Меню
Количка

ЙОДАСЕПТ сол 10% 100 мл КУПРО

ЙОДАСЕПТ сол 10% 100 мл КУПРО - Дерматологични средства
ЙОДАСЕПТ сол 10% 100 мл КУПРО - Дерматологични средства
-4 %
ЙОДАСЕПТ сол 10% 100 мл КУПРО - Дерматологични средства
ЙОДАСЕПТ сол 10% 100 мл КУПРО - Дерматологични средства
ЙОДАСЕПТ сол 10% 100 мл КУПРО
Промоцията е валидна още:
Дни
Часа
Мин
Сек
2.52 лв.
2.63 лв.
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

ЙОДАСЕПТ сол 10% 100 мл КУПРО от Аптеки Феникс

ЙОДАСЕПТ 10% разтвор за кожа 100 мл КУПРО

ЙОДАСЕПТ КУПРО 10 % (т/т) разтвор за кожа

Повидон йод (Povidone, iodinamed)

Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.

Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 3 дни.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

        1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЙОДАСЕПТ КУПРО И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

        2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЙОДАСЕПТ КУПРО

        3. КАК ДА ПРИЛАГАТЕ ЙОДАСЕПТ КУПРО

        4. ВЪЗМОЖНЙ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

        5. КАК ДА СЕ СЪХРАНЯВА ЙОДАСЕПТ КУПРО

        6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ


1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЙОДАСЕПТ КУПРО И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Лекарственият продукт ЙОДАСЕПТ КУПРО се използва като:

Антисептик при ненаранена кожа.

Антисептик при наранена кожа, включително при повърхностни рани, при изгаряния, декубитуси и язви на подбедрицата.

Употребява се и за асептична обработка на ръцете, както и на вътрешните и външните отдели на урогениталната система, при катетеризация на пикочния мехур.

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЙОДАСЕПТ КУПРО

Не прилагайте ЙОДАСЕПТ КУПРО при известна свръхчувствителност към активното вещество (повидон-йод) или към някое от помощните вещества.

ЙОДАСЕПТ КУПРО не трябва да се прилага при пациенти със заболявания на щитовидната жлеза, влияещи се от йод.

ЙОДАСЕПТ КУПРО е противопоказан преди и след лечение с радиоактивен йод.

Поради отсъствие на данни за безопасността на ЙОДАСЕПТ КУПРО при бременност и кърмене, лекарственият продукт не трябва да се използва от бременни жени и кърмачки.

ЙОДАСЕПТ КУПРО е противопоказан при новородени и деца на възраст под 6 месеца.

ЙОДАСЕПТ КУПРО е противопоказан при пациенти с херпетиформен дерматит.


Прилагане на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива отпускани без рецепта.

ЙОДАСЕПТ КУПРО е несъвместим с лекарствени продукти, съдържащи соли на среброто, поради което не трябва да се използва съвместно с лекарствени продукти съдържащи silver sulfadiazine поради риск от компрометиране на ефекта и от образуване на сребърен йодид с разяждащо действие.

ЙОДАСЕПТ КУПРО е несъвместим също така и с вещества с редукционни свойства, алкални соли, танинова киселина, салицилати, тауролидин и бисмутови соли. Йодът реагира с живачни съединения и образува живачен йодид със силно разяждащо действие. Освобождаващият се от ЙОДАСЕПТ КУПРО активен йод окислява ензимните компоненти на някои продукти за обработка на рани и декубитални язви и може напълно да компрометира ефективността им.

ЙОДАСЕПТ КУПРО трябва да се прилага внимателно при пациенти лекувани с литиеви соли, защото потенциалната системна резорбция на йод, може да потенцира инхибиращото действие на лития върху функциите на щитовидната жлеза. Системната резорбция на йод след локално прилагане на ЙОДАСЕПТ КУПРО е свързана с риск от поява на фалшиви положителни резултати при някои лабораторни тестове като например функционалните тестове за изследване на щитовидната жлеза. Може да предизвика лъжливо-положителни тестове за хематурия или за кръв в изпражненията.


Употреба на ЙОДАСЕПТ КУПРО с храни и напитки

ЙОДАСЕПТ КУПРО се прилага локално и не съществува риск от повлияване на ефектите му от взаимодействия с храни.


Фертилитет, бременност и кърмене

ЙОДАСЕПТ КУПРО е противопоказан по време на бременност и кърмене. Попадналият в системната циркулация йод преминава през плацентарната бариера и се натрупва в щитовидната жлеза на плода, като може да предизвика тежки увреждания на нейните функциите при новороденото. Йодидите се екскретират в кърмата.


Шофиране и работа с машини

ЙОДАСЕПТ КУПРО не повлиява способността за шофиране и работа с машини.


3. КАК ДА ПРИЛАГАТЕ ЙОДАСЕПТ КУПРО

Винаги прилагайте ЙОДАСЕПТ КУПРО точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо попитайте Вашия лекар или фармацевт. Обичайното приложение е както следва:

 • Дезинфекция на ръце. Като средство за хигиенна дезинфекция - 3 ml ЙОДАСЕПТ КУПРО се втриват в ръцете в продължение на 1 минута, след което се изплакват
 • За хирургична дезинфекция на ръцете поне 2 х 5 ml ЙОДАСЕПТ КУПРО се втриват в кожата на китките и предмишниците. Кожата трябва да е напоена с ЙОДАСЕПТ КУПРО поне в продължение на 5 минути.
 • За обработка на рани, за предоперативна и постоперативна антисептична обработка ЙОДАСЕПТ КУПРО се прилага неразреден.
 • За предоперативен лаваж при приложени върху външните урогенитални органи и влагалището ЙОДАСЕПТ КУПРО се прилага неразреден.
 • За почистване и обработка на изгаряния ЙОДАСЕПТ КУПРО се прилага неразреден и се изплаква с топъл, изотоничен солеви разтвор.
 • За антисептичен лаваж, лечение на рани, обработка на декубитуси или язви на подбедриците ЙОДАСЕПТ КУПРО се използва неразреден. Раните и язвите се обработват чрез промиване, повърхностна обработка или под пропускливи превръзки, които трябва да се подменят два пъти на ден.
 • За антисептично измиване на рани, участъци с леки кожни инфекции или слабо инфектирани изгаряния ЙОДАСЕПТ КУПРО се прилага разреден в съотношение 1:3 с вода като кожата се обработва в продължение на 5 минути.
 • За цялостно антисептично изкъпване ЙОДАСЕПТ КУПРО се разрежда в съотношение 1:100 с вода и се изчаква 15 минути за проявяване на ефекта.
 • При катетеризация на пикочния мехур входните отвърстия на катетъра се обработва с неразреден ЙОДАСЕПТ КУПРО. Когато се използва за антисептична промивка на катетъра ЙОДАСЕПТ КУПРО се прилага разреден в съотношение от 1:20 до 1:50
 • При антисептичната обработка на ортопедични оперативни рани ЙОДАСЕПТ КУПРО се прилага разреден в съотношение 1:20 със стерилен изотоничен солеви разтвор.
 • За дезинфекция на ръбовете на костни фрактури ЙОДАСЕПТ КУПРО се прилага разреден в съотношение 1:10 със стерилен изотоничен солеви разтвор.
 • Когато се използва като кожен антисептик, за дезинфекция на влагалището, уретрата и маточната шийка лекарственият продукт се използва неразреден. Освен ако не е изрично указано разрежданията на препарата се извършват със стерилен изотоничен солеви разтвор или със стерилна вода. За да се избегне замърсяване с патогенни бактерии и респективно замърсяване на оперативни рани или изгорени повърхности е необходимо разрежданията да се извършват непосредствено преди употреба и използваните материали - марли, памук и др. и да не се държат предварително напоени с ЙОДАСЕПТ КУПРО. Като антисептик ЙОДАСЕПТ КУПРО се използва за измиване, лаваж и оцветяване на засегнатите области, при което те трябва да се обработват с лекарствения продукт до пълното им омокряне, след което трябва да останат в контакт с ЙОДАСЕПТ КУПРО поне 2 минути. Обагрянето на обработваните повърхности от характерния за препарата кафяв цвят е показател за ефективността на антисептичното действие - оцветените участъци са асептични. Продължителността на прилагане на лекарствения продукт варира според индивидуалните показания и зависи от чувствителността на потенциалните патогени, например някои вируси и бактериалните спори изискват 15 минути.

Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 3 дни.


4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства и ЙОДАСЕПТ КУПРО може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки, че не всеки ги получава.

Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

ЙОДАСЕПТ КУПРО се характеризира с много по-добра поносимост от спиртните разтвори на йод като нежеланите лекарствени реакции, които са установени са предимно локални. Възможно е локално дразнене, парене и сърбеж и реакции на свръхчувствителност, но те са много по редки и слабо изразени в сравнение с тези при прилагане на луголов разтвор или спиртен разтвор на йод. ЙОДАСЕПТ КУПРО може да предизвика системни ефекти поради резорбция на йод, като рискът е по-голям при третиране на големи повърхности, особено при изгаряния, обширни раневи лезии както и при продължително лечение. Описани са ефекти като хипо- или хипертироидизъм, хипернатриемия, метаболитна ацидоза, бъбречна недостатъчност.

При инцидентен или умишлен перорален прием ЙОДАСЕПТ КУПРО крие риск от тежка интоксикация с метален вкус в устата, диария, метаболитна ацидоза, електролитен дисбаланс, увреждане на щитовидната жлеза. Макар и рядко, симптоми на системна интоксикация с йод могат да се наблюдават при приложение на ЙОДАСЕПТ КУПРО, особено при продължително третиране на обширни раневи повърхности и при изгаряния. Ранни вторични прояви на интоксикацията с йод са свързани със стимулиращото му влияние върху жлезите с външна секреция - ринорея (обилно отделяне на воднист секрет от носа), конюнктивити, продуктивна кашлица. При тежки отравяния могат да настъпят сериозни усложнения лактатна ацидоза, остър респираторен дистрес синдром и застойна сърдечна недостатъчност.


5. КАК ДА СЕ СЪХРАНЯВА ЙОДАСЕПТ КУПРО

Срокът на годност на ЙОДАСЕПТ КУПРО в оригиналната опаковка е 3 години.

След първоначалното отваряне на опаковката - 3 месеца.

Специални условия на съхранение

Да се съхранява добре затворен при температура до 25°C на защитено от светлина и недостъпно за деца място.


6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа ЙОДАСЕПТ КУПРО:

Активно вещество: В 100 g се съдържа активното вещество повидон-йод 10 g със съдържание на 10% свободен йод

Помощни вещества: макрогол 400, полоксамер 407, лимонена киселина монохидрат, динатриев фосфат додекахидрат.


Как изглежда ЙОДАСЕПТ КУПРО и какво съдържа опаковката

Първична опаковка - тъмна бутилка от полиетилентерафталат, с капачка на винт от полиетилен х 100ml, х 1000ml.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда


ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

КУПРО - 94 ООД,

България


ПРОИЗВОДИТЕЛ

КУПРО - 94 ООД

България

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите ЙОДАСЕПТ сол 10% 100 мл КУПРО от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт