Меню
Количка

ТРИМЕТАЗИДИН табл 35 мг x 60 бр

ТРИМЕТАЗИДИН 35МГ Х 60 ТАБЛЕТКИ -
ТРИМЕТАЗИДИН табл 35 мг x 60 бр
  • Наличност: В наличност
  • Производител: ALVOGEN
  • Арт.номер: 54332
  • Тегло: 0.20кг
9.19 лв.
Mоже да бъде закупен с рецепта на място в Аптеки Феникс
Безплатна доставка при поръчки над 120 лв. до 3 кг.

1. Какво представлява Триметазидин Алвоген и за какво се използва
Това лекарство е предназначено за употреба при възрастни пациенти в комбинация с други лекарства за лечение на болка в гърдите, причинена от коронарно заболяване (ангина пекторис).
2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Триметазидин Алвоген
Не приемайте Триметазидин Алвоген

Ако сте алергични към триметазидин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
Ако имате болест на Паркинсон (заболяване на нервната система, засягащо контрола на движенията, което причинява треперене, застинала поза, забавени движения и провлачена небалансирана походка);
Ако имате сериозни бъбречни проблеми.
Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Триметазидин Алвоген.
Това лекарство може да причини или влоши съществуващи симптоми като треперене, застинала поза, забавени движения и провлачена небалансирана походка, особено при пациенти в старческа възраст. Ако развиете тези симптоми, трябва да съобщите за тях на Вашия лекар, който ще преразгледа лечението Ви.
По време на бременност лекарството трябва да се приема само след щателна оценка на индивидуалния случай на лекаря.
Това лекарство не се препоръчва за употреба при кърмене.
Пациенти с тежка чернодробна недостатъчност трябва да приемат продукта само след индивидуална оценка от лекар.
Деца и юноши

Триметазидин Алвоген не се препоръчва при деца и юноши под 18 години.
Други лекарства и Триметазидин Алвоген
Не са известни взаимодействия с други лекарства.

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
Триметазидин Алвоген с храна и напитки

Триметазидин Алвоген трябва да се приема с чаша вода по време на хранене сутрин и вечер. Бременност, кърмене и фертнлитет
За предпочитане е да не се приема това лекарство по време на бременност. Ако забременеете, докато приемате това лекарство, консултирайте се с лекуващия си лекар, тъй като само той може да прецени необходимостта от продължаване на лечението.
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Поради липсата на данни за излъчване на лекарството в кърмата, не се препоръчва кърмене по време на лечението.
Шофиране и работа с машини

Това лекарство може да причини замаяност и сънливост и може да повлияе на способността Ви да шофирате или работите с машини.
3. Как да приемате Триметазидин Алвоген
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Препоръчителната доза Триметазидин Алвоген е една таблетка (35 mg) два пъти на ден. Трябва да приемате таблетките с чаша вода по време на хранене, сутрин и вечер.
Ако имате проблеми с бъбреците или сте на възраст над 75 години, Вашият лекар ще коригира дозата на лекарството.
Ако сте приели повече от необходимата доза Триметазидин Алвоген

Ако сте приели по-висока доза Триметазидин Алвоген, отколкото трябва, незабавно се свържете с Вашия лекар или отидете в най-близкото спешно болнично отделение. Вземете опаковката от лекарството със себе си.
Ако сте пропуснали да приемете Триметазидин Алвоген

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Ако забравите да вземете доза, просто я вземете веднага щом се сетите и след това продължете лечението, както обикновено.
Ако спрете да приемате Триметазидин Алвоген

Не спирайте да приемате лекарството, без да преди това да го обсъдите с Вашия лекар.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство попитайте Вашия лекар или фармацевт.
4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Следните нежеланите реакции са били наблюдавани:
Чести (може да засегнат до 1 на 10 пациенти)
Замаяност, главоболие, коремна болка, диария, стомашно разстройство, гадене, повръщане, обрив, сърбеж, копривна треска и чувство на отпадналост.
Редки (може да засегнат до 1 на 1 000 пациенти)
Усещане за ускорено или неравномерно сърцебиене, учестено сърцебиене, ускорено сърцебиене (екстрасистоли), спадане на кръвното налягане при изправяне, което може да бъде придружено от замайване, припадане, умора, чувство на обща отпадналост, замайване, падане, внезапно почервеняване на лицето („flush“).
С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка на честотата)
Може да се развият симптоми на нервната система (екстрапирамидални симптоми), като необичайни движения, включително треперене на ръцете и пръстите, вълнообразни движения на тялото, провлачена походка и скованост на ръцете и краката, които обикновено са обратими след прекратяване на лечението.
Нарушения на съня (трудно заспиване, сънливост), запек, сериозна алергична реакция (генерализиран червен кожен обрив с мехури, подуване на лицето, устните, устата, езика или гърлото, което може да доведе до затруднено преглъщане или дишане).
Рязко намаляване броя на белите кръвни клетки, което предразполага към инфекции. Намаляване на кръвните плочици в кръвта, което повишава риска от кървене или посиняване.
Чернодробно заболяване (гадене, повръщане, загуба на апетит, чувство на обща отпадналост, висока температура, сърбеж, пожълтяване на кожата и очите, светъл цвят на изпражненията, тъмен цвят на урината).
Други нежелани реакции

Други нежелани реакции са настъпили при много малък брой хора, но тяхната точна честота е неизвестна (от наличните данни не може да бъде направена оценка): световъртеж (вертиго)
Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата, ул. „Дамян Груев” № 8, 1303 София.
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
5. Как да съхранявате Триметазидин Алвоген
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява при температура под 25°С.
Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка след „Годен до:“. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Триметазидин Алвоген

Активното вещество е триметазидинов дихидрохлорид. Всяка таблетка съдържа 35 mg триметазидинов дихидрохлорид (trimetazidine dihydrochloride).
Другите съставки са:
ядро на таблетката - манитол (Е421), царевично нишесте, хипромелоза (Е464), повидон К-30 (Е 1201), талк (Е553Ь), колоиден безводен силициев диоксид, хидрогенирано растително масло, магнезиев стеарат.
филмово покритие - хипромелоза (Е464), хидроксмпропилцелулоза (Е463), талк (Е553Ь), миглиол, титанов диоксид (Н171), червен железен оксид (Е 172).
Как изглежда Триметазидин Алвоген и какво съдържа опаковката

Триметазидин Алвоген 35 mg представлява кръгли, двойноизпъкнали, светлорозови таблетки с диаметър 9 mm.
Блистери от PVC/PVDC/A1 в картонена кутия. Всеки блистер съдържа 10 таблетки с изменено освобождаване.
Количество в опаковката:

30 таблетки с изменено освобождаване.
60 таблетки с изменено освобождаване.
100 таблетки с изменено освобождаване.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Начини на плащане:

·         С кредитна или дебитна карта - потребителя се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания на Борика, където въвежда данните за банковата си карта и извършва плащането. Всички разходи по плащането се уреждат между банката картодържач /БОРИКА  и клиента.

ФАРМА ЛЕК АД не съхранява каквато и да е информация на картодържателя, включително и номера на картата, защото те са обработват само от Виртуалната система за разплащане на посредниците.

·         С наложен платеж „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж- при получаване на стоката от куриер. Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.При избран начин на плащане  „ПЛАЩАНЕ ПРИ ДОСТАВКА“ (наложен платеж) потребителя заплаща поръчката на куриера в офис на куриера или на адреса на потребителя в момента на доставката.

·         По банка – с платежно нареждане, в което се посочва номера и датата на поръчката.

 

Всички допълнителни такси, начислени извън обявената от ФАРМА ЛЕК АД цена на стоките, формиращи крайната стойност на поръчката по доставката и извършените плащания са обект на договорни отношения между Потребителя и обслужващата го банка и куриерската услуга . 

 

 

Начини на доставка:

·         До адрес, посочен от клиента с куриерска фирма Спиди

·         До офис на куриерска фирма Спиди

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС .

 

ТАРИФА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ и ДОСТАВКИТЕ

 

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС извън град Плевен,  таксата е според тарифата на куриерската фирма.  При избран такъв начин на доставка, заплащането може да стане само с кредитна/дебитна карта или по банков път.

·         До адрес на избрана аптека ФЕНИКС в град Плевен, доставката е  БЕЗПЛАТНА

·         Доставка от куриер на ФАРМА ЛЕК АД, до адрес посочен от клиента в рамките на гр. Плевен, таксата за доставка е 3,00 лева (с включено ДДС). За доставка от ФАРМА ЛЕК АД на поръчани продукти с обща стойност над 60,00 лева(с включено ДДС, доставката е БЕЗПЛАТНА и се поема изцяло от ФАРМА ЛЕК АД.

 

·         С куриер възможност за избор доставка до офис на куриер или до посочен адрес.

Всеки куриер има собствена тарифа, договорена с АПТЕКИ ФЕНИКС. За промени в тарифата на КУРИЕРА ,както и за други начисления от КУРИЕРА, ФАРМА ЛЕК АД не носи отговорност.

Сумата за доставката по тарифата се определя от тегло, зона , място и срок на доставката.

В тарифата на СПИДИ такса гориво е включена в цената, но начислява допълнително такса наложен платеж. Цената е с ДДС.

 Всички разходи по плащането се уреждат между  куриера и клиента по тарифата на куриера.

 

ТАРИФА НА КУРИЕРСКА ФИРМА СПИДИ:


Куриер

Стойност на поръчката

Тегло

Цена доставка с ДДС

 

Куриер офис СПИДИ

Над 120 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

Над 180 лв.

до 6 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 3 кг.

4.81 лв

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 6 кг.

6.58 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 10 кг.

8.03 лв.

 

Куриер офис СПИДИ

 

до 20 кг.

14.23 лв.

 

Куриер на СПИДИ

Над 180 лв.

до 3 кг.

БЕЗПЛАТНО

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 3 кг.

7.26 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 6 кг.

11.64 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 10 кг.

12.84 лв.

 

На посочен адрес

 

Куриер на СПИДИ

 

до 20 кг.

20.30 лв.

 

На посочен адрес

 

ТАРИФА ЗА ДОСТАВКА НА ФАРМА ЛЕК АД, ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. ПЛЕВЕН:

Куриер

Стойност на поръчката

Цена доставка с ДДС

 

ФАРМА ЛЕК АД

до 60 лв.

2.50 лв.

 

ФАРМА ЛЕК АД

над 60 лв.

БЕЗПЛАТНО

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.
Етикети: trimetazidin