Меню
Количка

РЕЗОНАТИВ анти D имуноглобулин амп 625IU 2 мл

РЕЗОНАТИВ 625 IU/МЛ 2МЛ /АНТИ D- ИМУНОГЛОБУЛИН/ -
РЕЗОНАТИВ анти D имуноглобулин амп 625IU 2 мл
  • Наличност: Очаква доставка
  • Производител: OCTAPHARMA
  • Арт.номер: 30494
  • Тегло: 0.20кг
178.50 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

В момента този артикул не е в наличност. При поръчка, ще се свържем с Вас, за да Ви уведомим за срока на доставка.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

РЕЗОНАТИВ 625 IU/МЛ 2МЛ /АНТИ D- ИМУНОГЛОБУЛИН/

1. Какво представлява Резонатив и за какво се използва
Резонатив е имуноглобулнн и съдържа антитела срещу резус фактора. Ако жена, в чиито червени кръвни клетки липсва резус фактор (= Rh отрицателна), е бременна с неродено дете, което има резус фактор (= Rh положително), нейната имунна защита може да се стимулира, като образува антитела срещу резус фактора. Тези антитела може да увредят нейното неродено дете, особено при последващи бременности.
Резонатив се използва, за да предпазва Rh отрицателната жена от имунизирането в хода на бременността и раждането, като по този начин предотвратява увреждането на нероденото дете. Резонатив се прилага при Rh отрицателни жени в случаи на:
Профилактично анти-D лечение за бременни жени, които са Rh отрицателни
Раждане на Rh положително дете
Аборт/заплашващ аборт (помятане/заплашващо помятане)
Извънматочна бременност, определен вид разрастване вътре в матката (мода) или кръвотечение от нероденото дете в нормално отделното кръвообращение на майката, или смърт на нероденото дете в късните етапи на бременността
Инвазивни процедури по време на бременност, например взимане на амниотична течност със спринцовка (т.е. амниоцентеза), или взимане на проба кръв от нероденото дете от умбиликалната вена, биопсия или акушерски манипулации, например процедури за мануално завъртане на бебето до правилното му положение в матката, или травма на корема, хирургично лечение на нероденото дете вътре в матката
Резонатив може да се използва и при Rh отрицателни лица, на които по невнимание е прелята Rh положителна кръв.
2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Резонатив
Не използвайте Резонатив
ако сте алергични към човешки нормален имуноглобулнн или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изредени в точка 6).
Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар, преди да използвате Резонатив.
Информирайте Вашия лекар, ако страдате от някакви други заболявалия.
Резонатив не е предназначен за употреба нито при Rh(D) положителни лица, нито при лица, които са вече имунизирани към Rh(D) антигена.
Същинските реакции на свръхчувствителност (алергични реакции) са редки, но може да се появят.
В случай на подозирана алергия или сериозна алергична реакция (анафилактична реакция) трябва незабавно да информирате Вашия лекар или медицинската сестра. Симптомите са замайване, сърцебиене(палпитации), понижаване на кръвното налягане, затруднено дишане и преглъщане, стягане в гърдите, сърбеж, генерализирана уртикария (копривна треска), подуване на лицето, езика или гърлото, колапс и обрив например. Всяко от тези състояния налага незабавно лечение.
Деца
Няма налични данни за употребата при деца.
Вирусна безопасност
При лекарства, които се приготвят от човешка кръв или плазма, са възприети и се прилагат определени мерки за предотвратяване на предаването на инфекции на пациентите. Те включват внимателен подбор на донорите на кръв и плазма, за да се гарантира изключването на онези, при които има риск от носителство на инфекции, както и изследване на всяка порция дарена кръв и на сборната плазма за откриване на признаци на вирус/инфекции. Производителите на такива продукти включват също и етапи в преработката на кръв или плазма, при които вирусите могат да се инактивират или отстранят. Въпреки тези мерки при прилагане на лекарствени продукти, приготвени от човешка кръв или плазма, не може напълно да се изключи възможността от предаване на инфекции. Това важи и за неизвестни или новопоявили се вируси и други видове инфекции.
Взетите мерки се считат за ефективни за вируси, съдържащи обвивки, например човешкия имунодефицитен вирус (HTV), вируса на хепатит В и вируса на хепатит С, както и срещу вируса, на хепатит А, несъдържащ обвивка.
Възможно е приложените мерки да имат ограничена ефект срещу вируси, несъдържащи обвивки, например парвовирус В19,
Имуноглобулините не са свързвани с инфекции от хепатит А и от парвовирус В19, вероятно защото антителата срещу тези инфекции, които се съдържат в продукта, действат предпазващо.
Настоятелно се препоръчва всеки път, когато Ви поставят доза от Резонатив, да се записват името и партидният номер на продукта, за да се поддържа списък с използваните партиди от продукта.
Други лекарства и Резонатив
Информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства.
Резонатив може да намали ефекта на ваксините, например на ваксините срещу морбили, рубеола, заушка и варицела. След лечението с Резонатив трябва да минат три месеца, преди да се ваксинирате с някоя от тези ваксини. Поради това е важно лекарят, който извършва ваксинацията, да знае, че провеждате или сте провели лечение с Резонатив.
Когато давате проби кръв за изследване, информирайте Вашия лекар, че приемате имуноглобулини, тъй като това лечение може да повлияе на резултатите.
Бременност и кърмене
Резонатив е предназначен за прилагане по време на бременност и може да се използва по време на кърмене.
Шофиране и работа с машини
Не са наблюдавани ефекти върху способността за шофиране и работа с машини.
Важна информация относно някои от съставките на Резонатив
Този лекарствен продукт съдържа под 1 mmol натрий (23 mg) на доза, т.е. той практически е несъдържащ натрий.
3. Как да използвате Резонатив
Вашият лекар ще реши дали е необходимо да се лекувате с Резонатив и в каква доза. Резонатив се прилага под формата на интрамускулна инжекция (в мускула) от здравен работник.
4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Може да настъпят следните нежелани реакции: главоболие, сърцебиене, понижаване на кръвното налягане, световъртеж, повръщане, гадене, кожна реакция, болка в ставите, треска, чувство на дискомфорт, включващо дискомфорт в гърдите, треперене, реакции на мястото на инжектиране, като подуване и болка, разрушаване на червени кръвни клетки и тежки алергични реакции, включващи алергичен шок.
Ако забележите някакви симптоми на анафилактична реакция, например хрипове, гадене, повръщане, болезнени спазми на стомаха, кашлица, затруднено дишане и преглъщане, посиняване на кожата, сърбеж, уртикария (копривна треска), обрив, сърцебиене, ниско кръвно налягане, подуване на лицето, езика или гърлото, колапс или болки в гръдния кош, моля, свържете се веднага с Вашия лекар, тъй като всяко едно от тези състояния изисква незабавно лечение.
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции.
5. Как да съхранявате Резонатив
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява 2°С - 8°С. Да не се замразява. Съхранявайте ампулите във външната картонена опаковка, за да ги предпазите от светлина.
Не използвайте Резонатив след срока на годност отбелязан върху етикета и картонената опаковка след съкращението, използвано за отбелязване на срока на годност. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Резонатив
Активното вещество е: човешки анти-D имуноглобулнн. 1 ml съдържа 625 IU (125 mcg) човешки анти-D имуноглобулин.
Ампулата от 1 ml съдържа 625 IU (125 mcg) човешки анти-D имуноглобулин.
Ампулата от 2 ml съдържа 1250 IU (250 mcg) човешки анти-D имуноглобулин.
Съдържанието на човешки белтък е 165 mg/ml, от които имуноглобулнн G е минимум 95%.
Другите съставки са: глицин, натриев хлорид, натриев ацетат, полисорбат 80, и вода за инжекции.

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: rezonativ