Меню
Количка

ВАЛТЕНЗИН ПЛЮС табл 320 мг/12.5 мг х 28 бр

ВАЛТЕНЗИН ПЛЮС 320МГ/12.5МГ X 28 ТАБЛЕТКИ -
ВАЛТЕНЗИН ПЛЮС табл 320 мг/12.5 мг х 28 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: TEVA PHARMACUETICAL
  • Арт.номер: 37915
  • Тегло: 0.20кг
16.58 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

1. Какво представлява Валтензин Плюс и за какво се използва
Валтензин плюс филмирани таблетки съдържа две активни вещества, наречени валсартан и хидрохлоротиазид. И двете вещества спомагат за контрола на високото кръвно налягане (хипертония).
Валсартан принадлежи към група лекарства, наречени “ангиотензин II рецепторни блокери”, и се използва за понижение на високо кръвно налягане. Ангиотензин II е вещество, предизвикващо свиване на кръвоносните съдове, което се намира в тялото и може да причини високо кръвно налягане. Валсартан действа чрез блокиране на ангиотензин II. Това води до разширяване на кръвоносните съдове и понижаване на кръвното налягане.
Хидрохлоротиазид принадлежи към група лекарства, наречени тиазидни диуретици (известни също като “отводняващи таблетки”). Хидрохлоротиазид увеличава количеството на отделената урина, което също понижава кръвното налягане.
Валтензин Плюс се използва за лечение на високо кръвно налягане при пациенти, чието кръвно налягане не се контролира адекватно при самостоятелно прилагане на отделните вещества.
Високото кръвно налягане повишава натоварването на сърцето и артериите. Ако не се лекува, то може да увреди кръвоносните съдове на мозъка, сърцето и бъбреците, и да причини инсулт, сърдечна недостатъчност или бъбречна недостатъчност. Високото кръвно налягане повишава опасността от сърдечни инфаркти. Понижаването на кръвното Ви налягане до нормалното намалява опасността от развитие на тези нарушения.
2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Валтензин Плюс
Не приемайте Валтензин Плюс:
ако сте алергични към валсартан, хидрохлоротиазид, сулфонамидни производни (вещества, химично сходни с хидрохлоротиазид), соево масло, фъстъчено масло или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
ако сте бременна след 3-ия месец (добре е също така да се избягва Валтензин Плюс и при ранна бременност - вижте раздел „Бременност”).
ако имате тежко чернодробно заболяване, разрушаване на малките жлъчните пътища в черния дроб (билиарна цироза), водещи до натрупването на жлъчка в черния дроб (холестаза).
ако имате тежко бъбречно заболяване.
ако не можете да отделите урина (анурия).
ако сте на диализа.
ако имате по-ниски от нормалните стойности на калий или натрий в кръвта, или ако имате твърде високи стойности на калций в кръвта, въпреки лечението.
ако имате подагра.
ако имате диабет или нарушена бъбречна функция и се лекувате с лекарство за понижаване на кръвното налягане, съдържащо алискирен.
Ако нещо от изброеното по-горе се отнася за Вас, не приемайте това лекарство и говорете с Вашия лекар.
Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете Валтензин Плюс
ако приемате калий-съхраняващи лекарства, калиеви добавки, заместители на солта, съдържащи калий, или други лекарства, които повишават стойностите на калия в кръвта, като например хепарин. Необходимо е Вашият лекар редовно да проследява нивата на калий в кръвта Ви.
ако имате ниски стойности на калий в кръвта;
ако имате диария или силно повръщане;
ако приемате високи дози отводняващи таблетки (диуретици);
ако имате тежко сърдечно заболяване;
ако страдате от сърдечна недостатъчност или сте получавали инфаркт. Следвайте внимателно инструкциите на Вашия лекар за началната доза. Вашият лекар, също така, може да провери функционирането на бъбреците Ви.
ако страдате от стесняване на бъбречната артерия;
ако наскоро сте подучили нов бъбрек;
ако страдате от хипералдостеронизъм - заболяване, при което Вашите надбъбречни жлези образуват твърде голямо количество от хормона алдостерон. В този случай употребата на Валтензин Плюс не се препоръчва.
ако имате чернодробно или бъбречно заболяване;
ако някога сте получавали подуване на езика и лицето, поради алергична реакция, наречена ангиоедем при приема на друго лекарство (включително АСЕ инхибитори), информирайте Вашия лекар. Ако тези симптоми настъпят, докато приемате Валтензин Плюс, спрете незабавно приема на Валтензин Плюс и не го приемайте никога повече. Вижте също точка 4.
ако имате висока температура, обрив и болки в ставите, които могат да бъдат симптоми на системен лупус еритематозус (СЛЕ, който е автоимунно заболяване);
ако имате диабет, подагра, високи нива на холестерол или триглицериди в кръвта;
ако сте имали алергични реакции при прием на други лекарства, понижаващи кръвното налягане от този лекарствен клас (ангиотензин II рецепторни блокери) или ако имате алергия или астма;
ако получите намалено зрение или болка в окото. Това могат да бъдат симптоми на повишено налягане в окото и може да се случи в рамките на часове до седмица от приема на Валтензин Плюс. Това може да доведе до постоянна загуба на зрението, ако не се лекува. Може да сте изложени на по-висок риск да получите това, ако в миналото сте получавали алергия към пеницилин или сулфонамид.
може да причини повишена чувствителност на кожата при излагане на слънце;
ако приемате някое от следните лекарства, използвани за лечение на високо кръвно налягане:
АСЕ инхибитор (например еналаприл, лизиноприл, рамиприл), особено ако имате бъбречни проблеми, свързани с диабета.
алискирен.
Вашият лекар може периодично да проверява бъбречната Ви функция, кръвното налягане и количеството на електролитите (напр. калий) в кръвта Ви.
Вижте също информацията озаглавена “Не приемайте Валтензин Плюс”.
Деца и юноши
Не се препоръчва употребата на Валтензин Плюс при деца и юноши (под 18-годишна възраст).
Трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че сте (или е възможно да бъдете) бременна. Валтензин Плюс не се препоръчва в периода на ранната бременност и не трябва се приема, ако сте бременна повече от 3 месеца, тъй като може да причини сериозно увреждане на бебето Ви, ако се употребява в този период (вижте раздел “Бременност”).
Други лекарства и Валтензин Плюс
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
Ефектът от лечението може да се повлияе от приемането на други лекарства едновременно с Валтензин Плюс. Може да е необходимо да се промени дозировката, да се предприемат други предпазни мерки или в отделни случаи да се спре лечението с някои от лекарствата. Това важи особено за следните лекарства:
литий - лекарство, което се използва за лечение на някои психични заболявания;
лекарства или вещества, които могат да повишат количеството на калия в кръвта. Това включва калиеви добавки, заместители на солта, съдържащи калий, калий-съхраняващи лекарства и хепарин.
лекарства, които могат да понижат количеството на калия в кръвта (хипокалиемия), като диуретици (отводняващи таблетки), кортикостероиди (напр. преднизон), лаксативи (слабителни, като напр. рициново масло), адренокортикотропен хормон (АСТН), карбеноксолон (използван за лечение на афти в устата), амфотерицин (противогъбичково средство), пеницилин G (антибиотик), салицилова киселина и нейните производни;
някои антибиотици (от групата на рифампицина), лекарство използвано за предотвратяване на отхвърляне на трансплантиран орган (циклоспорин) или антиретровирусни лекарства, предназначение за лечение на HIV инфекция/СПИН (ритонавир). Тези лекарства могат да повишат ефекта на Валтензин Плюс.
лекарства, които могат да предизвикат “torsades de pointes” (неравномерен сърдечен ритъм), като антиаритмични лекарства (лекарства, използвани за лечение на проблеми със сърцето) и някои антипсихотици;
лекарства, които могат да понижат количеството натрий в кръвта Ви, като антидепресанти, антипсихотици,антиепилептици;
лекарства за лечение на подагра, като алопуринол, пробенецид, сулфинпиразон;
витамин D и калциеви добавки;
лекарства за лечение на диабет (перорални средства, като метформин или инсулин);
други лекарства за понижаване на кръвното налягане, включително метилдопа, АСЕ инхибитори (като еналаприл, лизиноприл и т.н.) или алискирен (вижте също информацията в точките „Не приемайте Валтензин Плюс“ и „Предупреждения и предпазни мерки“);
лекарства за повишаване на кръвното налягане, като норадреналин или адреналин;
дигоксин или други дигиталисови гликозиди (лекарства, използвани за лечение на проблеми със сърцето);
лекарства, които могат да повишат кръвната захар, като диазоксид или бета-блокери;
цитотоксични лекарства (използвани за лечение на рак), като метотрексат или циклофосфамид;
болкоуспокояващи и лекарства за лечение на артрит, като нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), включително селективни инхибитори на циклооксигеназа-2 (СОХ-2 инхибитори) и ацетилсалицилова киселина > 3 g;
мускулни релаксанти, като тубокурарин;
антихолинергични лекарства (лекарства, използвани за лечение на различни заболявания, като стомашно-чревни спазми, спазми на пикочния мехур, астма, морска болест, мускулни спазми, болест на Паркинсон и като помощно средство при анестезия), като атропин и бипериден;
амантадин (лекарство, за лечение на болест на Паркинсон и също така, използвано за лечение или профилактика на някои заболявания, причинени от вируси);
холестирамин и колестипол (лекарства, които основно се използват за лечение на високите нива на мазнините в кръвта);
циклоспорин - лекарство, което се използва при органна трансплантация за предотвратяване на отхвърляне на органа;
алкохол, сънотворни и анестетици (лекарства с приспивателен или болкоуспокояващ ефект, използвани по време на хирургически интервенции);
йод-контрастни вещества (вещества, използвани за образни изследвания).
Валтензин Плюс с храна и алкохол
Вие може да приемате Валтензин Плюс със или без храна.
Избягвайте приема на алкохол, докато не се консултирате с Вашия лекар. Алкохолът може да предизвика допълнително понижение на кръвното Ви налягане и/или да повиши риска от това да се чувствате замаяни или да Ви прилошее.
Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте (или е възможно да сте) бременна. Вашият лекар обикновено ще Ви посъветва да престанете да приемате Валтензин Плюс, преди да забременеете или веднага след като научите, че сте бременна, и ще Ви посъветва да вземете друго лекарство вместо Валтензин Плюс. Валтензин Плюс не се препоръчва в периода на ранната бременност и не трябва да се приема след 3-тия месец, тъй като може да причини сериозни увреждания на бебето Ви, ако се употребява след 3-тия месец на бременността.
Уведомете Вашия лекар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите. Валтензин плюс не се препоръчва за майки кърмачки и Вашият лекар може да Ви предпише друго лечение, ако желаете да кърмите, особено ако Вашето бебе е новородено или е родено недоносено.
Шофиране и работа с машини
Преди шофиране, работа с машини или други дейности, изискващи пълна концентрация, се уверете, че знаете как реагирате на ефектите на Валтензин Плюс. Подобно на много други
лекарства за високо кръвно налягане, Валтензин Плюс може да причини замаяност или да повлияе върху съсредоточаването в някои случаи.
Валтензин Плюс съдържа лактоза
Ако Вашият лекар Вие казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.
Валтензин Плюс съдържа соево масло
Ако сте алергични към фъстъци или соя, не трябва да приемате това лекарство.
3. Как да приемате Валтензин Плюс
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Това ще Ви помогне да получите най-добри резултати и ще намали риска от нежелани лекарствени реакции. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Пациентите с високо кръвно налягане не винаги разпознават симптомите на това заболяване. Мнозина от тях се чувстват нормално. Затова е важно да спазвате назначените Ви от Вашият лекар контролни срещи, дори и когато се чувствате добре.
Вашият лекар ще Ви каже точно колко таблетки Валтензин Плюс да приемете. В зависимост от това как се повлиявате от лечението Вашият лекар ще повиши или понижи дозата Ви.
Препоръчителната доза на Валтензин Плюс е една таблетка дневно.
Не променяйте дозата и не спирайте да приемате таблетките, без да се консултирате с Вашия лекар.
Лекарството трябва да се приема по едно и също време всеки ден, обикновено сутринта.
Можете да приемате Валтензин Плюс със или без храна.
Преглътнете таблетката с чаша вода.
Ако сте приели повече от необходимата доза Валтензин Плюс
При силна замаяност и/или припадък легнете и незабавно се свържете с лекуващия Ви лекар. Ако случайно сте приели по-голямо количество от лекарството, свържете се с Вашия лекар, фармацевт или болница.
Ако сте пропуснали да приемете Валтензин Плюс
Ако сте забравили да приемете една доза, приемете я веднага, след като се сетите. Ако почти е настъпило време за следващата доза, пропуснете невзетата доза.
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Ако сте спрели приема на Валтензин Плюс
Прекратяването на лечението с Валтензин Плюс може да повиши кръвното Ви налягане и да влоши състоянието Ви. Не спирайте да приемате лекарството си, освен ако Вашият лекар Ви каже да го направите.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Някои нежелани реакции могат да бъдат сериозни и да налагат незабавна лекарска намеса:
Съобщете незабавно на Вашия лекар, ако получите симптоми на ангионевротичен оток, например:
подуване на лицето, езика или фаринкса;
трудност при преглъщане;
копривна треска и затруднено дишане.
Ако получите някой от тези симптоми, спрете приема на Валтензин Плюс и се свържете незабавно с Вашия лекар (вижте също точка 2 “Предупреждения и предпазни мерки”).
Други нежелани реакции са:
Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 пациенти):
кашлица;
ниско кръвно налягане;
прималяване;
обезводняване (със симптоми на жажда, сухи уста и език, рядко уриниране, тъмнооцветена урина, суха кожа);
мускулна болка;
умора;
изтръпване или мравучкане;
замъглено зрение;
шум (напр. свистене, бръмчене) в ушите.
Много редки (могат да засегнат до 1 на 10 000 пациенти):
замаяност;
диария;
болки по ставите.
С неизвестна честота (честотата не може да бъде определена от наличните данни):
затруднено дишане;
силно намаляване на количеството на отделената урина;
ниски нива на натрия в кръвта (което може да причини умора, обърканост, потрепване на мускулите и/или в тежки случаи конвулсии);
ниски нива на калия в кръвта (понякога с мускулна слабост, мускулни спазми, патологичен сърдечен ритъм);
нисък брой на белите кръвни клетки в кръвта (със симптоми като температура, инфекции на кожата, възпалено гърло или язви в устата вследствие на инфекции, слабост);
повишаване на стойностите на билирубина в кръвта (което може в тежки случаи да доведе до пожълтяване на кожата и очите);
повишени стойности на уреята и на креатинина в кръвта (което може да е признак на нарушена бъбречна функция);
повишени стойности на пикочната киселина в кръвта (което в тежки случаи може да предизвика подагра);
синкоп (загуба на съзнание).
Следните нежелани реакции са съобщени при самостоятелно прилагане на продукти, съдържащи валсартан и хидрохлоротиазид
Валсартан
Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 пациенти):
виене на свят;
болка в областта на корема.
С неизвестна честота (честотата не може да бъде определена от наличните данни):
образуване на мехури по кожата (признак за булозен дерматит);
обрив по кожата със или без сърбеж, съчетан с някой от следните признаци и симптоми: температура, болки по ставите, мускулни болки, подуване на лимфните възли и/или грипоподобни симптоми;
обрив, виолетово-червени петна, температура, сърбеж (симптоми на възпаление на кръвоносните съдове);
нисък брой на тромбоцитите в кръвта (понякога с необичайно кървене или насиняване);
високи стойности на калия в кръвта (понякога с мускулни спазми, патологичен сърдечен ритъм);
алергични реакции (със симптоми, като обрив, сърбеж, уртикария, затруднено дишане или преглъщане, замаяност);
подуване, предимно в областта на лицето и гърлото; обрив; сърбеж;
повишени показатели на чернодробната функция;
намаляване на хемоглобина и на броя на червените кръвни клетки (което в съчетание, в тежки случаи, може да доведе до анемия);
бъбречна недостатъчност;
ниско ниво на натрий в кръвта (което може да предизвика умора, обърканост, потрепване на мускулите и/или гърчове при тежки случаи).
Хидрохлоротиазид
Много чести (могат да засегнат повече от 1 на 10 пациенти):
ниски стойности на калий в кръвта;
повишаване на липидите в кръвта.
Чести (могат да засегнат до 1 на 10 пациенти):
ниски стойности на натрий в кръвта;
ниски стойности на магнезий в кръвта;
високи стойности на пикочна киселина в кръвта;
сърбящ обрив и други видове обрив;
понижен апетит;
умерено гадене и повръщане;
замаяност, виене на свят при изправяне;
неспособност да се постигне или поддържа ерекция.
Редки (могат да засегнат до 1 на 1 000 пациенти):
оток и образуване на мехури по кожата (вследствие на повишена чувствителност към слънцето);
високи стойности на калций в кръвта;
високи стойности на захар в кръвта;
захар в урината;
влошаване на диабетното метаболитно състояние;
запек, диария, стомашен или чревен дискомфорт, чернодробни нарушения, които могат да се наблюдават едновременно с пожълтяване на кожата и очите;
неправилен сърдечен ритъм;
главоболие;
нарушения на съня;
лошо настроение (депресия);
понижен брой на тромбоцитите в кръвта (понякога с кървене или подкожни насинявания);
замаяност;
изтръпване или мравучкане;
нарушение на зрението.
Много редки (могат да засегнат до 1 на 10 000 пациенти):
възпаление на кръвоносните съдове със симптоми, като обрив, червено-виолетови петна, температура (васкулит);
обрив, сърбеж, копривна треска, затруднено дишане или преглъщане, замаяност (реакции на свръхчувствителност);
тежко заболяване на кожата, което причинява обрив, зачервяване на кожата,образуване на мехури по устните, очите или устата,лющене на кожата,температура (токсична епидермална некролиза);
обрив по лицето, болки по ставите,мускулни нарушения, температура (лупус еритематозус);
силна болка в горната част на стомаха (панкреатит);
затруднено дишане с повишена температура, кашлица, хрипове, задух (респираторен дистрес включително пневмонит и белодробен оток);
повишена температура, болки в гърлото, по-чести инфекции (агранулоцитоза);
бледа кожа, умора, задух, потъмняване на урината (хемолитична анемия);
температура, възпалено гърло или язви в устата в резултат на инфекции (левкопения);
обърканост, отпадналост, потрепване на мускулите и спазми, учестено дишане (хипохлоремична алкалоза);
липса или намален брой на различни кръвни клетки.
С неизвестна честота (от наличните данни честотата не може да се определи):
слабост, посиняване и чести инфекции (апластична анемия);
силно намалено отделяне на урина (възможен признак за бъбречно увреждане или бъбречна недостатъчност);
намаление на зрението или болка в очите, поради високото налягане (възможни признаци на остра закритоъгьлна глаукома);
обрив, зачервена кожа, образуване на мехури по устните, очите или устата, излющване на кожата, висока температура (възможни признаци на еритема мултиформе);
мускулни спазми;
висока температура;
слабост (астения).
Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. „Дамян Груев” № 8, 1303 София, тел.: 02 8903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
5. Как да съхранявате Валтензин Плюс
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка, блистера и опаковката за таблетки. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
PVC/PE/PVDI-Al блистери: Да се съхранява под 25°С.
Полиетиленови опаковки за таблетки: Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
Срокът на годност след първото отваряне на опаковката за таблетки е 100 дни.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Валтензин Плюс
Активните вещества са валсартан и хидрохлоротиазид.
Всяка филмирана таблетка съдържа 320 mg валсартан и 12,5 mg хидрохлоротиазид
Всяка филмирана таблетка съдържа 320 mg валсартан и 25 mg хидрохлоротиазид
Другите съставки са: ядро на таблетката: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, кроскармелоза натрий, повидон К29-К32, талк, магнезиев стеарат, колоиден безводен силициев диоксид; филмово покритие: поливинилов алкохол, талк, титанов диоксид (E171), макрогол 3350, жълт железен оксид (Е172), лецитин (съдържа соево масло) (Е322), червен железен оксид (Е 172).
Как изглежда Валтензин Плюс и какво съдържа опаковката
Валтензин Плюс 320 mg/12,5 mg филмирани таблетки: розови, овални, двойноизпъкнали филмирани таблетки, 18,9 х 7,5 mm, с маркировка 'V' от едната страна и 'Н' от другата.
Валтензин Плюс 320 mg/25 mg филмирани таблетки: жълти, овални, двойноизпъкнали филмирани таблетки, 1 8,9 х 7,5 mm, делителна черта от едната страна и странични черти, с маркировка 'V' от едната страна и 'Н' от другата.
Таблетката Валтензин Плюс 320 mg/25 mg може да бъде разделена на две равни дози.
Видове опаковки
Блистер: по 7, 10, 14, 20, 28, 30, 56, 90, 98 или 100 филмирани таблетки
Опаковка за таблетки: 100 филмирани таблетки

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: valtenzin