Меню
Количка

РОВАСТА табл 20 мг х 14 бр

Роваста 20 мг х14 таблетки - Лекарства с рецепта
РОВАСТА табл 20 мг х 14 бр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: MEDOCHEMIE
 • Арт.номер: 54790
 • Тегло: 0.20кг
8.35 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

Роваста се предписва, при високо ниво на холестерола, което води до риск от сърдечен инфаркт или инсулт. Роваста се използва при възрастни, юноши и деца на или над 6-годишна възраст.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

РОВАСТА принадлежи към група лекарства, наречени статини.
РОВАСТА се предписва, ако имате високо ниво на холестерола. Това означава че сте с риск от сърдечен инфаркт или инсулт. Роваста се използва при възрастни, юноши и деца на или над 6-годишна възраст за лечение на висок холестерол.

Препоръчано Ви е да приемате статин, защото промяната на диетата Ви и по-голямата физическа активност не са били достатъчни, за да се коригират Вашите нива на холестерола. Трябва да продължите с Вашата понижаваща холестерола диета и с физическите упражнения докато приемате РОВАСТА.
или
Има други фактори, които увеличават риска от инфаркт, инсулт или други свързани здравословни проблеми.

Сърдечният удар, инсултът и другите проблеми може да са свързани със заболяване, наречено атеросклероза.
Атеросклерозата се дължи на натрупване на мастни отлагания във Вашите артерии.Важно е да продължавате да приемате РОВАСТА
РОВАСТА се използва за намаляване на нивата на мазнините в кръвта, наречени липиди, като най-основната от тях е холестеролът.

Съществуват различни видове холестерол, които се откриват в кръвта холестерол (LDL-C) и „добър" холестерол (HDL-C).

 • POBACTA може да понижи „лошия" холестерол и да повиши „добрия" холестерол.
 • Тя действа като подпомага блокирането на образуване на „лош" холестерол от Вашия организъм. Освен това, тя подобрява и способността на тялото Ви да го отстрани от кръвта Ви.

При повечето хора повишеният холестерол не повлиява начина, по който те се чувстват, тъй като не предизвиква никакви симптоми. Въпреки това, ако не се лекува, натрупаните мазнини могат да се отложат по стените на кръвоносните Ви съдове и това да доведе до тяхното стесняване.

Понякога тези стеснени кръвоносни съдове могат да се запушат, което може да прекъсне притока на кръв към сърцето и мозъка и да доведе до сърдечен удар, инсулт или сходни здравословни проблеми.

Трябва да продължите да приемате РОВАСТА, дори и ако е понижила Вашият холестерол до нормалните нива, защото тя предпазва от ново повишаване на холестерол» и натрупвания на мастни отлагания. Въпреки това, трябва да преустановите приема, ако Вашият лекар Ви е посъветвал или ако забременеете.Не приемайте РОВАСТА:

 • Ако някога сте имали алергична реакция към розувастатин или към някоя от останалите съставки на това лекарство,
 • Ако сте бременна или кърмите. Ако забременеете докато приемате РОВАСТА спрете приема на лекарството незабавно и уведомете Вашия лекар. Жените трябва да избягват забременяване докато приемат РОВАСТА като използват подходящи методи за контрацепция.
 • Ако страдате от чернодробно заболяване.
 • Ако страдате от тежко бъбречно заболяване.
 • Ако имате повтарящи се или необясними болки в мускулите.
 • Ако приемате лекарство, наречено циклоспорин (използван например след трансплантация на органи)
 • Ако някое от горните се отнася за Вас (или се съмнявате), моля обърнете се отново към Вашия лекар.


Деца и юноши
Ако пациентът е под 6-годишиа възраст: РОВАСТА не трябва да се дава на деца под 6-годишна възраст.
Ако пациентът е под 18-годишна възраст: таблетката РОВАСТА 40 mg не е подходяща за употреба при деца и юноши под 18-годишна възраст.РОВАСТА с храни и напитки
Може да приемате РОВАСТА с или без храна.Бременност и кърмене
Не приемайте РОВАСТА, ако сте бременна или кърмите. Ако забременеете докато приемате РОВАСТА , незабавно преустановете приема и се консултирайте с Вашия лекар. Жените трябва да избягват забременяване докато приемат РОВАСТА като използват подходящи методи за контрацепция.
Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди прием на което и да е лекарство.Шофиране и работа с машини
Повечето хора могат да управляват автомобил и да работят с машини докато приемат РОВАСТА - тя няма да повлияе на техните способности. Въпреки това, някои хора чувстват замаяност по време на лечението с РОВАСТА. Ако се почувствате замаяни, консултирайте се с Вашия лекар, преди да шофирате или работите с машини.Състав:
Активното вещество: розувастатин.
Другите съставки са: Микрокристална целулоза РН-101, Силициев диоксид, колоиден, безводен, Кросповидон Тип А, Микрокристална целулоза РН-102, Лактоза монохидрат, Магнезиев стеарат.
Покритието на таблетката съдържа: Хипромелоза, Титанов диоксид (Е171), Лактоза монохидрат, Триацетин, Червен железен оксид (Е172).

 


Начин на употреба:
Ако приемате РОВАСТА при висок холестерол:
Начална доза
Вашето лечение с РОВАСТА трябва да започне с доза от 5 mg или 10 mg, дори и ако в миналото сте приемали по-висока доза различен статин. Изборът на начална доза ще зависи от:

 • Нивото на Вашия холестерол.
 • Риска от сърдечен удар или инсулт.
 • Дали при Вас съществува фактор, който може да Ви направи по-чувствителни на нежелани лекарствени реакции.

Моля попитайте Вашия лекар или фармацевт коя начална доза РОВАСТА е най-подходяща за Вас.

Вашият лекар може да реши да Ви даде най-ниската доза (5 mg), ако:

 • Вие сте с азиатски произход (японци, китайци, филипинци, виетнамци, корейци и индийци).
 • Вие сте на възраст над 70 години.
 • Вие страдате от умерено тежки бъбречни проблеми.
 • Вие сте изложен на риск от мускулни болки (миопатия).


Повишаване на дозата и максимална дневна доза
Вашият лекар може да реши да повиши дозата Ви. Това е така, с цел да приемате дозата РОВАСТА, която е най-подходяща за Вас. Ако сте започнали с доза от 5 mg, Вашият лекар може да реши да удвои тази доза до 10 mg, после до 20 mg и след това до 40 mg, ако е необходимо. Между промените на дозата ще има интервал от 4 седмици.

Максималната дневна доза РОВАСТА е 40 mg. Тя е предназначена само за хора с много високи нива на холестерол и изложени на сериозен риск от сърдечен удар и инсулт, и чиито нива на холестерол не са понижени достатъчно с доза от 20 mg.


Ако приемате РОВАСТА за понижаване на риска от сърдечен удар, инсулт или сходни здравословни проблеми:
Препоръчителната дневна доза е 20 mg. Въпреки това, Вашият лекар може да реши да използва по-ниска доза, ако при Вас се наблюдават някои от горепосочените фактори.


Употреба при деца и юноши на възраст 6-17 години
Обичайната начална доза е 5 mg. Вашият лекар може да повиши дозата Ви, за да открие точното количество РОВАСТА за Вас. Максималната дневна доза РОВАСТА е 10 mg за деца от 6 до 9-годишна възраст и 20 mg за деца от 10 до 17-годишна възраст. Приемайте дозата си веднъж дневно. Таблетката РОВАСТА 40 mg не трябва да се използва при деца.


Прием на таблетките
Поглъщайте таблетката цяла с вода.
Приемайте РОВАСТА веднъж дневно. Може да приемате продукта по всяко време на деня.


Опаковка:
14 таблетки


Производител:  
MEDOCHEMIE

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: rovasta