Меню
Количка

ТРАЖЕНТА табл 5 мг х 30 бр

ТРАЖЕНТА 5МГ X 30 ТАБЛЕТКИ -
ТРАЖЕНТА табл 5 мг х 30 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: BOEHRINGER INGELHEIM
  • Арт.номер: 41061
  • Тегло: 0.20кг
81.32 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

ТРАЖЕНТА 5МГ X 30

1. Какво представлява Тrajenta и за какво се използва
Trajenta съдържа активното вещество линаглиптин, което принадлежи към група лекарства, наречени „перорални противодиабетни лекарства”. Пероралните противодиабетни лекарства се използват за лечение на високи нива на кръвната захар. Те действат като помагат на организма
да намали нивото на захар в кръвта Ви.
Trajenta се използва при „диабет тип 2” при възрастни, ако заболяването не може да бъде достатъчно контролирано с едно перорално противодиабетно лекарство (метформин или сулфонилурейни производни) или само с диета и упражнения. Trajenta може да се използва заедно с други противодиабетни лекарства напр. метформин, сулфонилурейни производни (напр. глимепирид, глипизид), емпаглифлозин или инсулин.
Важно е да следвате съветите, дадени Ви от Вашия лекар или медицинска сестра относно диета
и упражнения.
2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Trajenta
Не приемайте Trajenta
ако сте алергични към линаглиптин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете Trajenta, ако:
имате диабет тип 1 (организмът Ви не произвежда инсулин) или диабетна кетоацидоза (усложнение на диабета с висока кръвна захар, бързо понижение на теглото, гадене или повръщане). Trajenta не трябва да се използва за лечение на тези състояния.
приемате противодиабетно лекарство известно като „сулфонилурейно производно” (напр. глимепирид, глипизид), Вашият лекар може да пожелае да намали дозата на сулфонилурейното производно, когато се приема заедно с Trajenta, за да се избегне
прекалено спадане на кръвната захар.
сте имали алергични реакции към някое друго лекарство, което приемате за контролиране на количеството на Вашата кръвна захар.
имате или сте имали заболяване на панкреаса.
Ако имате симптоми на остър панкреатит, като постоянна, силна стомашна (коремна) болка, Вие трябва да се консултирате с Вашия лекар.
Ако установите поява на мехури по кожата, това може да е признак на заболяване, наречено булозен пемфигоид. Вашият лекар може да Ви каже да прекратите приема на Trajenta.
Диабетните кожни рани са често усложнение на диабета. Следвайте препоръките за грижи за кожата и краката, които сте получили от Вашия лекар или медицинска сестра.
Деца и юноши
Trajenta не се препоръчва за деца и юноши под 18 години.
Други лекарства и Trajenta
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
По-специално, трябва да уведомите Вашия лекар, ако използвате лекарства, които съдържат някое от следните активни вещества:
Карбамазепин, фенобарбитал или фенитоин. Те могат да бъдат използвани за контрол на припадъци (гърчове) или хронична болка.
Рифампицин. Това е антибиотик, използван за лечение на инфекции, като туберкулоза.
Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Не е известно дали Trajenta е вреден за плода. По тази причина, е желателно да избягвате да използвате Trajenta, ако сте бременна.
Не е известно дали Trajenta преминава в кърмата на майката. Вашият лекар трябва да реши дали да преустановите кърменето или да преустановите приема/да се откажете от терапия с Trajenta.
Шофиране и работа с машини
Trajenta не повлиява или повлиява пренебрежимо способността за шофиране и работата с машини.
Приемът на Trajenta в комбинация с лекарства, наречени сулфонилурейни производни и/или инсулин може да доведе до много ниски нива на кръвната захар (хипогликемия), което може да повлияе способността Ви да шофирате и работите с машини, или да работите без стабилна опора. Възможно е обаче да Ви се препоръча по-често да изследвате кръвната си захар, за да се
сведе до минимум рискът от хипогликемия, особено когато Trajenta се комбинира със сулфонилурейно производно и/или инсулин.
3. Как да приемате Тrajenta
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Препоръчителната доза Trajenta е една таблетка от 5 mg веднъж дневно.
Вие можете да приемате Trajenta със или без храна.
Възможно е Вашият лекар да предпише Trajenta заедно с друго перорално лекарство против диабет. Запомнете, че трябва да приемате всички лекарства според указанията на Вашия лекар, за да постигнете най-добрите резултати за здравето си.
Ако сте приели повече от необходимата доза Trajenta
Ако сте приели повече от необходимата доза Trajenta, трябва незабавно да се свържете с Вашия лекар.
Ако сте пропуснали да приемете Trajenta
Ако сте пропуснали да приемете една доза Trajenta, приемете я веднага, щом се сетите.
Ако обаче се сетите малко преди времето за прием на следващата доза, пропуснете забравената доза.
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Никога не приемайте две дози в един и същи ден.
Ако сте спрели приема на Trajenta
Не спирайте приема на Trajenta, преди да се консултирате с лекаря си. Възможно е Вашата кръвна захар да се повиши, когато спрете да приемате Trajenta.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Някои симптоми изискват незабавна медицинска помощ
Трябва да спрете приема на Trajenta и веднага да отидете при лекаря си, ако получите някой от следните симптоми на ниска кръвна захар: треперене, изпотяване, тревожност, замъглено зрение, изтръпване на устните, пребледняване, промяна на настроението или обърканост (хипогликемия). Хипогликемия (честота: много чести, може да засегнат повече от 1 на
10 души) е позната нежелана реакция при прием на Trajenta заедно с метформин и сулфонилурейно производно
Някои пациенти са имали алергични реакции (свръхчувствителност; честота: нечести, могат да засегнат до 1 на 100 души), по време на прием на Trajenta самостоятелно или в комбинация с други лекарствени продукти за лечение на диабет, които могат да бъдат сериозни, включително
хрипове и задух (бронхиална хиперреактивност; с неизвестна честота, от наличните данни не може да бъде направена оценка за честотата). Някои пациенти са получили обрив (честота: нечести), копривна треска (уртикария; честота: редки, могат да засегнат до 1 на 1 000 души), и
оток на лицето, устните, езика и гърлото, което може да причини затруднения в дишането или гълтането (ангиоедем; честота: редки). Ако получите някои от горепосочените признаци на заболяване, спрете употребата на Trajenta и незабавно се обадете на Вашия лекар. Вашият лекар може да Ви предпише лекарство за лечение на Вашата алергична реакция и друго лекарство за лечение на Вашия диабет.
Някои пациенти са имали възпаление на панкреаса (панкреатит; честота: редки, могат да засегнат до 1 на 1 000 души) по време на прием на Trajenta самостоятелно или в комбинация с други лекарствени продукти за лечение на диабет. СПРЕТЕ приема на Trajenta и се свържете незабавно с Вашия лекар, ако забележите някоя от следните тежки нежелани реакции:
Силна и постоянна болка в корема (областта на стомаха), която може да се излъчва към гърба, както и гадене и повръщане, тъй като те могат да са признаци на възпаление на панкреаса (панкреатит).
Някои пациенти са имали следните нежелани реакции по време на прием на Trajenta самостоятелно или в комбинация с други лекарствени продукти за лечение на диабет:
Чести: повишени нива на липазата в кръвта.
Нечести: възпаление на носа или гърлото (назофарингит), кашлица, запек (в комбинация с инсулин), повишени нива на амилаза в кръвта.
Редки: мехури по кожата (булозен пемфигоид).
Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване, посочена в Приложение V. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете
своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
5. Как да съхранявате Тrajenta
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху блистера и картонената кутия след надписа „Годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Това лекарство не изисква специални условия на съхранение.
Не използвайте Trajenta, ако опаковката е повредена или има следи от отваряне.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Trajenta
Активното вещество е линаглиптин. Всяка филмирана таблетка (таблетка) съдържа 5 mg линаглиптин
Другите съставки са:
Ядро на таблетката: манитол, прежелатинизирано нишесте (царевично), царевично нишесте, коповидон, магнезиев стеарат
Филмово покритие: хипромелоза, титанов диоксид (E171), талк, макрогол (6000), железен оксид червен (E172)

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: trazhenta