Меню
Количка

ПИРАМИНОЛ СОФАРМА табл 800 мг х 20 бр

Пираминол 800 mg х 20 таблетки - Лекарства с рецепта
ПИРАМИНОЛ СОФАРМА табл 800 мг х 20 бр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: SOPHARMA SOFIA
 • Арт.номер: 41726
 • Тегло: 0.20кг
4.11 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

Пираминол подобрява и възстановява познавателните способности след различни мозъчни увреждания, като хипоксия (недостиг на кислород), интоксикации (отравяния) и други, без да проявява седативно или психостимулиращо действие. Пираминол подобрява реологичните свойства на кръвта

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

1. Какво представлява Пираминол и за какво се използва

Пираминол принадлежи към групата на неотропните лекарствени средства, производни на гама-аминомаслената киселина. Пираминол подобрява и възстановява познавателните способности след различни мозъчни увреждания, като хипоксия (недостиг на кислород), интоксикации (отравяния) и други, без да проявява седативно или психостимулиращо действие. Пираминол подобрява реологичните свойства на кръвта. Използва се при:

Възрастни
Симптоматично лечение на психо-органичен синдром със следните прояви: нарушение на паметта, нарушения на вниманието и липса на мотивация.
Лечение на кортикален миоклонус, самостоятелно или в комбинация с други антиконвулсанти.
Лечение на вертиго и свързаните с него нарушения на равновесието, с изключение на замаяност от вазомоторен или психичен произход.
За профилактика и ремисия на сърповидно-клетъчна вазо-оклузивна криза.

Деца
Лечение на дислексия в съчетание с подходящи мерки, като говорна терапия.
За профилактика и ремисия на сърповидно-клетъчна вазо-оклузивна криза.2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Пираминол

Не приемайте Пираминол:

 • Ако сте алергични към активното вещество пирацетам или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
 • Ако имате изразена бъбречна недостатъчност;
 • Ако имате хорея на Хънтингтон,
 • При мозъчен кръвоизлив.

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар преди да използвате Пираминол:

 • Ако имате бъбречни проблеми, може да се наложи намаляване на дозата в зависимост от сериозността им. Вашият лекар ще прецени дали дозировката трябва да се коригира.
 • При пациенти с миоклонус трябва да се избягва рязкото прекъсване на лечението, тъй като това може да предизвика миоклонични (внезапно появяващи се) или генерализирани (големи) гърчове.
 • Ако сте с тежък кръвоизлив или с риск от кървене.

Други лекарства и Пираминол

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.

Уведомете лекуващият си лекар, ако приемате тиреоидни хормони (хормони на щитовидната жлеза), антипсихотици (лекарства, потискащи функциите на нервната система), психостимуланти (лекарства, които оказват стимулиращо действие върху централната нервна система), антикоагуланти (противосъсирващи лекарства).

Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Бременност
Поради липса на достатъчно добре контролирани клинични проучвания при бременни жени, не се препоръчва употребата му през периода на бременността, освен ако ползата от приема не надвишава вероятния риск.

Кърмене
Пирацетам преминава в кърмата, поради което не се препоръчва лечение с него по време на кърмене. При необходимост от лечение кърменето се преустановява.

Шофиране и работа с машини

При употреба на Пираминол са възможни нежелани ефекти като замаяност и сънливост, поради което трябва да се използва с внимание от водачи на превозни средства и оператори на машини.

Употреба при деца
Пираминол се прилага при деца в дозировка и продължителност, предписани от лекуващия лекар.

Пациенти в напреднала възраст
Препоръчва се пациентите в напреднала възраст да посещават периодично лекуващия лекар, за да се контролира дозата.

Пираминол 800 mg филмирани таблетки съдържа лактоза (във филмовото покритие). Ако лекарят Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.3. Как да приемате Пираминол

Винаги приемайте Пираминол точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

В зависимост от показанията са определени следните дневни дози:

Възрастни
Симптоматично лечение на психо-органичен синдром (влошаване на умствената Препоръчваната дневна доза варира от 2, 4 g до 4,8 g, разделена на 2 или 3 приема.

Лечение на миоклонус с кортикален произход (внезапни неволеви мускулни съкращения). Дневната доза трябва да започне със 7,2 g и да се увеличава с 4,8 g на всеки 3 или 4 дни до максимум от 24 g, разпределена на 2 или 3 приема. Лечението с другите противомиоклонични лекарствени продукти трябва да се запази в същата доза. В зависимост от постигнатия клиничен резултат, ако е възможно, дозировката на другите подобни лекарства трябва да се намали.
Веднъж започнало, лечението с Пираминол трябва да продължи докато продължава първоначалното мозъчно заболяване.

Продължителността на лечението зависи от характера на Вашата болест и повлияването на оплакванията Ви. Ако смятате, че ефектът на Пираминол е прекадено силен или слаб, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Лечение на вертиго
Препоръчваната дневна доза варира от 2,4 g до 4,8 g, разделена на 2 или 3 приема.

За профилактика и ремисия на сърповидно-клетъчна вазо-оклузивна криза Препоръчваната дневна доза за профилактика е 160 mg/kg перорално, разделена на 4 приема. Препоръчваната дневна доза за ремисия е 300 mg/kg интравенозно, разделена на 4 приема (използват се формите за интравенозно и инфузионно приложение).
Доза, по-ниска от 160 mg/kg или нередовен прием може да доведе до подновяване на кризата.

Деца
За профилактика и ремисия на сърповидно-клетъчна вазо-оклузивна криза Препоръчваната дневна доза за профилактика е 160 mg/kg перорално, разделена на 4 приема. Препоръчваната дневна доза за ремисия е 300 mg/kg интравенозно, разделена на 4 приема (използват се формите за интравенозно и инфузионно приложение).
Доза, по-ниска от 160 mg/kg или нередовен прием може да доведе до подновяване на кризата. Пирацетам може да се прилага при деца над 3 години, страдащи от сърповидно-клетъчна анемия, следвайки режима на препоръчваните дневни дози (mg/kg).

Лечение на дислексия в комбинация с говорна терапия

При деца на 8 години и юноши препоръчваната дневна доза е около 3,2 g, разделена на 2 приема.

Начин на приложение

Прилага се перорално, като таблетките се приемат цели преди или по време на хранене с течност. Препоръчва се дневната доза да се раздели на 2 до 4 приема.

Продължителност на лечението

Продължителността на лечението зависи от характера на Вашата болест и повлияването на оплакванията Ви. Вие трябва да приемате Пираминол толкова продължително, колкото Ви е посъветвал Вашия лекар.

Ако сте приели повече от необходимата доза Пираминол

Ако сте взели доза, по-голяма от предписаната, посъветвайте се с лекуващия си лекар.

Ако сте пропуснали да приемете Пираминол

Ако пропуснете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете да приемате лекарството както Ви е предписано.

Ако сте спрели приема на Пираминол

Спирането на лечението трябва да става постепенно, в рамките на 1-2 седмици.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, Пираминол може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Уведомете Вашия лекар, ако някоя от посочените по-долу нежелани реакции Ви безпокои или забележите някакви нови нежелани реакции, които не са описани в тази листовка.

Честотата на възможните нежелани лекарствени реакции, изброени по-долу, е определена по следния начин:
Много чести (засягат повече от 1 на 10 пациенти)
Чести (засягат 1 до 10 на 100 пациенти)
Нечести (засягат 1 до 10 на 1 000 пациенти)
Редки (засягат 1 до 10 на 10 000 пациенти)
Много редки (засягат по-малко от I на 10 000 пациенти)
С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка).

Чести:

 • Нарушения на нервната система: хиперкинезия (повишена активност).
 • Психични нарушения: нервност.
 • Изследвания: повишаване на теглото.

Нечести:

 • Нарушения на нервната система: сомнолентност (сънливост).
 • Общи нарушения: астения (слабост).

Редки:

 • Психични нарушения: депресия.
 • Съдови нарушения: тромбофлебити, хипотония.

С неизвестна честота:

 • Нарушения на кръвта и лимфната система: хеморагични нарушения.
 • Нарушения на имунната система: анафилактоидна реакция, свръхчувствителност.
 • Психични нарушения: възбуда, тревожност, обърканост, халюцинации.
 • Нарушения на нервната система: атаксия (липса на координация на движенията), нарушения в равновесието, влошаване на епилепсията, главоболие, безсъние;
 • Нарушения на ухото и лабиринта: вертиго (чувство на световъртеж).
 • Стомашно-чревни нарушения: болка в корема, болка в горната част на корема, диария, гадене, повръщане.
 • Нарушения на кожата и подкожната тъкан: ангионевротичен оток, дерматит, пруритус, уртикария.

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.5. Как да съхранявате Пираминол

Да се съхранява в оригиналната опаковка, на сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте Пираминол след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа Пираминол 800 mg

Активното вещество е пирацетам 800 mg в една таблетка.
Другите съставки са: коповидон, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, силициев диоксид, колоиден безводен.
Филмово покритие - опадрай бял (хипромелоза, титанов диоксид, лактоза монохидрат, макрогол 3000, триацетин).
Опаковка:
20 таблетки


Производител:
СОФАРМА АД, България

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: piraminol