Меню
Количка

ЕФЕРАЛГАН ефф табл 500 мг x 16 бр *

Ефералган при болка и повишена температура 500 мг х16 ефервесцентни таблетки - Грип и простуда
ЕФЕРАЛГАН ефф табл 500 мг x 16 бр *
 • Наличност: В наличност
 • Производител: UPSA LABORATOIRES
 • Арт.номер: 978
 • Тегло: 0.05кг
6.27 лв.

Използва се за симптоматично лечение на лека до умерена болка и/или на фебрилни състояния, като главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни болки, менструални болки.

Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

ЕФЕРАЛГАН ефф табл 500 мг x 16 бр * от Аптеки Феникс

Ефералган ефервесцентни таблетки е лекарствен продукт, който се отпуска без рецепта. Efferalgan съдържа активнoтo веществo парацетамол  Парацетамолът е аналгетик и антипиретик със слаба противовъзпалителна активност. Ефералган се използва за симптоматично лечение на лека до умерена болка и/или на фебрилни състояния, като главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни болки, менструални болки.
Тази лекарствена форма е предназначена за възрастни и деца с тегло над 14 kg (над 4 години). За деца с тегло под 14 kg съществуват други лекарствени форми, съдържащи парацетамол. 


Не приемайте ЕФЕРАЛГАН
 • ако сте алергични към парацетамол, пропацетамол хидрохлорид (предлекарство на парацетамол) или към някоя от останалите съставки на това лекарство,
 • ако страдате от тежко чернодробно заболяване.
Консултирайте се с Вашия лекар незабавно в случаи на предозиране или инцидентно приемане на голяма доза.


Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете ЕФЕРАЛГАН, ако имате или страдате от:
 • чернодробна недостатъчност, включително синдром на Gilbert (наследствено заболяване, което се характеризира с повишаване на билирубина в кръвта);
 • тежка бъбречна недостатъчност;
 • глюкозо-6-фосфат дехидрогсназна недостатъчност;
 • хроничен алкохолизъм, прекомерен прием на алкохол (3 или повече алкохолни напитки всеки ден);
 • анорексия (загуба на апетит), булимия (хранително разстройство), кахексия (крайна степен на изтощаване на организма), хронично недохранване;
 • дехидратация (обезводняване), хиповолемия (състояние, при което е намален обема на плазмата в кръвта).
Този лекарствен продукт съдържа 412,4 mg натрий за една таблетка, което трябва да се вземе под внимание от пациенти, спазващи строг хранителен режим с намалено съдържание на натрий.
Този лекарствен продукт съдържа сорбитол и не се препоръчва при пациенти с непоносимост към фруктоза (рядко наследствено заболяване).
Това лекарство съдържа парацетамол. Други лекарства също съдържат това вещество. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надвишите препоръчаната дневна доза.


Други лекарства и ефералган

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
Обърнете специално внимание, ако приемате някое от следните лекарства: фенитоин, пробенецид, салициламид, ензимни индуктори (напр., но не само: барбитурати, изониазид, карбамазепин, рифампин и етанол), антикоагуланти.
Съществува риск от промяна в киселинността на кръвта и другите телесни течности в тялото (метаболитна ацидоза с голяма анионна разлика) при едновременното използване на парацетамол с флуклоксацилин, особено при определени групи пациенти с риск, например пациенти с тежко бъбречно увреждане, сепсис, недохранване и хроничен алкохолизъм. Информирайте Вашия лекар, ако приемате флуклоксацилин.


Бременност, кърмене и фертилитет

ЕФЕРАЛГАН трябва да се използва по време на бременност, само след внимателна оценка на съотношението полза/риск. При бременни препоръчваната дозировка и продължителност трябва да се спазват стриктно.
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.


Шофиране и работа с машини

Неприложимо


Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
В редки случаи могат да се развият кожни обриви, зачервяване на кожата или алсргични реакции (внезапно подуване на лицето или шията или внезапно неразположение с падане на кръвното налягане), остра генерализирана екзантематозна пустулоза, токсична епидермална некролиза, синдром на Стивънс-Джонсън (алергични реакции, включващи сериозни кожни обриви, висока температура и увеличени лимфни възли). Ако това се случи, незабавно прекратете лечението, информирайте Вашия лекар и не приемайте повече лекарства съдържащи парацетамол.
В изключително редки случаи са наблюдавани промени в лабораторните показатели, които изискват редовно проверяване на кръвната картина: абнормно ниски нива на белите кръвни клетки или някои типове кръвни клетки (тромбоцити), което може да доведе до кървене от носа или венците. В такъв случай се консултирайте с Вашия лекар.
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции.Състав:
Активното вещество епарацетамол (paracetamol) 500 mg за една ефервесцентна таблетка
Помощни вещества: безводна лимонена киселина, безводен натриев карбонат, натриев хидроген карбонат, сорбитол, захарин натрий, докузат натрий, повидон, натриев бензоатНачин на употреба:
Това лекарство е предназначено за възрастни и деца над 14 кг (над 4 години).
При децата е задължително да се спазва дозировката, която се определя в зависимост от теглото на детето.
Приблизителната възраст е дадена само ориентировъчно в зависимост от теглото на детето. Ако не знаете теглото на детето, претеглете го, за да приложите най-подходящата доза. За да избегнете риска от предозиране, проверете дали други лекарства, които приемате (по лекарско предписание и без лекарско предписание) съдържат парацетамол. Съществуват различни лекарствени форми на парацетамол, така че лечението може да се адаптира към теглото на всяко дете.
ЕФЕРАЛГАН трябва да се прилага в дози от 10 до 15 mg/kg на всеки 4 до 6 часа, до максимална дневна доза 75 mg/kg/ден. Максималната дневна доза не трябва да надвишава 75 mg/kg. Минималният интервал между всеки прием е 4 часа.
 • За деца с телесно тегло от 14 до 20 kg (на възраст от около 4 до 7 години) дозата е половин таблетка (250 mg) за един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 6 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 2 таблетки (1000 mg разпределени яа четири приема по половин таблетка).
 • За деца с телесно тегло от 20 до 27 kg (на възраст от около 7 до 10 години) дозата е половин таблетка (250 mg) за един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 3 таблетки (1500 mg разпределени на шест приема по половин таблетка).
 • За деца с телесно тегло от 27 до 40 kg (на възраст от около 10 до 11 години) дозата е една таблетка (500 mg) за един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 6 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 4 таблетки (2000 mg разпределени на четири приема по една таблетка).
 • За деца с телесно тегло от 40 до 50 kg (на възраст от около 11 до 12 години) дозата е една таблетка (500 mg) за един прием, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 6 таблетки (3000 mg разпределени на шест приема по една таблетка).
 • За възрастни и деца с тегло над 50 kg (на възраст над 12 години), обичайната доза е една до две таблетки от 500 mg на прием (в зависимост от интензитета на болката), като при необходимост приемът се повтаря след 4 до 6 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 8 таблетки (4000 mg разпределени на четири до шест приема).
Обикновено не е необходимо да се надвишава дневната доза от 3 g парацетамол, т.е. 6 таблетки на ден.
В случай на по-силни болки и след консултация с лекар общата доза може да се увеличи до 4 g парацетамол дневно или 8 таблетки на ден.
За дози по-високи от 3 g парацетамол дневно е необходимо да се консултирате с лекар. Никога на приемайте повече от 4 g парацетамол дневно (като вземете под внимание всички лекарства, които съдържат парацетамол).
Винаги трябва да има интервал от 4 часа между приемите.

 • В случаи на тежко бъбречно увреждане (тежка бъбречна недостатъчност), интервалът между приемите трябва да бъде променен по схема в зависимост от креатининовия клирънс. При пациенти с бъбречно увреждане приемът трябва да бъде през най-малко 4 часа (cl >50 ml/min), 6 часа (cl 10-50 ml/min) или 8 часа (cl < 10 ml/min).
 • При пациенти с увредена чернодробна функция дозата трябва да се намали или да се удължи интервала на дозиране. Максималната дневна доза не трябва да надвишава 60 mg/kg/дневно (2 g/ден) при следните състояния: възрастни пациенти с тегло над 50 kg, хронично или компенсирано активно чернодробно заболяване, особено тези с лека до умерена хепатоцелуларна недостатъчност, синдром на Gilbert (наследствено заболяване, което се характеризира с повишаване на билирубина в кръвта), хроничен алкохолизъм, хронично недохранване (ниски запаси от чернодробен глутатион) и дехидратация.
Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

За перорално приложение
Не дъвчете и не поглъщайте таблетките. Таблетката трябва да се разтвори напълно в голяма чаша вода и да се изпие веднага.Освен това, ако температурата на детето надвиши 38,5°С, следните действия ще направят лечението с това лекарство по-ефикасно: съблечете детето, дайте му да пие течности, не оставяйте детето в прекалено затоплено помещение.
Редовното приложение помага да се избегнат колебанията в интензитета на болката и треската. При деца е необходим регулярен интервал, за предпочитане 6 часа, но не по-малко от 4 часа между приемите, както през деня, така и през нощта. При възрастни трябва да има интервал от най-малко 4 часа между приемите.
Продължителността на лечението се ограничава:
• до 5 дни в случай на болка,
• до 3 дни в случай на треска/фебрилитет.
Ако болката продължава повече от 5 дни или фебрилитетът за повече от 3 дни, ако симптомите станат по-тежки или се развият други такива, не продължавайте с лечението без да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.


Опаковка:
16 ефервесцентни таблеткиПроизводител: UPSA SAS, 47000 Agen, Франция

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·      До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·      До офис на куриерска фирма Спиди

·      Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·      До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·        До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·       До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·       Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.99 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.26 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.48 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,66 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.54 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.48 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.32 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.85 лв.

На посочен адрес

 

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

3.00 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 


Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Защо да закупите ЕФЕРАЛГАН ефф табл 500 мг x 16 бр * от aptekifenix.bg

     > Конкурентна цена
     > Бърза и качествена доставка
     > Постоянни наличности
     > Възможност за консултация за избран от Вас продукт
Етикети: eferalgan