Меню
Количка

ОТРИВИН ПЛЮС спрей 1МГ/МЛ + 50МГ/МЛ 10 мл

Отривин Плюс спрей отпушва и възстановяваз носа х10 мл - Уши, нос, гърло
От брошура
ОТРИВИН ПЛЮС спрей 1МГ/МЛ + 50МГ/МЛ 10 мл
 • Наличност: В наличност
 • Производител: GLAXO SMITH KLINE
 • Арт.номер: 55590
 • Тегло: 0.05кг
11.38 лв.
Отривин плюс бързо отпушва носа и облекчава напрежението. В същото време осигурява защита и грижа на засегнатата носна лигавница, като по този начин ускорява нейното възстановяване.
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

ОТРИВИН ПЛЮС спрей 1МГ/МЛ + 50МГ/МЛ 10 мл от Аптеки Феникс

Отривин Плюс спрей за нос e лекарствен продукт, подходящ за възрастни и юноши над 12 години. Той действа за намаляване на отока на носната лигавица, при ринит и като подпомагащо лечение за заздравяване на рани по кожата и лигавиците. Приложим за облекчаване на хремата (горен ринит) и за третиране на запушен нос след операция на носа.

Otrivin Plus Nasal spray се прилага и за намаляване на отока на носната лигавица при ринит, свързан с остро възпаление на синусите (риносинузит). Благодарение на активната си съставка, ксилометазолинов хидрохлорид, разтворът свива кръвоносните съдове, водейки до намаляване на отока на носната лигавица. Съдържа и активната съставка декспантенол, която защитава лигавицата и спомага за заздравяване на раните.Не използвайте Отривин Плюс:

 • ако сте алергични към активните вещества ксилометазолинов хидрохлорид и декспантенол или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • ако имате възпаление, характеризиращо се със суха носна лигавица, включително при образуване на корички (крусти) в носа (сух ринит или атрофичен ринит);
 • след хирургично отстраняване на хипофизата през носа (транссфеноидална хипофизектомия) или при други хирургически интервенции, водещи до разкриване на церебралната мембрана;
 • ако имате повишено вътреочно налягане, особено в случаите на закритоъгълна глаукома;
 • при кърмачета и деца под 12-годишна възраст.


Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Отривин Плюс спрей за нос, разтвор, ако:

 • сте били на лечение с моноаминооксидазни (МАО) инхибитори или сте приемали такива през последните две седмици или други лекарства, които може да доведат до повишаване на кръвното налягане;
 • имате тежко сърдечносъдово заболяване (например коронарна болест на сърцето) или високо кръвно налягане (хипертония);
 • имате тумор на надбъбречната жлеза (феохромоцитом);
 • имате метаболитно разстройство като свръхактивност на щитовидната жлеза (хипертиреоидизъм) или захарен диабет;
 • имате метаболитно заболяване (порфирия);
 • имате уголемена простата (простатна хиперплазия).
 • За да се намали риска от разпространение на инфекцията, лекарственият продукт не трябва да се използва от повече от един пациент, а накрайникът трябва да се изплаква след употреба.
 • Ксилометазолин много рядко може да предизвика безсъние. При поява на безсъние, да се избягва прилагане късно вечер или през нощта.


Пациенти в старческа възраст

Пациентите в старческа възраст може да са по-чувствителни към нежеланите лекарствени реакции на Отривин Плюс 1 mg/ml + 50 mg/ml спрей за нос, разтвор.

Поради риск от изтъняване на носната лигавица, употребата на продукта при хронична хрема трябва да се извършва единствено под лекарско наблюдение.Деца и юноши

 • Дългосрочната употреба (над 10 последователни дни) и използването в дози, по-високи от препоръчителните, трябва да се избягва, особено при деца, защото може да предизвика запушване на носа и стесняване на дихателните пътища. Продължителното използване на доведе до вторично запушване на носа и атрофия на носната лигавица. 
 • Концентрацията на активните вещества в Отривин Плюс 1 mg/ml + 50 mg/ml спрей за нос, разтвор е съобразена за възрастни и юноши на и над 12 години, следователно не е подходяща за бебета и деца под 12-годишна възраст.
 • Налични са спрейове за нос с подходяща, по-ниска доза на активното, отпушващо носа вещество ксилометазолинов хидрохлорид, за деца на възраст между 1 и 11 години.


Други лекарства и Отривин Плюс 1 mg/ml + 50 mg/ml спрей за нос, разтвор

Едновременната употреба на Отривин Плюс 1 mg/ml + 50 mg/ml спрей за нос, разтвор с антидепресанти (моноаминооксидазни инхибитори или три- и тетрациклични антидепресанти) и с лекарства, повишаващи кръвното налягане, може да доведе до повишаване на кръвното налягане, поради сърдечносъдовите ефекти на тези вещества.


Бременност и кърмене
Бременност

Поради недостатъчна информация за употребата на ксилометазолинов хидрохлорид и декспантенол при бременни жени, Отривин Плюс 1 mg/ml + 50 mg/ml спрей за нос, разтвор не трябва да се използва по време на бременност.

Кърмене

Не е известно дали ксилометазолиновият хидрохлорид или декспантенол се отделят в майчиното мляко, следователно Отривин Плюс 1 mg/ml + 50 mg/ml спрей за нос, разтвор не трябва да се използва по време на кърмене.


Състав:

Активното вещество е: ксилометазолинов хидрохлорид и декспантенол. Eднократна доза от 0,1 мл спрей съдържа 0,1 мг ксилометазолинов хидрохлорид и 5 мг декспантенол.
Помошни вещества: бензалкониев хлорид, калиев дихидрогенфосфат, динатриев фосфат додекахидрат, пречистена вода (Ph. Eur.).Начин на употреба:

По едно впръскване от Отривин Плюс 1 mg/ml + 50 mg/ml спрей за нос, разтвор във всяка ноздра до 3 пъти дневно, при необходимост, освен ако не е предписано друго от лекар. Дозата зависи от индивидуалната чувствителност към продукта и от отговора към лечението.
Да не се надвишават повече от 3 впръсквания на ден във всяка ноздра.


Продължителност на лечението

Отривин Плюс 1 mg/ml + 50 mg/ml спрей за нос, разтвор не трябва да се използва повече от 7 дни, освен ако лекар не назначи по-продължително лечение.

Отривин Плюс 1 mg/ml + 50 mg/ml спрей за нос, разтвор е противопоказан при деца под 12 годишна възраст


Приложение:
1. Отстранете предпазната капачка от накрайника.

2. Преди първоначална употреба помпата трябва да се активира, като дозаторът се натисне три пъти до появата на фин спрей.
Не е необходимо тази стъпка да се повтаря при последваща употреба.
След активиране, помпата нормално остава заредена за времето на обичайния период на лечение. Ако първоначално помпата на спрея не е била напълно активирана или спреят не е бил употребяван в продължение на няколко дни, помпата трябва отново да се активира с двукратно натискане.
Внимавайте да не попадне спрей в очите.
3. Почистете носа си.
4. Задръжте бутилката в изправено положение, като палецът се намира в основата й, а накрайникът между двата пръста.
5. Наклонете леко главата си напред и поставете накрайника в едната ноздра.
6. Впръскайте, като едновременно вдишате леко през носа. Повторете същата процедура и за другата ноздра.
7. Подсушете накрайника и веднага след употреба поставете предпазната капачка върху него.
8. За да се избегне възможното разпространение на инфекцията, спреят трябва да се използва само от един човек.Опаковка:
10 мл


Производител:  GlaxoSmithKline

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите ОТРИВИН ПЛЮС спрей 1МГ/МЛ + 50МГ/МЛ 10 мл от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: otrivin