Меню
Количка

ТАМОКСИФЕН табл 10 мг x 30 бр

Тамоксифен 10 mg х 30 таблетки - Лекарства с рецепта
ТАМОКСИФЕН табл 10 мг x 30 бр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: SOPHARMA SOFIA
 • Арт.номер: 34655
 • Тегло: 0.20кг
2.96 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

Тамоксифен е нестероиден антиестрогенен продукт с противотуморна ефективност. Използва се за лечение на карцином на гърдата.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТАМОКСИФЕН СОФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Тамоксифен е нестероиден антиестрогенен продукт с противотуморна ефективност. Използва се за лечение на карцином на гърдата.2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ТАМОКСИФЕН СОФАРМА

Не приемайте Тамоксифен Софарма:

 • ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на тамоксифен.
 • ако сте бременна или кърмите.

Обърнете специално внимание при употребата на Тамоксифен Софарма

 • преди започване на лечение с тамоксифен е необходим преглед от специалист за изключване на бременност.
 • ако вземате мерки за контрацепция трябва да знаете, че действието на някои контрацептиви се повлиява от тамоксифен.
 • ако имате необичайно вагинално кървене, нарушения в менструалния цикъл, усещане за вагинална тежест, напрежение или болки в таза докато употребявате тамоксифен или известно време след това свържете се с Вашия лекар за по-нататъшно изследване поради възможност от настъпване на промени в маточната лигавица, които могат да бъдат много сериозни.
 • ако имате или сте прекарали в миналото тромбоемболични прояви (образуване на кръвни съсиреци в съдовете, водещо понякога до запушването им).
 • когато провеждате лечение с тамоксифен е необходимо проследяване на кръвната картина (по-специално броя на тромбоцити и левкоцити), съдържанието на калций в кръвта, периодичен контрол на чернодробните функционални тестове и на зрението.

Употреба на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.


Не приемайте тамоксифен едновременно със следните лекарства:

 • антикоагуланти (противосъсирващи);
 • алопуринол (лекарство за лечение на подагра);
 • рифампицин (лекарство за лечение на туберкулоза).

Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Тамоксифен не се прилага по време на бременност и кърмене. Може да причини дефекти в развитието на плода.
Пациентките не трябва да забременяват, докато се лекуват с тамоксифен.

Шофиране и работа с машини

Няма данни за влияние на Тамоксифен Софарма върху способността за концентрация на вниманието и двигателната активност.

Важна информация относно някои от съставките на Тамоксифен Софарма
Лекарственият продукт съдържа помощно вещество лактоза. Ако лекарят Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да вземете този лекарствен продукт.
В състава на лекарствения продукт е включено пшенично нишесте. Не представлява риск за хора с цьолиакия. Пациенти с пшенична алергия (различна от цьолиакията) не трябва да вземат това лекарство.3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ТАМОКСИФЕН СОФАРМА

Винаги приемайте Тамоксифен Софарма точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Обичайната дневна доза е 2 таблетки, разделена на 2 приема. Дозировката при дългосрочно лечение е 2 таблетки дневно.

Ако сте приели повече от необходимата доза Тамоксифен Софарма

Ако сте приели повече от необходимата доза, свържете се незабавно с лекар или с най-близкото лечебно заведение.

Ако сте пропуснали да приемете Тамоксифен Софарма

Ако пропуснете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената, тъй като това може да повиши възможността от поява на нежелани реакции. Продължете да вземате лекарството, както Ви е предписано.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Тамоксифен Софарма може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

В сравнение c другите хормонални продукти (естрогенни, андрогенни) тамоксифен проявява по-малко нежелани ефекти.

По-често могат да се наблюдават: 
замаяност, главоболие, гадене, повръщане, горещи вълни, задръжка на течности, костни и туморни болки, косопад, промени в роговицата, ретината, катаракта (потъмняване на очната леща), вагинално кървене, вагинално течение, сърбеж на вулвата, менструални нарушения, хипертриглицеридемия (повишено ниво на мазнините в кръвта) в някои случаи с панкреатит, образуване на съсиреци в кръвоносните съдове (повишен риск от възникване на тези инциденти съществува, когато тамоксифен се използва в комбинация с цитостатици), промени в чернодробните ензими и по-тежки чернодробни нарушения, вкл. мастна дегенерация, нарушен отток на жлъчка (холестаза), хепатит. Наблюдавани са кожни обриви, чувствителност към светлина, промени в кръвната картина (намаляване броя на тромбоцити, бели кръвни клетки, анемия), хиперкалциемия (повишено ниво на калция в кръвта), овариални кисти (при жени след менопауза), разрастване на лигавицата на матката, полипи и тумори на матката. Макар и рядко е възможно да се наблюдават уртикария (копривна треска); тежки алергични реакции, които причиняват подуване на лицето или гърлото; тежки кожни лезии, синдром на Стивънс-Джонсън, които се изразяват в поява на мехури по кожата, устата, очите и половите органи, възпаление на белите дробове, което причинява задух, кашлица, и повишаване на температурата.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ТАМОКСИФЕН СОФАРМА

В оригиналната опаковка, за да се предпази от влага и светлина.
Да се съхранява под 25°С.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте Тамоксифен Софарма след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Тамоксифен Софарма

Активното вещество е: тамоксифенов цитрат, екв. на 10 mg тамоксифен.
Другите съставки са: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, микрокристална целулоза, мио-Инозитол, хипромелоза, магнезиев стеарат; силициев диоксид, колоиден безводен.Опаковка:
30 таблеткиПроизводител:
СОФАРМА АД

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

5.02 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.15 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.55 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,79 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.56 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.30 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.28 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.92 лв.

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: tamoksifen