Меню
Количка

БИМИФРИ КОМБИ капки за очи 3 мл

Бимифри Комби капки за очи х 3 мл - Лекарства с рецепта
БИМИФРИ КОМБИ капки за очи 3 мл
  • Наличност: В наличност
  • Производител: POLPHARMA
  • Арт.номер: 56732
  • Тегло: 0.04кг
20.33 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс

Бимифри Комби съдържа две различни активни вещества (биматопрост и тимолол), като и двете понижават налягането в окото.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

БИМИФРИ КОМБИ капки за очи 3 мл от Аптеки Феникс

Бимифри Комби съдържа две различни активни вещества (биматопрост и тимолол), като и двете понижават налягането в окото. Биматопрост принадлежи към група лекарства, наречени простамиди, простагландинов аналог. Тимолол принадлежи към група лекарства, наречени бета-блокери.

Окото съдържа прозрачна, подобна на вода течност, която изпълва вътрешността на окото.
Тази течност се отделя постоянно навън и се заменя с новообразувана. Ако течността не може да се отдели навън достатъчно бързо, налягането вътре в окото се повишава и може да увреди зрението (заболяване, наречено глаукома). Бимифри Комби действа, като понижава образуването на течност, и също като повишава количеството на отделената течност. Това намалява налягането в окото.

Бимифри Комби капки за очи се използват за лечение на повишено налягане в окото при възрастни хора, включително хора в старческа възраст. Това повишено налягане може да доведе до глаукома. Вашият лекар ще Ви предпише Бимифри Комби когато други капки за очи, съдържащи бета-блокери или простагландинов аналози не са довели до подобрениеНе използвайте Бимифри Комби

  • ако сте алергични към биматопрост, тимолол, бета-блокери или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
  • ако имате сега или сте имали в миналото някакви дихателни проблеми, като астма
  • тежък хроничен обструктивен бронхит (тежко белодробно заболяване, което може да причини хрипове, затруднено дишане и/или продължителна кашлица)
  • ако имате сърдечни проблеми като забавен сърдечен ритъм, сърдечен блок или сърдечна


Деца и юноши


Бимифри Комби не трябва да се използва при деца и юноши под 18 години.Други лекарства и Бимифри Комби


Кажете на Вашия лекар, ако използвате, скоро сте използвали или възнамерявате да приемете някакви други лекарства.

Бимифри Комби може да повлияе или да бъде повлиян от други лекарства, които използвате, включително други капки за очи, предназначени за лечение на глаукома.
Кажете на Вашия лекар, ако възнамерявате да използвате лекарства, понижаващи кръвното налягане, лекарства за сърцето, за лечение на диабет, хинидин (използван за лечение на сърдечни състояния и някои видове малария) или лекарства за лечение на депресия, известни като флуоксетнн и пароксетин.
Ако използвате други капки за очи, изчакайте поне 5 минути между поставянето на Бимифри Комби и другите капки. Маз за очи трябва да се употребява последна.


Бременност и кърмене


Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Не използвайте Бимифри Комби ако сте бременна, освен ако Вашият лекар въпреки това го препоръчва.

Не използвайте Бимифри Комби ако кърмите. Тимололът може да навлезе в кърмата. Посъветвайте се с Вашия лекар, преди да използвате каквото и да било лекарство в периода на кърмене.


Шофиране и работа с машини


Бимифри Комби може да причини замъглено виждане при някои пациенти. Не трябва да шофирате или да използвате машини, докато зрението Ви се проясни отново.Състав:


Активните вещества
са биматопрост и тимолол.

Всеки ml от разтвора съдържа 0,3 mg биматопрост и 5 mg тимолол (еквивалентни на 6,83 mg тимололов малеат).
Всяка бутилка съдържа 3 ml разтвор.

Другите съставки са:
динатриев фосфат додекахидрат, лимонена киселина монохидрат, натриев хлорид, натриев хидроксид или разредена хлороводородна киселина (за корекция на pH), пречистена вода.Начин на употреба:

Винаги използвайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Обичайната доза е една капка един път дневно, или сутрин, или вечер, във всяко око, което се нуждае от лечение. Да се употребява по едно и също време всеки ден.
Бимифри Комби не е проучван при пациенти, използващи контактни лещи. Свалете контактните лещи преди накапването и ги поставете обратно 15 минути след прилагането.


Инструкции за употреба:

1. Измийте внимателно ръцете си преди да използвате това лекарство.
2. Ако опаковката или бутилката са повредени, не използвайте лекарството.
3. Когато използвате лекарството за пръв път, отвъртете капачката, след като сте се убедили, че запечатващият пръстен не е счупен. Трябва да усетите известно съпротивление при счупването на пръстена.
4. Ако запечатващият пръстен е хлабав, изхвърлете го, защото може да попадне в окото и да причини нараняване.
5. Наведете главата си назад и дръпнете внимателно надолу долния клепач, докато се образува малко джобче между окото и клепача. Избягвайте контакт между върха на бутилката и окото, клепача или пръстите.
6. Стиснете леко бутилката и капнете една капка в джобчето. Стиснете бутилката леко по средата и оставете капката да падне в окото Ви. Може да минат няколко секунди между стискането и падането на капката. Не стискайте много силно. Ако не сте сигурни как да приложите лекарството, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
7. Притиснете слъзния канал около 2 минути (с пръст върху ъгъла на затвореното окко там, където окото се среща с носа), затворете окото и го здръжте така. Това осигурява абсорбирането на капката в окото и спира навлизането й през слъзния канал в носа.
8. Повторете стъпки 5,6 и 7, ако лекарят Ви е казал да го правите.
9. След употреба и преди следващото накапване стръскайте бутилката в посока надолу без да докосвате върха на капкомера, за да отстраните остатъчната течност от връхчето. Това е необходимо, зада се осигури освобождаването на следващата капка. След накапването затворете бутилката чрез завъртане на капачката. 
Ако капката не влезе в окото, опитайте отново.


Опаковка:

3 млПроизводител:
 Polpharma

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите БИМИФРИ КОМБИ капки за очи 3 мл от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: bimifri