Меню
Количка

ТЕВАИНДАМ табл 1.5 мг х 30 бр

Теваиндам 1.5 mg х 30 таблетки с удължено освобождаване - Лекарства с рецепта
ТЕВАИНДАМ табл 1.5 мг х 30 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: TEVA PHARMACEUTICAL
  • Арт.номер: 38707
  • Тегло: 0.20кг
4.00 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Това лекарство е предназначено да понижава високото кръвно налягане (хипертония).
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

ТЕВАИНДАМ табл 1.5 мг х 30 бр от Аптеки Феникс

1. Какво представлява ТеваИндам и за какво се използва

Това лекарство е предназначено да понижава високото кръвно налягане (хипертония). Филмираните таблетки с удължено освобождаване съдържат индапамид като ахтивно вещество. Индапамид е диуретик. Повечето диуретици увеличават количеството на урината, произвеждана от бъбреците. Все пак индапамид е различен от другите диерутици, тъй като причинява само леко увеличение на количеството произвеждана урина.2. Какво трябва да знаете, преди да приемете ТеваИндам

Не приемайте ТеваИндам

- ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка б)
- ако имате тежко бъбречно заболяване
- ако имате тежко чернодробно заболяване или ако страдате от състояние наречено чернодробна енцефалопатия (дегенеративно заболяване на мозъка)
- ако имате ниски нива на калий в кръвта


Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете ТеваИндам:

- ако имате чернодробни проблеми 
- ако имате диабет 
- ако страдате от подагра
- ако имате някакви проблеми със сърдечния ритъм или проблеми с бъбреците.
- ако се нуждаете от преглед, за да проверите как функционира околощитовидната Ви жлеза.

Кажете на Вашия лекар ако сте имали реакции на фоточувствителност (чувствителност към светлина).

Вашият лекар може да назначи изследвания на кръвта, за да провери за ниски стойности на натрий или калии или за високи стойности на калций.

Ако смятате, че някое от тези състояния е валидно за Вас или ако имате някакви въпроси или съмнения относно приема на това лекарство, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Спортистите трябва да имат предвид, че това лекарство съдържа активно вещество, което може да даде позитивна реакция по време на допинг тест.

Други лекарства и ТеваИндам

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

Не приемайте ТеваИндам с литиеви продукти (използват се за лечение на депресия), поради риск от повишаване стойностите на литий в кръвта.

Кажете на Вашия лекар, ако приемате някое от следните лекарства, тъй като в този случай може да се наложи специално внимание:

- лекарства използвани за проблеми със сърдечния ритъм (например: хинидин, хидрохинидин, дизопирамид, амиодарон, соталол, ибугилид, дофетилид, дигиталис) 
- лекарства използвани за лечение на психически заболявания като депресия, тревожност, шизофрения (трициклични антидепресанти, антипсихотични лекарства, невролептици)
- бепридил (използван за лечение на ангина пекторис, състояние което предизвиква гръдна болка)
- цизаприд, дифеманил (използван за лечение на стомашно-чревни проблеми), спарфлоксацин, моксифлоксацин (антибиотици използвани за лечение на инфекции) 
- халофантрин (противопаразитно лекарство, използвано за лечение на някои видове малария) 
- пентамидин (използван за лечение на някои видове пневмония) 
- мизоластин (използван за лечение на алергични реакции като алергия към полени) 
- нестероидни противовъзпалителни средства за облекчаване на болка (например ибупрофен) или високи дози аспирин
- инхибитори на ангиотензин конвертиращия ензим (АСЕ) (използвани за лечение на високо кръвно налягане и сърдечна недостатъчност)
- орални кортикостероиди използвани за лечение на различни състояния, включително астма и ревмагоиден артрит 
- стимулиращи разхлабващи средства
- баклофен (за лечение на мускулна скованост, появяваща се при заболявания като мултиплена склероза)
калий-съхраняващи диуретици (амилорид, спиронолактон, триамтерен); 
- метформин (за лечение на диабет)
- йодирани контрастни вещества (използвани за изследвания, калций или други калциеви добавки
- циклоспорин, такролимус или други лекарства за потискане на имунната система след органна трансплантация, за лечение на автоимунни заболявания или остри ревматоидни или дерматологични заболявания 
- тетракозактид ( за лечение на болестта на Крон)


Бременност и кърмене

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Това лекарство не се препоръчва за употреба по време на бременност. Ако сте бременна или мислите, че сте бременна, Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете приема на ТеваИндам и ще Ви посъветва да преминете към алтернативно лечение възможно най-бързо.

Активното вещество се излъчва в кърмата. Ако приемате това лекарство, кърменето не се препоръчва.

Шофиране и работа с машини

Това лекарство може да предизвика нежелани реакции при понижаване на кръвното налягане като виене на свят или чувство на умора (вж. точка 4). Тези нежелани реакции се появяват най-често в началото на лечението и след увеличаване на дозата. Ако това се случи, Вие не трябва да шофирате и да извършвате други дейности, изискващи повишено внимание. Все пак при добър контрол тези нежелани реакции е малко вероятно да се появят.

ТеваИндам съдържа лактоза монохидрат

Това лекарство съдържа лактоза монохидрат. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, моля свържете се с него преди да приемете това лекарство.3. Как да приемате ТеваИндам Прием на ТеваИндам с храна и напитки

Вашият лекар ще Ви предпише да приемате по една таблетка дневно, за предпочитане сутрин. Таблетките може да се приемат със или без храна. Таблетките трябва да се приемат цели с вода. Таблетките не трябва да се дъвчат или чупят.

Лечението на високото кръвно налягане обикновено продължава през целия живот.

Ако сте приели повече от необходимата доза ТеваИндам

Ако сте приели твърде много таблетки, свържете се незабавно с Вашия лекар или фармацевт. Много високи дози индапамид може да причинят гадене, повръщане, ниско кръвно налягане, спазми, виене на свят, сънливост, обърканост и промяна в количеството урина произведена от бъбреците.

Ако сте пропуснали да приемете ТеваИндам

Ако сте пропуснали дозата си, вземете я веднага след като си спомните. Все пак, ако наближава времето за Вашата следваща доза, пропуснете забравената доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако сте спрели приема па ТеваИндам

Тъй като лечението на високо кръвно налягане обикновено продължава през целия живот, посъветвайте се с Вашия лекар преди да спрете приема на този лекарствен продукт.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава

Нежеланите реакции може да се наблюдават с определени честоти, които са дефинирани както следва:

Чести (може да засегнат до 1 на 10 души)

Нечести (може да засегнат до 1 на 100 души)

Редки (може да засегнат до 1 на 1 000 души)

Много редки (може да засегнат до 1 на 10 000 души)

Възможни нежелани реакции

Чести:
- Ниски стойности на калий в кръвта, което може да предизвика мускулна слабостНечести:
- Повръщане, алергични реакции предимно кожни като кожен обрив, пурпура (червени точици по кожата) при хора с предразположеност към алергични и астматични реакции


Редки:
- Чувство на умора, виене на свят, главоболие, мравучкане (парестезия),
- Стомашно-чревни нарушения (като гадене, запек), сухота в устата,
- Повишен риск от обезводняване при пациенти в напреднала възраст и при пациенти, страдащи от сърдечна недостатъчност


Много редки:
- Сърдечни ритьмни нарушения, ниско кръвно налягане 
- Бъбречно заболяване
Панкреатит (възпаление на панкреаса, което предизвиква болка в порната част на корема), абнормена чернодробна функция. В случай на чернодробна недостатъчност е възможна появата на чернодробна енцефалопатия (дегенеративно заболяване на мозъка). 
Промени в броя на кръвните клетки - тромбоцитопения (намаляване на броя на тромбоцитите, което предизвиква лесна поява на кръвонасядания и също така кървене от носа); левкопения (намаляване броя на белите кръвни клетки, което може да причини треска с неизвестен произход, болки в гърлото или други грипоподрбни симптоми; ако това се появи, свържете се с Вашия лекар веднага) и анемия (намаляване броя на червените кръвни клепки);
Ангиоедем и/или уртикария, тежки кожни прояви. Ангиоедемът се характеризира с оток на кожата на крайниците или на лицето, подуване на устните или езика, оток на лигавицата на гърлото или на дихателните пътища, което води до задух или затруднено преглъщане. Ако това се случи, свържете се незабавно с Вашия лекар.

Ако страдате от системен лупус еритематодес (вид заболяване на съединителната тъкан), то може да се влоши. Съобщени са също така случаи на реакции на свръхчувствителност към светлина (промяна във вида на кожата) след излагане на слънце или на изкуствени UVA лъчи.

Може да се наблюдават някои промени в лабораторните показатели и Вашият лекар може да Ви посъветва да направите изследвания на кръвта, за да провери Вашето състояние. Може да се наблюдават следните промени в лабораторните показатели:

Ниски стойности на калий в кръвта
Ниски стойности на натрий в кръвта, което може да доведе до обезводняване и ниско кръвно налягане
Повишени стойности на пикочнага киселина - състояние, което може да причини или да влоши подаграта (болезнени стави особено по ходилата)
Повишени стойности на глюкозата в кръвта при диабетици
Повишени стойности на калций в кръвта5. Как да съхранявате ТеваИндам

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера, след “Годен до:” Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Да се съхранява под 30°С.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.б. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа ТеваИндам

- Активното вещество е индапамид. Всяка таблетка с удължено освобождаване съдържа 1,5 mg индапамид.

- Помощни вещества са: лактоза монохидрат, хипромелоза, колоиден безводен силициев диоксид, магнезиев стеарат.

Опаковка:

30 филмирани таблетки
Производител:

Teva B.V, Нидерландия

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите ТЕВАИНДАМ табл 1.5 мг х 30 бр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: tevaindam