Меню
Количка

ЛОРИСТА HL табл 100 мг/12.5 мг х 30 бр

Лориста НL 100 мг/ 12,5 мг х30 филмирани таблетки - Лекарства с рецепта
ЛОРИСТА HL табл 100 мг/12.5 мг х 30 бр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: KRKA
 • Арт.номер: 36793
 • Тегло: 0.20кг
8.52 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

Лориста НL се използва за лечение на есенциална хипертония (високо кръвно налягане).

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

ЛОРИСТА HL табл 100 мг/12.5 мг х 30 бр от Аптеки Феникс

Лориста НL е комбинация от ангиотензин II рецепторен антагонист (лосартан) и диуретик (хидрохлоротиазид). Ангиотензин II е вещество, произвеждано в организма, което се свързва с рецепторите в кръвоносните съдове, причинявайки свиването им. В резултат се повишава налягането на кръвоносните съдове. Лосартан предотвратява свързването на ангиотензин II към тези рецептори, като отпуска кръвоносните съдове и това съответно води до понижаване на кръвното налягане. Хидрохлортиазид действа като стимули бъбреците да отделят повече вода и соли. Това също подпомага понижаване на кръвното налягане.

Лориста НL е показан за лечение на есенциална хипертония (високо кръвно налягане).


Не приемайте Лориста НL:

 • ако сте алергични (свръхчувствителни) към лосартан, хидрохлортиазид или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • ако сте алергични (свръхчувствителни) към група лекарства наречени "сулфонамидни производни" (напр. други тиазиди, някои антибактериални лекарства като ко-тримоксазол, попитайте своя лекар, ако не сте сигурни);
 • ако сте с тежко увредена чернодробна функция;
 • ако сте с ниско ниво на калий, ниско ниво на натрий или високи нива на калций, които не могат да бъдат коригирани с лечение;
 • ако боледувате от подагра;
 • ако сте бременна повече от 3 месеца. (Добре е да се избягва приема на Лориста Н при ранна бременност);
 • ако имате тежко увредена бъбречна функция или бъбреците Ви не произвеждат никаква урина;
 • ако имате диабет или нарушена бъбречна функция и се лекувате с лекарство за понижаване на кръвното налягане, съдържащо алискирен.Деца и юноши
Няма опит използване на Лориста НL при деца. Поради това Лориста НL не трябва да се прилага при деца.Лориста НL с храна, напитки и алкохол
Съветваме Ви да не пиете алкохол, докато приемате тези таблетки: алкохолът и Лориста НL таблетки могат взаимно да засилят ефектите си.
Прекомерното приемане на сол с храната може да противодейства на ефекта на таблетките Лориста НL. Таблетките Лориста НL могат да се вземат по време или независимо от храненето.Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Бременност
Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте (или може би сте) бременна. Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете приема на Лориста НL, преди да забременеете или веднага щом разберете, че сте бременна и ще Ви посъветва да започнете да вземете друго лекарство вместо Лориста НL. Лориста НL не се препоръчва по време на бременност и не трябва да се приема след третия месец от бременността тъй като може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се използва след третия месец от бременността.
Кърмене
Уведомете Вашия лекар, че кърмите или че ще започнете да кърмите. Лориста НL не се препоръчва за майки, които кърмят и Вашият лекар ще избере друго лечение за Вас, ако кърмите, особено, ако детето Ви е новородено или се е родило преждевременно.


Използване при пациенти в старческа възраст
Лориста НL действат еднакво добре и се понасят еднакво добре от повечето възрастни и по-млади пациенти. Повечето по-възрастни пациенти се нуждаят от същата доза, каквато се прилага и при по-млади.Шофиране и работа с машини
Когато започнете лечение с това лекарство, не трябва да извършвате дейности, изискващи специално внимание (например, да карате кола или да работите на опасни машини) докато не разбере как понасяте лекарството.


Състав:
Активното вещество е: 
лосартан калий и хидрохлоротиазид.
Всяка таблетка Лориста HL съдържа 100 mg лосартан калий, еквивалентен на 91,52 mg лосартан и 12,5 mg хидрохлортиазид
Другите съставки са: в ядрото на таблетката - прежелатинизирано царевично нишесте, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, във филмовото покритие -хипромелоза, макрогол 4000, талк и титанов диоксид (Е171).


Начин на употреба:
Обичайната доза за повечето пациенти с високо кръвно налягане е една таблетка от Лориста Н 50 mg/12,5 mg на ден за контрол на кръвното налягане за 24-часов период. Това може да се увеличи до 2 таблетки Лориста Н 50 mg/12,5 mg веднъж дневно или да се променени до 1 таблетка дневно Лориста HD 100 mg/25 mg (по-високо съдържание). Максималната дневна доза е 2 таблетки Лориста Н 50 mg/12,5 mg дневно или 1 таблетка Лориста HD 100 mg/25 mg дневно.

Лориста HL 100 mg/12,5 mg (лосартан 100 mg/хидрохлортиазид 12,5 mg) филмирани таблетки се предлагат за пациентите, титрирани до 100 mg на лосартан, които се нуждаят от допълнителен контрол на кръвното налягане.


Опаковка:
30 филмирани таблетки


Производител: 
KRKA

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите ЛОРИСТА HL табл 100 мг/12.5 мг х 30 бр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: lorista