Меню
Количка

ЦИКЛОГЕСТ песари 400 мг x 15 бр

ЦИКЛОГЕСТ 400МГ ПЕСАРИИ Х 15 -
ЦИКЛОГЕСТ песари 400 мг x 15 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: GEDEON RICHTER
  • Арт.номер: 57085
  • Тегло: 0.20кг
30.94 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

1. Какво представлява Циклогест и за какво се използва
Циклогест съдържа прогестерон, който е естествен женски полов хормон, произвеждан от организма.
Циклогест е предназначен за жени, които се нуждаят от допълнителен прогестерон докато провеждат лечение по програма за подпомагане на оплождането (APT).
Прогестерон действа върху лигавицата на матката и по този начин Ви помага да забременеете и да задържите бременността, когато са лекувате за безплодие.
2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Циклогест
Не използвайте Циклогест:

ако сте алергична към прогестерон или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
ако имате необичайно вагинално кървене, което не е оценено от лекар; ако имате установен или предполагаем тумор, който е хормонално чувствителен;
ако имате заболяването порфирия (група от наследствени или придобити нарушения на определени ензими);
ако имате или сте имали кръвни съсиреци в краката, белите дробове, очите или на други места по тялото;
ако в момента имате или някога сте имали сериозни проблеми с черния дроб;
ако сте претърпели спонтанен аборт и Вашият лекар подозира, че все още в матката е останала част от тъканта или имате извънматочна бременност.
Предупреждения и предпазни мерки

Обърнете специално внимание и веднага кажете на Вашия лекар, ако получите някой от тези симптоми по време на лечението или дори няколко дни след последното приложение:
болки в прасците или гърдите, внезапен задух или откашляне на кръв, които са показателни за възможно наличие на съсиреци в краката, сърцето или белите дробове;
силно главоболие или повръщане, световъртеж, отпадналост, или промени в зрението или речта, слабост или изтръпване на ръката или крака, които са показателни за възможно наличие на съсиреци в мозъка или очите;
влошаване на депресията.
Преди да използвате Циклогест се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт, ако имате или някога сте имали:
проблеми с черния дроб;
епилепсия;
мигрена;
астма;
сърдечна или бъбречна дисфункция;
диабет.
Деца и юноши

Няма съответна употреба на Циклогест при деца.
Други лекарства и Циклогест

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
Това е особено важно в случаи, че приемате карбамазепин (за предотвратяване на припадъци, лечение на определен вид болка или промени в настроението), рифампицин (за лечение на инфекции) или фенитоин (за предотвратяване на припадъци или за лечение на определен вид болка), тъй като те могат да отслабят ефективността на прогестерон.
Не се препоръчва използване на други вагинални продукти едновременно с Циклогест, когато се прилага вагинално, тъй като не е известно дали това може да се отрази на лечението.
Бременност и кърмене

Циклогест може да се използва по време на първия триместър на бременността при жени, които се нуждаят допълнително от прогестерон, докато провеждат лечение по програма за подпомагане на оплождането (ART).
Рисковете от вродени аномалии (заболявания, които се откриват при раждане), включително аномалии на половите органи при новородени от мъжки и женски пол от излагане на екзогенен прогестерон по време на бременност не са напълно установени.
Този лекарствен продукт не трябва да се използва по време на кърмене.
Шофиране и работа с машини

Циклогест има слабо или умерено влияние върху способността за шофиране и работа с машини. Той може да причини виене на свят, поради което се препоръчва повишено внимание при шофиране и при работа с машини.
3. Как да използвате Циклогест
Винаги използвайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар.
Препоръчителната доза е 400 mg два пъти дневно, която се поставя вагинално. Започнете да използвате Циклогест в деня на отделяне на яйцеклетката. Ако се потвърди бременност, приложението на Циклогест трябва да продължи 38 дни от началото на терапията.
Как да поставите Циклогест

Преди и след поставяне на песар винаги измивайте ръцете си.
За да поставите песар във влагалището, поставете песара между устните на влагалището и го натиснете нагоре и назад. Може да Ви е по-лесно да направи това, ако сте легнали или клекнали.
Ако сте използвали повече от необходимата доза Циклогест

Ако Вие (или някой друг) случайно сте погълнали някакви песари или сте използвали твърде много, веднага се свържете със спешното отделение на най-близката болница или с Вашия лекар за консултация.
Ако сте пропуснали да използвате Циклогест

Ако сте пропуснали да поставите песар, направете го веднага щом си спомните, освен ако не е настъпило почти времето за следващата доза. Никога не използвайте две дози едновременно. Не забравяйте да използвате останалите дози в точното време.
Ако сте спрели използването на Циклогест

Моля, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате намерение да спрете или сте спрели да използвате Циклогест. Внезапното прекъсване на приложението на прогестерон може да предизвика повишена тревожност, промяна в настроението и повишена чувствителност към гърчове.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Нежеланите реакции при пациенти, подложени на ART лечение са представени по-долу:
Следните нежелани реакции са чести (могат да засегнат до 1 на 10 души):

подуване на корема (абдоминална дистензия), болка в областта на корема, запек;
сънливост;
умора;
горещи вълни;
болка в гърдите.
Следните нежелани реакции са нечести (могат да засегнат до 1 на 100 души):

главоболие, замаяност, промени в настроението;
промяна във вкуса, повръщане, отделяне на газове, диария, подуване на стомаха (стомашна дилатация), ректален тумор (тумор на правото черво);
нощно изпотяване, кожен обрив или сърбеж;
болка в ставите;
болката в таза, уголемяване на яйчниците, вагинално кървене;
често уриниране, неволно отделяне на урина;
покачване на теглото;
кървене;
сърбеж на мястото на приложение, усещане за студ или за промяна на телесната температура или общо неразположение.
След използване на Циклогест може да забележите известно изтичане след разтварянето на песара. Не се притеснявайте, това е съвсем нормално при употребата на лекарства, които се поставят във влагалището или в правото черво (ректума).
Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата, ул.,Дамян Груев" № 8, 1303 София, тел. 02 8903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
5. Как да съхранявате Циклогест
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява под 30°С.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху лентата или картонената опаковка след „Годен до". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Циклогест

Активното вещество е прогестерон. Всеки песар съдържа 400 mg прогестерон.
Другата съставка е твърда мазнина.
Как изглежда Циклогест и какво съдържа опаковката

Почти бял, с размери около 10 mm х 30 mm торпедовиден песар, опакован в опаковки с ленти от PVC/PE.
Видове опаковки: по 12, 15, 30,45 песари.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: tsiklogest