Меню
Количка

ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ гел 1,16% 100 гр

ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ гел 1% 100 гр - Мускулна система
ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ гел 1,16% 100 гр
 • Наличност: В наличност
 • Производител: GLAXO SMITH KLINE
 • Арт.номер: 11043
 • Тегло: 0.13кг
18.47 лв.
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ гел 1,16% 100 гр от Аптеки Феникс

ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ гел 1.16% 100 г

Листовка: информация за потребителя

ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,1 6% Гел

Диклофенак диетилам

VOLTAREN EMULGEL

Diclofenac diethylamine

Какво съдържа тази листовка

     1. Какво представлява ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел и за какво се използва

     2. Какво трябва да знаете, преди да използвате ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел

     3. Как да използвате ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел

     4. Възможни нежелани реакции

     5. Как да съхранявате ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел

     6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация


1. Какво представлява ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел и за какво се използва

Активната съставка на ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел е диклофенак диетиламин, която принадлежи към групата лекарства, познати като нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел е специално създадена лекарствена форма за втриване в кожата.

ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел се прилага за облекчаване на болката, намаляване на възпалението и отока при редица болезнени състояния, засягащи ставите и мускулите.

Подходящ е за лечение на:

 • Възрастни и юноши над 14 години:
 • Мускулни и ставни травми (навяхвания, изкълчвания, разтежения, натъртвания, болки в гърба, спортни травми);
 • Възпаление на сухожилията (например “тенис лакът”).
 • Възрастни (над 18 години):
 • Леки форми на артрит на коленете или пръстите.

2. Какво трябва да знаете, преди да използвате ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел

Не използвайте ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел:

 • Ако сте алергични към диклофенак или към други нестероидни противовъзпалителни лекарства, използвани за лечение на болка, температура или възпаление, като ибупрофен или ацетилсалицилова киселина, или някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6). Консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, ако не сте сигурни
 • Симптомите на алергична реакция към тези лекарства може да включват: хрипове или задух (астма), кожен обрив с образуване на мехури или копривна треска, оток на лицето или езика, хрема
 • Ако сте в последните 3 месеца от бременността.
 • Ако сте под 14 години.

Не използвайте BOJITAPEH ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел, ако някое от посочените състояния се отнася за вас.


Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с вашия лекар или фармацевт, преди да използвате ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел.

Не прилагайте ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел върху кожата при състояния като порезни или открити рани, при наличие на обрив или екземи по кожата. Да се преустанови лечението, ако се развие кожен обрив след прилагането на ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел.

Не прилагайте повече от указаното количество от продукта или за по-дълъг от одобрения период от време, освен в случаите на лекарска препоръка.

ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел е само за външна употреба. Не използвайте ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел в устата и не го поглъщайте. Внимавайте ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел да не попадне в очите Ви. Ако това се случи, изплакнете очите си с чиста вода. Информирайте вашия лекар или фармацевт, ако продължите да усещате дискомфорт.

Може да го прилагате под ластични превръзки или бинтове, които обикновено се използват при травми като навяхвания или изкълчвания, но не употребявайте под спиращи въздуха пластмасови бандажи.

Бъдете внимателни, когато пушите или сте близо до открит огън поради риск от изгаряне. ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1, 16% Гел съдържа парафин, който е потенциално запалим при натрупване в тъкани (облекло, чаршафи, превръзки и др.) и е възможно да не бъде напълно премахнат с прането.

Ако имате някакви въпроси, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт преди употребата на ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел.

Деца и юноши

Съществуват недостатъчно данни за ефикасността и безопасността на ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел, употребяван при деца и юноши под 14 години (за повече информация вижте точка 2 на тази листовка).

При юноши на и над 14 години, ако се налага употреба на ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел за облекчаване на болките повече от 7 дни или ако симптомите се влошат, пациентите или техните родители трябва да потърсят лекарска помощ.

Други лекарства и ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел

Информирайте вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства, отпускани по лекарско или без лекарско предписание.

Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел не трябва да се използва по време на последните 3 месеца от бременността, тъй като може да навреди на нероденото Ви дете или да предизвика усложнения при раждането. ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел трябва да се прилага единствено след лекарска препоръка през първите 6 месеца от бременността, дозата да бъде възможно най-ниска и продължителността на лечението възможно най-кратка.

ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел трябва да се използва единствено след лекарска препоръка по време на кърмене, тъй като диклофенак преминава в малки количества в кърмата.

Поради това обстоятелство ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел не трябва да се прилага върху гърдите на кърмещи майки, нито на друго място върху големи области от кожата и за продължителен период от време.

Шофиране и работа с машини

ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел, приложен върху кожата, не оказва влияние върху способността за шофиране или работа с машини.

Важна информация за помощните вещества

ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел съдържа пропиленгликол и бензилбензоат, които могат да предизвикат дразнене на кожата.

Гелът съдържа аромати с бензилов алкохол, цитрал, цитронелол, кумарин, d-лимонен, евгенол, фарнесол, гераниол, линалоол, които могат да причинят алергични реакции.

3. Как да използвате ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел

Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Колко ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел да използвате

Възрастни и юноши над 14 години:

Прилагайте ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел 3-4 пъти дневно в кожата върху болезнения участък.


Как да използвате ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел 1.

За Алуминиева туба

При първа употреба продупчете предпазната мембрана на тубата с помощта на заострения връх на капачката.

За Алуминиево доминирана туба

При първото използване развинтете и махнете капачката. Отстранете предпазителя на тубата, като поставите обратната страна на капачката и завъртете.

За Апликатор чисти ръце 

За да отстраните мембраната преди първото използване, отстранете прозрачната предпазваща капачка и развийте апликатора. За да отстраните звездовидното предпазно запечатване на тубата, използвайте вдлъбнатината, отстрани на апликатора. Завийте апликатора отново върху тубата, преди да изстискате от гела

За Херметизиран алуминиев контейнер 75 ml

Може да бъде използван и в обърнато положение. Натиснете бутона на помпата, за да се освободи количеството гел, описано по-долу.

2. За Алуминиева туба и Алуминиево доминирана туба

Внимателно изстискайте малко количество гел от тубата и бавно втривайте в кожата върху

болезнения или подут участък.

или

За Апликатор чисти ръце

Издърпайте бялата част на апликатора, за да го отворите. Внимателно стиснете тубата, за да навлезе гел до повърхността на апликатора. Вместо с пръсти, внимателно нанесете и втрийте гела в кожата върху болезнения или подут участък, използвайки тубата с апликатора. Лекият натиск при втриване на гела автоматично ще затвори апликатора.

или

За Херметизиран алуминиев контейнер 75 ml

Бавно втривайте малко количество гел в кожата върху болезнения или подут участък.

Необходимото количество варира в зависимост от големината на засегнатия болезнен или подут участък. Обикновено, количество, вариращо по размер от череша до орех е достатъчно. Може да усетите слаб охлаждащ ефект, докато втривате гела.

3. За Апликатор чисти ръце (вижте фигура 1)

След употреба, почистете апликатора с памучна или абсорбираща кърпа до пълното му изчистване и подсушаване. Да не се накисва или измива с вода. Не използвайте разтворители или детергенти, за да почиствате повърхността на апликатора. След почистване, поставете прозрачната предпазна капачка върху тубата. Не използвайте същия апликатор с друга туба. Изхвърлете тубата и апликатора, както е описано в точка 5.

Ако до 7 дни болката и отокът не намалеят или състоянието Ви се влоши, информирайте вашия лекар.

Ако сте използвали повече от необходимата доза ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел

Ако сте използвали повече от препоръчаната доза гел, избършете излишното количество например с абсорбираща хартия. Ако сте погълнали от това лекарство, незабавно информирайте вашия лекар.

Ако сте пропуснали да използвате ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел

Ако сте пропуснали да използвате ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел, приложете го, щом се сетите и продължете както обичайно.

Не прилагайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Ако имате други въпроси относно употребата на този лекарствен продукт, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт.


4. Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Някои редки и много редки нежелани реакции могат да бъдат сериозни.

Ако забележите някои от следните признаци на алергия, спрете употребата на ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел и незабавно информирайте вашия лекар или фармацевт:

 • Кожен обрив с или без образуване на мехури по кожата; копривна треска (могат да засегнат между 1 и 10 на всеки 10 000 човека).
 • Хрипове, задух или тежест в гърдите (астма) (могат да засегнат по-малко от 1 на всеки 10 000 човека).
 • Подуване на лицето, устните, езика или гърлото (могат да засегнат по-малко от 1 на всеки 10 000 човека).

Другите нежелани реакции, които могат да се появят, обикновено са леки и бързо отзвучават (ако сте засегнати, уведомете вашия лекар или фармацевт).


Чести нежелани реакции (могат да засегнат между 1 до 10 на всеки 100 човека)

 • Кожен обрив, сърбеж, зачервяване или смъдене на кожата.
 • Много редки нежелани реакции (могат да засегнат по-малко от 1 на всеки 10 000 човека)
 • Кожата може да е по-чувствителна към слънчева светлина. Възможни признаци за това са слънчево изгаряне със сърбеж, подуване и мехури.

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:

България

Изпълнителна агенция по лекарствата

Ул. "Дамян Груев“ № 8

1303 София

Тел: +359 2 8903417

Уебсайт: www.bda.be

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.


5. Как да съхранявате ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Да се съхранява под 25°С. Херметизираният контейнер трябва да се пази от директна слънчева светлина и не трябва да се продупчва или изгаря, дори и когато е празен.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията (например в тоалетна или в мивка) или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте вашия фармацевт как да изхвърляте лекарства, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.


6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел

 • Активното вещество е: диклофенак диетиламин. Всеки грам от гела съдържа 11,6 mg диклофенак диетиламин.
 • Помощни вещества: карбомер, макроголов цетостеарилетер, кокоилкаприлокапрат, диетиламин, изопропилов алкохол, пропиленгликол, течен парафин, парфюмна композиция 45 (съдържа бензилбензоат), пречистена вода.
 • Този лекарствен продукт съдържа 50 mg пропиленгликол и 1 mg бензилбензоат във всеки грам от гела.

Как изглежда ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел и какво съдържа опаковката

ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел е бял до практически бял, охлаждащ, немазен, неоставящ петна, кремообразен гел.

Алуминиева и алуминиево ламинирана туба от 20 g, 50 g, 75 g, 100 g, 150 g.

Херметизиран алуминиев контейнер от 75 ml.

Не всички видове опаковки са пуснати в продажба.

Лекарствената форма на ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ 1,16% Гел е специално създадена, за да позволява активното вещество да премине през кожата.


Притежател на разрешението за употреба:

GlaxoSmithKline Dungarvan Limited Knockbrack, Ирландия


Производители:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co. KG, Германия

Puma Pharmaceuticals NV, Белгия

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите ВОЛТАРЕН ЕМУЛГЕЛ гел 1,16% 100 гр от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт