Меню
Количка

АТРОПИН ВИЖЪН колир 10 мг/мл 5 мл

АТРОПИН ВИЖЪН 10МГ/МЛ 5МЛ -
АТРОПИН ВИЖЪН колир 10 мг/мл 5 мл
17.99 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

1. Какво представлява Атропин Вижън и за какво се използва
Вашето лекарство съдържа като активно вещество атропинов сулфат, който след приложение в окото разширява зеницата. Това е необходимо, за да може очният специалист да извърши най-добре преглед на Вашите очи.
Това лекарство се прилага и при лечението на някои очни заболявания в комбинация с други лекарства.
Атропин Вижън се прилага при възрастни, деца и при хора в напреднала възраст.
2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Атропин Вижън
Не прилагайте Атропин Вижън:
ако сте алергични към атропинов сулфат или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
ако имате повишено вътреочно налягане (страдате от закритоъгълна глаукома);
ако е установено от очен специалист, че имате тесен преднокамерен ъгъл.
Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приложите Атропин Вижън.
Необходимо е да уведомите Вашия лекар, ако:
имате повишено вътреочно налягане или страдате от глаукома;
имате заболяване на роговицата на окото (кератоконус);
имате или наскоро сте имали възпаление на очите;
в момента имате повишена температура;
имате заболяване на сърцето или ускорен пулс;
носите меки контактни лещи. Вашият лекар ще Ви накара да свалите контактните лещи преди приложението на капките. Не носете контактните лещи докато ефектът на лекарството не премине напълно.
Необходимо е да знаете, че това лекарство е предназначено единствено за приложение в окото. След поставяне на капките трябва да измиете добре ръцете си, за да се избегне евентуално попадане на лекарството в устата.
Други лекарства и Атропин Вижън
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.
Важно е да знаете, че това лекарство може да промени действието на някои едновременно прилагани с него лекарства. Затова е особено важно да информирате своя лекар, ако приемате:
лекарства от групата на антимускариновите и антихолинергичните средства (скополамин, тропикамид, циклопентолат). Възможно е Вашето лекарство да усили тяхното действие.
лекарства, за лечение на глаукома. Възможно е атропин да намали тяхното действие.
карбахол, физостигмин или пилокарпин. Възможно е тези лекарства да намалят ефекта на атропин.
Ако приемате лекарства против повръщане или такива от групата на фенотиазините или барбитуратите трябва да информирате лекаря, тъй като не могат да бъдат изключени напълно взаимодействия с атропин.
Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Вашият лекар ще прецени дали е възможно да прилагате това лекарство, ако сте бременна. Той ще оцени съотношението между ползата за Вас и рисковете за Вашето бебе.
Вашият лекар ще прецени дали се налага прекратяване на кърменето за времето на лечение с това лекарство.
Шофиране и работа с машини
Както при всички капки за очи, след тяхното приложение е възможно да настъпи временно замъгляване на зрението или други смущения, които могат да повлияят способността за шофиране или работа с машини.
След поставянето на Атропин Вижън в окото, изчакайте докато зрението Ви се проясни преди да започнете да работите с машини или да шофирате.
Атропин Вижън съдържа бензалкониев хлорид
Това лекарство съдържа бензалкониев хлорид, който може да причини дразнене на очите. Избягвайте контакт с меки контактни лещи. Отстранете контактните лещи преди прилагане на капките. Известно е, че бензалкониевият хлорид обезцветява меките контактни лещи.
3. Как да прилагате Атропин Вижън
Винаги използвайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Вашият лекар ще прецени дали Атропин Вижън трябва да бъде поставен в едното или в двете очи.
Обикновено лекарството се поставя по 1 капка 2 до 3 пъти дневно. Вашият лекар ще определи необходимата доза и продължителността на приложение.
При едновременно лечение с друго лекарство за приложение в окото, интервалът между двете приложения трябва да бъде най-малко 5 минути.
Важно е да се спазва хигиена при поставяне на капките. Не позволявайте върхът на бутилката да се допира до окото, клепачите и околните повърхности, тъй като може да се замърси и това да доведе до развитието на очна инфекция със сериозни последици за окото, дори до загуба на зрение. Винаги мийте ръцете си преди използване на бутилката!
Ако мислите, че Вашата бутилка е замърсена, потърсете Вашия лекар преди да продължите употребата на тези капки.
При приложение на Атропин Вижън, специално при деца и много възрастни, от особена важност е да притиснете вътрешния ъгъл на окото за 3 минути след поставянето на капките, с което се намалява възможността лекарството да премине в носа (прочетете внимателно информацията в Инструкции за употреба)
Инструкции за употреба
1. Преди да използвате бутилката за първи път, уверете се, че предпазната лента между капачката и бутилката, не е разкъсана. Измийте ръцете си и отвъртете капачката.
2. Наклонете глава назад и дръпнете долния клепач надолу. Така се оформя „джоб” между клепача и окото. Капката ще попадне точно на това място.
3. Дръжте бутилката насочена надолу. Приближете върха й близо до окото. Използвайте огледало, ако ще Ви улесни.
4. Внимавайте да не докосвате окото, клепачите или други повърхности с върха на бутилката. Внимателно натиснете основата на бутилката, за да изпусне една капка от разтвора. Необходим е само лек натиск по дъното.
5. След като поставите лекарството, затворете клепача и натиснете с пръст окото в ъгълчето при носа за 3 минути. Това ще попречи на Атропин Вижън да премине в носа или да изтече.
6. Ако трябва да използвате капките и за двете очи, повторете всички предходни стъпки и за другото око.
7. Затворете добре бутилката веднага след употреба.
Ако капката не попадне в окото, опитайте отново.
Използвайте тази бутилка Атропин Вижън само за Вашите очи!
Ако сте използвали повече от необходимата доза Атропин Вижън
Винаги прилагайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар иди фармацевт.
Ако сте поставили по-голяма доза от назначената Ви, изплакнете обилно окото / очите с хладка вода. В случай, че по невнимание погълнете съдържанието на бутилката, посъветвайте се с Вашия лекар.
Лекарят ще прецени дали е необходимо лечение, ако сте приложили по-висока доза.
Ако сте пропуснали да използвате Атропин Вижън
Не прилагайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Поставете дозата, веднага щом се сетите. Ако е време за следващата доза, продължете по обичайната схема.
Ако прекратите приложението на Атропин Вижън
Кога трябва да прекратите приложението на това лекарство ще определи лекаря. Не прекъсвайте прилагането на лекарството, ако това не е назначено от лекар.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава.
При лечение с атропинов сулфат са възможни следните нежелани лекарствени реакции:
Чести (срещат се поне при 1 на всеки 100 и при по-малко от 1 от всеки 10 лица, прилагали лекарството):
замъглено виждане, дразнене от светлина.
Нечести (срещат се поне при 1 на всеки 1000 и при по-малко от 1 на всеки 100 лица, прилагали лекарството) или редки (срещат се поне при 1 на всеки 10 000 или при по-малко от 1 на всеки 1000 лица, прилагали лекарството):
болка, дразнене в окото, оток на клепача, зачервяване, сърбеж особено при повторно приложение, повишение на вътреочното налягане, особено при пациенти с глаукома;
кожни обриви;
сухота в устата и затруднения в говора и преглъщането, зачервяване на лицето, суха кожа, повишение на температурата, затруднения в уринирането, запек;
гадене, повръщане;
сърцебиене;
обърканост (най-често при възрастни лица), световъртеж, уморяемост, халюцинации, повишена възбудимост.
Съобщаване на подозирани нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Може също да съобщите нежелани реакции директно чрез:
Изпълнителна агенция по лекарствата,
ул. „Дамян Груев“ №8,
1303 София,
Тел.:+35 928903417,
уебсайт: www.bda.bg.
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
5. Как да съхранявате Атропин Вижън
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява в оригиналната опаковка.
Да се съхранява под 25°С.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка след съкращението „Годен до....“. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
След първото отваряне на опаковката можете да използвате това лекарство в продължение на 28 дни.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Атропин вижън
Активното вещество в 1 ml разтвор е: атропинов сулфат 10 mg.
Другите съставки са: бензалкониев хлорид, борна киселина, хипромелоза, хлороводородна киселина, натриев хидроксид и вода за инжекции.
Как изглежда Атропин Вижън и какво съдържа опаковката
Атропин Вижън представлява бистра течност.
Стерилни бели пластмасови бутилки, затворени със стерилни пластмасови апликатор-капкомери и херметизирани със стерилни капачки на винт със защитен пръстен.
1 (една) бутилка от 5 ml или 10 ml, заедно с листовка за пациента, в картонена кутия.

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: atropin