Меню
Количка

ВАМЛОКС табл 10/160 мг х 30 бр

Вамлокс 10 мг/ 160 мг х30 таблетки - Лекарства с рецепта
ВАМЛОКС табл 10/160 мг х 30 бр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: KRKA
 • Арт.номер: 49890
 • Тегло: 0.20кг
14.62 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

Вамлокс се използва за лечение на повишено артериално налягане при възрастни, чието кръвно налягане не се контролира достатъчно добре с прием само на амлодипин или валсартан.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

ВАМЛОКС табл 10/160 мг х 30 бр от Аптеки Феникс

Вамлокс таблетки съдържат две вещества, наречени амлодипин и валсартан. И двете вещества спомагат за контрола на високото кръвно налягане.

Амлодипин принадлежи към групата вещества, наречени "калциеви антагонисти". Амлодипин спира преминаването на калций през калциевите канали в стената на кръвоносните съдове, което предотвратява свиването на кръвоносните съдове. Валсартан принадлежи към групата вещества, наречени "ангиотензин-П рецепторни антагонисти". Ангиотензин II се произвежда от организма и предизвиква свиване на кръвоносните съдове, като по този начин повишава кръвното налягане. Валсартан действа чрез блокиране на ефекта на ангиотензин II.

Това означава, че и двете субстанции спомагат за спиране на свиването на кръвоносните съдове. В резултат на това кръвоносните съдове се отпускат и кръвното налягане се понижава.

Вамлокс се използва за лечение на повишено артериално налягане при възрастни, чието кръвно налягане не се контролира достатъчно добре с прием само на амлодипин или валсартан.Не приемайте Вамлокс

 • ако сте алергични към амлодипин или други блокери на калциевите канали. Това може да включва сърбеж, зачервяване на кожата или затруднено дишане.
 • ако сте алергични към валсартан или към някоя от останалите съставки на това лекарство . Ако смятате, че сте алергични, консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете Вамлокс.
 • ако имате тежки чернодробни проблеми или проблеми с жлъчката, като билиарна цироза или холестаза.
 • ако сте бременна след 3-ия месец (по-добре да избягвате употребата на Вамлокс през ранната бременност).
 • ако имате много ниско кръвно налягане (хипотония).
 • ако имате стеснение на аортната клапа (аортна стеноза) или кардиогенен шок (състояние, при което сърцето не е в състояние да достави достатъчно кръв на тялото).
 • ако имате сърдечна недостатъчност след инфаркт на миокарда.
 • ако имате високи нива на захар в кръвта и страдате от диабет тип 2 диабет (наречен също неинсулинозависим захарен диабет) или нарушена бъбречна функция и се лекувате с лекарство за понижаване на кръвното налягане, съдържащо алискирен.Деца и юноши 
Не се препоръчва употребата на Вамлокс при деца и юноши (на възраст под 18 години)Вамлокс с храна и напитки
Хората, които приемат Вамлокс, не трябва да консумират грейпфрут или да пият сок от грейпфрут. Причината за това е, че грейпфрутът и сокът от грейпфрут могат да доведат до повишаване на плазмените нива на активното вещество амлодипин, което от своя страна може да доведе до непредвидимо засилване на антихипертензивния ефект на Вамлокс.Бременност и кърмене
Бременност
Трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че сте бременне (или е възможно да забременеете). Обикновено Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете приема на Вамлокс преди да забременеете или веднага щом разберете, че сте бременна и ще Ви посъветва да вземете друго лекарство вместо Вамлокс. Вамлокс не се препоръчва през ранната бременност (първите 3 месеца) и не трябва да се приема при бременност след 3-ия месец, тъй като може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се използва след третия месец от бременността.
Кърмене
Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите. Вамлокс не се препоръчва на майки, които кърмят и Вашият лекар може да Ви назначи друго лечение, ако имате желание да кърмите, особено ако бебето Ви е новородено или е родено преждевременно.
Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.Шофиране и работа с машини
Това лекарство може да Ви накара да се чувствате замаяни. Това може да повлияят способността Ви за добра концентрация. Следователно, ако не сте сигурни как ще ви повлияе това лекарство.
Не шофирайте и не работете с машини, както и не извършвайте други дейности, изискващи концентрация.Състав:
Активното вещество е:
валсартан и амлодипин.
Всяка 10 mg/160 mg филмирана таблетка съдържа 10 mg амлодипин като амлодипинов безилат (amlodipine (as amlodipine besilate)) и 160 mg валсартан (valsartan).
Другите съставки са: са микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, кроскармелоза натрий, повидон К25, натриев лаурилсулфат, манитол и силициев диоксид, колоиден безводен в ядрото на таблетката и поливинилов алкохол, титанов диоксид (Е 171), макрогол 3000, талк, жълт железен оксид (Е172) във филмовото покритие.Начин на употреба:
Обичайната доза на Вамлокс е една таблетка дневно.

За предпочитане е да приемате таблетката по едно и също време всеки ден.
Приемете таблетката през устата с чаша вода.
Може да приемате Вамлокс с или без храна. Не приемайте Вамлокс заедно с грейпфрут или сок от грейпфрут.
В зависимост от това как се повлиявате от лечението, Вашият лекар може да предложи повишаване или понижаване на дозата. Не надвишавайте предписаната доза.Опаковка:
30 таблеткиПроизводител: 
KRKA

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите ВАМЛОКС табл 10/160 мг х 30 бр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: vamloks