Меню
Количка

ТЕЛДИПИН табл 80 мг/5 мг x 28 бр

Телдипин 80 мг/ 5 мг х28 таблетки - Лекарства с рецепта
ТЕЛДИПИН табл 80 мг/5 мг x 28 бр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: KRKA
 • Арт.номер: 51908
 • Тегло: 0.20кг
12.71 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

Телдипин се използва за лечение на високо кръвно налягане (хипертония).

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.
Телдипин таблетки съдържа две активни вещества, наречени телмисартан и амлодипин. Всяко едно от тези вещества спомага за контролиране на високото кръвно налягане:
 • Телмисартан принадлежи към клас лекарства, наречени “ангиотензин II - рецепторни антагонисти". Ангиотензин II е вещество, образуващо се във Вашия организъм, което предизвиква свиване на кръвоносните съдове, като по този начин повишава кръвното Ви налягане. Телмисартан блокира ефекта на ангиотензин II, по този начин кръвоносните съдове се отпускат и Вашето кръвно налягане се понижава.
 • Амлодипин принадлежи към клас лекарства, наречени “калциеви антагонисти". Амлодипин спира преминаването на калций в стената на кръвоносните съдове, което предотвратява свиването на кръвоносните съдове и по този начин също понижава кръвното налягане.
Действията на тези две вещества допринасят за спиране на свиването на кръвоносните съдове. В резултат на това кръвоносните съдове се отпускат и кръвното налягане се понижава.
Телдипин се използва за лечение на високо кръвно налягане (хипертония) при пациенти, които вече са приемали телмисартан и амлодипин самостоятелно в същите дози, вместо да приемат тези две лекарства поотделно.


Не приемайте Телдипин:

 • ако сте алергични към телмисартан или амлодипин или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
 • ако сте бременна след третия месец (употребата на Телдипин е по-добре да се избягва също и в ранна бременност);
 • ако имате тежки чернодробни проблеми като холестаза или запушване на жлъчните пътища (проблеми с дренирането на жлъчката от черния дроб и жлъчния мехур) или други тежки чернодробни проблеми;
 • ако имате диабет или нарушена бъбречна функция и се лекувате с лекарство за понижаване на кръвното налягане, съдържащо алискирен;
 • ако имате тежка хипотония (много ниско кръвно налягане);
 • ако имате стеснение на аортната сърдечна клапа (аортна стеноза) или кардиогенен шок (състояние, при което сърцето не е в състояние да доставя достатъчно кръв към тялото);
 • ако страдате от сърдечна недостатъчност след инфаркт. Ако някое от горепосочените състояния се отнася за Вас, информирайте Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Телдипин.


Деца и юноши

Употребата на Телдипин не се препоръчва за деца и юноши до 18-годишна възраст.


Телдипин с храна, напитки и алкохол

Сокът от грейпфрут и грейпфрут не трябва да се консумират от хора, които приемат Телдипин. Това е така, защото грейпфрут и сок от грейпфрут може да доведат до повишаване на кръвните нива на активната съставка амлодипин, което може да причини непредсказуемо увеличаване на ефекта на Телдипин за понижаване на кръвното налягане.
В допълнение, ефектът на понижаване на кръвното налягане, може да бъде засилен от алкохол.


Бременност и кърмене

Бременност
Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна (или може да забременеете). Обикновено, Вашият лекар ще Ви посъветва да преустановите приема на Телдипин, преди да забременеете или веднага щом разберете, че сте бременна и ще Ви посъветва да приемате друго лекарство, вместо Телдипин. Телдипин не се препоръчва в ранна бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна след третия месец, тъй като може сериозно да увреди Вашето дете, ако се употребява след третия месец от бременността.
Кърмене
Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или имате намерение да кърмите. Телдипин не се препоръчва на майки, които кърмят и Вашият лекар може да ви назначи друго лечение, ако искате да кърмите, особено ако Вашето дете е новородено или е родено преждевременно.


Шофиране и работа с машини

Телдипин може да повлияе способността Ви за шофиране или работа с машини. Ако таблетките Ви накарат да се почувствате зле, замаяни или изморени, или Ви причиняват главоболие, не шофирайте и не използвайте машини и незабавно се свържете с Вашия лекар.


Състав:
Активното вещество е: 
термисартан (telmisartan) и амлодипин (amlodipin).

Всяка таблетка съдържа 80 mg телмисартан и 5 mg амлодипин (като амлодипин безилат).
Другите съставки са: натриев хидроксид, повидон К30, меглумин, лактоза монохидрат, сорбитол, жълт железен оксид /Е172/, магнезиев стеарат /Е470b/, натриев стеарил фумарат, манитол, колоиден безводен силициев диоксид, стеаринова киселина.


Начин на употреба:
Препоръчителната доза Телдипин е една таблетка дневно.
Таблетката трябва да се приеме с чаша вода, с или без храна. Трябва да се опитате да приемате Вашата дневната доза по едно и също време всеки ден. Не приемайте Телдипин със сок от грейпфрут.
Важно е да продължавате да приемате Телдипин, докато Вашият лекар не Ви каже нещо друго.


Опаковка:
28 таблетки


Производител:  KRKA

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: teldipin