Меню
Количка

УЛКАМЕД табл 120 мг х 56 бр

УЛКАМЕД 120МГ Х 56 ТАБЛЕТКИ -
УЛКАМЕД табл 120 мг х 56 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: KRKA
  • Арт.номер: 53080
  • Тегло: 0.20кг
16.11 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

УЛКАМЕД 120МГ Х 56 КРКА

1. Какво представлява Улкамед и за какво се използва Симптомите в горната част на стомаха могат да бъдат причинени от възпаление на лигавицата на стомаха или на дванадесетопръстника (първата част на тънките черва). Улкамед лекува язвите и възпаленията на лигавицата, като образува защитен слой (вид покритие) и помага за спирането на по-нататъшното дразнене, причинено от стомашната киселина. Той има и антибактериална активност срещу Helicobacter pylori – бактерия, която вероятно причинява възпаление на лигавицата и пептични язви. За да може язвата да се излекува трайно, бактерията трябва да се унищожи. Улкамед помага за излекуването или намаляването на инфекциите, причинени от тази бактерия. Вашият лекар може да Ви предпише Улкамед в комбинация с други лекарства, за да унищожи Helicobacter pylori.

2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Улкамед Не приемайте Улкамед: - ако сте алергични към бисмутов оксид или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6), - ако имате сериозни проблеми с бъбреците (тежка бъбречна недостатъчност). Предупреждения и предпазни мерки Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Улкамед. Не използвайте други лекарства, съдържащи бисмут, по едно и също време с Улкамед. Не се препоръчва продължителна употреба на продукти, съдържащи бисмут. Вашият лекар обикновено няма да Ви предпише Улкамед за повече от два месеца. Деца и юноши Улкамед не е предназначен за употреба при деца и юноши. Други лекарства и Улкамед Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства. Не приемайте други лекарства, особено такива, които намаляват стомашната киселинност, половин час преди или след приема на Улкамед, тъй като те могат да повлияят на ефекта му. Улкамед може да намали ефекта на антибиотиците, наречени тетрациклини, когато се използват едновременно. Улкамед с храна и напитки Не яжте или не пийте нищо половин час преди или след приема на Улкамед. Особено млякото, плодовете или плодовият сок могат да попречат на лекарството да действа правилно. Бременност, кърмене и фертилитет Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Не приемайте Улкамед по време на бременност и кърмене, освен ако това не е абсолютно необходимо. Шофиране и работа с машини Малко вероятно е Улкамед да засегне способността Ви за шофиране или работа с машини.

3. Как да приемате Улкамед Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайната доза за възрастни и хора в старческа възраст е 4 таблетки. Те могат да се приемат по следните начини: - По 1 таблетка, четири пъти дневно на празен стомах - половин час преди всяко от трите основни хранения и преди лягане или - По 2 таблетки, два пъти дневно - половин час преди закуска и половин час преди вечеря или преди лягане. Улкамед таблетки трябва да се поглъщат цели, с достатъчно количество вода. Не яжте или не пийте половин час преди или след приема на таблетката. Ако пропуснете хранене, все пак трябва да приемете таблетката (таблетките). Продължителност на лечението При лечение на язви на дванадесетопръстника или на стомаха продължителността на един курс на лечение е 4 до 8 седмици. При отстраняване (ерадикация) на H. pylori изборът на комбинираната терапия и продължителността на лечението (7 до 14 дни) трябва да отчитат индивидуалната поносимост на пациента към лекарствата и да се извършват в съответствие с регионалните модели на устойчивост (резистентност) и насоките за лечение. Максималната продължителност на един курс на лечение е два месеца; не приемайте Улкамед или други продукти, съдържащи бисмут, за период, по-дълъг от два месеца. Не приемайте лекарства, съдържащи бисмут, в рамките на два месеца след приключване на лечението с Улкамед. Ако сте приели повече от необходимата доза Улкамед Не се притеснявайте, ако веднъж сте приели една или две допълнителни таблетки. Ако обаче приемете много повече таблетки едновременно или в рамките на кратък период от време, незабавно се консултирайте с Вашия лекар. Той/тя ще вземе подходящи мерки, за да гарантира, че бисмутът няма да се абсорбира. Освен това, бъбречната Ви функция ще бъде проследявана в продължение на няколко седмици. Ако сте пропуснали да приемете Улкамед Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Ако забравите да приемете доза, вземете я веднага щом си спомните, освен ако не е време да приемете следващата доза. Ако случаят е такъв, пропуснете забравената доза.

4. Възможни нежелани реакции Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. По време на приема на Улкамед може да настъпи потенциално животозастрашаваща алергична реакция. Признаците на алергията включват внезапно хриптене, подуване на устните, езика и гърлото, затруднено преглъщане, обрив или дори припадък. Ако забележите някой от тези симптоми, спрете приема на Улкамед и незабавно се свържете с лекар. Тези реакции са сериозни, но много редки (може да засегнат до 1 на 10 000 души). Други нежелани реакции включват: Много чести (могат да засегнат повече от 1 на 10 души): - почерняване на изпражненията (фекалиите). Това няма защо да Ви притеснява и ще изчезне скоро след като спрете лечението. Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 души): - гадене, повръщане, запек или диария; - обрив, сърбеж. Съобщаване на нежелани реакции Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез: Изпълнителна агенция по лекарствата ул. ,Дамян Груев” No 8 1303 София Teл.: +359 2 8903417 уебсайт: www.bda.bg Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5. Как да съхранявате Улкамед Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера след „Годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина и влага. Този лекарствен продукт не изисква специални температурни условия на съхранение. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Улкамед - Активното вещество е бисмутов оксид. Всяка филмирана таблетка съдържа 120 mg бисмутов оксид (bismuth oxide) (като трикалиев дицитратобисмутат (бисмутов субцитрат) (bismuth subcitrate)). - Другите съставки (помощни вещества) са царевично нишесте, повидон K30, полакрилин калий, макрогол 6 000 и магнезиев стеарат (E470b) в ядрото на таблетката и поливинилов алкохол, макрогол 4 000, талк и титанов диоксид (E171) във филмовото покритие.

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: ulkamed