Меню
Количка

СЕНСИЛУКС колир 0,05% 10 мл

СЕНСИЛУКС КОЛИР 0,05% 10МЛ -
СЕНСИЛУКС колир 0,05% 10 мл
  • Наличност: В наличност
  • Производител: UNIMED PHARMA
  • Арт.номер: 22242
  • Тегло: 0.20кг
7.70 лв.
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

SENSILUX® UNIMED PHARMA® 0,5 mg/ml eye drops, solution

тетризолинов хидрохлорид

(tetryzoline hydrochloride)

Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.

-     Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

-     Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.

-     Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 2 дни.

-     Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.    

В тази листовка: 

1.   Какво представлява СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

2.   Преди да използвате СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА

3.   Как да използвате СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА

4.   Възможни нежелани реакции  

5.   Как да съхранявате СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА

6.   Допълнителна информация     

1.   КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА е лекарствен продукт за приложение в окото, който намалява признаците на оток, подуване на конюнктивата, чувството на парене, дразнене, сърбеж и болка; допринася за облекчаване на признаците на умерено очно дразнене от не инфекциозен произход. Тетризолин предизвиква дълготрайно свиване на кръвоносните съдове на очната конюнктива (вазоконстрикция). Рутозид е вещество от природен произход, действуващо благоприятно на стената на най-малките кръвоносни съдове, като повишава тяхната здравина и нормализира техния пермеабилитет.

СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА се използва се за лечение на симптоми на конюнктивална едема и хиперемия при пациенти с очно дразнене, дължащо се на вятър, прах, светлина, дим, хлорирана вода, козметични продукти или контактни лещи. Той се използува също за лечение на атергично възпалителни симптоми, предизвикани от свръхчувствителност към полени. Възрастни и деца над 7 годишна възраст могат да използуват продукта.

2.   ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА

Не използвайте СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА

ако сте свръхчувствителни (алергични) към активното вещество, или към някоя от останалите съставки на продукта;

при инфекциозно възпаление на очите (от вирусен или бактериален произход), в случаите на сухо възпаление на конюнктивата и корнеята и тези с намалено сълзоотделяне.

при пациенти, страдащи от закритоъгълна глаукома.

СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА не трябва да се прилага при деца под 2 годишна възраст. Прилагането на продукта при деца между 2 и 7 години, а така също и при бременни и кърмещи майки трябва да става само при категорична необходимост и след консултация с лекар.

Продуктът трябва да се прилага внимателно при пациенти със сериозни сърдечно-съдови заболявания (например, нарушение на сърдечния ритъм, исхемична болест на сърцето, артериална хипертония, др.), с метаболитни дефекти (например диабет, повишена активност на щитовидната жлеза), при пациенти приемащи инхибитори на моноаминооксидазата (лекарствени продукти използувани за лечение на депресия), а също така и при пациенти, приемащи лекарствени продукти, които могат да повишат кръвното налягане.

Ако страдате от някои от гореспоменатите заболявания, информирайте Вашия лекар.

Обърнете специално внимание при употребата на СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА

Не се препоръчва продължителната употреба на СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА (по-дълга от 14 дни) без лекарско предписание. Ако до 2 дни болестните симптоми не се подобрят или даже се влошат, прилагането на продукта трябва да се преустанови и да се потърси консултация с лекар.

СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА е лекарствен продукт за лечение на признаци на умерено дразнене на окото. Затова всяко дразнене на окото от по-сериозни причини, като инфекциозни заболявания, присъствие на чужди тела или химическо увреждане на корнеята, изисква медицинско изследване.

По време на прилагането на продукта носенето на меки контактни лещи е забранено. При възможност не трябва да се носят и твърди лещи, най-малкото те трябва да се свалят винаги преди приложението на препарата и да се поставят обратно най-рано 20 минути след това.

Употреба на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Ефектите на СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА при прилагането му с други лекарствени продукти могат да се видоизменят. Ако друг лекар планира да Ви предпише друг лекарствен продукт, информирайте го че Вие вече използвате СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА.

Важно е да предупредите Вашия лекар, ако използувате лекарствени продукти за лечение на депресия или такива, които потенциално повишават кръвното налягане.

Също така, ако използвате други очни лекарствени продукти, трябва да се консултирате с Вашия очен лекар за възможната им едновременна употреба. Най-общо в такива случаи се препоръчва прилагането на СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА и други очни продукти да става най-малко с 5 минутен интервал.

Бременност и кърмене

Посъветвайте се с вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство.

Употребата на продукта по време на бременност и кърмене трябва да става само при категорична необходимост и след консултация с лекар.

Шофиране и работа с машини

Продуктът много рядко може да причини разширение на зеницата и нарушено зрение. В такива случаи, способността за работа с машини, на голяма височина и шофиране ще бъде нарушена.

3.   КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА

Винаги използвайте СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА точно както Ви е казал Вашия лекар.

Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайната доза е:

Възрастни

Обикновено по 1-2 капки от 2 до 3 пъти дневно в конюнктивалната торбичка. Продължителността на лечение е индивидуална, като не се препоръчва да трае по дълго от 14 дни. За препоръчване е лечението да се спре при изчезване на симптомите. Рядко продуктът може да се използува без ограничение.

Деца над 7 години

Ако няма друго лекарско предписание: 1 капка 1 до 2 пъти дневно в конюнктивалната торбичка.

Ако сте използвали повече от необходимата доза СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА

Предозиране е практически изключено, ако продуктът се прилага според предписанието. При малки деца рискът от предозиране е много голям, особено ако лекарственият продукт се погълне неволно. Симптомите на предозиране са летаргия, сънливост или възбуда, промени в кръвното налягане и телесната температура, нерегулярна сърдечна дейност. При появата на такива симптоми незабавно потърсете лекарска помощ.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4.   ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА се понася много добре. В случаите на предозиране (много продължително или много често) могат да се наблюдават признаци на набъбване и дразнене на конюнктивата, бодежи, сърбеж и парене на окото. Рядко се наблюдава нарушено зрение или реакция на свръхчувствителност.

Появата на общи нежелани реакции (нарушение на сърдечния ритъм, повишаване на кръвното налягане, нарушение на дишането, световъртеж, главоболие, безсъние и др.) е много рядка и е възможна главно при неправилна употреба или употреба на по-високи дози.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5.   КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява под 25°С.

Да не се съхранява в хладилник.

Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.

Не използвайте СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА след срока на годност, отбелязан върху опаковката.

Отворената опаковка може да се използва до 28 дни след първото отваряне.

След всяко прилагане, затворете незабавно флакона.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда. 

Какво съдържа СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА

Активното вещество е: тетризолинов хидрохлорид 0,5 mg в 1 ml разтвор.

Другите съставки са: рутозид трихидрат, бензалкониев хлорид, натриев хлорид, борна киселина, натриев тетраборат, динатриев едетат дихидрат, хлороводородна киселина, пречистена вода.

Как изглежда СЕНСИЛУКС УНИМЕД ФАРМА и какво съдържа опаковката

1 флакон с 10 ml разтвор, поставен в картонена опаковка.

Притежател на разрешението за употреба и производител

UNIMED PHARMA Ltd., Orieskova 11, 821 05 Bratislava, Словашка република

Дата на последно одобрение на листовката

UNIMED

януари/2008

Orieskova 11, 821 05 Bratislava

Словашка република

 

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: sensiluks