък брой пациенти, които приемат ЛАМОТРИКС, развиват алергична реакция или потенциално животозастрашаваща реакция от страна на кожата, които могат да прераснат в по-сериозни проблеми, ако бъдат оставени без лечение. Това може да включва Синдром на Стивънс-Джонсън, токсична епидермална некролиза и лекарствена реакция с еозинофилия и системни симптоми (DRESS). Вие трябва да сте запознати със симптомите, за да наблюдавате за появата им, докато приемате ЛАМОТРИКС.
Прочетете описанието на тези симптоми в точка 4 на тази листовка в „Потенциално животозастрашаващи реакции: незабавно потърсете лекарска помощ
Мисли за самонараняване или самоубийство
Антиепилептичните лекарства се използват за лечение на няколко заболявания, включително епилепсия и биполярно разстройство. Хората, които страдат от биполярно разстройство, понякога могат да имат мисли за самонараняване или за самоубийство. Ако страдате от биполярно разстройство е по-вероятно да мислите по този начин:
• когато започвате лечение за първи път
• ако в миналото сте имали мисли за самонараняване или самоубийство
• ако сте на възраст под 25 години.
Ако имате потискащи мисли или преживявания, или ако забележите, че се чувствате по-зле или развивате нови симптоми докато приемате ЛАМОТРИКС, уведомете незабавно Вашия лекар или отидете до най-близката болница, за да Ви окажат помощ.
Може да намерите за полезно да кажете на член от семейството, човек, който се грижи за Вас или близък приятел, че може да се потиснете или да имате значителни промени в настроението и да ги помолите да прочетат тази листовка. Може да ги помолите да Ви кажат, ако са притеснени за Вашата депресия или за други промени във Вашето поведение.
Малка част от хората, лекувани с антиепилептици като ЛАМОТРИКС също са имали мисли за самонараняване или самоубийство. Незабавно се обърнете към Вашия лекар, ако по което и да е време имате такива мисли.
Ако приемате ЛАМОТРИКС за лечение на епилепсия
Понякога припадъците при някои видове епилепсия може да се влошат или да зачестят, докато приемате ЛАМОТРИКС. При някои пациенти може да се наблюдават тежки припадъци, което може да причини сериозни здравословни проблеми. Ако появата на припадъци стане по-честа или имате тежък припадък докато приемате ЛАМОТРИКС, уведомете Вашия лекар.
ЛАМОТРИКС не трябва да се използва за лечение на биполярно разстройство при лица на възраст под 18 години. Лекарствата за лечение на депресия и други психични проблеми повишават риска от мисли и опити за самоубийство при деца и юноши под 18 години.
Други лекарства и ЛАМОТРИКС
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекаства.
Вашият лекар трябва да знае, ако приемате други лекарства за лечение на епилепсия или психични проблеми. Това се налага, за да може лекарят да е сигурен, че приемате правилната доза. Тези лекарства включват:
• окскарбамазепин, фелбамат, габапентнн, леветирацетам, прегабалин, топнрамат или зонизамид, използвани за лечение на епилепсия
• литий, оланзапин или арипипразол, използвани за лечение на психични проблеми
• бупропион, използван за лечение на психични проблеми или за спиране на тютюнопушенето.
Информирайте Вашия лекар, ако приемате някое от тези лекарства.
Някои лекарства взаимодействат с ЛАМОТРИКС или повишават вероятността за поява на нежелани реакции при хората. Те включват:
• валпроат, използван за лечение на епилепсия и психични проблеми
• карбамазепин, използван за лечение на епилепсия и психични проблеми
• фенитоин, примидон или фенобарбитон, използвани за лечение на епилепсия
• рисперидон, използван за лечение на психични проблеми
• рифампицин, който е антибиотик
• лекарства, използвани за лечение на инфекция, причинена от човешки имунодефицитен вирус (ХИВ) (комбинация от лопинавир и ритонавир или от атазанавир и ритонавир)
• хормонални контрацептиви, като противозачатъчни хапчета (вижте по-долу). Уведомете Вашия лекар* ако приемате, започвате или преустановявате приема на някое от изброените лекарства.
Хормоналните контрацептиви (противозачатъчни хапчета) могат да повлияят на действието на ЛАМОТРИКС
Вашият лекар може да Ви препоръча употребата на определен вид хормонален контрацептив или друг метод за предпазване от забременяване като използването на презервативи, диафрагма или спирала. Ако използвате хормонален контрацептив (противозачатъчни хапчета), Вашият лекар може да вземе кръвна проба, за да провери нивото на ЛАМОТРИКС. Ако приемате хормонален контрацептив или възнамерявате да започнете прием на хормонален контрацептив, обсъдете това с Вашия лекар, който може да Ви предложи подходящи за Вас методи на контрацепция.
ЛАМОТРИКС може също да повлияе действието на хормоналните контрацептиви, въпреки че не се очаква да понижи ефекта от тяхното действие. Ако използвате хормонален контрацептив и забележите някакви промени в менструалния си цикъл като внезапно силно кървене или зацапване в периода между два цикъла, уведомете Вашия лекар. Това може да е признак, че ЛАМОТРИКС повлиява начина на действие на Вашия контрацептив.
Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
• Не трябва да спирате лечението, без да сте обсъдили това с Вашия лекар. Това е особено важно, ако страдате от епилепсия.
• Бременността може да промени ефективността на ЛАМОТРИКС, затова може да се наложи да бъдат направени кръвни изследвания и дозата ЛАМОТРИКС, която приемате може да бъде коригирана.
• Може да съществува малко по-голям риск от вродени дефекти, включително заешка устна или вълча паст, ако ЛАМОТРИКС се приема по време на първите 3 месеца от бременността.
• Вашият лекар може да Ви посъветва да приемате допълнитело фолиева киселина, ако възнамерявате да забременеете и по време на бременността.
Ако кърмите или възнамерявате да кърмите, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Активното вещество на ЛАМОТРИКС преминава в кърмата и може да повлияе на кърмачето. Вашият лекар ще обсъди с Вас рисковете и ползите от кърменето по време на приема на ЛАМОТРИКС. Периодично ще проследява състоянието на Вашето бебе, ако решите да кърмите докато приемате ЛАМОТРИКС.
Шофиране и работа с машини
ЛАМОТРИКС може да предизвика замайване и двойно виждане.
Не шофирайте и не работете с машини, освен ако сте сигурни, че нямате подобни прояви.
Ако имате епилепсия, посъветвайте се с Вашия лекар относно шофирането и работата с машини.
ЛАМОТРИКС съдържа лактоза монохидрат, която е вид захар. Ако Вашият лекар Ви е казвал, че имате непоносимост към някои видове захари, свържете се с Вашия лекар преди да приемете този лекарствен продукт.
3. Как да приемате ЛАМОТРИКС
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни за нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Колко ЛАМОТРИКС да приемате
Установяването на оптималната за Вас доза ЛАМОТРИКС може да отнеме известно време. Дозата, която ще приемате ще зависи от.
• Вашата възраст
• дали приемате ЛАМОТРИКС заедно с други лекарства
• дали имате някакви бъбречни или чернодробни проблеми.
Вашият лекар ще Ви предпише ниска доза в началото на лечението, която постепенно ще повишава в рамките на няколко седмици до достигане на доза, която е оптимална за контрола на заболяването (наричана ефикасна доза). Никога не приемайте повече ЛАМОТРИКС от предписаното Ви от Вашия лекар.
Обичайната ефикасна доза ЛАМОТРИКС за възрастни и деца на 13 и повече години е между 100 mg и 400 mg всеки ден.
За деца на възраст от 2 до 12 години ефикасната доза зависи от телесното тегло - обикновено е между 1 mg и 15 mg за килограм телесно тегло на детето до максимална поддържаща дневна доза от 200 mg.
Употребата на ЛАМОТРИКС не се препоръчва при деца на възраст под 2 години.
Как да приемате Вашата доза ЛАМОТРИКС
Приемайте Вашата доза ЛАМОТРИКС веднъж или два пъти дневно според препоръките на Вашия лекар. Винаги приемайте цялата доза, която Ви е преписал Вашият лекар.
Лекарството може да се приема със или без храна. Таблетките трябва да бъдат поглъщани с вода.
Вашият лекар може да Ви посъветва да започнете или да спрете приема на други лекарства в зависимост от заболяването, за което се лекувате и повлияването Ви от лечението с изключение на таблетките от 25 mg, които нямат делителна черта, таблетките от всички други концентрации могат да бъдат разделени на две равни дози.
Ако сте приели повече от необходимата доза ЛАМОТРИКС
Никога не приемайте по-голяма доза от лекарствата от предписаната.
Незабавно се свържете с или отидете в спешното звено на най-близката болница. Ако е възможно, винаги носете опаковката от лекарството със себе си, дори и да е празна.
Ако приемете прекалено голямо количество ЛАМОТРИКС е твърде възможно да имате сериозни нежелани реакции, които могат да бъдат фатални. При прием на прекалено голямо количество ЛАМОТРИКС могат да се проявят следните симптоми:
• бързи, неконтролирани движения на очите (нистагъм)
• тромавост и загуба на координация, отразяваща се на равновесието (атаксия)
• промени в сърдечния ритъм (откривани обикновено с ЕКГ)
• загуба на съзнание, припадъци (гърчове) или кома.
Ако пропуснете да приемете на ЛАМОТРИКС
Не приемайте двойна доза, за да компенсирате за пропуснатата доза. Просто приемете следващата доза в обичайното време.
В случай, че сте забравили да приемете многократни дози ЛАМОТРИКС, обърнете се за съвет към Вашия лекар как да започнете да приемате лекарството отново. Това е от голямо значение за лечението Ви.
Не спирайте приема на ЛАМОТРИКС без лекарска препоръка
ЛАМОТРИКС трябва да бъде приеман толкова дълго, колкото е препоръчал Вашият лекар. Не преустановявайте приема на лекарството, освен ако Вашият лекар не Ви посъветва.
Ако приемате ЛАМОТРИКС за лечение на епилепсия
За да спрете приема на ЛАМОТРИКС от голямо значение е дозата да бъде намалявана постепенно за около 2 седмици. Ако спрете приема на ЛАМОТРИКС внезапно, епилепсията може да се появи отново или да се влоши.
Ако приемате ЛАМОТРИКС за лечение на биполярно разстройство
Може да отнеме известно време докато ЛАМОТРИКС започне да действа и затова е малко вероятно да се почувствате по-добре веднага след започването на лечението. В случай, че спирате лечението с ЛАМОТРИКС не е необходимо дозата Ви да бъде намалявана постепенно. Но въпреки това, първо трябва да се консултирате с Вашия лекар, ако решите да спрете приема на ЛАМОТРИКС.
4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Потенциално животозастрашаващи реакции: потърсете помощ от лекар незабавно
Мапък брой хора, които приемат ламотригин, получават алергична реакция или потенциално животозастрашаваща кожна реакция, които могат да се задълбочат до по-сериозни проблеми, ако не са лекувани.
По-вероятно е тези симптоми да се появят през първите няколко месеца от лечението с ламотригин,, особено ако началната доза е твърде висока или ако дозата се повишава твърде бързо, или ако ламотригин се приема съвместно с друг лекарствен продукт, наречен валпроат. Някои от тези симптоми са по-чести при деца, така че родителите трябва да бъдат особено внимателни за тях.
Симптомите на тези реакции включват;
• кожни обриви или зачервявания, които могат да се развият до животозастрашаващи кожни реакции, включително широкоразпространен обвир с мехури или лющене на кожата, особено около устата, носа, очите и гениталиите (Синдром на Стивънс-Джонсън), обширно излющване на кожата (повече от 30% от повърхността на тялото - токсична епидермална некролиза) или обширни обриви със засягане на черния дроб, кръвта и други органи на тялото (лекарствена реакция с еозинофилия и системни симптоми, което също е известно като DRESS синдром на свръхчувствителност)
• язви в устата, гърлото, носа или гениталиите
• сухота в устата или зачервени и подути очи {конюнктивит)
• висока температура (втрисане), симптоми, наподобяващи грип, или сънливост
• оток на лицето или увеличени лимфни възли на врата, подмишниците или слабините
• необяснимо кървене или синини, или посиняване на пръстите
• възпалено гърло или инфекции (като настинки), по-чести от обичайното
• повишени нива на чернодробните ензими, наблюдавани в кръвните изследвания
• повишаване на нивата на вид бели кръвни клетки (еозинофили)
• увеличени лимфни възли
• засягане на органи на тялото, включително черния дроб и бъбреците.
В много случаи тези симптоми са признак на по-малко сериозни нежелани реакции, но Вие трябва да сте наясно, че те са потенциално животозастрашаващи и могат да се развият до по-сериозни проблеми, като органна недостатъчност, ако не са лекувани.
Ако забележите някой от тези симптоми, незабавно се свържете с Вашия лекар. Вашият лекар може да реши да Ви прави изследвания на черния дроб, бъбреците или кръвта, и може да Ви каже да спрете да приемате ламотригин. Ако развиете Синдром на Стивънс-Джонъсн или токсична епидермална некролиза, Вашият лекар ще Ви каже, че не трябва да приемате ламотригин никога повече.
Много чести нежелани реакции (могат да засегнат повече от 1 на 10 души):
• главоболие
• кожен обрив.
Чести нежелани реакции (могат да засегнат до 1 на 10 души):
• агресивност или раздразнителност
• сънливост
• замаяност
• треперене или тремори
• проблеми със съня (безсъние)
• тревожност
• диария
• сухота в устата
• гадене или повръщане
• отпадналост
• болка в гърба, ставите или на други места по тялото
Нечести нежелани реакции (могат да засегнат до 1 на 100 души)
• непохватност и липса на координация (атаксия)
• двойно виждане или замъглено зрение
• необичаен косопад или изтъняване на косата (алопеция).
Редки нежелани реакции (могат да засегнат до 1 на 1000 души)
• животозастрашаващи кожни реакции (Синдром на Стивънс-Джонсън): вижте също информацията в началото на точка 4
• група от симптоми, проявяващи се по едно и също време, включващи: повишена температура, гадене, повръщане» главоболие, скованост на врата и изключително силна чувствителност към ярка светлина. Това може да бъде причинено от възпаление на обвивките, които покриват главния и гръбначния мозък (менингит). Тези симптоми обикновено изчезват след спиране на лечението. Ако обаче симптомите продължават или се влошават, обърнете се към Вашия лекар.
• бързи, неконтролирани движения на очите (нистагъм)
• сърбеж в очите с отделяне на секрет и образуване на корички по клепачите (конюнктивит).
Много редки нежелани реакции (могат да засегнат до 1 на 10 000 души)
• животозастрашаващи кожни реакции (токсична епидермална некролиза)'. вижте също информацията в началото на точка 4
• лекарствена реакция с еозинофилия и системни симптоми: вижте също информацията в началото на точка 4
• висока температура (втрисане): вижте също информацията в началото на точка 4
• оток на лицето (едем) или увеличени лимфни възли на врата, подмишниците или слабините (лимфаденопатия): вижте също информацията в началото на точка 4
• промени в чернодробната функция, които се проявяват в кръвни изследвания, или чернодробна недостатъчност: вижте също информацията в началото на точка 4
• сериозно нарушение на кръвосъсирването, което може да причини необяснимо кървене или синини (дисеминирана интраваскуларнакоагулация): вижте също информацията в началото на точка 4
• промени, които могат да се проявят в кръвните изследвания - включително намален брой червени кръвни клетки (анемия)^ намален брой бели кръвни клетки (левкопения, неутропения, агранулоцитоза), намален брой на тромбоцитите (тромбоцитопения), намален брой на всички тези видове кръвни клетки (панцитопения) и нарушение на костния мозък, наречено апластична анемия
• халюцинации („виждане“ или „чуване“ на неща, които не съществуват)
• объркване
• колебливост или нестабилност при движение
• неконтролирани движения на тялото (тикове\ неконтролирани мускулни спазми, които засягат очите, главата и тялото (хореоатетоза) и други необичайни движения на тялото като потрепване, треперене или скованост
• при пациенти с епилепсия - зачестяване на припадъците
• влошаване на симптомите при хора, които страдат от Болестта на Паркинсон
• реакция, подобна на лупус (симптомите могат да включват: болка в гърба или ставите, която понякога може да бъде придружена от треска и/ или общо влошено здравословно състояние)
• хемофагоцитна лимфохистиоцитоза (HLH) (вижте точка 2. Какво трябва да знаете преди да приемете Ламотрикс).
Нежелани реакции с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка)
• понижен имунитет поради по-ниските нива на антитела, наречени гамаглобулини в кръвта, които подпомагат защитата срещу инфекции.
Други нежелани реакции
При малък брой хора са наблюдавани други нежелани реакции, но тяхната точна честота не е установена:
• Съобщавани са нарушения на костите, включително остеопения и остеопороза (изтъняване на костите) и фрактури. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако приемате продължително антиепилептични лекарства, имате анамнеза за остеопороза или приемате кортикостероиди.
• Кошмари.
Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:
Изпълнителна агенция по лекарствата
ул., Дамян Груев” № 8
1303 София
Тел.: +359 28903417
уебсайт: www.bda.bg
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
5. Как да съхранявате ЛАМОТРИКС
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан на картонената опаковка и всеки блистер. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа ЛАМОТРИКС
Активното вещество е ламотригин (lamotrigine).
ЛАМОТРИКС 25 mg: Всяка таблетка съдържа 25 mg ламотригин.
ЛАМОТРИКС 50 mg: Всяка таблетка съдържа 50 mg ламотригин.
ЛАМОТРИКС 100 mg: Всяка таблетка съдържа 100 mg ламотригин.
ЛАМОТРИКС 200 mg: Всяка таблетка съдържа 200 mg ламотригин.
Помощни вещества са: лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, повидон, магнезиев стеарат и железен оксид (Е 172).
Как изглежда ЛАМОТРИКС и какво съдържа опаковката
ЛАМОТРИКС 25 mg са бежови, кръгли, плоски таблетки с надпис МС от едната страна и диаметър 6 мм.
ЛАМОТРИКС 50 mg са бежови, кръгли, плоски таблетки с делителна черта и диаметър 8 мм.
ЛАМОТРИКС 100 mg са бежови, кръгли, плоски таблетки с делителна черта и диаметър 9,5 мм.
ЛАМОТРИКС 200 mg са бежови, кръгли, плоски таблетки с делителна черта и диаметър 12,77 мм.
Таблетките могат да бъдат разделени на две равни дози с изключение на таблетките от 25 mg, които нямат делителна черта.
ЛАМОТРИКС е наличен в опаковки по 30 таблетки.

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите ЛАМОТРИКС табл 100 мг х 30 бр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: lamotriks