Меню
Количка

МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС 15 CH BOIRON

Меркуриус солубилис 15 CH / Mercurius solubilis 15 CH - Монопрепарати
МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС 15 CH BOIRON
  • Наличност: В наличност
  • Производител: BOIRON
  • Арт.номер: 16786
  • Тегло: 0.01кг
4.87 лв.
Меркуриус Солубилис е подходящ за употреба при усещане на силни пробождащи болки в областа на черепа, при усещане на метален вкус в устата, при парене на пикочо-половите органи или в ректума, както и при ревматични оплаквания по време или след ангина и инфекциозни заболявания.
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

Меркуриус солубилис 15 CH / Mercurius solubilis 15 CH

Произход:

Химичен - Разтворим живак на Ханема.

Тропизъм:

Лигавици на дихателна, храносмилателна, пикочо-полова система и очите. Кожа. Кости. Нервна система. Психика.

Симптоми :

-Обща адинамия. -Усещане за пробождащи и пронизващи болки, проникващи в дълбочина. -Болки в периоста на черепа или претибиални болки с нощни пристъпи. -Метален вкус в устата. -Мравучкане по устните. -Устна кухина с характерни живачни увреждания на лигавиците. -Силна жажда и хиперсаливация. -Тенезми и парене в пикочо-половите органи или в ректума. -Тръпки по кожата, подновяващи се вечер и нощем, редуващи се с топли вълни при фебрилитет. -Вискозна пот с неприятен мирис, изпотяването не води до подобряване на състоянието. -Усещане за прекалено дълги и клатещи се зъби. -Ревматични оплаквания по време или след ангина и инфекциозни заболявания. -Фебрилитет с възбуда, забързан говор и поведение, а след това забавена и объркана психика. -Ускорена мозъчна дейност създаваща погрешно впечатление за ранна интелигентност в детска възраст. -Кавгаджия с прикрит обидчив характер. -Тремор на крайниците, влошаващ се при емоции или умора, при генерализиране на тремора се усложнява с паркинсонов синдром - забавеност на двигателната дейност. -Суицидни или убийствени намерения. -Желание за консумация на хляб с масло.

ПОКАЗАНИЯ:

* болка в гърлото * ринофарингити * никнене на зъби*Възпалителни процеси на лигавиците с гнойни, дразнещи, разяждащи секреции и екскреции. *Блефароконюнктивит с характерен гноевиден секрет, влошаващ се от топлина и светлина. *Улцерации по роговицата.*Зловонен дъх от устата, жълто-бял език с отпечатъци на зъби по края. *Алвеолодентална пиорея с вискозен, слузно-гноен, прилепващ секрет. *Гингивит с оток и кървене при най-лек контакт, спонги-озни, болезнени венци, обилно отделяне на гъста, вискозна слюнка. *Пародонтит (пародонтоза) с оголване на зъбите и характерната „живачна" уста. *Стоматит и афти с повърхностна, торпидно еволюираща ерозия. *Паротит със зачервяване на Стеноновия канал.*Фронтален синузит с невралгии - главоболие с пронизващи и опасващи челото болки. *Отит с оторея и усещане за парене и боцкане в ушите. Ринит и ринофарингит - остър и рецидивиращ с характерния секрет и модалности. *Фарингит със спазми, болки ирадииращи към ухото с цервикални аденопатии. Остър и хроничен тонзилит. *Бронхопневмопатии със слзно-гнойна експекторация. Спастичен бронхит с алергична и микробна етиология.*Остра диария, понякога хеморагична с тенезми.*Улцерозен колит и ректоколит следствие на амебиаза.*Цистит с парене, тенезми, дизурия, тъмна, понякога и примесена с кръв урина. *Уретрит със слузно-гнойна урина и болезненост, водеща до инконтиненция на урината при деца. *Протеинурия у подрастващи. *Токсична нефропатия с жажда и дискретни отоци. *Вулвовагинит и колпит, с гноевидно течение от влагалището и сърбеж. *Улцерации на шийката на матката с характерното течение от влагалището.*Абсцес във фаза на супурация, сърбеж и регионален лимфаденит. *Повърхностни супуративни инфекции на кожата. *Екземи със суперинфекции.*Хиперактивен синдром с дефицит на вниманието в детско-юношеска възраст - повърхностно, невнимателно дете с ограничено абстрактно мислене и склонност към конфабулации. *Поведенчески нарушения с пристъпи на гняв при флегматични деца, предразположени към гнойни процеси. Трудности в училище при неспокойни деца.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

* никнене на зъби (при кърмачета), съпроводено със сиалорея (обилно слюноотделяне) - 3 х 5 гранули толкова често, колкото е необходимо * мукопурулентна оторея (изтичане на гной от ушния канал) - 10 гранули АВИАЙРЕ 9 СН, след което х 5 гранули на всеки 2 часа от МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС 15 СН * пародонтоза - 3 х 5 гранули/ден, в продължение на 1/2 месец * пневмония - 3 х 5 гранули/ден от всеки медикамент МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС 15 СН + БРИОНИА АЛБА 9 СН, в продължение на 10 дни * възбуда (психомоторна) при деца, склонни към агресивност, придружена със сиалорея (прекомерно отделяне на слюнка) - х 5 гранули/ден, в продължение на 3 месецаЗавъртете капачката и изсипете с нея 5 гранули директно в устата

Производител: Боарон, Франция

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:

Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

5.02 лв

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

7.15 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

9.55 лв.

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

16,79 лв.

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

На посочен адрес

 

 

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.56 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

12.30 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

14.28 лв.

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

22.92 лв.

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: merkurius